Tuli veel selline vahejuhtum meelde Keila kesklinnas, kus toimus siis lauskontroll. Tulin just Rõõmukaubamajast, autoga, teised ilusti vilgutasid ka ennem, vaatasin pingsalt spidomeetri näitu. Nurga taga Politsei peatab kinni, toimus mingisugune reid.
Hakkas toimuma dialoog:
P: Tere! Kas teate ka, miks teid kinni peeti? Teie load palun
Mina: Ja palun, siin need on.
Politsei: (uurib pingsalt lubasid) ja siis ütled: Teil on load käes kõigest viis kuud JA JUBA EI TEA, ET ASULAS EI PÕLE UDUTULED, eirit veel koos lähituledega.
Mina: Nohh jah, olen kursis. SÕitsin just linna sisse, linnast väljas oli suur udu. Unustasin välja lülida.
Politsei: Okei, lülita välja nüüd, eks. Ooot, aga kus on teie esimene vahtraleht.
Mina: Vaadake, see on seal ees, pampri peal.
Politsei: Võtab taskulambi kätte ja läheb auto ette ja uurib pingsalt. Tuleb tagasi ja ütleb: "Mina seal küll ühtegi vahtralehte ei näe, tulge ja näidake!"
Mina: Astun siis autost välja, lähen auto ette ja näitan. "Siin see on!"
Politsei: "See ka mõni vahtraleht!" (Mul oli vahtraleht välja lõigatud, seda valget tausta ei olnud)
Mina: Krt, on ju vahtraleht, näeb selle moodi välja küll
Politsei: Nii, nüüd sõitke sinna lähimasse Statoili ja marss olgu ka Korralikud Vahtralehed ostetud.
Mina: Tänud!
Sai siis edasi Statoili sõidetud ja vahtralehed ostetud, papist. Pistsin need siis armatuuri vahele, et kui teinekord maha võtab, on vähemalt ette näidata, külge ma neid rsk ei pannud.
Nüüd juba vahtralehe aeg möödas, aga head ikka seda situatsiooni meenutada.