Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 04.05.2025 02:02

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 77 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  Järgmine

Helkuriteta liiklejad...
Hääletus lõppes 18.10.2009 15:24
On selge probleem- Tahan aidata 66%  66%  [ 79 ]
Igaüks on oma saatuse sepp- Ei aita 31%  31%  [ 37 ]
Tahan aidata- saan olla abiks helkurite soetamisel 3%  3%  [ 4 ]
Hääli kokku : 120
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Helkurita liiklejad pimedatel teedel.
PostitusPostitatud: 14.10.2009 12:37 

Olen selle eelneva jutuga täiesti nõus, et lapsed kannavad helkurit hea meelega. Oma laps nõuab hommikuti jope külge vähemalt 3 helkurit + siis veel jopele õmmeldud helkurribad. Pigem tõesti asi täiskasvanutes - suhtumine ikka igasugu arvestust :S

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.10.2009 12:39 

Mõistlik jutt...ja kuskil foorumis jäi silma ka, et teeme koolides jne. Aga mina just seda ei taha- tahaks just maanteel pimedas ukerdajatele neid jagada. Äkki kohapeal helkurit andes ja selgitades toimib see asi. Koolis on valge ja see ehk ei jõua kohale. Mina vähemasti nii mõtlen. Kui ikka auto juba seisma jääb ja sealt helkur antakse siis vist ikka lööb enamusele pildi ette, et miskit on mäda. Igatahes ma väga loodan, et antud teemast mida ma hetkel ajada püüan ka asja saab.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.10.2009 14:58 
Kasutaja avatar

samas vb olekski õigem teha natuke streetrace.org-le sõbralikku reklaami. jagada koolides juntsudele ja asja...
+ siis jalakäijatele, keda märkad ilma helkurita liikumas.

mina võiks vabalt enda alla paide-põltsamaa võtta.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.10.2009 17:47 
Kasutaja avatar

Abi/toetust võiks küsida just transpordiga tegelevatelt firmadelt, kuna rekkajuhtidel, bussijuhtidel, taksojuhtidel, kulleritel see probleem väga aktuaalne.
Lööd näiteks Tulika Takso, DPD vms firma ukse vaibaks ja nõuad helkureid. Teed muidugi oma seisukoha ka selgeks.
Miks mitte ka mõne telekanaliga ühendust võtta ja läbi nende probleemist rahvast teavitada ning abi/toetust paluda.
Pealegi saaks striitreisserid feimi :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.10.2009 19:14 

ilmselgelt olen nõus aitama.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.10.2009 20:42 
Kasutaja avatar

Tartus võin aidata jagamisega.Täna just sõitsin pimedas koju ja noh see lörtsi jamaga pole ikka mitte essugi näha.Ja noo kui see aksioon õnnestub,siis mul teile uus "projekt" kah pakkuda.Seda võin ka rahaliselt natuke sipaga aidata.

Debiilikutel aidata uued hõõgpirnid osta/vahetada.

Muideks, kõvadele meestele siis mu hea sõber sõitis koos mu vennaga Lapsepõlve parima sõbra vanaonu surnuks.Tüüp kes roolis oli peaks siiani rahusteid sööma :wink:
Mina küll ei sooviks,endale sellist mälestust!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.10.2009 21:17 

Üheks asjaks on tõesti ka see, et paljude jalakäijate jaoks on see võõras mure. Neid lihtsalt ei huvita või ei mõtle selle peale, kuna ise autoroolis ei ole ning selliste tumehallide kogude märkamine teeäärtes pole neile tähtis.
Kui neid jagada nii, et need rändavad taskusse siis on sellel vähe mõtet.

Nii aastat 5-6 tagasi toimus streetrace.org helkurite kampaania, kui neid lasteaedadele jagati. Ning neid kes toetasid üritust oli päris palju.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.10.2009 21:57 
Kasutaja avatar

Peakski võimalikult palju sponsoreid saama, võimalikult palju rahvast kaasama ja telesse sellega saada siis võtaks inimesed rõõmuga helkureid ja need kes ei saa aru, neile selgeks teha kui tõsine see tegelikkuses on ja kui see ka ei aita siis :kill

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.10.2009 22:22 

ma pakun et koos helkuri andmisega peaks kaasnema kerge füüsiline noomitus, muidu ei saa need ekstremistid sellele pihta miks neil helkurit vaja on...

Viimati muutis infrenal, 14.10.2009 23:17, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.10.2009 22:51 

Isegi mõelnud sellele, aga pole suutnud kusagilt helkureid välja võluda. MASU ajal ei raatsi ise kah oma palgast karpi autosse osta, kuid kui te kusagilt mingi koguse saate, siis kahe käe ja nelja rattaga nõus aitama. Põhiline marsruut Viljandi-Tartu. Vahest ka Viljandi-Elva-Valga. Ei ole probleemiks auto kinni pidada ja helkureid jagada.

Erakonnad hetkel jagavad ka mingeid helkuriträni. Endal politseis ka paar head tuttavat, äkki saab kaubale, et andku mingi kogus helkureid meile ka jagamiseks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.10.2009 16:41 

Hetkel siis tegelen helkurite küsimise ja otsimisega erinevatest kohtadest. Need kes siin vastasin, et saavad aidata ka helkurite soetamisel võiksid mulle privaatsõnumi saata, et mismoodi see mõeldud on.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.10.2009 17:07 

AstraG kirjutas:
Koolis võiks õpetaja koolipäeva lõpus, nädala alguses küsida junsudelt - et näita - kus su helkur on? (võibolla ka kusagil see nii toimib - hetkel ei tea öelda) Ja kui puudub helkur - siis oma käega ise talle selle jope külge riputada.

mäletan meil oli põhikooli ajal talvisel, pimedal ajal hommikuti kooli ees kooli direktor ja kontrollis helkureid, kui ei olnud saatis kodust tooma. kui suutsid rääkida et kodus ka ei ole andis ise :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.10.2009 19:16 
Kasutaja avatar

Kunagi oli sõbraga ka selline mõte ,et ostame südamekujulisi helkureid ja kui ringisõites näeme ilusaid neiusi teeääres, jääme seisma ja ulatame helkuri ja ütleme, et eestis on niigivähe ilusaid tüdrukuid ja ei taha teist ilma jääda :) .
Muidu väga hea idee!!!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.10.2009 19:53 

Noor24 kirjutas:
Kunagi oli sõbraga ka selline mõte ,et ostame südamekujulisi helkureid ja kui ringisõites näeme ilusaid neiusi teeääres, jääme seisma ja ulatame helkuri ja ütleme, et eestis on niigivähe ilusaid tüdrukuid ja ei taha teist ilma jääda :) .
Muidu väga hea idee!!!

Las ma pakun - suurem osa helkureid jäi järgi :lol

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.10.2009 19:55 

tomcraft kirjutas:
Noor24 kirjutas:
Muidu väga hea idee!!!

Las ma pakun - suurem osa helkureid jäi järgi :lol

ta ju ütles et see oli ainult MÕTE :smokin

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 77 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis