Fakt on see, et enamus sõidab nagunii vähemalt tallinn-tartul üle piirkiiruse.
Mistõttu nendest möödasõit on nagunii illegaalne.
Samuti on fakt see, et enamus järgi jõudmisi ja möödasõite on tingitud juba eelnevast kiiruseületamisest, möödasõidust rääkimata.
Kui ees sõidab sõiduk 70 km/h, siis pole mingi probleem temast 90-ga mööda sõita.
Möödasõidul kiiruseületamist ei tohiks lubada sellepärast, et siis hakatakse üsna mõnuga kiirust ületama möödasõitudel, mida nagunii tehakse.
Nii on ju lihtne ka oma kiiruseületamist vabandada, ma olin möödasõidul, teatud olukordades.
Nii hakataksegi politseid nähes, kohe möödasõitu tegema näiteks, kui on sobiv olukord.
Ühesõnaga, mina jätaks politseinikule vastavalt olukorrale võimaluse otsustada, kas möödasõidul näiteks 5 km/h kiiruseületamine oli põhjendatud või mitte.
Kuid, kui möödasõidu kiirused lähevad juba 120 ja enam, siis on ilmselgelt tegemist rullnoklusega.
Seega normaalne möödasõit ei tohiks ületada piirkiirust rohkem, kui 10 km/h.
Vastasel korral on see möödasõit vastutuleva sõiduki suhtes liiga napp ja ohtlik, samuti on siis tegemist juba põhjendmatu möödasõiduga, sest järelikult ees liiklev auto, sõidab piisava kiirusega, kui temast normaal kiirusel ei saa mööda sõita.
Kui liiklus on nii tihe, et möödasõiduks tuleb suure kiirusega riskida, tohutult kiirendades, siis suure tõenäousega jäävad sulle üsna pea jälle mingid autod ette, mis tähendab siis seda, et möödasõiduga sa reaalselt oma keskmist kiirust eriti ei tõsta, ühesõnaga tiheda liiklusega pole möödasõidul erilist mõtet ja on ka liiga ohtlik.
Kui su ees sõidab auto reaalselt 88 km/h, siis minu silmis möödasõidu põhjendust ei ole, nii et sellisel juhul sõidad mööda omal riskil, jääda politseile kiiruseületamisega vahele.
Kuna mu mersu on lahja diiselmootoriga, siis minu möödasõidud üle 110 ei lähe tavaliselt, üldjuhul ei tule isegi 110 sisse.
Siinkohal jätame välja erandolukorrad, eks olen minagi rullnoka moodi kihutanud, aga ma ei ütleks ka politsei kohta mitte ühtegi halba sõna, kui oleksin vahele jäänud.
Ma pole elus mitte üht trahvi saanud kiiruseületamise eest.
Olen saanud vaid trahvi selle eest, et kaassõitja tegi turvavöö enne peatumist lahti, aga selle maksis ka tema kinni, mulle
Ahjaa, üks kiiruskaamera hoiatus on ka, kus trahvi ei tehtud vel, katseperiood, 70 ala annas mõõdeti 79 km/h vist, kui õieti mäletan.
Minu nägemus asjast ja ettepanekud on siis sellised.