Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 07.05.2025 00:05

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 69 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5  Järgmine

Kas sina vilgutad maanteel kaasliiklejatele, kui politsei tee ääres?
Vilgutan alati 23%  23%  [ 109 ]
Vilgutan vahel harva 8%  8%  [ 39 ]
Enamus kordadel vilgutan 32%  32%  [ 150 ]
Vilugtan vahel ka siis kui politseid pole 2%  2%  [ 8 ]
Vilugtan siis kui vastutulijatel tuled ei põle/oht eespool/vms 33%  33%  [ 156 ]
Ei vilguta kunagi 2%  2%  [ 8 ]
Ei vilguta kunagi ja vihkan kui teised ka mulle vilgutavad 0%  0%  [ 2 ]
Muu valik(kirjuta teemas) 1%  1%  [ 4 ]
Hääli kokku : 476
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Maanteel kaasliiklejatel vilgutamine, kui politsei tee ä
PostitusPostitatud: 13.08.2010 10:03 

Politsei põõsas istub, siis ei vilguta, sõida normaalselt, siis ei ole ka probleemi ja ei pea politseid kartma. Mis iganes ka põhjuseks pole, et pead kiiremini sõitma vms.
Keegi möödasõiduks suunda vilgutab, siis tänan vasak-parem-vasak vilgutustega.
Kui ma näen, et keegi tuleb pindamise/teetööde alas mõnusa lennuga vastu, siis vilgutan alati, kuna ei taha kivirahet saada.
Kui mul tuled ei põle(unustan tavaliselt peale töötava mootoriga seismist parkidelt peale keerata).

Viisakast möödalaskmisest rääkides, siis olen proovinud sama stiili, mis antsagi, tõmban tee serva ja on võimalik isegi põhimõtteliselt pärisuuna vööndi kaudu mööduda. Viimasel ajal tsiklimehed seda võimalust enam ära ei kasuta, miks ma ei tea.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.08.2010 10:37 
Kasutaja avatar

Näeks ma ka kuskil sellist autojuhti, kes motikat tahaks mööda lasta :). Enamasti tõmmatakse siis veel pigem vasaku joone peale.

Paremasse äärde tõmbamise ere näide - Mai kuus sai Saksamaalt läbi Poola, Leedu, Läti koju sõidetud. Ainukesed kes Lätis paremale ei tõmmanud oli eesti numbritega Volvo nn Jeep (XC70-90 sarnast - Ise ta oli mingi rekka taga ja mööda ka ei suutnud sõita - ei paistnud isegi välja et tahaks) ja mingi ameeriklane eesti numbriga. 1.9 47kw autoga tempot koguda ei ole kõige põnevam - sai mingi Sharani taga tiksutud vähe kiiremas tempos ja tema jõudis mööda minna.
Eestis ise ka enamasti hoian kõrvale, kui kiiremaid on, aga neid on enamasti vähe :).

Mittepõlevate tulede puhul kasutan ise ka endal tuled maha/peale lahendust, see annab pigem rohkem märku, mis probleem teisel.

Ohukatega tänamine hakkab pigem jah üle minema parem - vasak - parem peale, kuna ohutuledega näiteks saksas antakse märku ees olevast ohust. Kui näiteks Bahnil liiklus seisab, siis viimased jõudjad lükkavad varakult ohukad peale, et teised ka näeks ja seisma saaks.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.08.2010 10:51 
Kasutaja avatar

antsa911 kirjutas:
Eesti seaduste järgi on lubatud 0,2 promilli alkoholi väljahingatavas õhus (Liiklusseadus §20).

Ja ma sain 0.19 promilli eest mingi 4200.- vist ja 3 kuuks luba. Politseinik veel mainis et ma olen õnnesärgis sündind :hail

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.08.2010 13:04 
Kasutaja avatar

Selle vasak-parem-vasak tänamisega on uuemate autode puhul vähe raskem, kuna korraks kangi alla/üles vajutades vilgub suund juba kolm korda. Kunagi mõtlesin ka kesk-eurooplane olla ja niimoodi tänada, aga kui auto kuidagi vilgutamist ära ei tahtnud lõpetada ja ma pigem inimesi segadusse ajasin, siis otsustasin ohutuledega tänamise peale tagasi minna.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.08.2010 13:35 
Kasutaja avatar

kui politsei tee peal siis ei vilguta kunagi. Mõte selles , et pätte ei taha ette hoiatada. Kellegi kiiruseületamine ei puutu üldse teemasse. Kedagi jalust ei löö see +10+15 eest trahv. See risk on nagunii ise võetud. Pole eriti enam ise ka tähelepannud , et sellisel juhul keegi vilgutaks tulesi. Rohkem selline nõuka aegne igand. Minul politsei vastu erilisi negatiivseid emotsioone ei ole.

Küll olen vilgutanud sellistele , kes ilmselgelt ülikiirusega vastu lendavad. Mis siis et politseid tee ääres ei ole. See komme tuli sellest , et poeg alati pikematel otsadel on kaasas ja juba väiksena taga muidugi utsitas et issi vilguta tulesi.Talle meeldis kui vastutulevate autode juhid käppa viskasid. Päris ilmaasjata ei tahtnud ja siis sai vilgutatud sellistele madallenduritele. Kõik viskavad käppa ja iseenesest midagi halba selles ei näe ka kui keegi korra pedaalilt jala tõstab. Kihutajate vastu mul ka puuduvad emotsioonid. Igaüks ise teab kuidas liikleb ja millised põhjused sunnivad kihutama. Peaasi et sellega teisi ohtu ei sea.

Kolmanda rida ise kunagi ei tekkita ja selle tekitamist teiste poolt ka ise õigeks ei pea. Ja olen ka vilgutanud sellistele . kes mulle minu sõidusuunas vastu sõidavad. Loodan , et sellist kommet eestis juurutama ei hakata nagu poolas ja lätis. Tahan rahulikult kulgeda punktist A punkti B ja väga nõme on kui kohvitopsi kobades, raadiost kanalit otsides , lihtsalt aevastades või kõrval istuva tütarlpse säärt mudides järsku märkat kedagi omale otse 10 kimamas. Õnneks meie kitsad teeolud ei soosi ka sellist jama ning eriti ei pea trassil silmad pulkas peas ootama , milla sa järgmise tegelase eest teeäärde pead tõmbama.

Alati kui näen kedagi peeglist suuremal kiirusel järgi tulemas ja kui möödasõit on ohutu anna suunaga märku , et lasen vabalt mööda. Samas hoian ka teeserva kui kannatab.
Kui mind mööda lastakse samamoodi takistamata siis vilgutan suunatule kangiga paar korda kummalegile poolele tänuks.

Tsiklid, kui neid märgatud, loomulikult pääsevad minust mööda ilma vastassuunda põikamata.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.08.2010 14:53 

traur kirjutas:
blabla.

Ma ütleks, et loe oma allkirja: "Lollpead ja fanaatikud on endas alati kindlad"
Erinevate sõnavõttude järgi erinevates teemades pean mainima, et minu arvates sobiks seda kena ütlemist allkirja omaniku enda kohta kasutada.

Ise vilgutan harva ja politseinike teeääres näen samuti harva.
Kui vastutuleval masinal tuled ei põle, siis kustutan hetkeks ka enda omad ära, see on arusaadavam kui niisama vilgutamine.
Mööda lasen inimesed võimalikult tee äärde tõmmates, sest ise küll alati ei julge mingi vandi vilgutamise peale mööda hakata sõitma kui nähtavust pole, äkki ta hakkab hoopis parempööret tegema. Pigem lasen tagasõitjal endal veenduda möödasõidu ohutuses.
Kui mind viisakalt mööda lastakse, siis tänan 1x ohutuledega.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.08.2010 15:05 
Kasutaja avatar

Mph kirjutas:
traur kirjutas:
blabla.

Erinevate sõnavõttude järgi erinevates teemades pean mainima, et minu arvates sobiks seda kena ütlemist allkirja omaniku enda kohta kasutada..

Teemasse lisamise asemel proovisime ütlejat rünnata? Hm, intelligents. Kasutage mistahes ütelusi endale sobivas kontekstis, tegemist ei ole autorikaitse seaduse objektiga.
Aga vilgutamise koha pealt ei suutnud see märkus mind kuidagi ümber veenda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.08.2010 16:31 

Mph kirjutas:
ise küll alati ei julge mingi vandi vilgutamise peale mööda hakata sõitma kui nähtavust pole, äkki ta hakkab hoopis parempööret tegema.

Peab ikka eriti loll olema, et teise vilgutamine kindlasti tähendab, et pead mööda sõitma....

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.08.2010 18:19 
Kasutaja avatar

Kaasliikleja märguande peale tänan teda vastu.
Vilgutan ise tulesid nii tuledeta sõitjale (küll mitte alati) kui ka oht ''politsei'' korral.
Kui eessõitja annab oma suunatulega märku möödasõidust ja kui ma sõidan ka mööda, siis järgnevad ka minupoolsed tänuavaldused ohutulede vilgutamise näol.

Teistele olen küll tänulik tähelepanu juhtimise eest. Hoiab ehk mõne kopikagi kokku.

Samuti olen kuulnud juhusest, kus politsei on vilgutajat märganud ning ka trahvinud. Seda kõike siis liiklushuligaanitsemise pähe. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.08.2010 18:37 

siim855 kirjutas:

Samuti olen kuulnud juhusest, kus politsei on vilgutajat märganud ning ka trahvinud. Seda kõike siis liiklushuligaanitsemise pähe. :D

Saab alati öelda, et tundus nagu tuled ei tööta korralikult või pimestasid jne. Nii vähemalt öeldi autokoolis :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.08.2010 18:44 

Mani kirjutas:
Ja ma sain 0.19 promilli eest mingi 4200.- vist ja 3 kuuks luba. Politseinik veel mainis et ma olen õnnesärgis sündind :hail

Politsei alkomeeter näitab alkoholisisaldust mg/l väljahingatavas õhus ja see ei ole promill. Promillide saamiseks korrutad mg/l kahega ning sinu tulemus - 0,38 promilli.

ison.ts kirjutas:
...

+1

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.08.2010 22:46 

traur kirjutas:
Mph kirjutas:
traur kirjutas:
blabla.

Erinevate sõnavõttude järgi erinevates teemades pean mainima, et minu arvates sobiks seda kena ütlemist allkirja omaniku enda kohta kasutada..

Teemasse lisamise asemel proovisime ütlejat rünnata? Hm, intelligents. Kasutage mistahes ütelusi endale sobivas kontekstis, tegemist ei ole autorikaitse seaduse objektiga.
Aga vilgutamise koha pealt ei suutnud see märkus mind kuidagi ümber veenda.

Sellist vastust ma eeldasingi :D Ja ega see ei pidanudki sind ümber veenma, sa oled endas kindel ju, nagu alati. Ja pealegi tegemist ainult minu isikliku arvamusega, mis sai veelgi kinnitust. Alati on vaja argumenteerimata vaielda ja oma mõtteviisi peale suruda. Ja kui sa mu postituse lõpuni loed, siis näed äkki teemasse ka väikest lisa. Aga ükskõik, igaüks näeb asju nii nagu ise tahab.

pokemon kirjutas:
Mph kirjutas:
ise küll alati ei julge mingi vandi vilgutamise peale mööda hakata sõitma kui nähtavust pole, äkki ta hakkab hoopis parempööret tegema.

Peab ikka eriti loll olema, et teise vilgutamine kindlasti tähendab, et pead mööda sõitma....

Seda ma ju kirjutasingi :uhoh . Aga aegajalt ka veoauto roolis olles ja paremale keerates leidub selliseid lolle, kuigi autod vastu tulevad. Seetõttu ongi minu seisukoht, et igaüks vaadaku ise kuidas ja millal mööduda. Eessõitja võiks sellele kaasa aidata. Pole vaja suundadega möllata ja nö "sundida" oma märguande peale mööduma.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.08.2010 23:02 
Kasutaja avatar

Mph kirjutas:
Sellist vastust ma eeldasingi :D Ja ega see ei pidanudki sind ümber veenma, sa oled endas kindel ju, nagu alati. Ja pealegi tegemist ainult minu isikliku arvamusega, mis sai veelgi kinnitust. Alati on vaja argumenteerimata vaielda ja oma mõtteviisi peale suruda. Ja kui sa mu postituse lõpuni loed, siis näed äkki teemasse ka väikest lisa. Aga ükskõik, igaüks näeb asju nii nagu ise tahab.

Tubli tüdruk. Anna ikka teada, milliseid vastuseid Sa eeldad! See on foorumis kindlasti maa sool, lugemiseks raudvara lausa.
Kui Sinu arvamused aga muudkui kinnitust saavad, äkki on Sulgi põhjust seda allkirja lähemalt vaadata?
Sinu postitused kipuvad ajas muutuma ja täienema, seetõttu on raske otsustada, millal see ülim tõde siis "valmis" on ja selle peale tohib midagi arvama hakata.

Märkimisväärne on ka teada, et siin foorumis ainult Teiega nõus tohib olla. Teisi arvamusi eksisteerida ei tohi, need saavad ka vajalikul määral jalamaid materdada. Olete eriti eesrindliku mõttelaadiga tüdruk, meie kõigi valgus ja arvamusliider, vaime juht ja Õpetaja. Aamen.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.08.2010 12:18 
Kasutaja avatar

Tanel kirjutas:
Vilgutan 99% kordadest ja samamoodi ma olen väga tänulik kui minule vilgutatakse, sest kipin see +15 mees olema. Alati vilgutan siis kui tuled ei põle. Päris tihti on jäänud märkamatuks auto millel tuled ei põle. sulandub keskonda lihtsalt.

Täpselt samamoodi käitun ise kaa. (Y)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.08.2010 17:55 

ma viluGTan üldse niisama, ilma põhjuseta, pidevalt (tegelikult tahtsin tähelepanu kirjaveale juhtida) :D

Kui politsei ees on, siis neile ma ei vilguta, kes oma uute bemmide/mersude/muu sellisega maanteel kihutavad. las lendavad radarisse. kuidagi peab ju mõistus koju tulema...

Viimati muutis tsigist, 14.08.2010 17:57, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 69 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 9 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis