Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 11.05.2025 02:28

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 441 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 30  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: "Räägime Eesti palkadest,hinnatõusudest,võrdleme EL-riik
PostitusPostitatud: 04.09.2011 17:06 
Kasutaja avatar

oopc kirjutas:
Ma olen tahtnud lihtsalt seda öeldagi ,et elu on kõikjal suuremaltjaolt sama.

Kust sa seda võtad?
Mul näiteks poel mõtet osta soome reg. nr. autot. Ma sõidan kuus nii vähe, enamalt jaolt vilj-kuopio ja sedagi ei tule kuus korra, hervemini. Soomes sõidan 99% sõitudest töö autoga. Korteri peale kulub jh kuus ca 500-, söök mingi 15-20 päev. Eestis käik maksab umbes 300-, ainult sõidukulud. Eesti korter maksab aastas ca 200-kuus. Eestsi kytet 200- kanti, ja + igast maksud,(lasteaed, õppelaen, naise kool.....). Aga soome ei kavatse kolida, just lapse pärast+ huvid, mis mul on eestis. Eestis aga väärikat palka ei saa või siis on enamus firmasid kusetajad. Lisaks on minu ametile vähe tööd, eestis. Soome firmas näen väärilist arenemis võimalust. Orjusest on asi kaugel(va. neil , kel on kupli all pähkel). Ja see , kes mind , järjepidevalt, suudab orjaks sõimata/nimetada(sama kui am kellegi ema näiteks litsiks kutsuksin), saab kunagi kannaga näkku. Kyll see päev ka kunagi tuleb.(eks mõelgu ise , kes tunneb end puudutatuna).

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.09.2011 17:20 

.

Viimati muutis allan1, 14.05.2013 20:04, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.09.2011 18:31 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Soomes on vastavalt maa tingimustele palk ja nõnda ka eestis.nagu siin pikemalt soomes viibinud siin ka kirjutanud on et kohali kelu on elu nagu igalpool mujalgi ja selle tõttu ei maksa rääkida ,et kus on väärikas palk või kus mitte.ja palga värki veel omakorda erinevat riikides siis vastavalt tehtule ja mehele jne .
Ma ei kujuta ette mis saaks kui eestis hakataks näiteks lihtsalt maksma soome palkasi .Aga selline variant ,et soomes näiteks kõik peale palkade eestistuks ,vot siis on vist küll põhjust rääkida kui imedemaast.
Eestis ei saa kohalik inimene ori väga olla ,ollakse töölised nagu mujalgi.
Ja seda ka veel ,öelge miks peaks soomlased võtma omale võõrtööjõudu enda rahva asemel,selle pärast ,et võõrtöjõud on odavam + kõik muu millega võib võõrastega teha võimalusel.Võõrttöjõud lõhestab nende riiki + siiski kogu toimimist ,olgugi ,et ehk võõrtööjõu kasutamisel ehk kasu saavad tööliste omanikud ja võõrad teevad eh kka üle tilli lastes asju ja seda kõike ehk ka teinekord andestatakse ,sest arvestatakse nendega kui võõrtöölistega ,et odavam ja ehk ka miskit seaduse vastast .Üks vöörtööline ei toida ära võetakse järgmine jne ka.Aga no see ka kõik selleks.
Tingimuste teema eh kka nii ja naa ja eks ta ole ka mujal nii ehk tõesti võimalik ,et eestis kipub keerulisem olema tihedamalt aga elu on selline arvestades siis riigi eripärasi jne samuti.
Soomes ehk on inimesed oma riigi ,mitte eh kaga ustavsti kindlasti selliseks ju elanud,mitte selleks ,et teised tuleks liugu laskma ja ära kasutama.Ja sellest ka osaliselt tingitud negatiivne mulje võõrtöölistest.
Võõr tööjõud muudab ka turgu ja hinnapoliitikat + jätab kohalikke peresi hätta ,töötuks ja see väga inetu.

Viimati muutis oopc, 04.09.2011 18:37, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.09.2011 18:37 
Kasutaja avatar

Kui oled tööl soome firmas siis oled nagu iga teine põder, seal firmas. Palga määrad on ette antud, miinimumid, mida peab mehele maksma. Palka saad staasi järgi, on toodud astmed, mis oskusega jne mees palju, miinimum, saab. Lisaks on ikast korvauksed, söögi, kytuse, tööriistade jnejne. Eestsi võid ola sa kas oskus tööline v niisama tilga näöppiha. Kui ylemus on piider siis saavad kõik kommiraha. Ei hinnata töölist, sest töötus on nii suur, et kellgi tasuta töölise leiab alati asemele. Lisaks on koolid tasuta+ nyyd saad ametikooli astudes teha juba firmadega lepingu, et kui lõpetad on töö olemas. Lisaks maksab riik elamised, mingi osa yyri jne(ei tegi kõike täpselt) Mina maksan , naise, kooliraha 2200-aasta+ käimise ja muud kulud. Soomlane kukkus pm istukile kui kuulis Eesti kooli maksudest.

Viimati muutis talon, 04.09.2011 18:41, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.09.2011 18:38 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
No ei saa olla nagu iga teine põder suuresti ükskõik mis jutuga+ huvitav oleks teada näiteks protsentuaalselt ,et kuidas on seadulikult tööl käimisega ja mitte kuigi seda vist väga ei saagi teada.
Ole kasvõi muust rahvusest püsielanik võib juba tingida erinevuse tööturul seda eestis kui ka mujal ustavasti suuresti.
Oota aga enne masu oli eesti nagu muinasjutu maa muidu või või mis te arvate.
Töökoha valikul on siiski suur osa tööotsial ka .

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.09.2011 20:18 

No võrdsus võrdsuseks ja see võrdsuse teema ikka väga korralikult majandavates firmades ehk aga see selleks see võrdsuse teema ,sellegipoolest mina seda värki ikka nõnda ei usu ,et olla saab nagu ,et on 10 ehitajat ühe lehitusel ja kõik saavad ühsugust palka täpselt kuigi ehitajad erinevad ,oskustelt ja tegudelt .sellesmõttes eh ktõesti võrdselt ,et kui seaduslikult tööl olal siis alla mingite normide ei saada lihtsalt seaduslikult maksta väga kergelt .Eestis ka igasugu teemad ja vajdusel langetatakse töökoormust või siis kirja pannakse poole kohaga aga paratamatult ta peab ise rohkem tegema kui kirjas on ja kui ei soovi ,leitakse kes soovib.
Ja see värk et kõikjal soomes näiteks töölisi kaisutatakse ja taevased tingimused see ka ps.eestis võib ka igasugu olukordi olla.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.09.2011 21:53 
Kasutaja avatar

Muudkui lahmid ja lahmid aga jutt ei vii kuskile, milleks? :waah

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.09.2011 22:18 

Milleks foorumid üldse ? Kas sinu jutt viib meid kuhugi,kunagi ei või teada kui sind ei vii,viib kedagi teist ehk .
Lihtsalt vaielda ,et 1+1 ei ole kaks kuigi on.Ja siit ikka jutu sees on ikka välja sulanud seda ,et elu on riikides siiski suuresti sarnane ,lihtsalt need pendeldajad ehk vidavd teisiti ,sest seal saavd sandikopikaid ja siin saavad allahinnatud vorsti ning kokkuvõtttes on soome heaolu ühiskond ja elu nagu imedemaal kõik on kõige paremas korras.Minujaoks on see ebareaalne lihtsalt kui püütakse selgeks teha ,et mingis välisriigis heaolu ühiskond ja kõik elu lill ning inimestel pole muresi elamisega.
Ja kui ma olen küsinud ,et miks on ka teistes riikides samad elatustaseme sektorid nagu meilgi siis mämmm -mämm-mämm .aga soomlased püsivad ikak rohkem kodus ma oletan kui välja rändavad ellujäämiseks kuig ismad mured neilgi nagu meilgi.nad eh kklaariks asj uriigis ,et asjad paremaks muuta aga nüüd on juba igasugu võõrad ka sees ,mille tõttu lükkuvad paljud asjad kaugemasse tulevikku kui üldse.
Pekki keeravad igasugu võõrad jooksikud maailma.Eks ses suhtes see euroopaliit ja värk minule ka väga ei istu .
See on umbes sama ,et enam mitte panna eramutele aedu ümber jne .
Aga sellegipoolest on veel säilinud rahvused ja riigid ning jooksikud ,pendeldajad,orjad,võõrtöölised,illegaalid ,pätid jne on siiski vähemus kuid siiski metsik kari ja mille tõttu kannatab kogu hea ühiskond.
Et ei maksa nutma hakata kui narkomaanid varsti kellegi hoovis käivad süstimas lastenurgas kus lapsed samal ajal mängivad näiteks ja harj usellega ,ütleb ta .
Vähemustega ei harjuta.Võõrsil ollakse võõrtööline ja sellega ei harju väga keegi .See ,et võõrtöölisi ellu jäetakse ei tähenda ,et nendega ollakse harjutud.soomlased näiteks on ehk inimlikum rahvas aga kui mingi venemaa teema oleks siis pendeldajad roniks ennem puu latva kui sinna maale läheks.
Ja ses suhtes need pendeldajad veel ikka ka suht sellised näppijad ,et see kuidas meid üle tilli vabaks lasti teha riigi värki ja nüüd kotivad osad meie seast teisi süütuid inimlikumaid.Soomlasel kindlasti pole veres sellist liblet ,et teisi kottida.On soomlasi käinud väga vargil aga eestlasi seal jne.
Eestlased on lihtsalt sellised ,et kepivad süütuid ,inimlikke inimesi seni kuni normaalsel inimesel viksab kopa ette ja pnnakse need pendeldajad kottidesse ja visatakse sadama kailt merre.
Paljud need jooksikud ka nooremad kes ehk ei oska viiskalt ,õieti inimese kombel käituda ei tea kuidas käituda .peaks kikivarvul sessuhtes käima kõikjal aga mitte kätega vehkima veel süütute riikides ja nede elanikega ,et mulle ,mulle.
Oled eestlane ,eestis toimida ei oska oled puuks tegelane.Minge kusagil teises riigi aga selline et pendeldamine kerjan seal ja iin ostan allahinnatud vorsti niiöelda ja siis veel pläga ajada no üle mõistuse.

Viimati muutis oopc, 04.09.2011 22:29, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.09.2011 22:33 

Ole viisakam .Mida sa minuga käratad.Ka mingi boss oled või,räägi oma asjast ,mitte sõima mind.Täiesti piiks.
Ma käin kasiinos koguaeg ,sest seal võidab koguaeg.Aga ma ei käi solaariumis selleks ,et pruuniks saada.
Koolis käisin niisama ,sest ma olin juba sündides tark jne jne.
By Alice Imedemaal
Uskumatu kui piiksus tundub eesti olema osade kirjelduste puhul kuigi riikide püsielanikel elu on põhimõtteliselt sarnane .ma oletan ,et soomes on kliima ka veel päris sarnane eestile.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.09.2011 22:54 

Palju keegi vero % maksab kui on Soomes ametlikult, krt. mul on 27,5 + mingi 7,5
Ja kas keegi "matkakorvauksia" ka teeb veroilmoituses ?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.09.2011 22:56 
Kasutaja avatar

olikul kirjutas:
Palju keegi vero % maksab kui on Soomes ametlikult, krt. mul on 27,5 + mingi 7,5
Ja kas keegi "matkakorvauksia" ka teeb veroilmoituses ?

Kas 27.5 on olnud aastaläbi v oled käinud tõstmas?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.09.2011 22:58 

Sinu jutt võib sama suur läbu olla kui minu jutt.No meedias pidevalt ,et arstid protestivad ,et neil jama ,jama ,rohekm madalamad arstid ja abilised ning nendest juttu olnud ,et läinud soome ja mujale see pole mingi läbu.Bussijuhid ka protestivad et jama -jama ja lähved ära osad.Lihtsalt osad hädaldavad kasvõi bussijuhid no mida vingute aga kaubiku juhid või taksojuhid.lennu piloodid ka raadios nutavad ,et jätavd lennuki rooli minemata kui palka ei tõsteta nii kõrgele kui allah neile maksaks.
Kui mind aidataks soomes püsti ja antaks kepid kätte siis ma oleksin kotik.
No arste on ka seinast seina nagu ehitajaidki või muid tegelasi kasvõi autojuhte.perearstid vs mingid kõvemad tegelased on erineva pädevusega sesmõttes.

Viimati muutis oopc, 04.09.2011 23:01, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.09.2011 23:01 

Ei oopcist ja tema piltidest ilma ei tahaks jääda, aga samas see teema kisub küll väga alatuks lampimiseks ja "kodusõjaks". Äkki paneks parem lukku...kõik, mida on soovitud öelda, on nkn öeldud....juba mitu korda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.09.2011 23:04 
Kasutaja avatar

mehikemetsast kirjutas:
Ei oopcist ja tema piltidest ilma ei tahaks jääda, aga samas see teema kisub küll väga alatuks lampimiseks ja "kodusõjaks". Äkki paneks parem lukku...kõik, mida on soovitud öelda, on nkn öeldud....juba mitu korda.

Pigem eemaldada Oopc, sest selline jama jätkub ka muudes teemades. Mis isand tema on, rott , kes on saand vanematelt v kuskilt auto ja nyyd kõvatab(selline mee svaevalt oma peaga raha teenib)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.09.2011 23:05 

Minul on ülimalt heameel inimeste üle kel kodus läheb hästi ja mõistan kõiki koduseid kel raksem kell mitte.Lihtsalt siin jutt ikka nendes tlahkunutest ,pendeldajatest.
Aga To Kaabakas ,minul oleks sinule veider öelda ,et k..di v...a m...n mine omadega oma t...a k...t...u. f---g haige p....s.Selline tekst jätab paljuti just jooksikute ,pendeldajate ehk bosside stiili mulje ,elu nautijad ,suure rulli teenijad ja muidu kõvad mehed.Mu vanaema hakkas ka juba naerma ,muidu ta ei naera.
Foorumi elust osavõtt on kõvatamine ja sellisel kombel nagu mina veel võtan ja mis isand ja värk see on sinu endi väljamõeldis ehk.
Ja üldse millega ma kõvatanud olen.Ma olen igasugu töid teinud mida ehk isegi välismaale karanud bossid ei julgeks teha kuigi ehk välismaal nad teevad sma või hullematki asja ,millega siin veel kõvatada on.
sellise elutarkusega ongi mõned ,et vanematelt saab asj uja päranduseks ka ,korda aastas sünnipäeval ja jõuludel saab ka asju.
Ma toimetan ja see pole oluline siin ,et kuidas igatahes eestis.
said oma liikuri päranduseks või .naiselt said burksi raha või.
Võibolla osad tuuskas ,et said päranduseks ja vanematel aga mina eluilmas see tähendaks põhimõttelislet minule ,et mul pole midagi.Välismaale läheks tööle oleksin kaotaja ja noorelt hukkas.

Viimati muutis oopc, 04.09.2011 23:12, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 441 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 30  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis