ert kirjutas:
http://liiklushunt.blogspot.com/
Enne kui siin igasugu ehituslikku nõu hakatakse jagama, lugege see blogi läbi.
Kahe kihi asemel ühte paigaldada - ei usu, puurkehasid võetakse, kõrgusi mõõdetakse, järelikult oli tegu nurgataguste juppidega või eraettevõtetele tehtud teenusega.
Graniiti kasutatakse, aga see pole mingi võlurohi, igal asjal on omad plussid ja miinused.
See kui sa internetist loed mismoodi asju tegema peab ei tähenda, et neid nii ka tehakse. Tänav tehti Tallinna linnale, asfalteeritavat teed oli kuskil 1km.
Projekt nägi ette ühe ja sama asfaldi segu panemist kahe kihina. Esimesel päeval pandi 500m ära kahe kihina, järelvaataja oli pmst terve päeva objektil. Kaevuluukide ümbrus täideti enne laoturi saabumist korrektselt kuuma asfaldiga. Aega selleks läks terve päev, õhtu hiljani välja. Teisel päeval järelvaatajat polnud ülejäänud 500m lükati ühe kihiga maha, kaevuluukide õmbrust ei puhastatud ja ei täidetud asfaldiga. See oli minu töö ja mulle öeldi, et seda ei ole vaja teha, põhjus oli, et saaks kiiresti selle tänava lõpetada jatehnika samal päeval uuele objektile ära viia. Meie palk sõltus osaliselt tehtud tööde mahust. Ma ju ise tegin seda tööd ma tean mismoodi pidi tegema ja mismoodi me tegime.
Puurimise kohapealt - ju siis andis 1 kihina pandud asfalt normi täis, sai seda rohkem rullitud ka.
Ma töötasin kokku kuskil 1.5a selles firmas ja selle aja jooksul saad ikka natuke teada ka mismoodi peab tegema ja mismoodi tehtud sai.
Sphinks kirjutas:
Neile, kes süüdistavad teedeehitajaid: teedeehitusel on päris põhjalik kontroll. Järelvaled võtavad puuritavaid proove iga teatud maa tagant olenevalt mis tüüpi teega tegemist on.
Oled sa ise töötanud sellel alal, et nii kindlalt võid väita? Ükskõik kui jõhker on kontroll alati on võimalik huiata.
Järelvaatajate kohta, neid on igasuguseid, kes lasevad lampi tõestada erinevaid asju, kuid on ka eriti usaldavaid, eriti vanemad mehed, kes tulevad räägivad suga igavusest juttu mis ei puutu teedeehitusega kokkugi, on äärmiselt usaldav jne... Küsib kas seda tegite, vastan ausalt, ei jõudnud, no pole hullu vaata, et järgmise teed ikka nii jne...
Vs
Panime kanalisatsiooni trassi, robot näitas ühes kaevus kerget muhku. Järelvaataja lasi välja kaevata. 4m sügavune pehme pinnas, vihma sadas, terve ühe pika päeva võtsime seda ülesse, selgus et kaevu põhjas oli kerge muhk, mis pani roboti hüppama vms... ja, et polnudki meie viga, panime kaevu sama targalt tagasi ja jäi nii, jälle terve päev tööd ja tuhanded tühja raisatud kroonid.
E: Paar korda olen sattunud sinna tänavale, tee on siiamaani veel ideaalses korras, eks seal on väike liikluskoormus ka. Seletasin seda sellepärast, et mõnedele tundub võimatu ja uskumatu, et teede ehituses huiatakse või on võimalik huiata