No NSVL ajal toodeti homo sovieticust, ehk siis seda halli massi, kes ei suuda end kuhugi konkreetselt kuuluma panna. A'la ema burjaat, isa hohol, nende laps elab karjalas. Sellist on palju lihtsam kontrollida, kui näiteks lätlast, kes mõtleb eelkõige oma kodumaa peale. Ehk siis konkreetse rahvuseta nõukogude inimene. Tegelikult oli see asi päris edukas, vaata või tänast Vene Föderatsiooni.. mingi n+1 rahvust segamini ja nimetavad endid venelasteks. ELis käib asi peenemalt aga mitte väga teisiti. On ju kas või need "türkslased" ehk saksa türklased, kes ei tea enam, kuhu nad kuuluvad, kas Saksamaa või Türgi? Prantsusmaast ei hakka rääkimagi..
Kalevipoeg Soomes (ma ei räägi kõigist vaid nendest, kes silma jäävad) ka ju enam ei taha väga öelda, et on eestlane. Tahab ju parem olla, kui tema juured.. "teil seal Eestis hähähä tra...argument blabla". Sellist vaatab "Eesti eestlane" kui napakat.. samas soomlane vaatab talle ikka ülevalt alla. Käib ja kuulutab, kui hea on Soome.. samas pole kunagi Kalevalat lugenud, ei tea, et ainus riik, kus on raba riigi pindalast protsentuaalselt suurem kui Eestil, on Soome. On Vuorise Juha fänn, samas ainus tema raamat, mida teab, on "Joomahullu päevaraamat" ning sedagi pole lugenud.
EL sama kaua kestaks, kui seda oli NL, oleks tulemus sama. Kari suvalist halli massi.
Läbi majanduse on seda lihtne teha, tähtis ju vaid €, eks? Mõni ehk on uurinud USA halli massi tekkimisest. Kuidas lampi eelmise sajandivahetuse kanti tõmbas suur osa iirlasi üle Atlandi näiteks? Vaevalt küll.. Vähemalt minu teada nad ei mõnitanud Iirimaale jäänud rahvuskaaslasi, et "jobud te seal teete?".
Ok, teemasse nüüd ka. Kui nüüd mõni kõlupea narrib mind, et sitt elu ju Eestis, miks seal olla?- vähemalt olen ma
kodus.
Mida te olete konkreetselt teinud Eesti elu parandamiseks? Ostate siit alkot kaasa, sest siin on odavam? Ning kõike muud, mis siin odavam? Olete te kunagi näiteks toidupanka toitu ostnud? Vabatahtlikel talgutel käinud? Maas prügi nähes seda üles korjanud ja prügikasti pannud? Röövpüüdjatele vastu kuklapekki virutanud?
Kõige naljakam on see, et peapõhjus on korduvalt siin teemas juba välja öeldud- praegune valitsus. Lahenduseks pakutakse ära jooksmist. Ja nende juurde, kes Eestit tühjaks lüpsavadki. by the way, selle sama rahaga teid toidetaksegi.
Minu lahendus: viimasel ajal on maru palju tekkinud n.ö. rahvakogusid, mis paraku on enamasti mingite luuletajate ja karikatuurikunstnike kambad, aga algus seegi. Tuleks tekitada üks korralik ühtne Eesti rahva ühendus ning nõuda tagasi see, mis on meie- Eesti. Hetkel on see kohalike Riigikogu ärimeeste nõusolekul jagatud ELi ja Skandinaavia vahel. Seda ei saa teha läbi valimiste, sest a) paljud ei käigi valimas, b) kes garanteerib õiglase lugemise. Vaadakem või viimaseid valimisi, kui esmakordselt oli kasutusel e-hääletamine. RE sai rohkem hääli, kui eelmistel. Olgugi, et vahe peal oli see masu ja väga pekki jooksis Eesti elu. Ei ole loogiline ega võimalik, et see valitseva partei toetus sellisel ajal tõuseks, üks kõik kui head tööd nad ka poleks teinud. 101 dalmaatslast on ka paras komöödia. Võsa Pets ja Erki Nool JA NII EDASI.
Tuleks eeskuju võtta näiteks Islandilt ning 80date lõpu Eestilt. Ning hakata ise paremaks inimeseks.. ning elus on PALJU olulisemaid asju, kui seda on €!
PS! Neid maruhäid kollaseid vitamiine leiab praegugi apteekidest

Kaunist märtsi algust Märjamaalt,
Rooste Velts