Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 21:16

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 80 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Esmase juhiloa vahetamine
PostitusPostitatud: 17.02.2012 16:44 
Kasutaja avatar

counter kirjutas:
Aga kui esimesel katsel teooriat ära ei tee siis see ei mõjuta midagi? Endal ka märtsis lubade vahetus aeg käes ja trahve ikka mõnuga kogunenud.???

Vanasti oli küll nii, et kui teooriaeksami failisid (näiteks B-kategooriale A või C juurde tegemisel), siis juhtimisõigus peatus.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.02.2012 16:47 
Kasutaja avatar

killer666 kirjutas:
ˇMujal euroopas ka sellin elõpastme koolitus ja jama on üldse ?
Hullult on vaja seda koolitust , kui vahepeal on juba kaks talve ilma saanud :D:D.
Saaks aru , et see talvesõit ja libedarajad on kohe autokooli programmis.

Päris suures osas Euroopast pole talvel lund ka :)

Aga sellest, et see talvesõit kohe autokooli programmis ei ole, saan ma täiesti aru - siinse foorumi kasutajad ehk on sellised üle keskmise auto- ja autosõidupeded, kes juba 15-aastaselt põlluralliga tegelesid ja lubade saamise hetkeks see sõiduõpe lihtsalt tüütu kohustus oli. Aga 80-90% lubade saajatest läheb ikkagi autokooli nii, et enne kunagi rooli taga istunud ei ole. Ja sellisele inimesele, kes äsja foori tagant ilma autot välja suretamata kohalt minema on õppinud, lihtsalt pole mõtet hakata autokoolis libedasõitu õpetama - las ta sõidab enne aastakese ja saab vähemalt üleüldiselt juba asjadele pihta, siis on mõtet rääkida sellest, kuidas külglibisemises käituda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.02.2012 16:50 
Kasutaja avatar

tfr kirjutas:
killer666 kirjutas:
ˇMujal euroopas ka sellin elõpastme koolitus ja jama on üldse ?
Hullult on vaja seda koolitust , kui vahepeal on juba kaks talve ilma saanud :D:D.
Saaks aru , et see talvesõit ja libedarajad on kohe autokooli programmis.

Päris suures osas Euroopast pole talvel lund ka :)

Aga sellest, et see talvesõit kohe autokooli programmis ei ole, saan ma täiesti aru - siinse foorumi kasutajad ehk on sellised üle keskmise auto- ja autosõidupeded, kes juba 15-aastaselt põlluralliga tegelesid ja lubade saamise hetkeks see sõiduõpe lihtsalt tüütu kohustus oli. Aga 80-90% lubade saajatest läheb ikkagi autokooli nii, et enne kunagi rooli taga istunud ei ole. Ja sellisele inimesele, kes äsja foori tagant ilma autot välja suretamata kohalt minema on õppinud, lihtsalt pole mõtet hakata autokoolis libedasõitu õpetama - las ta sõidab enne aastakese ja saab vähemalt üleüldiselt juba asjadele pihta, siis on mõtet rääkida sellest, kuidas külglibisemises käituda.

Libedasõidu kohta... olen ise hetkel kohe 19 saamas ning load on käes olnud 10 kuud vist. Autoga olen sõitnud nii 5 aastat juba vähemalt. Jäärada on nühitud vist juba vähemalt 3 aastat. Praegu ka võtan pidevalt osa jäärajavõistlustest, käin rahvasprintidel ja rahvarallidel, kuid ikka pean selle kuradi 80 euri maksma ja mingi nässaka libedasõidu tegema, esiveolisega veel, nonah..ui...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.02.2012 20:28 
Kasutaja avatar

Damn, mul esmased juhiload aastast 2004 juba. Autokool sai lõpetatud 99. Lõpetamise ja ARKi eksami vahelisel ajal võeti see lõppastmekoolitus kavva, pole siiani olnud aega, viitsimist, tahtmist seda ära teha aga nüüd olen sunnitud, kuna enam pikendada esmaseid ei saa :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.02.2012 20:30 
Kasutaja avatar

stern100 kirjutas:
Libedasõidu kohta... olen ise hetkel kohe 19 saamas ning load on käes olnud 10 kuud vist. Autoga olen sõitnud nii 5 aastat juba vähemalt. Jäärada on nühitud vist juba vähemalt 3 aastat. Praegu ka võtan pidevalt osa jäärajavõistlustest, käin rahvasprintidel ja rahvarallidel, kuid ikka pean selle kuradi 80 euri maksma ja mingi nässaka libedasõidu tegema, esiveolisega veel, nonah..ui...

Kuidas Sa seda 80 euri maksmisest vältimist seaduslikult ette kujutaks? Et seaduses oleks kirjas et "kui juht suudab tõestada, et ta on vähemalt 3 aastat enne juhiloa saamist regulaarselt ilma lubadeta ringi sõitnud või näitab ette vähemalt kolm auhinnalist kohta külajäärajavõistlustelt, siis talt libedasõidukoolituse läbimist ei nõuta"?

Mul on load 96ndast aastast, enne seda sõitsin jupp aega ilma lubadeta ka. Miski 5 aastat tagasi läbisin alarmsõidukijuhi koolituse, selle koosseisus oli muu hulgas ka mingi hulk seda libedarada. Ei saa küll öelda, et see päris 100% ulatuses mööda külgi maha jooksnud oleks - see, kui Sa ise käid kusagil nühkimas ja see, kui guru istub kõrval ja ütleb Sulle, mida Sa valesti teed, on ikka üpris erinevad asjad.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.02.2012 20:46 

alarmsõidukijuhi koolitus on ikka hoopis midagi muud, libedasõidu koolitusel võib juhtuda, et sa ise ei saagi reaalselt auto roolis istuda :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.02.2012 22:44 

tfr kirjutas:
stern100 kirjutas:

Kuidas Sa seda 80 euri maksmisest vältimist seaduslikult ette kujutaks? Et seaduses oleks kirjas et "kui juht suudab tõestada, et ta on vähemalt 3 aastat enne juhiloa saamist regulaarselt ilma lubadeta ringi sõitnud või näitab ette vähemalt kolm auhinnalist kohta külajäärajavõistlustelt, siis talt libedasõidukoolituse läbimist ei nõuta"?

Mul on load 96ndast aastast, enne seda sõitsin jupp aega ilma lubadeta ka. Miski 5 aastat tagasi läbisin alarmsõidukijuhi koolituse, selle koosseisus oli muu hulgas ka mingi hulk seda libedarada. Ei saa küll öelda, et see päris 100% ulatuses mööda külgi maha jooksnud oleks - see, kui Sa ise käid kusagil nühkimas ja see, kui guru istub kõrval ja ütleb Sulle, mida Sa valesti teed, on ikka üpris erinevad asjad.

Heee...libedakoolituse point on siiski veidi teine. Õpetatav ei ole muidugi vale, aga kui tegeleda ka autospordiga ( lisaks "külavõistlustele" ka rahvaralli ja rahvasprindiga) , siis need õpetussõnad mis seal antakse tunduvad igasuguse loogika ja mõistuse vastased. Ja noh üldiselt...libedasõitu kõige selle teooria ja "ökosõidu" kõrval on vähe.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.02.2012 22:52 
Kasutaja avatar

mehikemetsast kirjutas:
tfr kirjutas:
stern100 kirjutas:

Heee...libedakoolituse point on siiski veidi teine. Õpetatav ei ole muidugi vale, aga kui tegeleda ka autospordiga ( lisaks "külavõistlustele" ka rahvaralli ja rahvasprindiga) , siis need õpetussõnad mis seal antakse tunduvad igasuguse loogika ja mõistuse vastased. Ja noh üldiselt...libedasõitu kõige selle teooria ja "ökosõidu" kõrval on vähe.

Seda minagi...libedasõit tuleb idee järgi ära teha mul ainult ju nn paberimajanduse täitmiseks, kuid edasi sõidan ikka nii nagu rallis harjunud olen, pealegi istumise all tagaveoline. Lihtsalt see libedasõit oleks võinud olla ikkagi autokooli programmi sees...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.02.2012 22:26 

mihkel-m kirjutas:
Ma ei tea, mul oli lubade vahetamise ajal (sept) kehtiv rikkumine all ja keegi ei öelnud sõnagi selle kohta.

Sama siin, täielik müstika lugeda nende poste keda uuesti teooria eksamile saadeti. Vahetasin Augustis ja oli all ca 3-4 kehtivat kiirust ja samapalju ka puuduvaid vahtralehti. Libedasõidu tunnistust viies mainiti ainult ära, et kuidagi palju rikkumisi juba ning öeldi, et tule nädalapärast uutele lubadele järgi :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.02.2012 07:04 

ccve kirjutas:
mihkel-m kirjutas:
Ma ei tea, mul oli lubade vahetamise ajal (sept) kehtiv rikkumine all ja keegi ei öelnud sõnagi selle kohta.

Sama siin, täielik müstika lugeda nende poste keda uuesti teooria eksamile saadeti. Vahetasin Augustis ja oli all ca 3-4 kehtivat kiirust ja samapalju ka puuduvaid vahtralehti. Libedasõidu tunnistust viies mainiti ainult ära, et kuidagi palju rikkumisi juba ning öeldi, et tule nädalapärast uutele lubadele järgi :)

PAlju nendest travidest olid saadud peale 1.juulit?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.02.2012 16:50 

1 kiirus

edit: vist oli see saadud isegi 1.juulil

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.02.2012 17:59 
Kasutaja avatar

Palun kontrollige oma fakte. Kui need tõele vastavad siis oleks küll tore üllatus, ma juba päris arvestatavalt teste lahendanud ning ennast ette valmistanud (pole veel arkis käinud). :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.02.2012 18:36 
Kasutaja avatar

diidzei kirjutas:
sain 2011 aasta jaanuaris traffi kiiruse ületamise eest, sõitsin kapsalehega siis veel(uus seadus ei kehtinud siis). Tegin lõppastme koolituse ära ja läksin oktoobris(2011) lube vahetama, siis hõõruti seda rikkumist näkku ja enne teooria eksami sooritamist lube kätte ei antud.

Palju õnne, sind tõmmati lihtsalt tillist! Endal oli ka täpselt enne uut seadust mõned kiiruseületamised.. Ja no hakkasin ka uurima seda asja ja helistasin arki ja sealt ei osatud mulle täpselt vastata.. Siis anti mingi number, sealt lõpuks ka uuriti ja sain ikka vastuse ,et ei pea tegema. Seadusel tagasiulatuvat jõudu pole! Nii ,et kellel on trahvid vanaseaduse ajal saadud siis peab saama ilusti ringi vahetada(va need kellel load vahepeal ära võetud)!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.02.2012 09:45 
Kasutaja avatar

Kas ma olen õigesti aru saanud, et kuigi B-kat. õppesse tuli sisse libeda algaste peab siiski 2 aasta jooksul läbima ka libeda lõppastme koolituse?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.02.2012 14:51 
Kasutaja avatar

Turbiinipoiss kirjutas:
Kas ma olen õigesti aru saanud, et kuigi B-kat. õppesse tuli sisse libeda algaste peab siiski 2 aasta jooksul läbima ka libeda lõppastme koolituse?

täpselt nii :) saad teha varem või enne seda kui 2 aastat saab rohelisega täis :)

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 80 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis