Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 11.05.2025 13:40

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 80 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Udutulede, toonklaasi, sportsummuti jm teema
PostitusPostitatud: 21.11.2010 16:38 

Mul ka hakkab öö tagumistest ustest alates... :D

Kas järka aastast ei või udu+park sõita enam? :?
Ma sain just aru et siis ei teki enam 100% probleemi sellest....

Viimati muutis tomcraft, 21.11.2010 16:43, muudetud 2 korda kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.11.2010 16:41 

sierra kirjutas:
pokemon kirjutas:
Maanteekiirusel 90km/h ei valgusta see udukas mitte midagi, et jõuaksid reageerida. Udutule valgusvihu pikkus on ca 15-20m ja 90'ga sõites läbib auto sekundis 25m, näed, millele otsa sõidad, väga hea reaktsiooniga ja heal juhul jõuad jala pidurile tõsta ja sealt 3-4km kiirusest maha pidurdada.

Aga arvestades, millised reisserid siin kõik on, kes maanteel 110+ tulistavad, siis ei jõua reageerida ka mitte. :D

kui sellisel teel 90+ sõita peab ikka täis tainas olema, kurv kurvis kinni ja enamus "pimedad kurvid", üle 70 ei kannata sõitagi...

Ma ei tea, pimedaga metsavahel on suhteline mõiste... Tallinn-Tartu maanteel on ka metsavahesi, kus kannatab lõdvalt öösel 90'ga tulla....

70'ga liikudes läbib auto sekundis 19,4m, seega teeb sama välja, vbolla jõuad 10km maha pidurdada...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.11.2010 16:45 

tomcraft kirjutas:

Kuni 01.01.2011 on peaaegu legaalne, sest politsei enam ei kiusa, kuigi saaks. Sealt alates aga ongi legaalne.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.11.2010 16:50 

Javest kirjutas:
tomcraft kirjutas:

Kuni 01.01.2011 on peaaegu legaalne, sest politsei enam ei kiusa, kuigi saaks. Sealt alates aga ongi legaalne.

Hea uudis....Kuigi siiani pole probleeme olnd tõesti. Ja keegi rääkis siin ennist tulepesuritest. Mõttetu nõue täiesti minu arust (ok vb jah osadel vist on klaasipesu ja tulepesu yhest nupust?) Konkreetselt ytlen ausalt, et ma olen vist viimase 3 aasta jooksul 2 korda tulepesuri kangi tõmmand, nii et politsei onu võib onada selle pesuri peale ja ülevaatluse mees võib ka sinna otsa istuda, aga reaalselt kasu 0

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.11.2010 16:54 

Luubi puhul on survepesurist tõesti vähem kasu, aga märjast klaasist tuleb valgus siiski paremini läbi kui s*tasest.

Volvo reflektor-xenonitel on reeglina kojameestega pesurid = pesust on reaalselt kasu. Samas Primeratel on survega ja ometi ei ole kuidagi häirima hakanud liikluses.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.11.2010 17:05 
Kasutaja avatar

pokemon kirjutas:
Ma ei tea, pimedaga metsavahel on suhteline mõiste... Tallinn-Tartu maanteel on ka metsavahesi, kus kannatab lõdvalt öösel 90'ga tulla....

70'ga liikudes läbib auto sekundis 19,4m, seega teeb sama välja, vbolla jõuad 10km maha pidurdada...

eestis olles polegi kasutand udukaid.. jah ma jõudsin piisavalt maha pidurdada et otsasõitu vältida

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.11.2010 17:15 

See, et udutuled loomale otsasõidust päästavad, on paras ulme.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.11.2010 17:18 

Väidan, et ilma udutulede "abita" oleksid täpselt samamoodi jõudnud piisavalt maha pidurdada. Aga noh enamustele meeldib korduvalt tõestatud fakte ümber lükata väitega, et aga mind aitas, suutmata seda kuidagi tõestada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.11.2010 17:26 
Kasutaja avatar

[quote="Javest"]Klassika on muidugi vanad W124-kerega mersud, mis juba kaugelt jätavad oma supertuledega mulje vastu sõitvast Muuga sadamast.quote]

:D :D :D :D :D :D :D huumor

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.11.2010 22:01 

Iff kirjutas:
Lxc kirjutas:
Mulle tehti xenon uduka eest 1500.- trahvi ja võeti veel üv ka ära :D

Mille järgi nad vaatasid, et sul on udukas Xenon ? Plokid olid kuskil nähtavas kohas ?

Kapoti all nähtavas kohas jah, kuid isegi kui ei oleks lasevad nad pirni välja keerata.

tomcraft kirjutas:
aga et kohe esimese raksuga tehti 1500.- siis sa pidid ikka väga ebameeldiv kuju ebameeldivad autos olema :D

1. Ma käitun politseiga alati viisakalt ja suhtun neisse austusega ja peaaegu alati olen pääsenud kergelt.
2. Ma ei saanud kiirmenetlust, seega ei loe, kui hästi ma ennast nende autos ülal pidasin.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.11.2010 22:12 
Kasutaja avatar

Jälgige enda sõidurida siis ei pimesta udutuli. Mind pole küll vähemalt neverever ükski udukas pimestanud, kui, siis mõni väga regullimata pooltuli kurvis või tõusul/langusel.
Muidugi jah, kui sõidad ja ise otsid neid udutulesid- oi näe keegi sõidab udutulega, vaatad veel korra udukatesse, korraks pilk enda sõidureale ja siis veelkord kontrollid kas ikka põlevad udutuled- loomulikult oled siis silmist pime ja vannud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.11.2010 22:55 

krss kirjutas:
Loomulikult ei tohi selline tuli pimestada, nagu ei tohi MITTE ÜKSKI tuli seda teha - selleks ongi ülevaatused ja politseipatrullid, et tuvastada rikkumisi, kuid on välditud mõttetuid keelustamisi.

Reflektortulesse paigaldatud aftermarket-xenoneid on suhteliselt võimatu normaalselt näitama ja veelvähem korralikku vihku lõikama sundida ehk sisuliselt sellisena on need ka põhjamaades keelatud.

Legaalne ning kasutajasõbralik lahendus on minu arvates siiski see, kui tuledes tavatingimustes kasutatada üle keskmise häid eriseeria- (N: Philips Blue-, Xtreme- jms tuumavision) pirne. Kui kaugtuled ikka lahjaks jäävad, siis saab autole viisakad lisatuled installida, kuhu omakorda saab teatud tingimustel täiesti legaalselt needsamad aftermarket-xenonid sisse pista.

Põhjendused stiilis "mulle ei meeldi lisatuled; eriseeria-pirnid maksavad samapalju kui xenonid, aga kestavad vähem" jms. ei ole eriti veenvad ning viitavad pigem tõstatatud probleemi (tuled ju üldse ei näita) valest otsast lahendamisele (panen xenonid, kuigi nad näitavad valesti ja vähem kui lisatuled, aga vähemalt on popimad).

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.11.2010 23:20 
Kasutaja avatar

Üldiselt on mul ka savi nendest udukakunnidest, las nad olla kui nad oma pesoo 407t seetõttu ilusamaks peavad. Kui aga pimedal ja vihmasel maanteel tuleb mingi vend vastu kellel on igasse auku topitud võimalikult kõva pirn ja ududes veel xenonid ja see kompott kõik korraga näkku särab, siis ikka veidi häirib küll.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.11.2010 01:55 
Kasutaja avatar

mihkel-m kirjutas:
Üldiselt on mul ka savi nendest udukakunnidest, las nad olla kui nad oma pesoo 407t seetõttu ilusamaks peavad. Kui aga pimedal ja vihmasel maanteel tuleb mingi vend vastu kellel on igasse auku topitud võimalikult kõva pirn ja ududes veel xenonid ja see kompott kõik korraga näkku särab, siis ikka veidi häirib küll.

Võtsid sõnad suust.
Siia lisaks veel nii palju, et kas ma olen ainuke, kes enamjaolt e39 BMW`de udukates xenoneid näeb, mis tõsiselt pimestavad? Vaatan küll samaaegselt kõrvalistuja põrandamatti, aga rsk ikka pimestab. :?
Angeleyes + xenonudukas on väga pop?
Üks selline sõidab ööl kui päeval sellise comboga Luige-Keila-Luige.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.11.2010 03:23 
Eliit

Ühel autol proovitud:tavalise halogeen reflektoriga tulele pandud sisse H4 bi-xenon. Ma ei tea kas kõigil komplektidel,aga nendel kasutusel ka selline Glare shield

Pilt

Tuled õigesti reguleeritud ja 500km maantesõidu peal ei saanud mitte üht vilgutamist kah. Pimedal ajal loomulikult. Ainuke asi millest aru saab,et xenon,on eredam tuli,kui halogeen ja eks ka valgus tsuti sinakam. 4300k kasutusel. Ma ei tea kuidas enamus ksenoone reflektor tulele pannud,aga selle kattega on asi suht hea. See ei lase pirnil peegeldada reflektori alumisele pinnale,millest just teistele silma valgus peegeldub.

Uduka kohta ütleks niipalju,et ainult regullimata tuli pimestab. Peterburi maanteel sõitis mingi vend taga oma udu+lähi ja igast peelgist siras seda sisse korralikult. Alguses arvasin,et täied peal tal,aga ei. Just udutuli siras.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 80 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis