Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 04.05.2025 01:55

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 59 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: LKF nõuab tagantjärgi raha
PostitusPostitatud: 12.10.2012 12:59 

Mul pole seda kere ega midagi, ainult reg numbrid on alles. Kui auto oleks alles siis muidugi viiks kuusakoski ja olekski unustatud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.10.2012 13:18 
Kasutaja avatar

Tegelikult on nii, et ise kodus lammutada muidugi ei tohi, juba ohtlike jäätmete pärast, õli jms.
Tahad lammutustõendit, siis viid auto romulasse, kus väljastatakse sulle lammutustõend, osades lammutustes võtavad ise ka maha arvelt kohe kui dok korras, et ise eipeagi arki minema( ise 2tk nii maha lasnud võtta).
Kui viid auto kere emexisse, siis nad küsivad nagunii, kas auto on arvel või mitte, kui on, annad vastavad dokid või ostu müügi lepingu, kui auto pole SINU nimel, aga oled ostnud ja tahad maha kanda. Ise ostnud autosid ostu müügi lepinguga, kered olen kuusakoski viinud, kus sama lepinguga võtavad autod arvelt maha, ise päris palju nii viinud, ja ei ole mingeid probleeme. Üks võimalus on sul, et ostad v sebid samavärvi auto, jupitad ära ja väidad, et sama auto, näitad dokke ja nr eid ja olemas, või lähed räägid kuskil autolammutuses, et nad sul mingi "teene" eest maha arvelt võtaks auto.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.10.2012 15:46 
Kasutaja avatar

Lähed maanteeameti bürosse, ütled et soovid auto arvelt maha võtta, aga auto juba aastaid tagasi lammutatud. Kirjutad seletuskirja, et auto lammutatud keskkonnasõbralikult jne (paremal juhul öeldakse sõna sõnalt ette, mis kirjutada vaja). Ja saadki si*ast lahti. Kui numbrid veel alles, siis isegi lihtsam.
Mul polnud numbreid ega midagi, pääsesin seletusega.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.10.2012 15:51 
Kasutaja avatar

MrIroonia kirjutas:
Lähed maanteeameti bürosse, ütled et soovid auto arvelt maha võtta, aga auto juba aastaid tagasi lammutatud. Kirjutad seletuskirja, et auto lammutatud keskkonnasõbralikult jne (paremal juhul öeldakse sõna sõnalt ette, mis kirjutada vaja). Ja saadki si*ast lahti. Kui numbrid veel alles, siis isegi lihtsam.
Mul polnud numbreid ega midagi, pääsesin seletusega.

Nagu ma enne kirjutasin siis eeldusel, et tead auto ajalugu. Et see ka reaalselt juppideks tehti ja kere metallis. Muidu saad pärast valeandmete esitamise eest oluliselt suurema laksu.

Metalli viies võid ka tõendi võtta (kui auto sinu nimel). Saad pärast välismaalt autot ostes (või regamata autot) odavamalt arvele. Palju praegu odavamalt saab ei tea, aga kui veel 1600 krooni läks sai 1300ga.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.10.2012 17:13 
Kasutaja avatar

Mina müüsin oma masina maha ja OM leping oli kadunud. Läksin arki, ütlesin, et selline lugu et autot enam pole, aga masin minu nimel. Lasti seletuskiri kirjutada, et müüsin varuosadeks ja ülejäänu hävitasin keskkonnasõbralikult ja oligi asi ants. ära hakka ajama, et nii ei ole kunagi saand, ega hakka ka saama. Nii oli ja asi vask. Kui proovinud pole, siis pabistage edasi et ei saa ja uskuge neid foorumijumalaid, kes ise pole proovinud ja räägivad, kuidas seadus kirjutab ja mis suur vend ütleb.
Kui Maanteeameti büroos käidud sellise jutuga ja mitte midagi ei saa ette võtta, siis räägime edasi. Eks?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.10.2012 19:22 
Kasutaja avatar

MrIroonia kirjutas:
peab olema sõlmitud KINDLUSTUSLEPING, mis on tasuta ja ei lõppe mingi suva aja möödudes. Teeks mõisted selgeks ja püüaks asja uuesti lahti seletada?

Hetkel on küsimus, kas antud masina OM leping on alles? Kui on, siis mine maanteeametisse ja tee sundvõõrandamine omapoolse lepinguga, kus uus omanik peal juba.

Tuleb välja, et kindlustuslepingu võib kindlustusfirma ühepoolselt üles ütelda näiteks kui pole pikalt kindlustust teinud. Sellest peaksid nad muidugi omanikku teatama...

OM lepingut pole alles.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.10.2012 20:03 
Kasutaja avatar

Kui nad on lepingu ühepoolselt lõpetanud ja klienti mitte teavitanud, ei ole neil hiljem ka mingit alust tagantjärele mingeid summasi nõuda "kuna sa pole poliisi teinud ja raha toonud". Puhas bs ja soovitan asjaga kohtisse minna või siis maksta ja suu kinni hoida...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.10.2012 20:04 
Kasutaja avatar

Kas pole mitte tähtajaline leping?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.10.2012 20:17 
Kasutaja avatar

Leping on tähtajatu aga kindlustusseltsil õigus lõpetada.
Ei viitsi küll selle pisiasja pärast kohtus käia. Kuu peale saata ja mitte maksta lihtsalt on plaan. :bs

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.10.2012 21:19 
Kasutaja avatar

MrIroonia kirjutas:
Mina müüsin oma masina maha ja OM leping oli kadunud.
...... ära hakka ajama, et nii ei ole kunagi saand, ega hakka ka saama. Nii oli ja asi vask. Kui proovinud pole, siis pabistage edasi et ei saa ja uskuge neid foorumijumalaid, kes ise pole proovinud ja räägivad, kuidas seadus kirjutab ja mis suur vend ütleb.

Ma ei tea kellele sa seda kirjutasid, aga kui mulle, siis kas ma olen väitnud, et nii ei saa? Minu mõte oli see, et seda saab kasutada siis, kui tead auto ajalugu. Mis siis saab siis kui mingi vend sinu autot 5a garaazis on "projektina" ehitanud ja nüüd 5a hiljem ostu-müügi lepinguga ARKi jalutab? Mis sa arvad, et peale seda tehakse sulle pai-pai? Arvatavasti kutsutakse peagi politseisse seletusi andma oma ütluste kohta ARK-le. Sa oled ju ilusti sinna allkirja ka pannud, et need on sinu sõnad.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.10.2012 09:22 
Kasutaja avatar

Mina ka ei teadnud oma auto ajalgu, kuid kuna 3a hiljem oli auto ikka veel minu nimel, siis muud lahendust polnud sellest vabanemiseks. See ikka ostja enda mure, et masin oma nimele saada, muidu de jura on see masin minu oma ja teen mis tahan.
Seletusse kirjutasin ka, et see läks varuosadeks (mina müüsin selle maha varuosadena-komplektselt) ja jäägid metalli kokkuostu. Kuna mina ei ole kohustatud kedagi jälitama (ega tohigi seda teha), siis pole mul õrna aimugi kas ostja ka kokkuleppe kohaselt talitas või "lasi üle". Eeldusel, et kokkulepe on täidetud seadsingi sammudi ARKi.
Kui pärast selgub, et kokkulepe EI OLE täidetud, siis pole see eriti minu asi ja ükski miilits ei tõmba mulle kotti pähe.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.10.2012 09:40 
Kasutaja avatar

Vastupidi, juriidiliselt ei ole sinul oma enam midagi. ARK register on sisuliselt informatiivne register.
MASU ajal tegi üks firma ägeda lükke, kus võttis esmalt ühest kohast laenu jättes auto ja dokumendid tagatiseks ja seejärel müüs oma firmale liisingusse. ARKs kirjutati auto liisingu nimele (esmalt öeldi, et dokumendid kadunud ja tehti uued) ja firma sai raha. Olles nüüd raha 2x kätte saanud lasti jalga 7 tuule poole. Kui liising sai aru, et raha ei tule hakati autot otsima. Leiti üles ka ja oli juba puksiiri peal ja valmis ära viima, kui laenuandjad kutsusid politsei ja ei liikunud see auto meetrit ka. Siis sai ka selgeks mis teema on. Lõpuks käisid omavahel kohut ja laenuandjad jäid võitjaks, sest nende leping oli varasem ja auto ju ka nende käes. Või noh jah, liisinguga tehti eelkokkulepe, et auto müüakse maha ja jagelevad raha pärast, kogu see jant käis vist ikka üle aasta või rohkem.
Seega juriidiliselt ei ole sa midagi selle omanik, isegi kui registris ta sinu nimel on. Praktikas nõme muidugi, isegi sain see nädal lahti ühest autost, mis juba päris mitu aastat on minu nimel olnud. Nädala alguses sain kõne, et nüüd autol mingi järgmine omanik ja kas mina ei tahaks uut lepingut teha kohe otse neile. Saatsin pikalt. Pärast tuleb eelmine ostja ja küsib kuidas ma sain sama auto uuesti maha müüa ja nõuab veel oma raha tagasi ka. Aga paar päeva hiljem ta minu nimelt kadunud oli ju siis läksid ikkagi mitme lepinguga ark-sse. Mul ka sellest jamasid olnud, mitte küll kindlustusega jne, aga küsitud miks ma pole seda oma varana deklareerinud aga registris on (lihtsalt on selline kohustus). Sai ka seletatud, et ARK on informatiivne register ja mina deklareerisin reaalse vara. Teine auto seal veel nii ja see vist jääbki, sai Saksa müüdud ja väidetavalt rändas veel edasi Prantsusmaale. ARK ütles, et nemad ei tee enne midagi kui sihtkohariigist kinnitus tuleb, kuigi käisin ka lepinguga seal. Aga vaevalt seda tuleb, kuna juba aastaid 3-4 sellest.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.10.2012 22:37 
Kasutaja avatar

mina viisin mõned aastad tagasi umbes 0,5x0,5x0,5m keretüki, kus kerenumber küljes ja tehnilise passi ja sain lammutustõendi kuusakoskist.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.10.2012 23:20 
Kasutaja avatar

Mul peaks ka mitu autut enda nimel veel olema. Ma ei saa aru, kui on soov autot osta siis rega ümber kohe. Ma regan juba sellepärast, et hiljem on kohtutäitur vanal omanikul seljas ja siis saab ülelennu kenasti. Isegi siin foorumis on paar tüüpi jätnud regamata aga nende nimesid ei maini esialgu...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.10.2012 09:51 
Kasutaja avatar

andres393 kirjutas:
Mul peaks ka mitu autut enda nimel veel olema. Ma ei saa aru, kui on soov autot osta siis rega ümber kohe. Ma regan juba sellepärast, et hiljem on kohtutäitur vanal omanikul seljas ja siis saab ülelennu kenasti. Isegi siin foorumis on paar tüüpi jätnud regamata aga nende nimesid ei maini esialgu...

Mine arki ostu müügi lepinguga, et sina oled auto ära müünud, siis sina enam ei vastuta kui ta peaks sinunimele tehtud kindlustusega tõksu või mis iganes tegema. Seal teed mingi avalduse ja asi ok, üks tuttav tegi samamoodi.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 59 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis