ison.ts kirjutas:
kaks teemat tahetakse siin läbi võtta:
1.ökopunn või nafta hävitaja?
2.taburetti liisimine annab finants vabaduse?
See , et isend võtab vähe kütust teeb teda kütuse tarbimise kohapealt öknoomseks, aga selleks ei ei pea olema auto neljakohaline ehk ökopunn.
Vähese kütuse tarbimise tagajärjel tekib järgmine probleem. Nüüd saab rohkem läbi sõita. Mida rohkem läbisõit seda suuremad on kulutused tehnika korrashoiule.
Kuna nüüda saab rohkem ringi liikuda kütuse kulu arvelt saab tihedamalt ja ka kaugemal käia sugulastel/sõpradel/naistel külas. Tühjade kätega on inetu külas käia seega kulutame rohkem igasugusele nännile , millega ikka külla minnakse . Kes ostab veini/viina/õlut , kes torti ja seapekki, lastele kommi ja naistele lilli ning kummi.
Kuna vanast ajast ostetud suuski ja ratas kokku voltida ei õnnestu tuleb haanjaotepäämägedesse minekuks rentida suurem sõiduk.
Suvel suvilaase sõites peab paluma äiapapapat , kes aitaks hooajaks vajalikud muruniidukid,trimmerid ja aiamööbli uuesti sinna vedada.
Seega finants vabaduse võib kohe ära unustada nii kaua , kui masin ise raha juurde ei trüki. Ammugi ei pea sellest kaasfoorumlasi veenma. See on umbes sama mis minna tänavale ja karjuda igale möödajalutajale , et näe müüsin maha oma vana mazda . ma tegelikult olen rikas firmaomanik , aga ma ei ostnud omale lexust vaid liisisin 3 aastat vana tabureti. Sest ma eelistan omada finants vabadust. Mis sellest et selleks peab 14-16h tundi tööd rabama 7 päeva nädalas. Paistab kuidagi hüsteeriline välja.
et siis peaks ostam võimalikult suure bena mootoriga usa bussi, et äkki kunagi vaja külmikut vedada? et kõik raha läheks kiresti bena peale?
et firmaomanik ostab endale lexuse asemel punni siis peab ta rohkem töötama kui ta oleks lexuse ostnud? või lexusega töötaks 25h?
ja mõned firmaomanikke soov on oma firmat arendada, pannes oma kogu energia sellese, mitte eseimese laekumise järel omale lcd ja autot osta. ning pikad päevad tulevad vaevalt sellepärast et punni liisi maksta