talon kirjutas:
Täna oli just hea näide, miks on Soomes parem töötada kui eestis. Lõpetasin yhe teise mehe tykitööd, kuna ta haige vms. Tegin tunniga,, kuna poel enam terviklik töö, vaid osa. Ylemus aga ytles , et pane tykitööna kirja, saad rohkem(on tglt osade kaupa ka hinnad olemas). Sellist asja eestis NEVER ei juhtu(päeva palga vahe tuli 2.5x)
PS: see pole esimene kord.
Ära ütle nii. Mina tegin põhimõtteliselt augustis tükitööd. Anti aega 20 päeva, ametlik tööpäev oli 9-st 5-ni. Sisse arvestatud lõunad ja muud asjad. Maksimaalselt tegin ma 2,1 päevanormi, üldjuhul piirdusin 1,5-ga. Kusjuures päevanormi sai pressingu all tehtud ära kolme tunniga. Tuleks mainida, et pole ehitusvaldkond.
neG-i jutule tahaks siiski öelda üht... ära nüüd päris roosade prillidega ka asju vaata, kuna täna kirjutasid sa mõned tunnid varem postituse:
neG kirjutas:
Ma jõuan iga päev 15-30 min hiljem tööle kui leping seda ette näeb

Kui kohale jõuan siis esimesed 30 min kolan tavaliselt sr.org, postimees.ee, itnurk.com jne. Panen vaimu tööpäevaks valmis..
Kui nüüd mõistan korrektselt, on Soomes ametiühingud, mis seisavad töötajate õiguste ja vajaduste eest. Aga ma arvan, et sellist töövälise asjaga tegelemist ja lihtsalt logelemist, laisklemist... seda ei võeta vastu üheski ettevõttes.