Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 03.05.2025 20:14

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 273  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Eesti Kaitsevägi
PostitusPostitatud: 19.03.2010 23:15 

ison.ts kirjutas:
kui sul on piisavalt iseloomu ei suuda isegi seeru sinust meest teha. sul ei pruugi selle pärast üldsegi muretseda.

Aga kui seeru(d) on ise suurem(ad) lapsed, kui sina? Eesti kaitsevägi nüüd küll minu arust kellestki meest ei tee. Siuke lasteaia ja algkooli segu maitse on asjal juures. Soovitan teistel julgelt enne kõrgkooli minekut/täiskasvanuks saamist kaitseväes ära käia, hiljem on palju raskem kogu selle mõttetu ja labase tegevuse keskel olla.

Mina, olles ise hetkel ajateenija(71 päeva veel!), leian küll, et pool sellest ajateenistuses toimuvast on täielik aja raiskamine/ajude nussimine - mis variant kellele rohkem meeldib. Parem võiks koolis käia ja harida end.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.03.2010 11:52 
Kasutaja avatar

ert kirjutas:
ison.ts kirjutas:
kui sul on piisavalt iseloomu ei suuda isegi seeru sinust meest teha. sul ei pruugi selle pärast üldsegi muretseda.

Aga kui seeru(d) on ise suurem(ad) lapsed, kui sina? Eesti kaitsevägi nüüd küll minu arust kellestki meest ei tee. Siuke lasteaia ja algkooli segu maitse on asjal juures. Soovitan teistel julgelt enne kõrgkooli minekut/täiskasvanuks saamist kaitseväes ära käia, hiljem on palju raskem kogu selle mõttetu ja labase tegevuse keskel olla.

Mina, olles ise hetkel ajateenija(71 päeva veel!), leian küll, et pool sellest ajateenistuses toimuvast on täielik aja raiskamine/ajude nussimine - mis variant kellele rohkem meeldib. Parem võiks koolis käia ja harida end.

see meheks saamise sõnakõlks pärit nõuka aja armees teenimisest. kui ikka 2 aastaks kusagil steppis skorpione kokku loed või 3 aastat laevatekki nühid siis tuled ikka hoopis teise inimesena tagasi.
praegu käite iga nv kodus. kui üldse mingi muutus toimub siis lähedased seda ei märkagi. hea on kui suudad omale teadvustada , et sa siiski ei ole veel meheks/täiskasvanuks saanud. asi seegi.
üldistamine näitab ainult rumalust, analüüsivõime puudumist ja väga kitsast silmaringi.
mis puutub "nu..isse" siis minu ajal tänu sellele saigi aru, kes on kes. suitsunurgas on kõik normaalsed. vahel piisas kui kogu rühm pidi nõrkemiseni roppuste eest pumpama või öösel iga tunni tagant täisvarustuses positsioonile jooksma ja nõrgema närvikavaga tüüpidel sõitiski katus ära. sellisele sõdurile oli vaja alati keegi kaine mõistusega tüüp kõrvale panna , kui lahingmoonaga kuhugile välja pidid saatma.
isegi praegu , kus elu lihtsam selekteeeruvad rühmadest välja tüübid , kes alati ennast laatsaretti sebivad ja kelle peale kunagi kindel olla ei saa.
iseenda ajateenistusest õppisin vähemalt paremini hindama kõike seda , millest pidin "aia" taga olles loobuma.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.03.2010 17:15 
Kasutaja avatar

rutsik kirjutas:
DioX kirjutas:
Krt mul minek 07.juuli, õnneks hea kodulinnas, Logistika pataljoni Suur-Sõjamäel !

LogPat. on Marja 4 - ajateenijad on seal.

Suur-Sõjamäel asub KV Logistikakeskus.

Hmm paberites kirjas ,et kutsutud teenima Kaitseväe Logistikakeskuse Logistikapataljoni ! Siit saingi aru ,et Suur-Sõjamäe logistika pataljoni minek !! Või siis sealt saadetakse Marja-tänavale teenima ?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.03.2010 18:14 

O_o kirjutas:
Oskab keegi öelda mitu kuud ette teatatakse kui väkke võetakse?
Tuli jälle arstiku komisjoni kutse (mingi 4 korda olen selle läbinud).

Selleaasta kohad on täis?

On mul ohtu et pean 2010 suvel minema, (arstlik on 2010 aprilli lõpus) ? Määratud olen autojuhiks ja 11 kuud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.03.2010 18:38 

Oopc sobiks sidepatti väga hästi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.03.2010 19:59 
Kasutaja avatar

O_o kirjutas:
O_o kirjutas:
Oskab keegi öelda mitu kuud ette teatatakse kui väkke võetakse?
Tuli jälle arstiku komisjoni kutse (mingi 4 korda olen selle läbinud).

Selleaasta kohad on täis?

On mul ohtu et pean 2010 suvel minema, (arstlik on 2010 aprilli lõpus) ? Määratud olen autojuhiks ja 11 kuud.

Kus sa nii vara juba tead et autojuht?
see ikka selgub peale noorteaega, kes kuhu läheb ja kui hästi läheb saad valida mida teed ja kuhu lähed :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.03.2010 10:10 
Kasutaja avatar

Magamise suhtes omast kogemusest mäletan kohati muud, kuid jaah mingis suhtes võiks hetkel vabalt 11 kuud vol2 tiksuda :D
Seoses sellega lendas kordusõppuse kutse maikuuks postkasti. Tõeliselt kaunis, vahetult enne eksamisessi. Aga elame näeme :evil:

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2011 12:59 

Kas arstlikus komisjonis öeldakse kohe kuhu, kuna ja kauaks lähed? ning kas annab seal kuidagi paluda ka enda saatmist näiteks võru asemel tapale?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2011 13:08 
Kasutaja avatar

mulle anti arstlikus paar valikut kuhu minna/mida tegema ja siis ise valid..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2011 15:20 

4wd kirjutas:
Kas arstlikus komisjonis öeldakse kohe kuhu, kuna ja kauaks lähed? ning kas annab seal kuidagi paluda ka enda saatmist näiteks võru asemel tapale?

ma püüdsin seal komisjonis iga testi võimalikult palju häirida ja failida, siiski arvati et kõlban...
tegin testi (ehk siis suvaliselt jagasin ristikesi lahtritesse) ja lõpkokkuvõteks mulle öeldi tubli ! :err

mul igatahes küsiti, kas on eelistusi. Vastasin, et jah, tahaks kodulähedale ehk mitte kaugele.
pakuti tapat.
küsisin mis seal, öeldi et mingi õhu ja suurtüki. noh pange mind siis sinna suurtükisse...whatever it means.
siis ma juba küsisin millal minek ja mul küsiti millal tahad, ütlesin, et see aasta ei taha ja suvel ka mitte.
ja pandi siis tähtajaks 2011 oktoober. (tegu oli siis mingi aastataguse juhtumiga kus käisin)

kas aint mulle nii joppas, et nii lõdvalt läks ?

EDIT: see sõjavägi ikka täielik fail... kus ku*at ma autot panen....kes korteri eest plekib? peab vist miniseelikus kohale ilmuma ja ütlema et olen homo, ehk siis visatakse kohe välja....(kui just midagi muud nad seal teha ei kavatse selle peale) :ouh

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2011 15:43 

Tere

Arst kom. ainult soovitab. Staap määrab/suunab. Loomulikult arvestatakse ka teenija soovidega. Väga narr on panna Narva mees Valgasse aegateenima, aga kui soovi on ....siis miks mitte.
Kahjuks kaotati ära parim väeosa TÜPK (paljud on pärast kiitnud, et õpitud/rakendatud oskustest oli kasu).

Edu Teile

@Sasszz: Soovitaks Tapal pioneerpati, eluliselt kasulikum. Palju Sa ikka "kahuriga" kärbseid lased.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2011 15:58 
Kasutaja avatar

Nii käisin 2009 arstilikus komisjonis (imekombel lasti sealt läbi ),määrati jõhvi jalaväe pataljoni 13 oktoober 2010 läksin ,sain käija kuu aega ja kunagi viga saanud jalg hakkas totaalselt valutama ,laatsaretis anti mulle jalale ainult valuvaigisteid ja kreeme ,lõpuks suunati välja tallinnasse komisjoni ja tuli välja et mu jalg vajab juba lausa operatsiooni ,nii saingi mina sõjaväest minema ja nüüd pean minema operatsioonile ,aga see arstlik komisjon on küll ikka kuradi lasteaed miskit nad ei kontrolli.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2011 16:09 

Saab valida ka, et kas 11 kuud või 8 kuud ? Kuida nende 11 kuu meestega on, saavad kõik teha c-kat load seal, kes tahavad ?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2011 16:18 

Tere

On võimalus valida: load või pagunid. Tavaliselt vägi eelistatakse, et ajudega teenijad valivad pagunid. See ei ole muidugi määrav - valid mis sobib.

Edu

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2011 16:19 

Keegi on proovinud oma teenistus kohta muuta pärast arstliku ? Ja mis põhjusel ?
Ise saatsin avalduse teenistuskoha muutmise asjus, aga ei rahuldatud seda. Põhjuseks toodi, et igale pataljonile on määratud kohtade arv.
Mul küll ei antud valida, kuhu ma lähen ja kauaks. Üeldi kohe ära, et 11 kuud kuna oled keskkooli lõpetanud ja koha suhtes pidin ise küsima, et kas kuhugi mujale saaks minna, aga oli valida ainult 2 koha vahel, millest valisin ebasobivama, kuna ei teadnud kus ja millega teine pataljon tegeleb. Valida oli siis Kalevi jalaväepataljoni(paldiskis) ja logistika pataljoni(tallinn, kodust mul paari km kaugusel) vahel.

Viimati muutis Jojos, 18.01.2011 16:23, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 273  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis