Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 21:23

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 106 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Olukord eestis
PostitusPostitatud: 18.01.2009 15:11 

Isontsile vastuseks, et kui ei ole seni panku toitnud siis kas see tähendab siis automaatselt, et ei ole suudetud miskit endale soetada???

Oskad elada, suudad tegutseda kas päris ilma või väga lühikeste liisingute/laenudega.. :wink:

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2009 18:15 
Kasutaja avatar

80-ndaid ja praegust aega ei ole võimalik mitte kuidagi kõrvutada- kõik käib kordades kiiremalt ja tihti ka effektiivsemalt. Ei ole vaja entsüklopeediaid- saada Britannica entsüklopeedia kasvõi teiselepoole maakera alla sekundi, kui vaja. Google-st ja wikipediast leiab kõike ja kõigi/kõige kohta. Kõik on kiirem ja elust võetakse viimast minu meelest.

Aga aitab OT-st. Tegelikult oli Tallinnast Tartu sõitmine täiesti meeldiv eile, kui kõik sõitsid rahulikult oma sõitu ja mingit tõmblemist polnud. Sama oli minu meelest ka 2000 aastate täiesti alguses- kuid aina kiirema elutempoga paratamatult tuleb kõike kiiremini teha- k.a. autoga sõita. Majanduskriis kindlasti kainestav ja tõmbab tuure maha igal pool. Millegipärast on jäänud mulje, et kuigi eestlane on rahulik inimene, siis valides soovitakse kannapööret eelmisest valitsemiskorrast- ja seda juba esimese tagasitõuke korral.
bomsch kirjutas:
Njah, te keegi ei usu, aga laps oli külla palju parem kaheksakümnendate alguses olla kui praegu. Lihtsalt juba sellepärast, et ei olnud mingit asjade virr-varri, rõõmu sai ka tunda sellisest asjast, et kui tavaliselt osteti 20 kopikalist sajaanide limonaadi siis 75 kopikaline fanta pani silmad särama. Kännu Kuke ABC juures oli kaljaputka, kus õnnepäevadel vahetunni ajal välja joostes selgus, et ongi kalja toodud. Keegi tõi välismaa kilekoti, olid sekundiga üle kooli vend :) Proovi selliste asjadega tänapäeva pubekat rõõmustada, ta saadab su sellisete väljenditega sellisesse kohta, mille olemasolust sa polnud kuulnudki midagi.
Loogiline, et elu on nö paremaks ja edasi läinud, aga samas ka nii debiilselt kiireks, et nibin nabin on aega hingata.
Vanasti tulid külalised, pässidel oli alati kas ülikond seljas või vähemalt viigipüks jalas, (pidulik sündmus ju ikka kui rosoljet pakutakse) tiksuti tunde, võeti viina, inimesed olid lõbusad, aega oli nagu putru.
kullafond

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2009 20:08 
Kasutaja avatar

hea teema.

Saan suvel 30. hr. Bomsch'i vihje aja kiiremale kulgemisele on ka mulle kuidagi ette tulnud. Seda, kui vana ma olen, sain aru vist aastake tagasi, kui 13 aastased nokad meie kortermaja nurgatagant suitsu kimumast laiali ajasin. Peale seda kuulsin kuidas samaealised tüdrukud ükskord ütlesid õuepeal - Näe see kuri mees tuli koju. :D Endal oli selline tunne et MIS mõttes MEES - pidasin ennast nooreks täkuks ikka :D

Olukord Eestis on päris hull. Mind mõjutab see "metsas oleva karu naha" kätte mitte saamises. Ehk - kliendid küsivad hinda - aga ei osta. Müün rasketehnika varuosasid - mis on kallid. Sadamas töötava palgilaadija hüdraulika peamootor maksab mitte vähem kui 200K + km. Hinda küsitakse - ja minu hinnad on reeglina esinduse hindadest 15-50% soodsamad. Aga ostuks ei lähe. masin jäetakse pigem seisma või otsitakse kasutatud masinale ostja ja liisitakse uus. Küsin ALATI ilma eranditeta 100% ettemaksu oma kauba eest viimasel ajal - ei julge kellegile midagi ilma ettemaksuta tarnida. Lihtsalt nädala aja pärast võib seda kopafirmat enam mitte olemas olla :uhoh
Ei tahaks miski veerand milkuse pumba arve otsas istuda ja mõelda, et elu on ilus.

Ametikoht on hetkel riigiasutuses. Ei ole otseselt poliitiline töökoht - aga kohaliku omavalitususe valimised on tulemas - ja uus juht ei pruugi minu töökohta alles jätta. eeldan, et seda tööd on mul vähemalt selle aasta lõpuni. Hea, rahulik töö on riigitöö. Jõuan selle kõrvalt ka oma äri ajada - ilma, et kohustused riigitöö ees kannataksid. Palk on riigiametis täpselt nii suur, et kui selle eest tasun mobiiliarve, auto kulu ja laenu makse jääb ca 1000 krooni alles. Kulusid on kuus kokku erinevaid ca 9000.

Kui oma äri ei oleks - ja sealt mingit raha lisaks ei tuleks - oleks päris keeruline. Või noh - mis keerulline. Optimeeriks kullutusi: Jätaks suitsetamise maha - sõidaks tagavaraks oleva 85nda aasta Golfiga mitte 2002 aasta Vectraga - ja lobiseks telefoniga vähem - oleks vaba raha kuus 5000 krooni . Pole paha ju? :)

hr. usku pajatuste sisu on väga asine. Ma olen ka täheldanud - et ma EI SUUDA viimasel ajal 18 aastaste seltskonnaga kuigi pikalt ühes ruumis olla. Esiteks - see jutt mis sealt tuleb ei ole nooruse kraesse ajamise alusega möga. See on lihtsalt loll möga. Loomulikult on erandeid. Aga sattusin ka ise sünnipäevale hiljuti (endise alluva sünnipäev - noored kutid koos ja tibisid ka keskkooli omasid). Põgenesin peale 10-t pitisi viina ja mõnda õlut. Sest kui keegi küsis, millega ma tegelen - ja kuulnud, et oman ka isiklikku äri tuli sealt selline tekst:

"Kuule, aga kas see ongi nii, et kui ma teen oma ehitusfirma, ja siis lähen võtan ehituse ABC-st mingi 60 tonni eest materjali endale ja siis kirjutan selle firma mingi "jurta" (sellist väljenit kasutas kutt) nimele ümber, siis mulle ei saa keegi midagi teha?"

Tüübi arusaam oligi, et ta laseb järjest üle kedagi - kõikide asjadega. :err

Jagan kellegi eelkõnelenu seisukohta - minu lapsed hakkavad tööd tegema, et nad aru saaksid kus kohast väärtuseid tegelikult luuakse. Kaevavad kasvõi liivakasti tühjaks :D

Tulevik on noorte kätes ja laste kätes - ja selliste lastega nagu tänapäeva vabakasvatuse kaagid - ei tahaks liiga roosilist tulevikku ennustada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2009 23:49 

Ka minu elus on laps hakanud päevakorda kerkima ning sellest teemast lähtuvalt panen samuti kirja mõned oma mõttevälgatused.
Tänapäeval on suurim probleem laste kasvatuses just vabakasvatus. Nagu ka ennist öeldud, siis lastel sageli puudub austus endast vanemate isikute suhtes ja siit saavad kõik järgmised probleemid alguse. Küll ei kuulata sõna, küll haugutakse vastu, ei õpita, ei tehta kodutöid jne.... kuni suitsetamise ja alkoholi pruukimiseni välja. Lähtudes enda lapsepõlvest, isiklikest kogemustest ning tuttavate laste jälgimisest tuleb kenasti välja see, et probleem saab alguse vanematest ning tänapäeva väärtushinnangutest. Tegelikult ei saagi öelda, et tänapäev, samad probleemid olid ka 20a tagasi, kuid vähem märgatavalt, elus polnud raha ja töö lihtsalt ABC. Lapsel on vaja siiski vanemat, mitte vaimu, keda ta päevas mõned tunnid kohtab ja siis ka sõimata saab. Teiseks, mina ei saa aru, miks lapsi ei karistata. No tõesti ma ei mõista seda... Pahandusele peab järgnema karistus, karm ja konkreetne ehk vits peab kapipeal olema! Siinkohal tervitus lapsevanematele, kes lasteaia jõmpsikatele mobiiltelefone muretsevad. Ausaltöeldes... ma parem ei ütle...

Tänapäeva noortest, well, kui mõelda, mis trikke ma ise 18 aastaselt tegin, siis on väga piinlik :lol . Ehk tegelikult on see iga, kus noored hakkavad piire kompima ning minuarust on see täiesti normaalne. Oluline on siinkohal jällegi vanemate kontroll ning nähtamatu juuresolek ning pidev jälgimine. Siinkohal tundsin mina omalajal täielikku mahajäetust ning tänu jumalale, et midagi hullu ei juhtunud. Aga ka siingi on olemas teine äärmus. Põhimõtteliselt mitte kellegil ei jää selline iga läbimata, küsimus on ajas. Reedel sai üle pika aja käidud Club Tallinnas ning oh issand jumal. Väga naljakas, kuid 30a aastates härrad noori gümnasiste taga ajavad ning totaalses lambiseisuses täiesti idiootset mula suust välja ajavad. Aga noh, siinkohal ma ei saagi aru, kas tegu on hilinenud puberteediga või puberteedi ajast tekkinud liigse alkoholi tarbimise tagajärjel tekkinud ajukahjustusega. Eneseväärikus on ikka kohati null noormeestel. Mida ühist on 30a mehel ja 16-18a tüdrukul :lol Isiklikult 24a ning tunnistan ausalt, et juba praegu ma ei suuda tänapäeva pubekatega eriti vestelda, kuna võõrdunud juba nendest teemadest. Jällegi, ei arva, et nad alaarenenud oleks vms... lihtsalt inimene muutub aja jooksul küpsemaks ning päevakorda kerkivad vähe teised teemad. Mingil hetkel tundub naeruväärsena probleem, et kust alkot saaks ja kuidas mõni tüdruk klubist ära sebida.

Usku mainis noori tüdrukuid, kes kartsid sünnitamist ja kõhulihaseid :) Kui nii mõelda, siis tõesti täiesti absurdne jutt ning mis ka kindlasti muutub mõne aasta jooksul, aga Usku, kas selline mõttelend tänapäeva noorte tüdrukute hulgas on ikka taunimist väärt? Kui see on meetod, mis paneb tüdruku mõtlema, ennem kui ilma kondoomita suvalise jorsiga linadevahele kargab, siis minuarust las olla. Mul on tõsiselt kahju noortest naistest, kes põhimõtteliselt on oma elu rikkunud ja suure tõenäosusega üksinda oma lapse üles kasvatavad. Ehk mina leian küll, et olgu pubekatel mistahes põhjused põlastamaks rasedust, vahetpole, ühel hetkel see muutub niikuinii. Tähtis on see, et inimene saaks kätte hariduse, leiaks oma koha siin maailmas ja alles siis läheks edasi järgmiste elu põhiväärtuste juurde.
Sellest samast teemast niipalju, et olen oma tüdrukuga koos alates gümnaasiumi algusest ning noh, põhimõtteliselt oli omalajal sama teema aga huvitav jõnks toimus 23a eluaasta alguse paiku, kus oma kodupunumise hetkel lõid tärkele vähe teistsugused soovid ja väärtushinnangud. Ehk lahkulöömine igapäevasest tibielust ning vajadus iseseisvalt hakkama saada muutis inimest 360 kraadi. Väga huvitav oli jälgida, kuna ise alates 19ndast eluaastast pidanud täiesti omal käel hakkama saama. Raamatu võiks kohe kirjutada, vägagi huvitav periood oli ja on käsil :)

Elust Eestis, tegelikult väga hull ei ole. Mis meid sellest kriisist üle aitab on fakt, et generatsioon, kes sellist aega ja veel hullemat on juba näinud on veel elus. Ehk meie isad emad. Hullem oleks lugu, kui selline kriis tekiks meie laste eluajal ehk kui meie oleme üles kasvanud täieliku majandusõitsengu ajal ning meil poleks õrna aimugi ja oskust elada rasketel aegadel. Meie ühiskonnas, isegi poliitikute hulgas, on veel väga tarku ja kogenud inimesi, kes teavad mida teha ja kuidas seda teha. Ehk lootust on :)
Jah, osad inimesed said viimase 3a jooksul väga rikkaks, on ka nende hulgas osasi meie foorumi liikmeid aga ma ei tea, mina isiklikult ei ole kade. Ma loodan vaid seda, et need inimesed vähegi hoolivad sellest, mis siin riigis toimub ning investeerivad teenitud kasumi siia samma, mitte ei vii kapitali mõtlematult riigist välja ning ei satu samasse seisu, mis ennem KV buumi oli. Majanduskriis kui sellline tekitab tohutult palju uusi ärivõimalusi ning absoluutselt kõik maailma suurimad ettevõtted on tekkinud rasketel aegadel. Ehk jõudu noored!

Lõpetan oma pühapäeva õhtuse, loodetavasti mõistliku jutu :lol , kirjanduse ülistamiseks. Buumi ajal tõesti tundus kohatu lugeda, uurida maailma ja ennast harida, kui raha lihtsalt seisis tänaval, mina ja võta lihtsalt ära. Kriisi ajal paratamatult tekib inimestel rohkem aega ning ma tõsiselt soovitan teil see aeg kulutada enda harimiseks. Mina programmeerijana kavatsen teha lisaks mõned sertifikaadid ja lugeda läbi kõik buumiajal kokku ostetud IT alane kirjandus- arvan, et see palju mõtekam, kui istuda pubides ja ööklubides juues ja laaberdades. Maailmas on nii palju huvitavat millega tegeleda! Ning uskumatu, kui hästi mõjub poolepäevane talvine jalutuskäik Eesti metsades.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.01.2009 01:13 
Kasutaja avatar

Kohe rõõm lugeda, et sr.org on saamas täiskavanumaks :beer

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.01.2009 02:10 

Erilised debiilikud , aga ma ei tea , mind ajas küll naerma :lol

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.01.2009 02:22 
Kasutaja avatar

Seda teemat lahake seal : viewtopic.php?f=3&t=61&start=135

Kusjuures, eile sõitsid nad selle sama bemmiga ringi , peaaegu samas kohas, esiots oli korras

Sry ot

hea lugeda seda teemat kohe siin :wink:

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.01.2009 02:22 

Tere, elada ja ruumi teil ju veel on, milleks kurta?

Ansip 1http://www.youtube.com/watch?v=V8tIy04xxGc&feature=channel_page

Ansip 2http://www.youtube.com/watch?v=Rm2iOF0GgmI&feature=channel

Ansip 3http://www.youtube.com/watch?v=nDB88oXx0e0&feature=channel

Ansip 4http://www.youtube.com/watch?v=0eOuxlRyEkU&feature=channel

Kuuldes MEEST, võime veel rikkaks saada!!

muide kui kellelgi huvi investeerida andku teada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.01.2009 03:14 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Alles oli üks olukord kus nooruk tahtis soetada ratast kuid polnud raha selleks.Oli juba pikalt pilku heitnud jne ja siis võttis kätte ja võttis ühendust.Tegi pakkumise ,et kas järelmaks sobib ,tõi mingid tingimused ka mis kõige hullemad polnud aga siiski.Sai öeldud ,et pole lugu jõuad korjata ja siis soetada ,selle peale vastas ,et sellest ei tule midagi välja ,et kui miskit käes läheb see kohe ära.Sai vastatud ,et siis võib risk tekkida kui ratas käes ja samamoodi raha kaob muutuks olukord keeruliseks.Vaatab mida huvitavat järgmiseks kuuleb.Enda seisu kohast tundub asi tiba paigast ära.Kui oled endale mingi eesmärgi pannud ,et midagi tahaks ja see eesmärk juba omajagu aega püsinud ja siis pika aja pärast panna asi käima sellise jutuga ,et pole vahendeid ei ole eriti ilus minu seisukohast.Samas järelmaks jne on pop ja tänapäev mitte just hetkel väga pop aga siiski.Kui juba eesmärk ammu seatud võiks vastavlt tegutseda ja eesmärgi nimel valmistuda ja ära teha see asi.Selle pika perioodi vältel olnuks hea tahtmise juures antud isik suutnud omajagu vahendeid kokku riisuda nagu ta oma tingimustes kuu makses numbreid pakkus.Oi plä

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.01.2009 03:23 
Kasutaja avatar

Majanduskriis... Hoiatati aastaid tagasi,et tuleb langus, ei kuulanud keegi. Majanduskriisis ei ole asjad mitte odavamad, vaid normaalse väärtusega.
Tööta jäävad need ehitajad ja muud lihttöölised, kellel ei olnud haridus tähtis. Kui tahate süüdlast- riik ja lapsevanemad.
Mis kergelt tulnud,see kergelt läinud. Tuleb elada, leppida väiksema palgaga, loobuda võibolla paljudest mugavustest...
Kõige naeruväärsem on kui kirjutatakse,et 2 aasta pärast on asi normaalseks uuesti muutunud!???!! Millest küll selline järeldus?
Esiteks need ehitajad, kelle pärast riik kunagi ei muretsenud. Mis saab nüüd neist. Kui need veel nüüd oma lollusest võlgadesse satuvad?!
2 aasta pärast on pigem olukord selline, et suurelt ehitada pole enam mõtet, ehitavad ainult asjatundjad. Isehakanud tegelased kes teab mis must tulevik neil on ees. Ehitada ei ole, metsa enam ei ole- neid ka ei tule.
Laenud! 2aasta pärast siplevad paljud veel võlgades, ei ole keegi huvitatud laenudest. Eesti oli nii kiirelt kasvav riik,et unustas oma Nokia ära. Mina hetkel ei näe küll midagi,mis muudaks Eesti majanduse uuesti edukaks. Liiga väike riik selleks.

Mis muud, tuleb otstarbekamalt tarbida.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.01.2009 12:09 
Kasutaja avatar

Eespool oli juttu et lätlased pöördes "Läti Disko" pärast, siis tglt youtube´i kommentaarides osad ikka tuletasid teistele lätlastele meelde palju nad ise eestlaste üle nalja on heitnud. Tegelikult eriti arvestades seda kui palju eestlastel on läbikäimist teiste rahvustega siis tehakse minumeelest suht vähe teiste kulul nalja. Ntks isegi Peeter Oja "Alev Ström" on ju ka tglt eestlane. Erinevalt Sasha Cohen`ist kelle KÕIK karakterid on araablased missest et vend ise täielik juut.
See rullnoka bemmi intervjuu/avarii/vuufri demo oli ikka täielik "Delfi unelm", kõik vaatajagrupid alates 10st kuni pensiodeni kaetud :hail Samas delfi kommentaarid nagu veel masendavamad kui see juhtum ise--sihukesed tüübid kohe saiaks peksta, vangi jne isegi peale seda kui teine avarii osapool(usutavasti) kommis et see nö. vigastatu viidi igaks juhuks haiglasse kontrolli.
Tundub et koolis oleks vaja ka mingit rämps meediaga suhtlemis kursust. Mismoodi intervjuust ära öelda, mis õigused sul on jne.

quote oopc /naljakas ka neid videoid näha kus mingi aeg tuntakse eest sõites end nagu mingis kosmose laevas kuid muis politsei auto kaamerast näeb välja nagu ajast räsitud silo käru kus lugematu hulk hingavaid organisme sees./

Viimati muutis Tegelane5, 19.01.2009 12:26, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.01.2009 12:19 

Siin eelkõnelejad kurtsid ,et politsei on hakanud trahve "väänama" ja karmiks läinud. Mina olen ka seda omal nahal tundnud aga siin http://www.parnupostimees.ee/?id=70334 lastakse joodiku rahustamiseks VIIS hoiatuslasku.??? Tegelikult piisaks ühest. Üldiselt pole Eestis elul vigagi kui sul just pangalaene ja liisinguid kaelas pole. Aegu on old hullemaid.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.01.2009 12:23 
Kasutaja avatar

agaa kirjutas:
Siin eelkõnelejad kurtsid ,et politsei on hakanud trahve "väänama" ja karmiks läinud. Mina olen ka seda omal nahal tundnud aga siin http://www.parnupostimees.ee/?id=70334 lastakse joodiku rahustamiseks VIIS hoiatuslasku.??? Tegelikult piisaks ühest. Üldiselt pole Eestis elul vigagi kui sul just pangalaene ja liisinguid kaelas pole. Aegu on old hullemaid.

Kust sa tead, et ühest oleks jätkunud? Olid kohal? Kui on ikka lammas ja juhm ja kõigele lisaks ohustas politseinikku tervist siis olgu ta rõõmus, et jalga ei lastud teda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.01.2009 13:03 

Tegelane5 kirjutas:
Eespool oli juttu et lätlased pöördes "Läti Disko" pärast, siis tglt youtube´i kommentaarides osad ikka tuletasid teistele lätlastele meelde palju nad ise eestlaste üle nalja on heitnud. Tegelikult eriti arvestades seda kui palju eestlastel on läbikäimist teiste rahvustega siis tehakse minumeelest suht vähe teiste kulul nalja. Ntks isegi Peeter Oja "Alev Ström" on ju ka tglt eestlane. Erinevalt Sasha Cohen`ist kelle KÕIK karakterid on araablased missest et vend ise täielik juut.

Sedant küll, et lätlane ka eestlase pihta nalja teinud, kuid siinkohal ma ei arvesta palju keegi kellegi üle nalja on teinud, vaid kuidas keegi reageerib. See on oluline kuna viimasel ajal on tänu meediale ikka si*tta kanti viha ja hirmu inimestesse külvatud. No miks peaks olema üks kaastundlik naljalugu nii üle vindi keeratud et sellest etv uudistes räägitakse. Miks peab reporteris iga päev rääkima kui halb võib homme elu olla, ala ukrainas keerati gaas kinni, nüüd tuleb moskva eestile kallale - siuke mulje nende uudistest jääb. Miks ei võiks need inimesed mõistlikud olla, miks on vaja müüa meedias sellist jama ? ? ? Tänu meediale on selle majanduslanguse all kaotatud mõnedel hinnangutel miljardeid dollareid üle maailma ... see tähendab siis meedia spekulatsioonide tõttu kaotavad kliendid finantsasutuste ees usalduse ning lõpetavad ärilised suhted ja tänu sellele saabub pankrotilaine ...

...asjast ülevaatlikult juttu tehes.

:kill head maripuuet

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.01.2009 13:51 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Ise paarkümmend kilomeetrit üle lastes ei võta asja kui adrenaliini saamist vaid see veidi kiirem on lihtsalt mitte midagi isegi mitte seda nagu osad raiuvad ,et jõuad minutid varem või hiljem kohale kus enda seisukohast on isegi omajagu suured vahed sees aega võites või kaotades.Teinekord see kiirem sõit mis võibolla lihtsalt 10+ või veidi enam on ergutav ,huvitavam aga seda ka kuidas kunagi.Viimasel ajal olen ka rahulikult last kui elu tempo rahulikum aga mitte liiklust takisatades vaid teen kõik selleks ,et mitte teisi liiklejaid mitte takistada ,häirida.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 106 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis