Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 09.05.2025 20:43

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 60 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Must kast kohustuslikuks?
PostitusPostitatud: 27.05.2011 13:56 
Kasutaja avatar

Mina ise olen selle nn. musta kasti poolt. On olnud ju siingi mitmeid selliseid suuremaid paljude hukkunutega avariisi, kus jääb kellegi süü ja tekke põhjus selgusetuks. karbike leitakse ülesse, juhe järgi ja saab teada kes, mis mismoodi käitus - liigutas, mis asi esimesena järgi andis jm. Samuti on hea kindlustusfirmadel kohe näha kes selel konkreetse asja põhjustas ja siis juba edasi käituda. On ju kuulda vahepeal juhtumeid, kus tegelik kannataja on tembeldatud süüdlaseks jne.

Samuti las nad jälgivad kus, kes liigub. Kui midagi varjata ei ole, ei ole ka millegi eest vaja põdeda - see jutt käib siis igasuguse mobiilside jm kohta!!

Must Kast on ju pm analoogne mis ammu lennunduses kasutuses, samuti isegi rongides juba.

Viimati muutis mr.dynabass, 27.05.2011 14:23, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.05.2011 14:13 
Kasutaja avatar

ongi nohh ja lennukeid ja ronge saad ju ekraanilt vaadata, et kus lendavad...äkki keegi vaatab mind ka kuhu ma oma sierraga lähen. lihtsalt VAATAVAD :err :waah

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.05.2011 14:21 
Kasutaja avatar

Kalle tee endale selgeks mis on transponder, mis on must kast. Must kast salvestab andmeid, mis kirjutatakse üle teatud aja jooksul, ei saada neid kuskile, vaid õnnetuse ajal võetakse lahti ja loetakse andmeid, enne seda kedagi ei koti mida ta seal teeb.

Transponder aga edastab liveis lennujuhtimiskeskusesse lennuki kõrguse, kiiruse, asukoha, ettevõtte nime, lennuki tüübi, kui palju rahvast jm. Rongi transponder aga jälgib tsuhh tsuhhi kiirust, kuhu liigub jm parameetreid.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.05.2011 14:31 

Uudseid seadmeid müüakse kahjuks eksitava ja puuduliku informatsiooniga. Ehe näide see sama Iphone, mis teeb selgelt koostööd Usa valitsusega. Telefon on ilus ja vajalik, küll aga jäeti mainimata, mis trikid seal sees peidus on. Täpselt sama on kõikide uute SATi poolt jälgitavate seadmetega.
Samas miks ei oleks kiibistamine inimkonnale kasulik ?
Laste vargused väheneks hoobilt, kuritegude avastamisel oleks see maailma revolutsioon, kohe oleks näha, kes antud ajahetkel piirkonnas liikus, tubbistajad jne.
Minu jaoks on see Matrix kuhu poole suured isandad liiguvad, lihtkodanik aga selles vallas veel suht pime loom. See on aeglane protsess, kuid liigub vägagi kindlalt selles suunas, kus tõesti iga su sitamajas käik on ka registreeritud. Salaja jälgitav Iphone4 ei ole ju vandenõuteooria enam, see on roojane reaalsus. Nagu MSN programmi ja woindoosaga ntx, vanad programmid ja seadmed lülitatakse lihtsalt välja ja inimesed PEAVAD uusi ja jälgitavaid dseadmeid ostma, kui tahavad nö "pildis" olla.
Ehk, et siis üsna jõuliselt surutakse inimestele peale uusi jälgitavaid seadmeid, aga jäetakse sellest inimesi lihtsalt teavitamata, hiljem veeretatakse kogu see muinasjutt nö häkkerite kraesse, kes sellised aplikatsioonid "leiutanud" on jne ...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.05.2011 14:34 
Moderator
Kasutaja avatar

Jüri Lina on vandenõudest aastaid jutlustanud. Ma olen ka täiesti kindel, et vandenõude ja jälgimistega on 0%/100% süsteem: ehk et kartke kõike, sest "NAD VAATAVAD!" :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.05.2011 14:37 

Kui sa näiteks natuke süveneksid sellesse iPhone "jälitussüsteemi", siis teaksid, et see pole päris selline. On mitu nüansi, mis sul on jäänud ütlemata.

1) See salvestab küll logifaili, aga logifailile pole pääsu siis kui telefon pole juhuslikult kellegi käes (infot saab telefoni kettalt). Oleks pentsik arvata ka, et alati kui sa WiFi/3G võrgus siis sinu telefon on lahtimuugitav.
2) See olevat olnud viga koodijate puhul, kellel jäi paar rida muutmata/valesti.
3) See nö. jälitussüsteem vms on igatahes uue softi puhul eemaldatud (jah, sa saad selles ise veenduda). Tõmba aga alla ja lase minna.

Mina arvan, et sellist viga võib liigitada "inimene eksib alati" alla, kui see, et Steve Jobs ja terve USA viitsib pealt jätkuvalt kuulata ja vaadata kus sa oma telefoniga käid.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.05.2011 14:39 
Kasutaja avatar

Kordan veel oma sõnu: Kohe ültse ei huvita kas jälgivad või mitte, kas kuulavad pealt või mitte. Ja teisalt on see nö. jälgimine hea...kerkib esile mingi probleem...nt. kellegi jube läbikolkimine, kus sind tembeldatakse kollektiivselt süüdlaseks...Okei võtad ühendust selle ettevõttega - asutusega kes jälgimsiega tegeleb, need saadavad su sel ajal olnud teises asukohas olnud andmed - sina puhas poiss - Case closed.

Ja minujaoks on see apple kaubamärk ülehinnatud saast. Ja samuti nende müüjate klienditeenindus jätab väga soovida - see aga ei puutu siia.
Eks see maailm liiguba jah üldisema mitte just kiibistamise, kuid just sellise jälgimise, kuritegusi etteennustava - ennetava maailma suunas., mis minusilmsi suur pluss.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.05.2011 14:44 

mx7k kirjutas:
Kui sa näiteks natuke süveneksid sellesse iPhone "jälitussüsteemi", siis teaksid, et see pole päris selline. On mitu nüansi, mis sul on jäänud ütlemata.

1) See salvestab küll logifaili, aga logifailile pole pääsu siis kui telefon pole juhuslikult kellegi käes (infot saab telefoni kettalt). Oleks pentsik arvata ka, et alati kui sa WiFi/3G võrgus siis sinu telefon on lahtimuugitav.

Soovitan natuke rohkem end sellisel juhul asjaga kurssi viia :)

Väike teaser:
http://www.youtube.com/watch?v=4_s48dlKd28
Kusjuures Iphone 4-le saab selle aplikatsiooni saata ja aktiveerida telefoni omaniku enda teadmata,
Keri natuke alla ja head lugemist :)
http://www.iphone-spyware.com/

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.05.2011 14:56 

Ja nüüd ütle mulle potentsiaalne inimene, kes viitsiks sinu SMSe+juttu kuulata?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.05.2011 14:57 

mx7k kirjutas:
Ja nüüd ütle mulle potentsiaalne inimene, kes viitsiks sinu SMSe+juttu kuulata?

Naine ? :D Minu puhul mitte, aga see versioon lõi esimesena pähe, st on tegu siiski privaatsuse küsimusega, millel igal inimesel siin maamunal peaks õigus olema ?
St et oma eelmises postituses ei olnud sa veel sellest teemast teadlik ?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.05.2011 15:03 

Ei ma olen teadlik küll sellistest appidest ja asjadest, aga kas see ka õigustub. Videost on näha kuidas mees sõidab pidevalt autoga naisel järel, mis tähendab, et sellisel asjal on raadius.

Üldjuhul selliseid asju on töötavaid vähe, 100% hidden veelvähem. st, et kui su naisel on iPhone siis ta peaks üsna mitte-tehnikainimene olema, kui ta ei saa aru kui mingi app on pidevalt avatud või "wow, lahe app, mis see teeb?".

One way or another ma võin sinuga jõuda välja sinnani, et kui sul on naine ja sa teda usaldad, siis mis vahet on sellel kas ta kuuleb pealt või mitte. See jääb juba inimese enda moraali ja eetika külge, kas ta tahab pealt kuulata või mitte. Seega "must kast" telefonis või autos ei ole väga suur probleem.

Need sinu antud leheküljed on üpriski kallutatud jutuga. Jutulises mõttes meenutab väga TOP-shoppi. Kunagi sai huvi pärast uuritud kui palju veebilehti lubab saada IP abil teise arvutisse sisse, küll olid igast programmid alates 50-500$ ja free trialid, aga millegi pärast ükski ei suvatsenud töötada. Enamus YouTube videoid ja muud kommuunid peavad selliseid asju scammiks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.05.2011 15:10 

Oehh, see video oli teaser kõigest, kahjuks ei leia ma hetkel viimast uudist üles, kus seletati kenasti välja, et selle aplikatsiooni saab su telefoni saata selliselt, et telefoni omanik ei saagi sellest aru ja ei ole ka ühtki avatud appi ekraanil näha, limiteeritud raadiust sel ka pole, kuula teispool maakera pealt ja loe SMS-e.

Minu jaoks polegi asi nii palju selles, et midagi kartma peaks, kui selles, et igal ühel on õigus privaatsusele ja sinna tungimine läbi valede ja uute seadmete, pole lihtsalt eetiline !
Aga kas valitsusi kotibki eetika, neid huvitabki sinu sõnakuulelikus ja raha, ehk maksud.
300 a tagasi maksid talupojad 10% oma sissetulekutest mõisnikule, siis täna maksame kõik rõõmsalt ca 90% maksudeks ... Ja et see nii ka jääks, tulebki nö piltlikult öeldes "lambakarja" ohjes hoida :D
Eri hea on aga see, kui prõmmid mõne kapo ametniku naist, teadmata, et tollel üldse mees on ja ametnik siis varsti uksele koputab jne :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.05.2011 15:15 

Tsiteeri:
Oehh, see video oli teaser kõigest, kahjuks ei leia ma hetkel viimast uudist üles, kus seletati kenasti välja, et selle aplikatsiooni saab su telefoni saata selliselt, et telefoni omanik ei saagi sellest aru ja ei ole ka ühtki avatud appi ekraanil näha, limiteeritud raadiust sel ka pole, kuula teispool maakera pealt ja loe SMS-e.

Ma täitsa usun, et sellised seadmed on olemas. Ma lihtsalt kahtlen, et nii sinu, minu või ükskõik mis foorumikasutaja tutvusringkonnas on keegi selline inimene, keda peaks kottima mingi suvalise "keevitaja" elu.

Tsiteeri:
Minu jaoks polegi asi nii palju selles, et midagi kartma peaks, kui selles, et igal ühel on õigus privaatsusele ja sinna tungimine läbi valede ja uute seadmete, pole lihtsalt eetiline !
Eri hea on aga see, kui prõmmid mõne kapo ametniku naist, teadmata, et tollel üldse mees on ja ametnik siis varsti uksele koputab jne :D

Eetiline on "prõmmida" kellegi teise naist??

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.05.2011 15:22 

mx7k kirjutas:
Eetiline on "prõmmida" kellegi teise naist??

Ka minu elus on olnud juhuseid, kus olen "prõmmind" kellegi naist, teadmata ise seda :D
Sellise naise eetika jätab soovida pigem, mitte minu ! ? Sellise juhtumi puhul mind tõesti häiriks kellegi spioneerimine minu taga :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.05.2011 15:46 
Kasutaja avatar

Küllap see kast ikka ju selleks,et kui avariit oimub,lükkavad oma läptopi autole taha ja saavad lindid kätte sealt.Kergem selgitada kas oldi sõidu ajal narko(alko)joobes,või mis võis põhjustada õnnetust jne.Kahtlen et keegi niisama trükib kuhugi veebibrauserisse "striitreisser 02" ja kuuleb reaalajas mis autos toimub.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 60 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 12 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis