krss kirjutas:
Natuke noriks, aga kui "hea pildi" latt piisavalt alla lasta, siis teevad tõesti häid "pilte" (meelega jutumärkides) - jäädvustavad olukorra piisavalt teravalt, piisavalt väikeste moonutustega, piisavalt väikese müratasemega, piisavalt kontrastsena jne, pakkumata seejuures esteetilist naudingut. Mul on pildistama minnes raske leida
nende hulgast midagi, mis "joonistaks" hästi, kuigi nende kõigiga on võimalik teha teravat pilti. Joonistamisvõime sõltub pigem optika kvaliteedist/omadustest, mitte niiväga sensori suurusest. Kusjuures ei ürita mitte seebikarpe mõnitada praegu - olen omanud omanud ise täiesti rahuldavalt joonistavat
Pentaxi seebikarpi ja näinud pea kõigist digipeeglite kitiobjektiividest paremini joonistavaid
Leica seebikarpe, kuid pole näinud seni mitte ainsamatki mobiili, mis neile kasvõi ligilähedasi PILTE suudaks teha. Kui keegi midagi soovitada oskab, ostaks hea meelega, kuna nii pääseks seebikarbi igapäevasest taskus vedamisest. Ja selleks, et jäädvustada olukord (valuvelg või avarii "nägin linnapeal" teemasse või poes hindade talletamiseks), ei põlga ka ise ära oma kaameraga mobiiltelefoni, aga HEAST PILDIST mobla puhul rääkida on siiski natuke paljuvõitu... või olen ma silmavärdjas või lihtsalt väikeste kogemustega.
No võrdleme nüüd võrreldavaid asju ikkagi. Ilmselgelt ei saa, ja ma ei üritanud ka, võrrelda digipeeglit mobiilikaameraga. Sensorist olenebki eelkõige müra vähesus ning osaliselt ka kontrastsus (lisaks ka teravussügavus ja veel mõningad asjad mis pole hetkel olulised). Joonistamisvõime oleneb tõepoolest läätsest ning seda ma ju ka teravuse all silmas pidasin.
Too pentax on nö seebikarbi mõõdust juba väljas minu arvates. Sellel on juba vähe suurem optika, st ilmselt on ka korralikumad klaasid kui keskmisel digiseebil. Keskmisel digiseebil on siiski pisike ja võimalikult odavalt toodetud see asi. Samuti ei saa ju mõõtude poolest seda pidada päris digiseebiks, pigem juba sinna dslr-like kanti. Lisaks on see pentax üsna vana mudel ja ilmselt maksis toona ka päris kõva raha. Odavaima leica letihind on ca 600€ kanti eestis. Jällegi ei ole ju võrreldav teiste digiseepidega, kuna keskmine digiseep jääb pigem paarisaja euro kanti.
Jõuame jällegi selleni, et Sa võrdled võrreldamatuid asju. Mobiilikaamerat tasuks võrrelda pigem odava otsa digiseepidega. Ma ei lasknud alla hea pildi latti, vaid võrdlesingi mobiilikaameraid oma klassi seadmetega ja nendele astuvad mobiilikaamerad küll päris hästi juba kandadele mitte ainult pildikvaliteedis, vaid ka mugavuses, kuna mobiil on ju kõigil kaasas.