525 bensukaga võib-olla jah, 1.9 TDIga tuli antud paagi keskmine ikka kuskil 6.5-7 ja bahni oli üksjagu. Arvatavasti hetkekulu võis seal 12.5 kanti olla 200 lastes, kui ma nüüd õigesti arvutasin. Mul näitas siis 21 MPG, mis peaks minu arvutuste järgi vastavalt siis 12,5/100le olema. Vähemalt auto keskmine vs arvtuslik keskmine mul enam vähem klappis. Samas jah palju sa seal sedasi 200ga lasta saad, pigem ikka on üksjagu pidurdamist-kiirendamist selle pealt.
https://maps.google.com/maps?saddr=Tall ... =1&t=m&z=7 kiirtee on seal Lodz ja Poznanist mööda vahel. Euro kurss oli neil minu arust päris kobe võrreldes nn kontoradega. Samas krediitkaardiga makstes on küll kurss ok. AntiL, teil kamba peale siis kellelgi polnud? Teemaalgatajal ka krediitkaarti pole? Sellisel juhul endal lihtsam jah natuke kaasa võtta. Nagu enne sai kirjutatud, siis kiirtee hinnad on 3 x 13 + 19.60 vähemalt teisel suunal. 19.60 oli see uute punktide osa. Esimesest putkast saab pealesõidul "pileti" ja "väljasõites" (sinu puhul sõidu jätkamine, aga tundus et ka igal mahasõidul oli selline putka) maksad siis vastavalt läbitud teekonnale, vanemad putkad on lihtsalt teatud kohas ees ja mahasõitudel ei ole midagi.
Noh ega kedagi kiirust ületama sundida loomulikult ei saa, aga poolakad ise lasevad küll asulates mingi +20 kanti. Sedasi jääbki Poolat läbima, ma Tomtomi nn ennustatavast ajast ikka tavaliselt napsan mitu tundi maha ja seda saabki ainult sellistes kohtades teha, kus piirangud väiksed. Kiirteel ei võida suurt midagi tagasi prognoositava suhtes. Lisaks 50-ga jääd sa igale rekkale ka jalgu asulas. Ma ikka tavaliselt mõnele kiiremale sappa võtnud kui mööda läheb, aga noh eks selleks peab möödasõitudel natuke „tahtmist“ ka olema, sest muidu kipuvad nad käest ära minema. Seal ju ka kombeks, et tõmmatakse serva kui kiirem tagant tuleb, seega kui jääd ootama et rada vaba, siis küll kellegil sabas ei püsi.
Nn linna märke tõesti mujal väga pole, on ainult asula nimi, mis tähendab ka kiiruse piirangut. Samuti on ka Lätis kombeks teeserva tõmmata. Kui auto tagant tuleb, siis on see meeles küll, aga tegelikult pead sa mõtlema sellele koguaeg. Nimelt tihtipeale ka vastutulijad ei jää sinu „unistamist“ ootama ja hakkavad juba kohe möödasõitu tegema. Ehk siis natuke tuleb end ringi harjutada, et lase ka vastutulijatel normaalselt möödumisi teha ja võta ilusti teeserva kui näed, et keegi kibeleb mööda või juba ise näed, et talle võiks eesliikuja ette jääda ja teeksid talle kohe ruumi.
sprintt kirjutas:
AntiL kirjutas:
Kui saksamaale bahnile jõuad anna lappi nii kuis jaksad. Esiteks ei ole saksamaal bahnide peal kaameraid nii või naa, teiseks ei ole seal ka polizeid ja kolmandaks on suht suure tõenäosusega see tee, mida mööda sina liigud, ilma piiranguteta.
Cobra 11 on

Päris nii lihtne ikka ei ole kui AntiL kirjutas. Olles teinekord saksa kanaleid vaadanud, siis eravärvides autodega tehakse teinekord 120 või väiksemates alades järelvalvet küll ja siis tulevad mingid lendurid 180+. Seal väga pikka juttu tavaliselt ei ole. Teiseks on täitsa Bahnil ka kaamerad olemas, muidugi on see pigem erand kui reegel. Kui ma nüüd kohaga ei eksi, siis üks on kuskil Kölni ja Frankfurt AM Maini vahel. On miski kurviga suur langus ja kiirus piiratud 100 peale. Kolm rida ja üle tee tahvel on ja seal on augukesed sees, kus kaamerad peidus. Neid vist oli isegi selle langusel mitmes kohas. Kohaga ma võin küll mööda panna, aga vähealt Duisburg -> Stuttgart liikudes olen seda näinud (ehk siis vist A3) ja nüüd viimati tulles Inglismaalt -> Frankfurt Am Maini (läbi Belgia arvatavasti kuskile Kölni kanti) jäi ka see koht teepeale, seega pakun et kuskil seal ta oli.