Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 11.05.2025 02:27

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 441 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 30  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: "Räägime Eesti palkadest,hinnatõusudest,võrdleme EL-riik
PostitusPostitatud: 04.09.2011 23:13 

Lõpeta ära nüüd..! Sa ilmselt ise ka ei usu seda, mida sa välja ajad. Las iga inimene elab oma elu, mis see sinu asi on?! Kutsudes arste, kes on õppinud aastaid, "abitöölisteks", näitad sa välja ainult enda suurt rumalust...seda enam, et ise arvatavasti õppida ei ole viitsinud. Ilmselt sa ise ka mõtleks väljamaa peale, kui sa terve oma pool elu vaeva oled näinud õppimisega ning vastutad otseselt inimeste elude eest. See vanas rahas 1000-1200 eurine palk ei ole seda jama väärt. Jätame perearstid ja kliinikute juhid oma 10k euri kuupalkadega välja. Nemad moodustavad vaid väikese osa ( kuid oma suurte palganumbritega tekitavad arusaama, et kõik arstid on kõrgepalgalised.)

Viimati muutis mehikemetsast, 04.09.2011 23:15, muudetud 2 korda kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.09.2011 23:13 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Ma ei püüagi midagi saavutada.Lihtsan käin kaasas teemaga nagu siin sina ja teisedki.Sina ajad ka samuti oma teemat siin.
Väljammale läinuid kumbasi on rohkem kas haritud või harimatuid ja kui mina olen vähem haritum siis miks ma veel siin olen.
usun ,et välsimaale läinud vägaplj uka pooliku haridusega üldse ja ka eestis toimtevaid .Min usuhtes ei maksa isiklikku möla ajada ei haridusest je ei tea millest sest see poll kellegi asi ega teata.
Minule on eestis küll 1000-1200 e ikka raha.
ega ma ka ennast erit ieestis liigutada ei viitis alla 3000 e kuus.

Viimati muutis oopc, 04.09.2011 23:19, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.09.2011 23:19 

No kui koguaeg teisi kiruda , siis on see ilmselge, et selle isiku kohta tekib isiklikke küsimusi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.09.2011 23:20 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Cv-sse kirutasin ka ,et olen s.tap...a kes kirjuatda ei oska aga tahan 3k e kuus palka saada ,võtke või jätke.Mind saadet ipikalt . :DAlal selel ma ei vaev ukella ka helisema panna ,ühte asja mainin ma veel ,et mu l ei seisa labidas käes.Tööpakkuja ütles aga ,et selle pole tähtsust sina hakka kosmaose vahet lendama.
Olen ma siis ainuke kes rägib sellistel teemadel nagu milelst siin teema tehtud on .minumeelest see ülemaailmne peaaegu ja seda eriti viimastel aegadel .

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.09.2011 23:35 

Tee vahet isiklikel ja võõrastel asjadel.Kui mina kuulan ,et eesti on mäda näiteks ja siin toimida mõtetu jne siis mina räägin oma loo.
Peale eestis toimetavate kodanike ei pane mind nüüd küll miski nutma ,võid kasvõi selgelt välja kirjutada inetumad sõnad.ma jätan omaltpoolt vastamatta arvestades, et see saaks lihtsalt inetu foorumi konteksti.
Eestis olijad käivad pidevalt reisimas selleks ei pea nad kedagi orjama .Orjata selleks ,et saada reisile teiste kodustega on igaühe enda valik.
Eestist läksid siis ära mingi 80000 parimat ülejäänud ei kõlbanud kuhugi . :hail

Viimati muutis oopc, 04.09.2011 23:41, muudetud 2 korda kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.09.2011 23:43 

Eestis viibivad ülejäägid vaatavad kuidas u80000 pealine parimate hulk talvel lennukitega üle eesti soojale maale lendab puhkama.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.09.2011 23:57 

Asjata ärritute seltsimehed.

Oopci kandev idee on, mida ma täiesti mõistan (tema jutust) järgnev:
"Orjad" on need, kes käivad Soome-Eesti vahet. 10 päeva tööl, neli päeva vaba. Needsamused, kes veavad Soomest kohale suhkrut, juustu ja muud odavat kodustele. Lähevad siis hiljem Soome tagasi, auto pilgeni täis laetud makarone ja muid tooteid, mis siin odavamad. Siis elavad Soomes 7-kesi kolmeses korteris. Aga isegi see pole hull. Hull on see stseen. Need samad eestlased tulevad meie kodumaale ja peavad end "tegijateks". Tegijateks selles mõttes, et kui välja minna, tuleb end umpalumpa täis juua (eestlasel on raske kaine peaga lõbutseda avalikus kohas). Siis tuleb kindlasti alavääristada kommentaarides jm. kommunikatsiooniviisidel siin töötavaid inimesi. "Kuidas te hakkamata saate? Mu palk on 3x kõrgem ja ikka vähe!", "Soomes on elu parem", "Soome ehitusel saab mitu korda rohkem plekki, eesti ehitajad on ainult jobud". Aga tihti just jäetakse rääkimata see esimene osa, mille jaoks, ma arvan, et see teema tehti.
Nagu siin kasutaja neG mainis (ma loodan, et sügava sarkasmiga).. teenid 60k ja tuled eestisse ning teed eestlase taseme 30 aastaga tagasi. Jajah, tahaks ma näha ehitajat, kes vabal ajal teenib 5000 eurot kuus. Sügav kummardus talle.

Oopc on kindlasti rõõmus teadmisega, et keskharidusega (või keskeriharidusega) noor inimene saab mujal tegelikult rohkem palka, aga maksud on sellevõrra rohkemad.

Spetsialistide puhul vahet ei ole. Spetsialistid saavad hästi igas riigis palka, kuigi siinne foorumi kasutajaskond on väga väikese protsendiga spetsialistid või muud kõrgemaharidusega tegelased, kelle eest makstakse.

Tegelikult võib kapistliku seana saab öelda lihtsalt üht, Soome on suurem ja seega on seal tööjõudu rohkem vaja. Aga need, kes üle piiri läksid ja "pendeldama" hakkasid, need on just see osa tööjõust, mida saab asendada. Aga uurige firmade kõrgemaid struktuure, palju seal on selliseid pearaamatupidajaid, juhtivad inimesi, arendajaid ja muid tegelasi, kes on asendatavad ülepäeva. Väga palju polegi, aga ehitajaid - üks tuleb, teine läheb.. iga aasta lõpetab sadu eestlasi koole, kes on lihtsalt ehitajad. Masu ajal pressiti õhk välja, kes läksid - pididki minema. Ei olnud normaalne, et kolme kuuga tõusis ehitajate palk kuni 50%, et lõpuks said ehitajad rohkem palka, kui arstid.

Kahjuks lihttööl, nagu ehitusel, on minulgi kokkupuuteid inimestega, kes lubavad midagi valmis teha. Poole töö eest maksmisel on aga mehed kadunud, raha läinud ning mis peamine... töö pooleli. See on praegu, meie noore riigi jne. suhtumises kinni. Eesti ettevõtjad Soomes ehituse alal kotivad täpselt samamoodi nii, nagu siin. See on kõige hullem stsenaarium ju üldse, kui vaja siiski tööle minna. Kraabid vanematelt viimase raha kokku, et minna Soome elama ning siis kohapeal makstakse 3 kuud korralikult ja siis jääd rahast ilma, aga tööd pead edasi tegema. Mis vahet on, kas Eesti, Soome või Tanzaania territooriumil. Selline ahnus, huiamine (kõige otsesemas mõttes) on kõige haigem tegu mida üldse teha.

Kindlasti aga ma ei taha riivata selliste inimeste tundeid, kes on just TÄIELIKULT olude sunnil sunnitud lahkuma võõrriiki koos perega. Kus väiksed 5-8 aastased lapsed viiakse eemale kodusest tsivilisatsioonist ning kultuurist, sest lihtsalt pole tööd. Ma mõistan tegelikult, et mujal tehes tavalist tööd ei ole võib-olla parem elu, kui siin Eestis (jätkuvalt, erinev maksusüsteem jpm), aga kui leibkonnale tundub, et välismaal elades saab rohkem "toime tulla", jääb aega elu nautida ja hinnata rohkem.. no jah, mis teha - tuleb minna. Mõistetav.

Ja tegelikult see üksteise mõnitamine on päris labane, see, et üks kasutaja suudab ajada mitmeid tagajalgadele oma arvamusega.. päris hea manipulaator ja provotseerija, tuleb tõdeda. Ärge võtke asja isiklikult ning kui kasutaja oopcil jääb endal puudu teadmistest, ei maksa maha tampida inimest. Olen tema postidest aru saanud, et ta on väga rahul selle palgaga, mis ta eestis teenib. On rahul sellega, et sööb Räägus ja mujal burkse ning et saab pildistada luksmasinaid. Hea ju, et kutt rahul on.
Ja ei, ma ei poolda oopci. Pole mõtet nokkida sellega.

edit: kahju, et sai bänni enne mu posti valmiskirjutamist, oleks tahtnud kuulda kuti arvamust ja minu argumentide ümberlükkamist.

Edit by redlabel:
Lihtsalt teda on hoiatatud ja bannitud miljon korda. Temaga on räägitud nii ühtpidi, kui teistpidi, et ta käituks viisakamalt. Kasutegur 0. Varasemalt olid tema suhtes eripiirangud peal, st võis teha mis tahtis, naguinii ta ei muutu jne.. aga kuskilt jookseb ka piir. Kui 1 kasutaja hakkab pooltele aktiivsetele kasutajatele pinda käima oma tühja-tähja lobaga, siis võiks mingid meetmed juba ette võtta. Tema 1 suur viga ongi see, et ta mõtleb seda mida kirjutab ja tihti kirjutab seda nii, nagu ta räägiks teise inimesega silmast-silma.
Vaevalt ta su jutu ümber oleks lükanud aga andsin oopc 'le soovituse, et ta koliks ümber auto24.ee foorumisse, kus asjalikke teemasid jalaga segada ja luxmasinate pilte saab ta ka seal jagada teistega.

Viimati muutis RedLine, 05.09.2011 00:28, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.09.2011 00:29 

krss kirjutas:
Mõtle nüüd hoolega järgi, kumb on rohkem "ori", kas see, kes teenib Eestis sama raha hulga kuus 20 tööpäevaga või välismaal 5 tööpäevaga ja ülejäänud aja võib puhata? Milleks halvustada seda, kui tuuakse Soomest näiteks 2x odavamat suhkrut sõpradele-sugulastele? Ma käin iga kuu Soomes komandeeringus (ei saa sealtpoolt mingit palka), tagasi tulles laon alati auto laeni suhkrut täis, lihtsalt sõprade-sugulaste jaoks, mitte kopikatki vahelt ei võta. See on päris mitu sada eurot kokkuhoidu (mitte küll minu jaoks), aga kas see paar sada on nii väike raha, et kui maas vedeleb, siis ülesse ei korja? Kas see, kui inimene eelistab osta odavamalt (suhkurt Soomest, auto Rootsist, taimed-puuviljad Poolast jne) ja omab mingitki majanduslikku mõtlemist, teeb ta orjaks? Või siis see täisjoomine - kas sama kontingent, kes Eestis elab ja teenib, joob vähem? Milleks selline halvustav sildistamine, kui ise käitud samamoodi, ostad ikka sealt kus on odavam, eelistad sama tööhulga puhul kõrgemat palka madalamale jne?

See ei ole minu arvamus, vaid üritasin tõlgendada oopci täpsemat arvamust inimlikumas kirjapildis. Mulle on õpetatud, et pole viisakas põhjuseta solvata teisi inimesi (ja mõnes-mõttes prioriteerides kaasmaalasi) selliste väljenditega. Arvestades veel meie riigi ajalugu, kus põhimõtteliselt pärast Muinasaja "Vabadus"sõda oleme olnud võõrvõimude all - kord latgalite, liivlaste (ordumehed), Rootsi, Saksa, Taani, Venemaa jne. - kus siis olidki tolleaja eestlased orjad.

krss kirjutas:
Selles ei tohiks kunagi SR foorumit alahinnata - siinne kasutajaskond on loomulikult vähem haritud, kuna nad on ju noored!! Aga vaata, kui paljud neist praegu õpivad, varsti on ka nemad lisaks autohobile kõrgharitud spetsialistid. Iseasi, et suurel osal inimestest lööb raha pähe, uue auto ostmisega kaovad oskused ja huvi oma kätega midagi reaalselt valmis ehitada ja varsti pole neil ka huvi enam selle foorumi ja autohobi vastu üldse, aga need on juba meie kõigi omad valikud.

Polnud alahindava alatooniga. On enesestmõistetav, et ei minda noortefoorumisse rääkima pensionitest, buduaari autodest (sest suurem osa naistest teavad vaid primitiivset infot) jnejne. Kindlasti on siin palju kasutajaid, kes kunagi on kasutanud ning nüüd olles vanemad, haritumad, suurema kogemusepangaga ei jõua tihti siin osavõtta. Või täpselt "neljapäevane moosisöömine". See on eakohane asi. Oleks vist erakordne näha 40-aastates pereisa, kel mõni üksik hall juuksekarv seal teiste, 20. a. paarutamas. Aga muidugi ei või mind pidada selles kompetentseks, ei ole kohal käinud ühelgi.
Ja olen isegi üks nendest, kes praegu õpib ja naudib oma eluteed. Loodan ju ise ka, et ei pea elulõpuni käima kuskil lihttöödel ja juhutöödel, vaid et mu haridus- ja haritustee viivad kuhugi kõrgemale. Ealised iseärasused.

skyaudi kirjutas:
Kusjuures, minu arust on Eestile need pendeldajad kasulikud, kui nad oma teenitud palga siin ära kulutavad.

Seda kindlasti, aga vaevalt, et kõik teenitu siin maha süüakse-juuakse-tarbitakse. Paarinädala töö eest saadud palga osa toomine Eestisse on kindlasti kasulik, aga siiski makstakse seal üldjuhul ju tulumaksu. Sotsiaalmaksud, pensionisambad, töötukassa jne., jäävad mujale.

Mina ei alahinda neid, kes käivad korralikult tööl, kes käisid seal võib-olla isegi enne masu ja kes teevad seda oma perele parema tuleviku nimel. Aga ma karvavõrdki ei salli selliseid tüüpe, kes käivad seal mitmendat aastat ja tulevad eestisse laiama. Ja mitte lihtsalt laiama, vaid just teisi mõnitama. Sest minu hindamisskaalal on laiamisel ja laiamisel vahe sees.
Kui vaadata mõnd Delfi, Postimehe või Reporteri online väljaannet, eriti, mis mõjutab rahanduspoliitikat ja erinevaid lisakulutusi, on kommentaarid täis sellistest üleolevatest "läksin soome ära, sitt riik see eesti". Minule näiteks ei mahu pähe, kuidas saaks öelda oma isamaa kohta "s*tt". Aga eks inimesi on erinevaid ning kindlasti on mõni rahul sellise pendeldamisega, enda harituse tippmargi jpm-ga. Mina leian, et eneseteostuseks on võimalusi üle kogu maailma, võib-olla saja aasta pärast üle mitme planeedi... aga see siia teemasse ei kuulu. Aga kunagi jäi kõrvu ütlus "Eestlane ei aita teist eestlast august välja, vaid võimalusel viskab rohkem mulda peale labidaga," ja mis ma ikka oskan öelda. Just eelmainitud "laiamist" võrrelda sellise lausega.. no üks ühele ju, minu arust.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.09.2011 06:00 

Tsiteeri:
Spetsialistide puhul vahet ei ole. Spetsialistid saavad hästi igas riigis palka, kuigi siinne foorumi kasutajaskond on väga väikese protsendiga spetsialistid või muud kõrgemaharidusega tegelased, kelle eest makstakse.

Vot vot. Nüüd julgen küll vaielda. Pean enda tööeriala suhteliselt spetsiifiliseks. Ja seejuures ennast ka oma ala spetsialistiks. Eestis saaksin oma töö eest palka maksimaalselt 1000 eurot kuus.Ametlikult. Korralikult rügades. Siin saan ametlikult 3000-4000 kuus, ei rüga, käin reisimas, pidudel, luban endale asju, oste. Siinä se pieni ero :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.09.2011 13:52 

siag kirjutas:
Tsiteeri:

Vot vot. Nüüd julgen küll vaielda. Pean enda tööeriala suhteliselt spetsiifiliseks. Ja seejuures ennast ka oma ala spetsialistiks. Eestis saaksin oma töö eest palka maksimaalselt 1000 eurot kuus.Ametlikult. Korralikult rügades. Siin saan ametlikult 3000-4000 kuus, ei rüga, käin reisimas, pidudel, luban endale asju, oste. Siinä se pieni ero :)

Kas tuhat eurot Eesti tingimustes on üüratult väike? Siin on räägitud erinevatest kuludest, mis Soomes lisa jne, ei hakka neid jälle eraldi välja tooma.

Aga täpsustuseks tuleks võtta, et ei tohiks uskuda eesti ~900 eurost keskmist palka, meie aritmeetilise keskmine arvutamist saab võrrelda arengumaadega. Suurem osa vaeseid ning äärmiselt jõukad tõmbavad keskmist üles. Kui näiteks Steve Jobs või Richard Branson võtaks Eesti kodakondsuse, suureneks inimeste keskmine palk ka (tingimusel, et need ei maksa endale miinimumpalka ja ei võta raha välja dividendide arvelt). Reaalpalk on ikka tohutult väiksem, elamiskulud on tegelikult väga kõrged võrreldes sellega. Aga seda ei saa muuta ei mina ega sina, veel. Mujal ju kõrgem palk, kõrgem elatustase, kõrgemad kulutused esmatarvetele (söök, eluase, transport).

Küsimus aga sulle, kas see "maksimaalne" 1000 kuluks Eestis nii, et peaksid elama "vaeseelu", tegelema väikest viisi põllumajandusega (omad kartulid, juur- ja puuviljad) ja nii edasi?

Ja ära palun vasta, et 3000-4000€ saab rohkem reisida, pidu panna jne. See on ilmselge ja sellele ma vastu ei vaidle. Soomes elamine on kallim, aga protsentuaalselt võrreldes Eestiga jääb kindlasti rohkem raha kätte. Kui palju muidu sellest 3-4 tuhandest reisid ja pidutsed Eestis maha? Täpseid numbreid pole vaja, aga umbkaudne sobiks hästi argumendile... et ka eestlane võib sõita Slovakkiasse või Leetu ning tunda oma hädise palgaga seal täitsa "bossina".

Ja siis küsiks üle, et kas see "suhteliselt spetsiifiline" tähendab seda, on saavutatud tipplagi. Või vähemalt midagi sinna kanti, kus juba edasiõppimine on raskendatud, sest see on mõnes-mõttes võimatu. Või on saavutatud lihtsalt mingi spetsiifilise õppe tase, mille omandanud isikuid on vähe.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.09.2011 19:17 

Mitte ei saa aru, miks on Eestis Volvo radiaator 42EUR kallim kui Soomes.
See on üks puhtjuhuslik kivi teie kapsaaeda jälle.

Täienduseks lisaks, et tegelikult elaks meeleldi Eestis, aga normaalse töö leidmiseks pole piisavalt kõva haridus ja eesti kooli ka minna ei kannata, sest pole inimest, kes mind ülal peaks.
Soome kohta olen aga kuulnud, et mingi tööstaažiga saab sotsiaalameti kaudu kuludeta elamise ja igakuise toimetulekutasu (650EUR oli vist), väljaarvatud suvekuudel.
See oleks teema, mida keegi teadjam võiks täiendada, kuna on soov ennast kõrgemale karjääriastmele harida lähitulevikus.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.09.2011 20:59 

mx7k kirjutas:
siag kirjutas:
Tsiteeri:

Kas tuhat eurot Eesti tingimustes on üüratult väike? Siin on räägitud erinevatest kuludest, mis Soomes lisa jne, ei hakka neid jälle eraldi välja tooma.

Aga täpsustuseks tuleks võtta, et ei tohiks uskuda eesti ~900 eurost keskmist palka, meie aritmeetilise keskmine arvutamist saab võrrelda arengumaadega. Suurem osa vaeseid ning äärmiselt jõukad tõmbavad keskmist üles. Kui näiteks Steve Jobs või Richard Branson võtaks Eesti kodakondsuse, suureneks inimeste keskmine palk ka (tingimusel, et need ei maksa endale miinimumpalka ja ei võta raha välja dividendide arvelt). Reaalpalk on ikka tohutult väiksem, elamiskulud on tegelikult väga kõrged võrreldes sellega. Aga seda ei saa muuta ei mina ega sina, veel. Mujal ju kõrgem palk, kõrgem elatustase, kõrgemad kulutused esmatarvetele (söök, eluase, transport).

Küsimus aga sulle, kas see "maksimaalne" 1000 kuluks Eestis nii, et peaksid elama "vaeseelu", tegelema väikest viisi põllumajandusega (omad kartulid, juur- ja puuviljad) ja nii edasi?

Ja ära palun vasta, et 3000-4000€ saab rohkem reisida, pidu panna jne. See on ilmselge ja sellele ma vastu ei vaidle. Soomes elamine on kallim, aga protsentuaalselt võrreldes Eestiga jääb kindlasti rohkem raha kätte. Kui palju muidu sellest 3-4 tuhandest reisid ja pidutsed Eestis maha? Täpseid numbreid pole vaja, aga umbkaudne sobiks hästi argumendile... et ka eestlane võib sõita Slovakkiasse või Leetu ning tunda oma hädise palgaga seal täitsa "bossina".

Ja siis küsiks üle, et kas see "suhteliselt spetsiifiline" tähendab seda, on saavutatud tipplagi. Või vähemalt midagi sinna kanti, kus juba edasiõppimine on raskendatud, sest see on mõnes-mõttes võimatu. Või on saavutatud lihtsalt mingi spetsiifilise õppe tase, mille omandanud isikuid on vähe.

Mitte maksimaalne 100 eurot, eks ikka looma moodi rabades oleks võimalik ka 1300 teenida, ma usun. ise teenin 3000-4000. Naine teenib 1500-2000. Sealt üürid liisingud kommunaalid maha, jääb paar tuhat kuus elamiseks. paljalt söögile see ei kuu, eks saab ka midagi kõrvale panna, olenevalt siis väljaminekutest. Selle küsimuse peale, et palju eestis maha pidutsen, vastan et null. Elan ja toimin pikemat aega soomes ja eestis käin maksimaalselt 2 korda aastas.Suhteliselt spetsiifiline tähendab seda, et loomulikult on juurdeõppimisvõimalusi ja arenguruumi. Millal poleks? Lihtsalt, minu amet on selline, mida iga külamees ei oska ja vähemalt siin soomes, ei tohi teha.

JA peasüüdistusele vastan uuesti, et mina ei käi eestis oma 3000-4000 euriga kõvatamas. Ma tunnen, et isegi soomes elamise kohta on see mõistlik palk ja saan hakkama.

Vastuseks eesti 1000 euro küsimusele, et kas peaksin elama vaeseelu, siis : Ei, kindlasti mitte vaeseelu, aga puuduks võimalus teha asju, mida praegu teen, omada asju, mida praegu oman. Näiteks võin tuua oma lihase ema, kes töötab Fiena Eesti Posti all, teenib kuus 1100 eurot ja lihtsalt kulub kõik raha ära liisingute ja elamise peale. et kõrvale midagi panna pole reaalne.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.09.2011 21:07 
Kasutaja avatar

Täna oli just hea näide, miks on Soomes parem töötada kui eestis. Lõpetasin yhe teise mehe tykitööd, kuna ta haige vms. Tegin tunniga,, kuna poel enam terviklik töö, vaid osa. Ylemus aga ytles , et pane tykitööna kirja, saad rohkem(on tglt osade kaupa ka hinnad olemas). Sellist asja eestis NEVER ei juhtu(päeva palga vahe tuli 2.5x)

PS: see pole esimene kord.

Viimati muutis talon, 05.09.2011 21:55, muudetud 2 korda kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.09.2011 21:43 
Kasutaja avatar

Hakka või asju pakkima :waah

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.09.2011 21:54 
Kasutaja avatar

Lihapirukas kirjutas:
Täienduseks lisaks, et tegelikult elaks meeleldi Eestis, aga normaalse töö leidmiseks pole piisavalt kõva haridus ja eesti kooli ka minna ei kannata, sest pole inimest, kes mind ülal peaks.

respekt ausa vastuse eest! endal päris mitu tuttavat, kes samuti töötavad mõttetu palga eest Eestis, aga enda arendamiseks lihtsalt raha pole. kui sa ikka korra oled lolli peaga kooli pooleli jätnud ja oma elu peale läind, siis ikka üli narr tagasi vanemate rahakotile minna. eriti kui vanus juba 22+a. aa noo minu tutvusringkonnas pole ühtegi meest, kes Soomes tööl käib. virelevad oma 400€ kuus ja lihtsalt eksisteervivad.

kui aus olla, siis tegelt oleks võimalusi enamvähem kõigil, aa kel eneseuhkus, kel laiskus.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 441 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 30  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis