Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 11.05.2025 16:56

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 51 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Tallinn-Dresden autoga, mõned küsimused.
PostitusPostitatud: 14.10.2011 16:34 

häda tegite püksi või?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.10.2011 19:57 
Moderator
Kasutaja avatar

Leedu-Poola vahel Leedukas kipub kontrollima jah. Ma ka mitu korda üksi lasnud Saksast Eesti. Ühe jutiga muidugi ei tule, tankimispausid näiteks juba.
Dellu räägitud lemmik kohta kinnitan ka mina. Seal on mingi kaherealised jupid vist, mis korra on 90 vist siis 70 ja siis 50 vms. Minugi eest vöeti üks maha seal. Peidavad oma miiilitsaauto ilusti piirde taha seal.

Lätis kilulinnas passivad ka tihti.

saarlane@ homme hommikul Saksa poole liikuma :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.10.2011 01:07 
Kasutaja avatar

wax kirjutas:
AntiL kirjutas:
no tegelikult kui kange poiss oled, korralikult sööd-jood, teed peatusi ja tuulutad end, varud muusikat, sõidad selle dresdeni otsa ka üksinda ühe jutiga ära. Kui oled kange poiss.... :D

Raske on, aga tehtav :) Olen tulnud ühe jutiga Berliinist, 23h, vaid ühe 10-minutilise peatusega.

Paljuvõitu :). Ma olen tulnud start Berliinist kell 8:00 ja kodus kuskil 2:30. Pausid 30 mingi politseiautos proovides tõestada inglise keeles, et ma arvasin et linn on läbi 50 alas 74 radarisse (protokolli mõõteviga maha võetuna). Ütlesin et mina peale inglise muud ei räägi. Üritasid ikka vene keeles vastu rääkida. Ühesõnaga näidati mulle ka videot, kuidas ma varem rikkusin jne. Tegelikult oli joppamise teema, sest ma tookord tulin enamus linnasid nii 100ga läbi, aga seal oli automaatne kaamera ja tomtom hoiatas. Filmiti kohe peale kaamerat eravärvides Renault Kangoos, 55 kw diisel õnneks väga ei kiirendanud. Teine paus oli Poola-Leedu piiri Nestes, kus paaki vajalik kogus kütet ja selja sirutamiseks paar võileiba kiirelt. Tegelt üks pisike paus oli Laagris ka, kui selle hamburgeiputka juures ka politseile tuli aru anda. 72@50 ala (miinus mõõteviga). Küsis kuhu kiirustan, ütlesin et xh roolis olnud Berliinist saati ja voodi juba sisuliselt paistis (@ mustamäele minek) ja lihtsalt 50 ala alguses lasin gaasi maha ja ei hakanud pidurit sõtkuma. Küsis kas rikkumisi on (äkki mingi väike rikkumine kehtivana oli, aga võimalik et polnud ka), käis autos kontrollimas ja soovis head teed ja palus koduni tagasi hoida. Uskumatu kui see ka polnud, siis teinekord on ka mõistvaid politseinikke. Oli üksi kas punase või halli Corollaga. Asja teine point oli see, et südaööl sai tegelikult kindlustus ka läbi, see on numbri pealt tegelikult välja loetav. Ma selle tähelepaneku vältimiseks andsin ainult originaalpassi, kus tegelikult ju üldse saksamaa "viimane" numbres sees, mitte transiitnumbri kombinatsioon, tegelikult on veel üks väike punane lipik, kus see info peal. Kusjuures käis veel ees korra vaatamas ka, aga selle peale ei öelnud midagi, et numbrid ei klapi.
Teine kord oli 200km Berliinist eemal, start kuskil 12:00, kodus 8:30. Muidugi tookord tegi ka üks VW Caddy sisulisest Varssavist Leedu piirini 130ga ees tempot ka. Kohati oli veel julm padukas ka.
Samas tõesti see paar tunnikest magamist annab ka palju juurde, veel kaugemalt startides olen ikka paariks tunniks teinekord kuskil silma looja ka lasknud. Kui üles ärkad siis jätkad.
Üks Läti linn on tõesti, kus nad alati on. Vahetult enne on jõnks/pööre paremale ja siis on tõus mäkke. Kas seal mäe peal või natuke eemal bensuka juures on nad vist kõll vähemalt 75% kordadest olnud. Kaks korda oleme nüüd nii tulnud, et sõber on teise autoga eespool ja mõlemal korral olen raadiosaatjasse öelnud, et ära siin vajuta ja järgmine hetk ongi poisid föönimas.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.10.2011 03:05 
Kasutaja avatar

Suurt plaani pole kiirust ületada terve tee, üldiselt Eestis autoga olen tagasihoidlik. Aga, öelge keegi oma praktikast, palju zlotte kaasa võtta tuleks? Kas leedus euriga ei saa maksta tanklates?
Pärnus lasen paagi kurguni täis, paak peaks olema 70 litra. Kui võtta kuluks umbes 8,7 l/100(rohkem küll ei tohiks 525 maanteel rüübata?onju?) läheb kogu tee peale kuskil 150-160 liitrit. Pärnust Leedu-Poola piirini on kuskil 600 km(tsipa vähem vb). Seega teine täispaak tuleks teha enne piiri. Leedu-Poola piirilt Dresdenisse on kuskil 900km ehk mingi 80 liitrit. Poolast polekski enam täispaaki vaja, piisab, kui mingi 30-40 litra sisse valan kuskil peale Varssavit, see teeb kuskil 200 zlotti. Minu loogika järgi peaks 300 zlottist piisama, et saaks ka mingi burksi võtta vahepeal(kas piisab?).
Kas e67-l sõitmine on tasuline Poolas?

Kust kaudu peab minema, et saaks piiranguteta teel sõita kasvõi natukene? :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.10.2011 09:31 
Moderator
Kasutaja avatar

PoolAs on su kytusekulu ilusti mingi 10l sajale sest seal saad hoo üles ja jälle küla. E67 peaks tasuta olema. Tanklates maksa kaardiga. Leedukas vaevalt nii palju eure vahetada tahab.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.10.2011 10:43 
Moderator
Kasutaja avatar

Ah vöta kövasti pappi, varu üks päev rohkem ja kuku kütma :D küll pärast aru saad mis ja kuidas.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.10.2011 10:55 
Kasutaja avatar

AntiL kirjutas:
Kui saksamaale bahnile jõuad anna lappi nii kuis jaksad. Esiteks ei ole saksamaal bahnide peal kaameraid nii või naa, teiseks ei ole seal ka polizeid ja kolmandaks on suht suure tõenäosusega see tee, mida mööda sina liigud, ilma piiranguteta.

Cobra 11 on :kill

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.10.2011 10:59 
Kasutaja avatar

525 bensukaga võib-olla jah, 1.9 TDIga tuli antud paagi keskmine ikka kuskil 6.5-7 ja bahni oli üksjagu. Arvatavasti hetkekulu võis seal 12.5 kanti olla 200 lastes, kui ma nüüd õigesti arvutasin. Mul näitas siis 21 MPG, mis peaks minu arvutuste järgi vastavalt siis 12,5/100le olema. Vähemalt auto keskmine vs arvtuslik keskmine mul enam vähem klappis. Samas jah palju sa seal sedasi 200ga lasta saad, pigem ikka on üksjagu pidurdamist-kiirendamist selle pealt.

https://maps.google.com/maps?saddr=Tall ... =1&t=m&z=7 kiirtee on seal Lodz ja Poznanist mööda vahel. Euro kurss oli neil minu arust päris kobe võrreldes nn kontoradega. Samas krediitkaardiga makstes on küll kurss ok. AntiL, teil kamba peale siis kellelgi polnud? Teemaalgatajal ka krediitkaarti pole? Sellisel juhul endal lihtsam jah natuke kaasa võtta. Nagu enne sai kirjutatud, siis kiirtee hinnad on 3 x 13 + 19.60 vähemalt teisel suunal. 19.60 oli see uute punktide osa. Esimesest putkast saab pealesõidul "pileti" ja "väljasõites" (sinu puhul sõidu jätkamine, aga tundus et ka igal mahasõidul oli selline putka) maksad siis vastavalt läbitud teekonnale, vanemad putkad on lihtsalt teatud kohas ees ja mahasõitudel ei ole midagi.
Noh ega kedagi kiirust ületama sundida loomulikult ei saa, aga poolakad ise lasevad küll asulates mingi +20 kanti. Sedasi jääbki Poolat läbima, ma Tomtomi nn ennustatavast ajast ikka tavaliselt napsan mitu tundi maha ja seda saabki ainult sellistes kohtades teha, kus piirangud väiksed. Kiirteel ei võida suurt midagi tagasi prognoositava suhtes. Lisaks 50-ga jääd sa igale rekkale ka jalgu asulas. Ma ikka tavaliselt mõnele kiiremale sappa võtnud kui mööda läheb, aga noh eks selleks peab möödasõitudel natuke „tahtmist“ ka olema, sest muidu kipuvad nad käest ära minema. Seal ju ka kombeks, et tõmmatakse serva kui kiirem tagant tuleb, seega kui jääd ootama et rada vaba, siis küll kellegil sabas ei püsi.
Nn linna märke tõesti mujal väga pole, on ainult asula nimi, mis tähendab ka kiiruse piirangut. Samuti on ka Lätis kombeks teeserva tõmmata. Kui auto tagant tuleb, siis on see meeles küll, aga tegelikult pead sa mõtlema sellele koguaeg. Nimelt tihtipeale ka vastutulijad ei jää sinu „unistamist“ ootama ja hakkavad juba kohe möödasõitu tegema. Ehk siis natuke tuleb end ringi harjutada, et lase ka vastutulijatel normaalselt möödumisi teha ja võta ilusti teeserva kui näed, et keegi kibeleb mööda või juba ise näed, et talle võiks eesliikuja ette jääda ja teeksid talle kohe ruumi.
sprintt kirjutas:
AntiL kirjutas:
Kui saksamaale bahnile jõuad anna lappi nii kuis jaksad. Esiteks ei ole saksamaal bahnide peal kaameraid nii või naa, teiseks ei ole seal ka polizeid ja kolmandaks on suht suure tõenäosusega see tee, mida mööda sina liigud, ilma piiranguteta.

Päris nii lihtne ikka ei ole kui AntiL kirjutas. Olles teinekord saksa kanaleid vaadanud, siis eravärvides autodega tehakse teinekord 120 või väiksemates alades järelvalvet küll ja siis tulevad mingid lendurid 180+. Seal väga pikka juttu tavaliselt ei ole. Teiseks on täitsa Bahnil ka kaamerad olemas, muidugi on see pigem erand kui reegel. Kui ma nüüd kohaga ei eksi, siis üks on kuskil Kölni ja Frankfurt AM Maini vahel. On miski kurviga suur langus ja kiirus piiratud 100 peale. Kolm rida ja üle tee tahvel on ja seal on augukesed sees, kus kaamerad peidus. Neid vist oli isegi selle langusel mitmes kohas. Kohaga ma võin küll mööda panna, aga vähealt Duisburg -> Stuttgart liikudes olen seda näinud (ehk siis vist A3) ja nüüd viimati tulles Inglismaalt -> Frankfurt Am Maini (läbi Belgia arvatavasti kuskile Kölni kanti) jäi ka see koht teepeale, seega pakun et kuskil seal ta oli.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.10.2011 11:50 
Moderator
Kasutaja avatar

sprintt kirjutas:
AntiL kirjutas:

Isiklikult olen näinud eravärvides uut kolmandat bemmi kus seest välja astuvad täielikult erariietes poliiisid kes rahAkotist tõötöendit näitavad. Vilkurid päiksesirmi küljes ja taga aknalaual väike display, mis ütleb POLIZEI FOLGEN MICH.

Kiirused märkidega piiratud seal jah osati. Kus märki pole seal annaminna.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.10.2011 13:10 

Kui Poolat läbid, siis võta Poola numbritega rekka sappa. Neil on päris vinge lällari võrgustik ja mehed teavad täpselt, millistes kastides kaamerad sees on või millise kurvi/põõsa taga asulas politsei istub. Olen isegi ühe korra rekka sabas sõitnud, kutt lendas asulasse 90'ga sisse, lasi pool küla nii läbi, siis üheks kurviks pidurdas 50 peale, politseist mööda ja uuesti lutt põhja.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.10.2011 19:49 

1. Poola kiirteemaks, 3x13zlt ja 1x19.8zlt ühel suunal
2. Diisel Statoilis - 5.25zlt
3. Viimasel ajal on väga aktiivne kohalik poliis, palju juurde tulnud eravärvides autosid: Mondeo, Vectra, Insignia, Octavia (kusjuures nad ei võta sulas. kirjutavad kviitungi, lasevad sinul kuskil raha vahetada), tavapollisiga saab alati kokkuleppele.
4. See mis ajaga keegi on Poolat läbinud sõltub väga paljudest sinust sõltumata asjadest. Näiteks eelvimasel korral oli teel 4 suurt avariid, ja kogu liiklus olio vähemalt 2-3 tunniks kinni (mina loomulikult sõitsin ümber).

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.10.2011 00:00 

Miks lihtsat assja nii keeruliselt seletada.
Tallinn-Dressden.
1Gps suwalki peale
2.Gps Wrozlawi peale
3 Enne wrozlawi ca 50km näiteks Dressden peale . (kui ei ole kiviaja kaartidegea gps siis sohu ei juhata)
Poola jõudes peale piiri On kohe rekka parklad kus söök täiesti normaalne. Peale piiri ca 15 -18km paremal pool teed (st roolis olles ) on TIR port suur maja kerge künka otsas koos suure parklaga . Seal olen alati peatunud seal väga head söögid ja kui vaja siis majutus 10 eur .
Üldiselt süüa tasuks tankla asemel tee äärsetes suurtes !Tir portides ( rekka parklad) seal toit tavaliselt hea ja odav. Majutus on ka nendes tir portides kõige odavam . Öö eest üle 10 euri inimene või 15 kaks - Rohkem maksta ei tasu küsib rohkem siis tingi ja magama saad ikka . Kütust tasub tankida Orlen tanklates ja seal kaardiga ei ole mingit probleemi . Söögi jaoks soovitan zlotid kaasa vahetada või jällegi Tir pordis Kontoris kurss peaks jääma ca 1 euro 4 zlotti siis väga ei röövita. Poolas
Kiiruse piirangutest Lätis üle +10 ei tasu kui maha võetakse siis nüüd alla 15 20 euri ei pääse. Leedus sama lugu aga seal küsivad juba 50 eur või viivad auto parklasse . Poolas on nii et 1 realisel on lubatud 100 ja ca +15 on seal norm 2 realisel on lubatud 120 ja 140 on ok kiirteel lubatud 140 aga kiires reas 160 170 sõites ei ole külge hakatud. Kiirteel ja 2 realisel tasub jälgida seda kui on kiirusepiirang siis tavaliselt on ka kuskil ment kes raha korjab , olen 2x korda orki lennanud ja Poola ment oskab ka ilusasti raha küsida kui su ikka 30++Kmh kätte saavad.Saksas ei ole miskit erilist bahni peal 160 180 on paras tempo minu arvates. Aga arvesta jah aja varuga sest alati tuleb miskit ette.
Piire sul mingeid ei ole passi näitama ei pea. Läti -Leedu vahel võib olal toll väljas aga nemad sõiduautosid peavad väga harva kinni . Poola pool ka kui on toll siis peavad rekkaid .

Ah jah marsuuti soovitaks mööda E67 .
Kiirtee maksu Poolas saba maksta pangakaardiga ei ole mingit probleemi

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.10.2011 01:15 
Kasutaja avatar

Pilt
Hakkas küsimusi tekitama eelnev post ja leidsin ühe hea pildi. Krt ei teadnudki et öösel võib linnas ka vähe rohkem vajutada. Poolale omaselt mul siiski tekkis küsimus, kus nn 100 alumist varianti on :)
Samuti rekkad peaks 70ga sõitma?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.10.2011 08:44 
Kasutaja avatar

Tänud hea infi eest dellu :beer Valgete asulamärkidega on venemaal sama lugu muidu- aga seal tähendavad need 60km/h kogu aeg.

Aga tuli üks parem mõte, ime et keegi seda varem välja ei pakkunud :D : treilad, mis saksamaal käivad kasutatud autosid toomas on ju sinna teel tühjad enamasti? Mingist saue firmast(bemm asub ka saue lähistel praegu) auto omanik uuris ja pidi kõigest 300 euri maksma minema. Kui see firma suudab auto järgmiseks pühapäevaks Dresdenisse vedada, siis läheb see variant loosi.
Aga püsime lainel, täna peaks selguma, emba-kumba.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.10.2011 20:48 
Kasutaja avatar

kui aga juhtud soitma päeval poolas suunaga varssav, siis soovitan kasut teed E52, mida paljud baltikumi juhid kasutavad. Sätib sind kenasti kiirtee peale tee lopus ja viib varssavist mööda. Teine variant on veel pohjast minna - plock jm sellised linnad seal vahepeal. Ahjaa. Palju peaks olema ka teetöid nüüd suunaga poola/leedu piir to varssav. Kui aga juhtub kaarti voi gpsiga jama, soovitan küsida ka eesti veokajuhtide käest. Saarlane aga oskab vast hetke teeinfot jagada kui netti saab - ta kuskil soidus jälle. Üldiselt teed - peamagistraalid siis täiesti korralikud. Mones kohas on pikivaod, kuid muidu korralik. Poola on viimase kolme aastaga meeletult raha matnud teedesse. Uus kiirtee tuleb Bialystokist kuni saksa piirini.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 51 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 10 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis