krss kirjutas:
Mõtle nüüd hoolega järgi, kumb on rohkem "ori", kas see, kes teenib Eestis sama raha hulga kuus 20 tööpäevaga või välismaal 5 tööpäevaga ja ülejäänud aja võib puhata? Milleks halvustada seda, kui tuuakse Soomest näiteks 2x odavamat suhkrut sõpradele-sugulastele? Ma käin iga kuu Soomes komandeeringus (ei saa sealtpoolt mingit palka), tagasi tulles laon alati auto laeni suhkrut täis, lihtsalt sõprade-sugulaste jaoks, mitte kopikatki vahelt ei võta. See on päris mitu sada eurot kokkuhoidu (mitte küll minu jaoks), aga kas see paar sada on nii väike raha, et kui maas vedeleb, siis ülesse ei korja? Kas see, kui inimene eelistab osta odavamalt (suhkurt Soomest, auto Rootsist, taimed-puuviljad Poolast jne) ja omab mingitki majanduslikku mõtlemist, teeb ta orjaks? Või siis see täisjoomine - kas sama kontingent, kes Eestis elab ja teenib, joob vähem? Milleks selline halvustav sildistamine, kui ise käitud samamoodi, ostad ikka sealt kus on odavam, eelistad sama tööhulga puhul kõrgemat palka madalamale jne?
See ei ole minu arvamus, vaid üritasin tõlgendada oopci täpsemat arvamust inimlikumas kirjapildis. Mulle on õpetatud, et pole viisakas põhjuseta solvata teisi inimesi (ja mõnes-mõttes prioriteerides kaasmaalasi) selliste väljenditega. Arvestades veel meie riigi ajalugu, kus põhimõtteliselt pärast Muinasaja "Vabadus"sõda oleme olnud võõrvõimude all - kord latgalite, liivlaste (ordumehed), Rootsi, Saksa, Taani, Venemaa jne. - kus siis olidki tolleaja eestlased orjad.
krss kirjutas:
Selles ei tohiks kunagi SR foorumit alahinnata - siinne kasutajaskond on loomulikult vähem haritud, kuna nad on ju noored!! Aga vaata, kui paljud neist praegu õpivad, varsti on ka nemad lisaks autohobile kõrgharitud spetsialistid. Iseasi, et suurel osal inimestest lööb raha pähe, uue auto ostmisega kaovad oskused ja huvi oma kätega midagi reaalselt valmis ehitada ja varsti pole neil ka huvi enam selle foorumi ja autohobi vastu üldse, aga need on juba meie kõigi omad valikud.
Polnud alahindava alatooniga. On enesestmõistetav, et ei minda noortefoorumisse rääkima pensionitest, buduaari autodest (sest suurem osa naistest teavad vaid primitiivset infot) jnejne. Kindlasti on siin palju kasutajaid, kes kunagi on kasutanud ning nüüd olles vanemad, haritumad, suurema kogemusepangaga ei jõua tihti siin osavõtta. Või täpselt "neljapäevane moosisöömine". See on eakohane asi. Oleks vist erakordne näha 40-aastates pereisa, kel mõni üksik hall juuksekarv seal teiste, 20. a. paarutamas. Aga muidugi ei või mind pidada selles kompetentseks, ei ole kohal käinud ühelgi.
Ja olen isegi üks nendest, kes praegu õpib ja naudib oma eluteed. Loodan ju ise ka, et ei pea elulõpuni käima kuskil lihttöödel ja juhutöödel, vaid et mu haridus- ja haritustee viivad kuhugi kõrgemale. Ealised iseärasused.
skyaudi kirjutas:
Kusjuures, minu arust on Eestile need pendeldajad kasulikud, kui nad oma teenitud palga siin ära kulutavad.
Seda kindlasti, aga vaevalt, et kõik teenitu siin maha süüakse-juuakse-tarbitakse. Paarinädala töö eest saadud palga osa toomine Eestisse on kindlasti kasulik, aga siiski makstakse seal üldjuhul ju tulumaksu. Sotsiaalmaksud, pensionisambad, töötukassa jne., jäävad mujale.
Mina ei alahinda neid, kes käivad korralikult tööl, kes käisid seal võib-olla isegi enne masu ja kes teevad seda oma perele parema tuleviku nimel. Aga ma karvavõrdki ei salli selliseid tüüpe, kes käivad seal mitmendat aastat ja tulevad eestisse laiama. Ja mitte lihtsalt laiama, vaid just teisi mõnitama. Sest minu hindamisskaalal on laiamisel ja laiamisel vahe sees.
Kui vaadata mõnd Delfi, Postimehe või Reporteri online väljaannet, eriti, mis mõjutab rahanduspoliitikat ja erinevaid lisakulutusi, on kommentaarid täis sellistest üleolevatest "läksin soome ära, sitt riik see eesti". Minule näiteks ei mahu pähe, kuidas saaks öelda oma isamaa kohta "s*tt". Aga eks inimesi on erinevaid ning kindlasti on mõni rahul sellise pendeldamisega, enda harituse tippmargi jpm-ga. Mina leian, et eneseteostuseks on võimalusi üle kogu maailma, võib-olla saja aasta pärast üle mitme planeedi... aga see siia teemasse ei kuulu. Aga kunagi jäi kõrvu ütlus "Eestlane ei aita teist eestlast august välja, vaid võimalusel viskab rohkem mulda peale labidaga," ja mis ma ikka oskan öelda. Just eelmainitud "laiamist" võrrelda sellise lausega.. no üks ühele ju, minu arust.