Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 04:10

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 58 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: LÄTI NR-ga autod
PostitusPostitatud: 09.09.2009 21:02 
Kasutaja avatar

Ei ole see Läti ülevaatus midagi nii keeruline. Sõbra Dodge Ramil panid Valka ülevaatuse mehed veel xsenonid kah ilusti paika ja sellest ei tulnud juttugi et toonklaas ette välja ulatub. Kindlustus on ainult kallim(vähemalt Ramil).

Ja Keila ning pealinna vahet sõidab must sharan hospaania numbritega millel tökat toon ka esiklaasil ning vaevalt et mingi Hispaania Halapenjo hakkab seda parkimistrahvi maksma :D

Aga Lätis peab vist isegi elamisluba olema et regada saaks...seles pole päris kindel aga meelde on jäänud kusagilt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.09.2009 22:55 
Kasutaja avatar

Unistused on inimestel päris suured.
Esiteks kui auto oma nimele teed ja Lätis arvele võtad, siis maksad kõik parkimistrahvid ja muud travid samamoodi kui teisedki.
On väheseid euroopa riike, kus saadud parkimistrahvi maksma ei pea! Kui kellegil on vastavaid kogemusi viimase aasta jooksul, siis võib vabalt teada anda.
Teiseks, kui auto on sinu nimel või ükskõik kellegi teise Eesti kodaniku nimel, siis seadus näeb ette, et tohid kasutada seda ainult aasta(või vähe rohkem). Mis täpselt edasi tuli teha, seda ei mäleta. See on seadus!
Hetkel küll tundub, et sellest vaadatakse mööda, kuna ei ole midagi otseselt kaotada. Ei ole meil automakse ega teedemakse.
Samas olen suhteliselt kindel, et kui ikka väga politseile silma hakkad jääma, siis tehakse 1:0, Eesti Vabariigi kasuks!

Kui soov on toonklaasi pärast Lätti arvele võtta, siis soovitan ära kannatada need paar aastat ja vanemaks saades arusaada, et elus on palju tähtsamidki asju.
Tüübikinnitusega on teine lugu. Kuid tuletades meelde juttu, ühest teisest foorumist, siis euroopasse arvele võetud ja seal antud tüübikinnitusele ei saa väga enam Eesti ARK vastu vaielda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.09.2009 23:02 
Kasutaja avatar

mul rohkem see asi et autol läti paberid mõtlesin ehk on sel mõtet ka aga ilmselt mitte

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.09.2009 21:43 

Aga võibolla on marginaalne kasu ka puhtalt seepärast, et Lätis riigikeeleks on Läti keel ja mitte näiteks vene keel. Kui mina oleksin näiteks 21. aastane politseikooli lõpetanud jorss, kelle patrullivahetusel sõidab mööda plärisev, aknad prügikotiga kaetud ja tuled viltu näitamas tuunitud Golf, siis ausalt öeldes, ei viitsiks ma küll oma õhtut raisata tõlkide kutsumise ja viipekeeles mölisemise peale, vene keelt ei mõika kumbki pool. Milleks jamada? Las lätt läeb mööda, eks autosid tuleb veel.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.09.2009 23:23 

Vene keel on korrakaitsjale kohustuslik.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.09.2009 00:26 
Eliit

mehikemetsast kirjutas:
Vene keel on korrakaitsjale kohustuslik.

Aga Lätlastele mitte. Nooremad Lätlased ei jaga venekeelest ei ööd ega mütsi, nagu meiegi kes me oleme siin 16-25 :wink:

Ja kasutaja MDB on ka järjekordne maailmaparandaja vist.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.09.2009 22:39 
Kasutaja avatar

Ei ole maailmaparandaja! Hämmasab lihtsalt kui arvatakse, et Lätis regristreeritud autod on suurema õigusega kui Eestis regristreeritud.
Enamus turiste kes ikkagi kuhugi lähevad, arvestavad võõrkeele oskusega. Lätlaste puhul siis vene ja inglise keel.
Või arvate, et politseikoolis võõrkeelt ei õpita?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.09.2009 10:55 

Kui ma võõrriigis peale eesti keele midagi rääkida ei oska, kas ma olen siis automaatselt milleski süüdi? Süüdistada lätlast, et ta ei oska inglise/eesti/läti/vene keelt? Järsku ta on hoopis Tšehh kes elab Läti Vabariigis?

Parem ongi oma suumulk koomal hoida ja ehk lüüakse käega.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.09.2009 17:28 

Mul on selline küsimus.
Juba pikka aega on räägitud sellest, et jube lahe oleks Läti numbritega sõita... kõik need toonklaasid jne.
Aga sõidad sa ju Eestis mitte Lätis ja kui sul on Lätis registreeritud auto, kas siis automaatselt sulle ei kehti Eestis kehtivad reeglid?
Samuti võiks ju Eesti numbritega sõita naelrehviga riigis kus see ei ole lubatud.
Tundub mulle arusaamatu.
Eriti veel siis kui kontrollis kilkab roolist mõni eestikeelne ülbik, et vaata mul on läti number ma võin...

Kas siis ikka võib ainult selle pärast, et teise riigi registris on auto?
Mulle tundub loogiline, et ei või. Puhtalt selle pärast, et sõidad ja viibid sa ju Eestis, keda kotib kus su auto registreeritud on...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.09.2009 17:36 

Kas mitte ei ole lausa reeglit,et kui auto viibib rohkem kui paar kuud välismaal ,siis peab ta seal arvele võtma?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.09.2009 17:43 

mehikemetsast kirjutas:
Kas mitte ei ole lausa reeglit,et kui auto viibib rohkem kui paar kuud välismaal ,siis peab ta seal arvele võtma?

eesti reg märgiga soomes üle 3 kuu sõita ei või tuled nädalaks eestisse autoga ja võid 3 kuud jälle mõllata seal.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.09.2009 17:44 

kondiputkimees tegigi sama teemat,et 3kuud välismaal siis nädal perejuures.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.09.2009 15:06 

Noja,Vin-koodi lihvid ka maha ? :lol

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.09.2009 15:16 

No kui sind kinni peetakse ja sul dokumenti esitada pole,siis küll jõutakse ka VIN-koodini,kuid rääkides kaameratest,siis pidi olemas olema mingeid uhkeid aerosoole,millega number pildilt vastu peegeldab,muutes selle loetamatuks?Kokkuvõttes,misjaoks riskida mingite ime numbritega? Kui tahta,siis teeb 90% EV sulle ära ja lõpuks muutub valenumbritega sõitmine kõige väiksemaks probleemiks muude jamade kõrval.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.09.2009 15:21 

mehikemetsast kirjutas:
No kui sind kinni peetakse ja sul dokumenti esitada pole,siis küll jõutakse ka VIN-koodini,kuid rääkides kaameratest,siis pidi olemas olema mingeid uhkeid aerosoole,millega number pildilt vastu peegeldab,muutes selle loetamatuks?

Sellist spreid ei ole olemas...netist otsides leiab tõestusi ning katsetusi, kus sellest spreist ei olnud midaig kasu..

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 58 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis