Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 04.05.2025 02:01

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 592 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 40  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Mis siis täna juhtus? Elame ennast välja 2013
PostitusPostitatud: 20.02.2013 16:34 
Kasutaja avatar

FOX1000 kirjutas:
Keegi kuskil ütles(ei mäleta kus,et palk on see mis suunab inimesi ja suurem palk suunab inimesi veel rohkem.Inimesed lähevad sinna kus on suurem palk-see on aegade algusest saadik nii olnud ju ja nii jääb ka see edasi.Kunagi inimesed liikusid maailmas sinna kus rohkem süüa oli,nüüd aga sinna kus rohkem raha saab,sest tänapäeval ilma rahata on ju suht raske toime tulla.

Need inimesed vaatavad enamasti ainult palganumbrit, ja:

* Ei arvesta sinna sisse, et ka elamiskulud on läänes kõvasti kallimad. Lisaks ka see, et aegajalt võiks ju ikka vanemad/vanavanemad ka üle vaadata ja mida kaugemale kolida, seda suuremad on ka need Eestis käimise kulud.

* Ei arvesta absoluutselt "pehmete väärtuste" negatiivsema poolega. Sa ei tunne kohaliku riigi asjaajamist (iga asi on peavalu), Sul pole seal sõpru, jne jne.

For what it's worth, mina olen proovinud USA-s ja Taanis elada. Jah, loomulikult oli seal asju, mis on paremad kui meil. Samas on seal vähemalt sama palju asju, mis on sitemad kui meil. Ja summa summarum olen ma Eestis õnnelik.

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Kui raske Eestis olla...
PostitusPostitatud: 20.02.2013 16:34 
Kasutaja avatar

Huvitav väide, et kui pea lõikaks siis oleks Eestis päris hea. Paratamatult nagu kõik ei saa Soome minna kipsplaate seina tõstma 10euri tund ja öelda, et elu on lill, samamoodi ei saa ka kõik ärimehed olla ja muudkui bisnesit Eestis ajada.
Paratamatult peab keegi seal ka müüja, arst, politseinik, tuletõrjuja olema. See et nende ametite eest 500eurot kuus kätte saadakse palgana teeb lihtsalt natuke kurvaks.
Kui kõigil pea lõikaks nagu Sul kes siis Sulle poest ölut ja piima müüks või uurimist tuleks läbi viima kui firma töökoda ntx tühjaks varastatakse?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.02.2013 18:41 
Kasutaja avatar

Just nagu abielludes lubatakse teineteisega olla koos, nii heas kui halvas, surmani, nii leian mina, et samuti tuleks käituda ka isamaaga. On raskeid aegu, on heldeid aegu.. üle saadakse sellest koos! Minu au on minu truudus! Ma samas ei näe ka põhjust, miks peaks (heal juhul) põhiharidusega üldse saama "korralikku" palka. Sest need, kes omavad "skille", saavad hästi hakkama, kui just asi laiskuse taha ei jää.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.02.2013 18:51 
Kasutaja avatar

KirillD kirjutas:
mihkel-m kirjutas:
Minnakse lihtsalt kergema vastupanu teed, kui endal pea piisavalt ei lõika, et eesti riigis hakkama saada.

Kaua sellist lollust mõtlesid ? Välismaale minek pole mitte mingit pidi lihtsama vastupanu teed minek, jah, kui Sa lähed kalevipojaks sitta rookima või lund viskama, võib-olla tõesti.

Aga mine igale poole mujale n.t oskustööliseks, insener, spetsialist, tõesti ... mida iganes, maksa sealseid makse, õpi sealne keel ära, et hakkama saada jne jne jne.

Kui Sinu arvates, on n.t saksa või prantsuse keele õppimine lihtsama vastupanu teed minek, siis oeh ... ma olen vist millestki siin ilmas küll valesti aru saanud. Pigem pole see lihtsama vastupanu teed minek, vaid iseenda eest seismine ja iseendale korraliku elu tagamine - oodata kuni mingi maagiline unistuste rong tuleb ja toob meile õnne ja raha ja kõike muud hoovi peale on kõige idiootsem arusaam iial. Need inimesed kes lähevad, on lihtsalt teadlikud enda potentsiaalist ja väärtusest ning kasutavad seda. Minu poolt neile austusavaldus ja tuult tiibadesse.

Kui see riik siin ei soovi seda potentsiaali, siis on see nende probleem nagu praktika näitab, siis mujal maailmas osatakse väärtustada oskusi ja teadmisi ning seal võetakse kõiki avasüli vastu ja pakutakse seda, mis paneb inimesi paigale jääma ja oma elu mujal alustama.

Olgem ausad, enamus välismaale põgenejad lähevadki kalevipoegadeks, ehk lihtsalt üle mere soome mingeid lihtsaid töid tegema. Oskustööline teenib ka eestis väga head palka millega ära elada.

Ja võibolla olen ma liialt memmekas, aga mulle meeldib olla oma kodumaal, kus ma saan kasutada oma emakeelt (valdavalt), käia tööl kus töökaaslastega suhtlen eesti keeles ja kui tahan siis külastan pere/sugulasi jms. Lisaks on mul austus oma riigi vastu, ükskõik kui mööda üks või teine asi siin ka ei ole, mis vähemalt mingil määral ei luba mul minna välismaale tööle. Soome vastu on mul niigi tülgastus ja ega ma tegelikult ei materda maha sõpru/tuttavaid kes käivad soomes tööl, aga lihtsalt ma ei salli mõttemaailma, et eestis on kõik perses, lähen soome orjama.

Kui sa istud käed rüpes ja ootad seda "maagilist unistuste rongi" siis ei saa sa tõesti normaalset tööd ja pead näppu imema. See on ju ka vale loogika, ega välismaale minnes kohe tööandjad sind rahapakkidega taga ajama ei hakka. Sealgi tuleb pingutada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.02.2013 19:22 
Kasutaja avatar

AntiL kirjutas:
mihkel-m kirjutas:
Ja võibolla olen ma liialt memmekas, aga mulle meeldib olla oma kodumaal, kus ma saan kasutada oma emakeelt (valdavalt), käia tööl kus töökaaslastega suhtlen eesti keeles ja kui tahan siis külastan pere/sugulasi jms. Lisaks on mul austus oma riigi vastu, ükskõik kui mööda üks või teine asi siin ka ei ole, mis vähemalt mingil määral ei luba mul minna välismaale tööle. Soome vastu on mul niigi tülgastus ja ega ma tegelikult ei materda maha sõpru/tuttavaid kes käivad soomes tööl, aga lihtsalt ma ei salli mõttemaailma, et eestis on kõik perses, lähen soome orjama.

pluss üks minu poolt

sama.

kui soome peaks minema,siis peaks see palk ikka väga suur olema,10 eur tunnis oled täielik neeger nende jaoks.
loogiline variant kuhu minna oleks mõni soe maa ja seda ka ajutiselt :)
saab väga hästi siin eestis ka hakkama,need kes räägivad,et tööd pole,on enamasti lihtsalt laisad.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.02.2013 19:23 

Ma ei tea kust see Eestit lahkumise jutt üldse tuleb? Enda tuttavate ja tuttavate-tuttavate statistikale tuginedes võin öelda, et käiakse tõesti Soomes, Inglismaal, Hollandis, Taanis ja Austraalias tööl igast alade peal nagu koristajad, ehitajad, luksepad, insenerid, arstid ja progejad. Ollakse kohapeal aasta kaks, ja siis vut-vut koju tagasi. Ei hakka keegi kusagil endale elu leiutama, et ostaks korteri või registreeris ennast kohaliku perearsti juurde ära. Pannakse papp tasku ja nägemist.
Ainsad kes võib olla vähe kauem ära on, on Brüsseli euro ametnikud ja nende kaasas ja juures olev "personal".

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.02.2013 20:25 
Kasutaja avatar

mihkel-m kirjutas:
KirillD kirjutas:
mihkel-m kirjutas:
Minnakse lihtsalt kergema vastupanu teed, kui endal pea piisavalt ei lõika, et eesti riigis hakkama saada.

Kaua sellist lollust mõtlesid ? Välismaale minek pole mitte mingit pidi lihtsama vastupanu teed minek, jah, kui Sa lähed kalevipojaks sitta rookima või lund viskama, võib-olla tõesti.

Aga mine igale poole mujale n.t oskustööliseks, insener, spetsialist, tõesti ... mida iganes, maksa sealseid makse, õpi sealne keel ära, et hakkama saada jne jne jne.

Kui Sinu arvates, on n.t saksa või prantsuse keele õppimine lihtsama vastupanu teed minek, siis oeh ... ma olen vist millestki siin ilmas küll valesti aru saanud. Pigem pole see lihtsama vastupanu teed minek, vaid iseenda eest seismine ja iseendale korraliku elu tagamine - oodata kuni mingi maagiline unistuste rong tuleb ja toob meile õnne ja raha ja kõike muud hoovi peale on kõige idiootsem arusaam iial. Need inimesed kes lähevad, on lihtsalt teadlikud enda potentsiaalist ja väärtusest ning kasutavad seda. Minu poolt neile austusavaldus ja tuult tiibadesse.

Kui see riik siin ei soovi seda potentsiaali, siis on see nende probleem nagu praktika näitab, siis mujal maailmas osatakse väärtustada oskusi ja teadmisi ning seal võetakse kõiki avasüli vastu ja pakutakse seda, mis paneb inimesi paigale jääma ja oma elu mujal alustama.

Olgem ausad, enamus välismaale põgenejad lähevadki kalevipoegadeks, ehk lihtsalt üle mere soome mingeid lihtsaid töid tegema. Oskustööline teenib ka eestis väga head palka millega ära elada.

Kui sa istud käed rüpes ja ootad seda "maagilist unistuste rongi" siis ei saa sa tõesti normaalset tööd ja pead näppu imema. See on ju ka vale loogika, ega välismaale minnes kohe tööandjad sind rahapakkidega taga ajama ei hakka. Sealgi tuleb pingutada.

Järvel olevas infoautos , pidi neto palk olema 550 eurot. Autotehnikul siis. Küsimus kas te elate ära sellise palgaga seal tallinnas?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.02.2013 20:37 
Kasutaja avatar

_siim_ kirjutas:
Oletame et saad palka 3000-. sealt lähevad maksud pea 1000-.

2k kätte palgaga pole Eestiski elu ülemäära meelakkumine. Elab enam vähem ära aga midagi kõrvale panna eriti küll ei õnnestu.

Teema algas tegelikult poliitilise olukorra arutelude üle, mitte palgajutuga.
Sellega seoses on laiem suund EL-is sarnane, vähemalt äärealadel. 3 suurt muidugi teevad omi visioone regulatsioonidest. Kui reaalselt ikkagi keskkonnamuutust soovida siis lähimatest riikidest peale Soome-Rootsi võiks kaaluda Norrat. Niikaua kui Nafta on kõige kõvem valuuta on Norrakatel elu lill. Nii enne naftat ajastut kui ka pärast seda on norrakad kinnine enesekeskne mägirahvas ja heaoluühiskonnast tänases mõttes pole haisugi.

KOV valimised on tulemas. Mind on kaasatud mitmetesse küsitlustesse ja uuringutesse. Kui aus olla siis ega tänasel EE poliitmaastikul polegi erakonda keda valida kannataks. Kõik suuremad on populistid Kõige kõvem on Reform, tal kohe sabas Kesk ja viimastel aastatel on IRL kõvasti populismi poole pööranud. Küsimus on selles, et millise erakonna populismi sihtrühma sa kõige enam kuulud.

Tasuta ühistransport on viimase aja poliitiline triumff Keskerakonna poolt. Nad tegid selle ära. Mõningaste aukudega aga siiski. IRL taob mingeid telereklaame ja upitab seal oma nina. Reform on selgelt reaalsusest võõrandunud ning nad ilmselt loodavad vanale rasvale, aimamata et see on juba mõnda aega tagasi haisema läinud. Sotsid vaatavad mängu ja naudivad olukorda, kus kolm "suurt" pritsivad üksteist pasaga ja nopib niimodi segaduses valijaid.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.02.2013 20:42 
Kasutaja avatar

Bulgaarlased said oma tahtmise ja valitsus astus tagasi.
Ilmselt ennem midagi ei muutu kui eestlane end kokku võtab ja ka möllama läheb.
Kuigi raske uskuda et seda juhtub..

Tsiteeri:
Kui aus olla siis ega tänasel EE poliitmaastikul polegi erakonda keda valida kannataks. Kõik suuremad on populistid Kõige kõvem on Reform, tal kohe sabas Kesk ja viimastel aastatel on IRL kõvasti populismi poole pööranud. Küsimus on selles, et millise erakonna populismi sihtrühma sa kõige enam kuulud.

Just, oleks vaja nende asemele hoopis uut erakonda. Praegu seis selline et võta üht ja viska teist.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.02.2013 20:57 
Kasutaja avatar

Kahtlaselt palju on neid alla-nelja-tonni-kätte-ei-viitsi-üldse-liigutada tegelasi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.02.2013 21:12 
Kasutaja avatar

Lugesin terve teema läbi ja pole kindlalt arusaanud mis siin teemas nagu tehakse?vingutakse ja kirutakse v6i aetakse juba rahvast harkide ja t6rvikutega toompeale?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.02.2013 21:18 
Kasutaja avatar

AntiL kirjutas:
...kalkulatsioon....

lisa kino, teater, baar, õhtusöögid väljas - 200.-
Lasteaed, lapseriided jms vidinad - 150.-
Pudipadi leiab veel....

Lõpuks defineerib "lahe äraelamine" mõiste igaüks endale ise.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.02.2013 21:27 

Viltz kirjutas:
RaitV kirjutas:
Viltz kirjutas:

mis see on mingi varajane aprilli nali? :kill

Ei saage ikka aru tervis ju kannatab ja vaja käia spaades end ravimas ja no ei pigista ju ometigi 12 kuupalgaga sellist luksust välja :kill

Aga kuhu jääb koduigatsus tasu,Kallas suutis ju Europarlamendis endale midagi sebida ,linnaisadele ka ju võiks

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.02.2013 21:28 
Kasutaja avatar

Deemn, hakkab kerge orja tunne tulema kui lugeda, mis rahadega eestis väga ei viitsita teha tööd:D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.02.2013 21:31 
Kasutaja avatar

Veljo Rooste kirjutas:
Just nagu abielludes lubatakse teineteisega olla koos, nii heas kui halvas, surmani, nii leian mina, et samuti tuleks käituda ka isamaaga. On raskeid aegu, on heldeid aegu.. üle saadakse sellest koos! Minu au on minu truudus! Ma samas ei näe ka põhjust, miks peaks (heal juhul) põhiharidusega üldse saama "korralikku" palka. Sest need, kes omavad "skille", saavad hästi hakkama, kui just asi laiskuse taha ei jää.

väike palk ja see, et sinu lähedased peavad olematu töötasu eest samuti kannatama on kindlasti üks põhjuseid, miks inimesed eluga eestis rahul ei ole.
Teine palju olulisem põhjus on see, et eestis on ca 80% inimestest rikkunud mõnda seadus selleks, et üldse kuidagi elada. Ehk siis sul ei ole isegi võimalust elada legaalselt. Seadusi tuleb nagu laudu saekaatrist.
Paraku ei saa isamaaarmastust perele õhtusöögiks serveerida. Au ja truudus samuti patta panna ei kõlba.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 592 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 40  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis