krss kirjutas:
Ma tunnen kohutavat puudust sellisest telefonist, nagu oli
Ericsson T28s. Minu jaoks täiesti mõistetamatu, miks sellise ideoloogiaga telefoni pole mitte kunagi hiljem enam toodetud. See on praegustegagi võrreldes veel haiglaselt õhuke, kerge, tugev (metallkorpus), taskus on alati kõik klahvid kaetud (ka siis, kui keegi sisse helistab ja kogemata mõni teine taskus olev ese klahvide vastu võiks minna) ja kui 9-klahvi abil kirjutada ei viitsi, võtad taskust querty, lükkad taha ja kirjutad sama kiiresti kui mõne tänapäevasega. Kõnele vastamine oli kõige parem, võtad lihtsalt telefoni kätte (igaüks võtab telefoni kätte ju külgedest käega kinni võttes) - vastamiseks polnud vaja muud kui lihtsalt telefoni natuke kõvemini pigistada (nupp) sealt küljepealt, klapp hüppas lahti ja juba said rääkida. Kõne lõpetamiseks väikese sõrmega klapp kinni tagasi - ei mingit yes-no klahvide otsimist ega polnud vaja üldse telefoni asendit käes muutagi vastamiseks. Telefoni ainus miinus tollal oli minu jaoks max 3 päevane ooteaeg (selle kõige õhema Li-polymer akuga, paksu akuga või kui vähe rääkida, siis muidugi pikem), tänapäeval tahaks muidugi ka gprs/3g võimalust emailide lugemiseks, aga kaamerad, mängud jms ei huvita. Oleks väga tänulik, kui keegi teaks mõnda tänapäevast analoogi sellele, kasvõi hiinakat, kus sarnasesse keresse/kasutusloogikale ivake kaasaegsem sisu pandud.
Sõber tellis endale hiinast või jopp teab kust Ericsson T28, tutika siis. Kohale jõudmine võttis pisut üle nädala, sõber oli vahepeal kärsituks muutunud ja palunud raha tagasi saata firmal, kellelt tellis. Sai kohe raha tagasi ja järgmine hommik oli ka telefon kohal. Kõik töötas ja oli hea. Ainuke mure selle antenniga oli see, et kui antenn on varjatud(näiteks käega), siis levi kukkus kolinal 1 pulga peale. Pisut kehvema leviga kohas, kui telefon taskus on, siis võib levi üldse puududa. Aga kui oled huvitatud, siis võin uurida, et kust ostis