Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 21:10

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 5201 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 347  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Mobiiltelefonide arutelu
PostitusPostitatud: 09.04.2012 13:54 
Kasutaja avatar

krss kirjutas:
Natuke noriks, aga kui "hea pildi" latt piisavalt alla lasta, siis teevad tõesti häid "pilte" (meelega jutumärkides) - jäädvustavad olukorra piisavalt teravalt, piisavalt väikeste moonutustega, piisavalt väikese müratasemega, piisavalt kontrastsena jne, pakkumata seejuures esteetilist naudingut. Mul on pildistama minnes raske leida nende hulgast midagi, mis "joonistaks" hästi, kuigi nende kõigiga on võimalik teha teravat pilti. Joonistamisvõime sõltub pigem optika kvaliteedist/omadustest, mitte niiväga sensori suurusest. Kusjuures ei ürita mitte seebikarpe mõnitada praegu - olen omanud omanud ise täiesti rahuldavalt joonistavat Pentaxi seebikarpi ja näinud pea kõigist digipeeglite kitiobjektiividest paremini joonistavaid Leica seebikarpe, kuid pole näinud seni mitte ainsamatki mobiili, mis neile kasvõi ligilähedasi PILTE suudaks teha. Kui keegi midagi soovitada oskab, ostaks hea meelega, kuna nii pääseks seebikarbi igapäevasest taskus vedamisest. Ja selleks, et jäädvustada olukord (valuvelg või avarii "nägin linnapeal" teemasse või poes hindade talletamiseks), ei põlga ka ise ära oma kaameraga mobiiltelefoni, aga HEAST PILDIST mobla puhul rääkida on siiski natuke paljuvõitu... või olen ma silmavärdjas või lihtsalt väikeste kogemustega.

No võrdleme nüüd võrreldavaid asju ikkagi. Ilmselgelt ei saa, ja ma ei üritanud ka, võrrelda digipeeglit mobiilikaameraga. Sensorist olenebki eelkõige müra vähesus ning osaliselt ka kontrastsus (lisaks ka teravussügavus ja veel mõningad asjad mis pole hetkel olulised). Joonistamisvõime oleneb tõepoolest läätsest ning seda ma ju ka teravuse all silmas pidasin.

Too pentax on nö seebikarbi mõõdust juba väljas minu arvates. Sellel on juba vähe suurem optika, st ilmselt on ka korralikumad klaasid kui keskmisel digiseebil. Keskmisel digiseebil on siiski pisike ja võimalikult odavalt toodetud see asi. Samuti ei saa ju mõõtude poolest seda pidada päris digiseebiks, pigem juba sinna dslr-like kanti. Lisaks on see pentax üsna vana mudel ja ilmselt maksis toona ka päris kõva raha. Odavaima leica letihind on ca 600€ kanti eestis. Jällegi ei ole ju võrreldav teiste digiseepidega, kuna keskmine digiseep jääb pigem paarisaja euro kanti.

Jõuame jällegi selleni, et Sa võrdled võrreldamatuid asju. Mobiilikaamerat tasuks võrrelda pigem odava otsa digiseepidega. Ma ei lasknud alla hea pildi latti, vaid võrdlesingi mobiilikaameraid oma klassi seadmetega ja nendele astuvad mobiilikaamerad küll päris hästi juba kandadele mitte ainult pildikvaliteedis, vaid ka mugavuses, kuna mobiil on ju kõigil kaasas.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.04.2012 09:24 
Kasutaja avatar

Soovitage mobiiltelefoni. Hind kuni 300€, Android, GPS, WiFi. Aku peaks võimalikult kaua kestma (ka siis kui GPS kasutusel). Võiks olla üsna õhuke, kuid samas ekraan ei tohiks liiga väike olla.
Mida head soovitate? Tele2 klient olen muidu. EMT ja Elisa omi ka vaatand lisaks, aga pildi võtab silme eest ikka päris kirjuks...
Mida HTC kohta arvatakse= Ja kas Sam-song ja sony-eerikupoeg on "si*astaatusest" välja saanud?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.04.2012 10:43 
Kasutaja avatar

Samsung pole vist sinukirjeldatud seisus enam aastaid. Androidiliste akud kestavad kõigil pea ühtemoodi - ca 2 päeva, kui sa just eriti friigiks ei lähe energia kokkuhoiuga nagu paljud teevad, et saaks siis kuskil foorumis kilgata, kuidas tal 3,58 päeva vastu pidas aku. Õhukesed on nad enamus. Mine esindusse ja hoia peos. Mu suht värske Galaxy S2 peab naviga vastu vist mingi 5-6 tundi. HTC on neist kolmest kõige kehvemad kaamerad.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.04.2012 15:13 
Kasutaja avatar

Mobiiltelefonide kaameratest tean rääkida niipalju, et pidevalt seda kasutades langeb pildikvaliteet tunduvalt. Igapäev üks pilt teha ja võrrelda siis esimest ja 365-ndat pilti, siis on ikka märgatav vahe sees!
Tõmbasin oma Nokiale selle kuramuse liikluse filmimise lisa. BlackBox või midagi sarnast. Näitab küll videona kuid see video koosneb fotodest, mida on võimalik eraldi galeriis ka vaadata. Siit mul tekib küsimus, et kas katik on koguaeg lahti või mis süsteemiga see "video" kokku saadakse. Kui katik pidevalt liigub, siis saab väga kiiresti sellest pildistamise funktsioonist lahti :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.04.2012 17:02 
Kasutaja avatar

Võib isegi õige olla :D Eriti kui veel aasta lõpus uue ja vingema kõrvale ostad. Samas kadu seal on, pilte küll pole enam alles võrdluseks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.04.2012 18:20 

skyaudi kirjutas:
Seda ma mõtlesingi, mul ühel LG-l oli see lääts telefoni tagumisest küljest kõrgemal, st kui ma panin tlf laua peale, siis tlf toetuski selle läätse peale, lõpuks pilti tehes oli ainult udukogu, kuna lääts oli põhimõtteliselt läbipaistmatuks muutunud.

Lääts nüüd vaevalt kuskile vastu puutus. Pigem korpuse läbipaistev osa, mis läätse ees on. Uue korpuse (osa) vahetusega on kōik korras jälle.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.04.2012 19:12 
Kasutaja avatar

Lääts on ikka sees, see pealmine osa on lihtsalt kaitse läätsele. Mul üks telefon kukkus maha ja see pealmine osa on pragudega. Pilti teeb ikka ainult allaserva jätab udukogu, tänu valguse murdumisele.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.04.2012 05:05 
Kasutaja avatar

MDB kirjutas:
Tõmbasin oma Nokiale selle kuramuse liikluse filmimise lisa. BlackBox või midagi sarnast. Näitab küll videona kuid see video koosneb fotodest, mida on võimalik eraldi galeriis ka vaadata. Siit mul tekib küsimus, et kas katik on koguaeg lahti või mis süsteemiga see "video" kokku saadakse. Kui katik pidevalt liigub, siis saab väga kiiresti sellest pildistamise funktsioonist lahti :D

Kõik videod koosnevad "eraldi fotodest" sisuliselt ju. Pealegi, vähemalt suurel enamusel, mobiilikaameratel füüsilist katikut ei eksisteerigi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.04.2012 19:43 
Kasutaja avatar

kuidas nokia 5230 kontkatid saada samsung galaxy GT-S5690 mälusse? SIM kaardile ei mahu korraga ja nokial pole varianti TEISALDA (ehk siis kustutab juba kopeeritud), et pärast oleks teada, kuhu järg jäi... Häda käes.

EDIT:
1) tuleb Nokia kontaktid salvestada arvutisse .csv failiks.
2) avada see fail "Samsung Kies" kaudu.
3) Seal teha fail seadetest arusaadavaks.
4) eksportida kaabliga telefoni.

NB!!! Kui olete sedasorti inimene, kes kontakti salvestamisel määrab seadetest paika mobiilinumbri, kodu numbri, töö numbri ees ja perekonnanimi eraldi lahtritesse jne jne (nagu mina), siis ei saa selle faili Samsungile arusaadavaks tegemine, kerge olema...

Viimati muutis MrIroonia, 16.04.2012 06:00, muudetud 2 korda kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.04.2012 20:38 
Kasutaja avatar

.Alar. kirjutas:
Samsung pole vist sinukirjeldatud seisus enam aastaid. Androidiliste akud kestavad kõigil pea ühtemoodi - ca 2 päeva, kui sa just eriti friigiks ei lähe energia kokkuhoiuga nagu paljud teevad, et saaks siis kuskil foorumis kilgata, kuidas tal 3,58 päeva vastu pidas aku. Õhukesed on nad enamus. Mine esindusse ja hoia peos. Mu suht värske Galaxy S2 peab naviga vastu vist mingi 5-6 tundi. HTC on neist kolmest kõige kehvemad kaamerad.

krt htc Desire HD-l 8mpix kaamera, ei ütle et oleks midagi halb..vajadusel ka 2 led-iga välk võtta...ise soovitaks samsa galaxy s2 või htc evo 3d nt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.04.2012 08:23 
Kasutaja avatar

MrIroonia kirjutas:
kuidas nokia 5230 kontkatid saada samsung galaxy GT-S5690 mälusse? SIM kaardile ei mahu korraga ja nokial pole varianti TEISALDA (ehk siis kustutab juba kopeeritud), et pärast oleks teada, kuhu järg jäi... Häda käes.

EDIT:
1) tuleb Nokia kontaktid salvestada arvutisse .csv failiks.
2) avada see fail "Samsung Kies" kaudu.
3) Seal teha fail seadetest arusaadavaks.
4) eksportida kaabliga telefoni.

NB!!! Kui olete sedasorti inimene, kes kontakti salvestamisel määrab seadetest paika mobiilinumbri, kodu numbri, töö numbri ees ja perekonnanimi eraldi lahtritesse jne jne (nagu mina), siis ei saa selle faili Samsungile arusaadavaks tegemine, kerge olema...

Läbi outlooki ei saa seda lihtsamalt teha?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.04.2012 14:28 
Kasutaja avatar

ei oska kindlalt öelda, aga kardan, et mitte.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.04.2012 19:59 

MrIroonia kirjutas:
ei oska kindlalt öelda, aga kardan, et mitte.

Salvesta mälukaardile kontaktid, uploadi Google kontaktidesse ja ongi olemas igas Google sync võimaldavas seadmes, ERITI Androidis.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.04.2012 20:25 
Kasutaja avatar

5230 ei lase sd kaardile salvestada. ainult kopeerimist pakum SIMile ja seda ka ilma, et vana kontakti ära kustutaks, kui on ringi kopeerinud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.04.2012 20:27 

MrIroonia kirjutas:
5230 ei lase sd kaardile salvestada. ainult kopeerimist pakum SIMile ja seda ka ilma, et vana kontakti ära kustutaks, kui on ringi kopeerinud.

Siis synci Nokia Suitega, otsi mõni parema Nokiaga sõber ja las tema syncib omakorda Nokia Suitega ja siis mälukaardile ja netti googlesse jne jne.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 5201 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 347  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis