Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 04.05.2025 01:54

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 52 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Tallinn korraldab kiiruse alandamiseks küsitluse
PostitusPostitatud: 18.03.2010 01:15 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Jalakäiatega tuleks äkki tegeleda rohkem.Paljud kes jala käivad pole kurisis äkki liiklusega seonduvaga jne jne .Neid kes kusagil kesklinnas ja mujal ei tea kustkohast teele hüppavad ja kuidas teed ületavad kui nähtavad nad on kuidas jala käivad kus kohas jne jne .Palj utegemist paljude asjadega,pole lihtne teema .
Näiteks jalakäiatel keelata mujal liikumine ku iseda ette nähtud kohtades ja tee ületamine reguleeritud kohas.Autojuhtidel on palju seaduseid ja värki.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.03.2010 16:03 

bomsch kirjutas:
Ma ei EELDA liikluses midagi.

Et põhimõtteliselt oled Sa süsteemi poolt, et vaadaku igaüks ise kuidas keegi hakkama saab ja ellu jääb?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.03.2010 17:34 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Viimast juttu enda seisukohast tore lugeda ja eelneva kirjutaja viimaste loetud postitustega lähedasel arvamusel.Eeskirjad on olemas aga ainult eeslirjade teadmisega ei piirdu oskused ja palju neid eeskirjugi liiklemises enam teadma peab ,pigem suuremaks osaks on oskus liigelda.
Selle 40kmh asja asemel võiks rohkemate asjadega tegeleda aga sellel teemal võib ka palju tegemist olla hoopis paljudel muudel asjadel kes teeb oma nime näiteks jne.
Jätkuvalt muudaks karmimaks autokoolide õppe ja kontrolliks autokoole ning igasugu väike firmad FIEdel ei laseks asjaga nii lõplikult tegeleda ,et käid kusagil keldrikoolis ära kui üldse käid ja mis moodi ,põhiliselt maksad ja lähed arki sõidad isegi järsku vedamise peale exami ära jne.Igasugu järel sund koolitused tere tulnud .Isegi kellel load olnud kauem muudaks kohustuslikuks vahepealsed täiend õpped ja testid ,et kas juht on jätkuvalt võimeline liikluses osalema.
Kas nüüd ARKi platsi sõit ongi eksamitelt ära kaotatud see ju ajuvaba.
+JALAKÄIJATEGA tuleb palju ,palju tegeleda.Ka neile määrata mingist vanuse piirist mingid koolitused jne.Ja trahvid karmiks kes jalakäijana rikub miskit punkti.
PLA PLA PLA jne.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.03.2010 17:52 

Mjah, mu mõte oli pigem selles, et kui tahame, et teised normaalselt sõidaksid siis peame ka ise normaalselt sõitma ja paraku on meie normaalsuse mõõduks LE. Olen ka teistel maadel teistes liikluskultuurides osalenud kus bomschi sõidustiil ongi ühiskonna normiks ja mis samas väga hästi ning ladusalt töötab. Kuid minu arvates, kahjuks, on eesti liikluskultuur sellise vabadusastme jaoks pisut toores. Ise ootaks küll, et inimesed hakkavad arvestama, et nende ees ei sõida mitte audi ega honda vaid teine inimene auto roolis, et loll jalakäija kes teele jooksis ei ole lihtsalt jobu vaid tegu nt. väikelapsega kes pole veel korraliku liikluskooli saanud jne jne jne. Et rohkem mõistmist mitte laimu ... ja poliitikuid või muid selliseid laimata on pisut teiste kapsaaeda kiviloopimisena näiv. Ega ansip või savisaar teie auto roolis pole.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.03.2010 18:04 

See on üks hirmsamatest asjadest kui mingid auto margid jooksevad läbi.Auto margid minu arust ei puutu absoluutselt liikluse teemadesse ja paljudesse teistessegi.
LE-d järgides on võimalik väga aktiivselt,nobedalt jne liigelda ilma teisi härimata jne.Aga paljude närvi ja muu kava on selline ,et kui keegi möödub siis see tekitab südames kripeldust ja tavaliselt sellised juhid kohe vaatavad ka seda ,et mis mark iautoga tegu on mis möödus ja kui lugedes sealt välja midagi endale absollutselt vastu käivat võib antud juht muutuda teistsuguseks.
LE-d järgides on võimalik suurepäraselt liigelda.Ja 50 kmh sõites on võimalik väga nobedalt puntist A punkti B jõuda ilma teisi otseselt häirimata.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.03.2010 18:33 
Kasutaja avatar

On ju ammu teada, et maailmas piiratakse energia tarbimist elektri hinna tõstmisega. Sama tehakse ka eestis kiiruse piiramisel kehvade teeolude tekkidalaskmisega.
Ja küsitlus tehakse selleks, et linnavalitsus saaks rahvale meelejärgi olla, kuna rahvas ütleb kavale EI ja siis jäetakse kiiruspiirang alandamata, samas polegi seda vaja, kuna kiirust piirati juba nagunii eelpool mainitud meetodiga.
Ega savisaar ei ole mingi lihtne poiss.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.03.2010 20:49 

Jah teede olukord ja nende hooldus ning teede ja ümbruse koristus tööd on ka üks õnnetuste põhjustest ,niiet teed korda ja pöörata tähelepanu teede korrashoiule ning koristus töödele.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.03.2010 21:10 
Kasutaja avatar

Oot mis jutt see nüüd on, et soomlased alla lubatud piirkiiruse sõidavad? Sai just hiljuti käidud Soomes autoga ja alla piirkiiruse liikujaid oli küll minimaalselt ja osad nendest turistid. Linnas liiguti veel 50-60, aga kiirteede peal 100 alas niigi ca 110 liikudes sõideti ikka nagu postist mööda.

Millegipärast on kõik vastuoluline, sest siin foorumis jäänd mulje, et Sa muidu targa jutu ja selge vaatega vend ja soomes oled ju ka ikka omajagu liigelnud, aga minu kogemused olid lihtsalt sellised.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.03.2010 22:03 

Ma pole ise otselselt ka juba ammu ammu maanteedel ega isegi linnas ühtegi kõksu näinud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.03.2010 22:45 
Kasutaja avatar

Tallinnas on üks koht, kus võiks küll tõsiselt kiirust piirata, selleks lõiguks on viru ringi ja Kaarli puiestee vaheline Pärnu mnt lõik.

Eriti mõnus on tulla Kaarli poolt kesklinna poole, mööda Pärnu mnt kus iga veidi aja tagant ülekäigurada, no kurat pidama ei saa, eriti see, mis on peale G.Otsa tänavat ja kui sealt juhtub keegi nina välja pistma oma autoga, siis varjab vaate ära ja tee mis tahad. ja teine pudelikael on see ring ise, omal seal neid ettesõite ikka juhtunud . Aga ega ma ei tea, äkki juba on seal mingi piirang, sest vahest tundub et 50 on seal palju.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.03.2010 16:50 
Kasutaja avatar

usku kirjutas:
sa vist ei yritanud jutu pointist aru saada? point oli see, et normaalne inimene oskab valida sobiva söidukiiruse! aga see selleks. Eks jah, kiirteel leidub töesti neid, kes mööda söidavad ja maanteel leidub kiiresti liiklejaid, aga mötle nyyd korraks, kas sa ikka saad sellist yldistust teha? nyyd kus ma kaubikuga söidan ning enamuse ajast lubatud piirkiirusest aeglasem olen, vöib seda eriti hästi täheldada - nt eile söitsin 240 km pöhja suunda ning pidevalt kiirusega ca 80..85 spido järgi, 80 on lubatud. Minust söideti mööda paar-kolm korda, kuid sedagi ilmselt seepärast, et tee oli märg ning kes see ikka viitsib veeudus söita. Aga yks auto pysis umbes poole teest taga ning isegi minu näitamise peale mööda ei tahtnud minna.

siin ei kipu yldsus ikkagi kihutama ning pigem unustab soomlane end ymbrust vahtima ja jääb keset teed seisma, kui et kiirust yletab.

Jah, olen Soomes palju söitnud, täpsemini ei ole viimase 4 kuu jooksul Eestis söitnud ning kysiksin vastu, et kui sa käisid korra soomes reisil, siis kas su kogemus on piisavalt adekvaatne tegemaks yldistusi?

Point poindiks, sain sellele väga hästi pihta, aga ma ei kommenteerinudki jutu pointi. :)
Noh ma täitsa usun sind ja ega ma oma üldistust nüüd nii väga tõena ei üritagi pähe määrida, aga lihtsalt jäi täpselt selline mulje. Seekord olime 3 päeva kohapeal, aga see ei ole esimene kord autoga soomes käia ja varasematest kordadest on samad mälestused. Ega ma nüüd halva pärast seda ei mõtle, las sõidavad. Seal teed ka paremad, eriti just kiirteed, ja ega see 10-20 üle nii hullu seal 2-3 realisel teel ei ole ju.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.03.2010 10:44 
Kasutaja avatar

Soomega tuleb veel selline asi meelde, et sai ükskord Forssast Helsingisse sõidetud ning terve tee enne kiirteed oli püsivaks tempoks 60-70 km/h, sest rongi esimene auto sõitis sellise kiirusega ja keegi isegi ei üritanud mööda sõita. Lihtsalt inimeste mõtlemine on teine ning kogu liikluskultuur. Eestis kiputakse ära unustama, et teises autos istub ka inimene, mitte pole see auto koletis/vaenlane/konkurent.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.03.2010 11:45 

qpi kirjutas:
Eestis kiputakse ära unustama, et teises autos istub ka inimene, mitte pole see auto koletis/vaenlane/konkurent.

veic ot aga mul tuli kohe meelde see Jan Uuspõllu Ürgmees kes näind pole otsige video sellest ka olemas üli hea teema :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.03.2010 15:00 

No siin ka täitsa selliseid olukordi tulnud kus minnakse esimese järgi kui rahval tõepoolest juba veskitega võitlemisest kopp ees.Kes võtab teisest liikujast möödumist kui võitu,ära tegemist või üldse teist liiklejat kui vastast ,konkurenti jne kes aga liikleb oma sõitu ega arva teistest midagi ,heas mõttes ,mitte ,et vilistaks kõigile ja olla ainult ise .Miks peaks maanteel kui üks tegelane mingil põhjusel liikleb 60-70kmh tema järel sõitma.Selline asi põhjustab usutavasti rohkem jamasi kui kõik üksteise seljataha kogunevad ja vaevalt ,et kõik on nõus tema järgi sõitma 90 alas 60-70kmh-ga.Ühesõnaga 1 liikleja põhjustab väga palju jamasi ja seab ohtu väga palj uteisi.Parem oleks selline liikleja kõrvaldada liiklusest ja teda vältida.Minu seisu koht ,püüan vältida probleeme ,takisteid liikluses.
Keegi võiks leida video kus kanal2 reporterid Rimm ja teised läksid rootsi suusatama ja nägid mis sel hetkel maanteedel toimus kus nemad sõitsid lubatuga aga neist mööduti kui ...... .Ei ole väga kusagil sellist ideaal liiklust ja nagu on kuulda ka siin ,et pole see liiklus teglt hull nagu ka ise arvan.Ja pakun ,et liikluses agresiivsust tekitavad just teistes need kes ei tule toime liikluses kõige paremini suuremalt jaolt .Mu pakkumine.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.03.2010 19:16 
Kasutaja avatar

põhimõtteliselt võiks ju sõita ka kellegi järgi -5km/h lubatud kiiruse suhtes, aga tunduvalt enam , kui see kaotatud aeg häirib see kui minust siis pidevaltmöödasõite tegema hakatakse ja peeglis tõmblema, võimalusi oodates.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 52 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis