dellu kirjutas:
Kust nad üldse said selle hinna? Sul auto liisingus ja küsisid sealt jäägi? See nüüd küll põhjendus olla ei saa, et auto odavamalt soetati. Hüvitisest peaks ju olema võimalik täpselt samasugune auto osta. Kuna täna sulle hüvitist vähem makstaks, siis sa ei saa ju niiöelda avariieelset seisu taastada. Ma võin ju mõnelt rahahädas olevalt inimeselt ka 20 000 näiteks 100 000 turuväärtusega auto osta, ega ta sellepärast siis veel 20 000 väärt ei ole.
See, et seal hoolduseid teinud oled, vast siiski oluliselt auto hinda ei mõjuta. Pigem on küsimus auto normaalselt korras hoidmises (mis näeb ette ka hooldusi). Kui ülejäänutel müügis olevatel seda omaniku kokkuhoiu tõttu tehtud pole, siis see on juba nende probleem. Peale mahakandmist on ju suhteliselt keeruline veenduda (Ei tee proovisõitu), et sul silladetailid ei kolise jne (ehk mis korras su auto oli). Ma saan aru küll, et sul kahju et oled sinna suurema summa pannud, et korras hoida ja siis kohe mahakandmisele, aga siiski on hooldused ju auto hooldamise argipäev. Mina pole küll automüügis kunagi selle rõhunud, et nüüd on just suur hooldus tehtud ja seetõttu peaks auto teistest oluliselt rohkem maksma. Endal on kehv sõita, kui auto pole tehniliselt korras ja tehniliselt korras autot on ka oluliselt lihtsam müüa.
Ei ega ma sellele hooldusele mingit rõhku ei panegi, pigem natuke sellele et autol olid tavapärasest paremad rehvid, aga eks see ka suht teisejärguline.
Mina olen nõus hinnaga, mis on hetkel nt turul kõige odavam, vähemalt samaväärne hind. Kui nad tooks mingi argumenteeritud ja asjakohase põhjenduse, miks just peab hind madalam olema, siis veel saaksin aru. Konjuktuuri instituudist ehk õnnestub saada selle margi ja mudeli keskmine hind vahetult enne avariid, mis oleks heaks ja väga usaldusväärseks tõenusmaterjaliks auto hinna suhtes. Ja auto korrasoleku kontrolliks on hooldusraamat, mis annab ikkagi mingi umbkaudse ülevaate auto seisukorrast.