usku kirjutas:
sa vist ei yritanud jutu pointist aru saada? point oli see, et normaalne inimene oskab valida sobiva söidukiiruse! aga see selleks. Eks jah, kiirteel leidub töesti neid, kes mööda söidavad ja maanteel leidub kiiresti liiklejaid, aga mötle nyyd korraks, kas sa ikka saad sellist yldistust teha? nyyd kus ma kaubikuga söidan ning enamuse ajast lubatud piirkiirusest aeglasem olen, vöib seda eriti hästi täheldada - nt eile söitsin 240 km pöhja suunda ning pidevalt kiirusega ca 80..85 spido järgi, 80 on lubatud. Minust söideti mööda paar-kolm korda, kuid sedagi ilmselt seepärast, et tee oli märg ning kes see ikka viitsib veeudus söita. Aga yks auto pysis umbes poole teest taga ning isegi minu näitamise peale mööda ei tahtnud minna.
siin ei kipu yldsus ikkagi kihutama ning pigem unustab soomlane end ymbrust vahtima ja jääb keset teed seisma, kui et kiirust yletab.
Jah, olen Soomes palju söitnud, täpsemini ei ole viimase 4 kuu jooksul Eestis söitnud ning kysiksin vastu, et kui sa käisid korra soomes reisil, siis kas su kogemus on piisavalt adekvaatne tegemaks yldistusi?
Point poindiks, sain sellele väga hästi pihta, aga ma ei kommenteerinudki jutu pointi.
Noh ma täitsa usun sind ja ega ma oma üldistust nüüd nii väga tõena ei üritagi pähe määrida, aga lihtsalt jäi täpselt selline mulje. Seekord olime 3 päeva kohapeal, aga see ei ole esimene kord autoga soomes käia ja varasematest kordadest on samad mälestused. Ega ma nüüd halva pärast seda ei mõtle, las sõidavad. Seal teed ka paremad, eriti just kiirteed, ja ega see 10-20 üle nii hullu seal 2-3 realisel teel ei ole ju.