Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 02:04

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 292 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 20  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Tallinn august välja!
PostitusPostitatud: 25.02.2012 00:07 

oskaja kirjutas:
aga mine vaata mis seal täna on..

Sõidan E-R igapäev Tartu-Tallinn.... Need kaks, mis kirjutasin olid lihtsalt esimesed, mis ette viskasid. See enne Koset olev ei olegi otseselt auk, lihtsalt asfaldilt on pealmine kiht maha koorunud mõõtudega ca 50x50cm.

Tegelikult ma väga pead ei julge anda selle eilse lappimise kohapealt.. vbolla oli üleeile kah, aga Tartu suunal olev rada oli kinni ja kohe seal rööbaste ja aukude alguses.

Eriliselt hea lõik on muidugi veel ka Tallinna ringtee Jürist Kiili ristini, sõidusuund Viljandi maantee poole.

Aga noh neid lõike/kohti on Eestis nii palju, et üles pole neid väga mõtet lugeda, foorumist jääb väheks.

Seda facebooki linki lugenud ei ole, aga kui mingit pidi minu allkiri/hääl teede korrastamise liikuma paneks, oleksin nõus seda lahkelt jagama.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.02.2012 00:31 

ert kirjutas:
http://liiklushunt.blogspot.com/

Enne kui siin igasugu ehituslikku nõu hakatakse jagama, lugege see blogi läbi.

Kahe kihi asemel ühte paigaldada - ei usu, puurkehasid võetakse, kõrgusi mõõdetakse, järelikult oli tegu nurgataguste juppidega või eraettevõtetele tehtud teenusega.
Graniiti kasutatakse, aga see pole mingi võlurohi, igal asjal on omad plussid ja miinused.

See kui sa internetist loed mismoodi asju tegema peab ei tähenda, et neid nii ka tehakse. Tänav tehti Tallinna linnale, asfalteeritavat teed oli kuskil 1km.

Projekt nägi ette ühe ja sama asfaldi segu panemist kahe kihina. Esimesel päeval pandi 500m ära kahe kihina, järelvaataja oli pmst terve päeva objektil. Kaevuluukide ümbrus täideti enne laoturi saabumist korrektselt kuuma asfaldiga. Aega selleks läks terve päev, õhtu hiljani välja. Teisel päeval järelvaatajat polnud ülejäänud 500m lükati ühe kihiga maha, kaevuluukide õmbrust ei puhastatud ja ei täidetud asfaldiga. See oli minu töö ja mulle öeldi, et seda ei ole vaja teha, põhjus oli, et saaks kiiresti selle tänava lõpetada jatehnika samal päeval uuele objektile ära viia. Meie palk sõltus osaliselt tehtud tööde mahust. Ma ju ise tegin seda tööd ma tean mismoodi pidi tegema ja mismoodi me tegime.
Puurimise kohapealt - ju siis andis 1 kihina pandud asfalt normi täis, sai seda rohkem rullitud ka.
Ma töötasin kokku kuskil 1.5a selles firmas ja selle aja jooksul saad ikka natuke teada ka mismoodi peab tegema ja mismoodi tehtud sai.

Sphinks kirjutas:
Neile, kes süüdistavad teedeehitajaid: teedeehitusel on päris põhjalik kontroll. Järelvaled võtavad puuritavaid proove iga teatud maa tagant olenevalt mis tüüpi teega tegemist on.

Oled sa ise töötanud sellel alal, et nii kindlalt võid väita? Ükskõik kui jõhker on kontroll alati on võimalik huiata.

Järelvaatajate kohta, neid on igasuguseid, kes lasevad lampi tõestada erinevaid asju, kuid on ka eriti usaldavaid, eriti vanemad mehed, kes tulevad räägivad suga igavusest juttu mis ei puutu teedeehitusega kokkugi, on äärmiselt usaldav jne... Küsib kas seda tegite, vastan ausalt, ei jõudnud, no pole hullu vaata, et järgmise teed ikka nii jne...

Vs

Panime kanalisatsiooni trassi, robot näitas ühes kaevus kerget muhku. Järelvaataja lasi välja kaevata. 4m sügavune pehme pinnas, vihma sadas, terve ühe pika päeva võtsime seda ülesse, selgus et kaevu põhjas oli kerge muhk, mis pani roboti hüppama vms... ja, et polnudki meie viga, panime kaevu sama targalt tagasi ja jäi nii, jälle terve päev tööd ja tuhanded tühja raisatud kroonid.

E: Paar korda olen sattunud sinna tänavale, tee on siiamaani veel ideaalses korras, eks seal on väike liikluskoormus ka. Seletasin seda sellepärast, et mõnedele tundub võimatu ja uskumatu, et teede ehituses huiatakse või on võimalik huiata

Viimati muutis Lxc, 25.02.2012 00:50, muudetud 2 korda kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.02.2012 00:33 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Jah ja kindlasti ka see ,et võimalik teha ühte ja samat tööd väga erienvalt ,ühesuguseid vahendeid kasutades.Ja isegi siis kui vahendid ,võimalused on ideaalsed on ikka võimalik käkki meisterdada.
Pole tee ehitusega olnud kokkupuudet kuid usun et teg u tegelikult päris keerulise maailmaga kuigi kõrvalt vaadates eh ke ijää sellis tmuljet ja teadmatusest,oskamatusest,vähestest võimalustets jne jne võib keerata erisuguseid jamasi kokku ning mis võivad hakata erival moel ja kiirusel välja tulema hakata.
nagu siin juba teedeehitusega seotud tegelste tekstist võib välja lugeda põnevaid asju.....-

Viimati muutis oopc, 25.02.2012 00:36, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.02.2012 00:34 
Kasutaja avatar

Kes seda järelvalvet teostavad. Niikaua, kuni seda ei tee tõeliselt sõltumatud välisfirmad, võib neid proove kuitahes palju võtta või võtmata jätta. See ongi esimene samm, millega üldse tegeleda, kui on tõesti soov maailma parandada. Teiseks tuleb võimaldada tõelist konkurentsi tee-ehituses, et see saaks hakata kvaliteeti mõjutama.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.02.2012 00:38 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Kindlasti praeg ujuba on ehk konkurents s,est muidud ehk poelks sellis jama ka maas.saadakse vasjadelt parimaid pakkumisis kes on nõus asvaldi maha laotama-kallutama kamazi kastist ja rehade ja lagadega lajali lükkama ning paar korda kamaziga edasi tagasi sõitu teha .

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.02.2012 00:39 

Kamoon natuke mõtled siis on nii lihtne neid proove huiata, sa võid ükskohast kust selle proovi võtta ja väita, et see tuli kust iganes, vastavalt vajadusele.

Viimati muutis Lxc, 25.02.2012 00:47, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.02.2012 00:40 
Kasutaja avatar

Konkurents ei tähenda seda, et odavaim pakkumine võidab. Teid ehitatakse ilmselt riigihanke korras ja seal võidab soodsaim, mitte odavaim.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.02.2012 01:01 
Kasutaja avatar

@lxc: olen kokku töödanud teedeehituses peaaegu kuus ja pool aastat. Natukene tean mis räägin. Erandid on alati olemas ning ei väidagi seda et petta ei saa. Vähetähtsatel objektidel eriti. Mine proovi sama asja teha mõne kõvema klassi maanteepeal. Seal on alati olnud kontroll väga kõva.

Kaspar

EDIT: Welllo ära näri tähti kui hambutu oled. Kõik said aru et võidab madalaima pakkumise teinud firma.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.02.2012 01:06 

Ma kirjutasingi oma esimeses postis, et suurtel trasside asi nii lihtne ei ole, võib olla mitu järelvaatajat ja üldjuhul on igapäev üks järelvaataja objektil. Kuigi noh, eks sealgi on huiatud, kui vastava kvalifikatsiooniga kildu hetkel saada ei olnud, siis läks aga seda odavamat. Järelvaataja kontrollis esimese koorma pabereid ainult.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.02.2012 01:22 
Kasutaja avatar

ert kirjutas:
http://liiklushunt.blogspot.com/

Enne kui siin igasugu ehituslikku nõu hakatakse jagama, lugege see blogi läbi.

Kahe kihi asemel ühte paigaldada - ei usu, puurkehasid võetakse, kõrgusi mõõdetakse, järelikult oli tegu nurgataguste juppidega või eraettevõtetele tehtud teenusega.
Graniiti kasutatakse, aga see pole mingi võlurohi, igal asjal on omad plussid ja miinused.

Ma isegi ei viitsi lugeda. Ma tean inimese enda käest kes oli tööl Tallinn- Tartu mnt. enne Imavere risti, see jupp mis tehti korda. Asfaldil on erinevad tugevusastmed. Kuna seda õiget ei olnud saada, siis pandi nõrgem kiht maha, mis ei ole sellise liiklustihedusega maanteele mõeldud. Ja mõõtmiste kohta öeldi, et kui tulevad, siis võivad nad seda sama segu panna ka teise kihi sinna peale aga rahaliselt on firma ikka võidus!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.02.2012 02:00 

Minu arvates on üks ainuke asi millega seda pulli,huumorit jätkata on augud värviliselt ära värvida ,märgistada.ise usun ja kaldun kahjuks arvama ,et siis e isaa loogilsielt midag isuurt positiivset muutuda ,juhtuda teedega ,et neid parandma või korda saaks ,sest see on ikka väga tõsine ,hirm kulukas ja teadlasi ,proffe vajav ning väga palj uaega nõudev ja ümber planeerimist vajav töö projekt üle eesti.Kuniks see pull ja trall kestab värviksid inimesed aukusid ja see jääb väga teistsugune ,naljaaks,kurb ja paneb asjale rohkem mõtlema olgugi ,et parandada olukorda keeruline .
AINUKE ASI ONGI AHAKATA AUKE VÄRVILISELT MÄRKAVAKS TEGEMA.SEE ON NAGU VANGLA TETOVEERINGUD -NEED ON KÜLJES JA NEIS EI VABANE LIHTSALT KUID NEID MÄRKATAKSE KOGUAEG.SEST AUKUDEGA OLLAKSE JU HARJUNUD JA NEIST VÕIMALIK KA MÖÖDA SÕITA JA KORRALIKE MASINATEGA EH KE ITAJUTAGI SEDA KUID VÄRVILINE AUKUDE LAHENDUS HAKKAB KÕIGILE SILMA JA KÖIDAB KA OTSESELT TURISTIDE PILKE .
kasvõi juba sellepärast värvida et kui ka peaks hakatama asju korrektsemalt ajama ja teoistama siis jääks haavad sisik inäha ja need paneks koguaeg aina uuest ja uuesti mõlema asjale.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.02.2012 02:25 

Irw.. loodate, et oma fb nimede kogumisega saate tallinna tänavad korda?
Mul on lausa kurb meeld teid sinisilmasid näha.. jõudu ja jaksu, kergem on nende teeoludega leppida :lol

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.02.2012 02:43 

Hydration kirjutas:
Mul on lausa kurb meeld teid sinisilmasid näha.. jõudu ja jaksu, kergem on nende teeoludega leppida :lol

Sa natuke liiga kauaks üles pole jäänud?
Vaata mis kell on juba...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.02.2012 09:15 
Kasutaja avatar

iisak kirjutas:
Hydration kirjutas:

Hydraga olen 100% nõus. Selle teema peale tundub endiselt, et iisak hakkas liiga vara võtma?
See fb aktsioon tuletab meelde neid kahte ?pärnu? koolitüdrukut kes streigi lubasid korraldada kui neid piule ei lasta. Ja kui üks algatajatest välja tuli, olid plikadel kõrvad lontis, silmad maas ja pepu püsti.
Ja endiselt tahaks teada miks just Tallinn peab august välja saama? Miks mitte terve Eesti?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.02.2012 10:33 
Kasutaja avatar

SpikeBMW kirjutas:
iisak kirjutas:
Hydration kirjutas:

Hydraga olen 100% nõus. Selle teema peale tundub endiselt, et iisak hakkas liiga vara võtma?
See fb aktsioon tuletab meelde neid kahte ?pärnu? koolitüdrukut kes streigi lubasid korraldada kui neid piule ei lasta. Ja kui üks algatajatest välja tuli, olid plikadel kõrvad lontis, silmad maas ja pepu püsti.
Ja endiselt tahaks teada miks just Tallinn peab august välja saama? Miks mitte terve Eesti?

ah et kui ise millegagi hakkama ei saa siis teised ei saa üldse jh?

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 292 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 20  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 12 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis