Mina vaatasin eile saadet FOORUM ETV-e peal ja seal oli teemaks praegused sündmused.Väga huvitav oli ,mina isiklikult naersin ja olen väga ametnike poolt ja mõistan ka õpetajaid mingil moel ,sest kes ei tahaks rohkem teenida ja nii on ka ametnikud mõistavad õpetajaid.Aga üldiselt kes ennast kursis hoiab asjadega või vaatab sarnaseid saateid siis võib abiks olla.Mina igatahes ametnike poolt ja ametnikud ei saa niiöeda otseselt pikalt ka saata ,et mine ära siis kui ei istu ja see oleks muidugi karm aga eesti elab väga reaalset elu ning Jürgen Ligilt jäi lause meelde ,mida korrati erinevalt ,et eesti on suurima heolukasvuga riik jne .Igatahes mina jagan omamoodi piiti.
Väljas streikimine on loomalik ,sellisel moel ja asja pärast ,paljud vaatvad telekat liialt ja kuulavad mida eestist lahkunud või kalevipojad ja tütred lälisevad.
Põhimõttteliselt praegu nad mingit tõusu ei saa või kui saavd siis vaadatakse kogu lugu ümber ning kaob palj uõpetajate kohti ning klassides olevate õpilaste arv suureneb,kodus antakse rohkem teha jne jne ,sellised on võimalikud variandid.Jäetakse koolid lagunema rohkem ,et anda raha õpsidele jne jne -võimalikud variandid.
Riigibossid on ka öeldnud ,et õpetajad tahavad ja ku isaavd siis tulevad järgmised kes tahavad -õpetajad vajavad 8mlj-tti ja sisi tulevad kes soovivad 80mlj-tti jne
Eestis sähherduse streigiga viib olukorra kehvemaks ja ise ka vaatan ,et jub kole inetu nõnda ikka ,et tänavatel.
Ei jõua kõike ümber jutustada ja kahjuks eilse saate FOORUMI kordust ka ETV-s veel ei näe aga soovitan vaadata.
Ligi juttu ka super kuulata.
http://arhiiv.err.ee/viimati-lisatud/err-videoarhiivSuper saade oli ,igatahes õpetajate põhjendused ja muu kipub nõrk olema.Mõningati hakatakse võrdlema välismaa süsteeme aga siis riigibossid toovad välje eest ieelised ja värgi mis asja kõigutab siis jäädakse sõnatuks.+õpside palku ei kärbitud kui teistel kärbiti ,pole siin mingit pulli.Kui ei sobi ei meeldi tegele muuga või vaj´heta kodakondsust ,sest igas riigis toimib riigile omane elu ja eestis ma usun ,et on tõesti elu üks reaalsemaid.Kes on välja teeninud see on ,igasugused ei saagi elada hästi või võrdselt.ja praegu on siisk iendiselt kehvad ajad paljudes kohtades.
Ää
Soovitan saate FOORUM kordus ära vaadata ku isee netti ilmub ja eks neist ole veelg iräägitud saadtes ja räägitakse ka edaspidiselt aga see on viimane mida nägin.
http://arhiiv.err.ee/viimati-lisatud/err-videoarhiiv