Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 02:06

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 441 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 30  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: "Räägime Eesti palkadest,hinnatõusudest,võrdleme EL-riik
PostitusPostitatud: 05.09.2011 21:57 
Kasutaja avatar

Soomes - Piiksukotid
Eestis - Kõige paremad, tegijad, nutikamad, ilusamad jne jne.

Heameelega toimetaks ise ka Eestis, kui saaks tasuva töökoha. Ning ka palka õigelajal makstakse. Üldjuhul antakse sandikopikaid ja ka nendega lastakse tihtipeale üle, selletõttu ei taha ma oma ajusid kodumaal n_ssida. Läheks kooli, õpiks midagi juurde. Aga riik ju ei toeta ning nii ei tuleks sellest elust seal midagi välja. Kui ikka Eesti elu vähe paremaks läheb loodan ka mina kodumaal tagasi olla.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.09.2011 22:02 
Kasutaja avatar

andres393 kirjutas:
Soomes - Piiksukotid

Heameelega toimetaks ise ka Eestis, kui saaks tasuva töökoha. Ning ka palka õigelajal makstakse. Üldjuhul antakse sandikopikaid ja ka nendega lastakse tihtipeale üle, selletõttu ei taha ma oma ajusid kodumaal n_ssida. Läheks kooli, õpiks midagi juurde. Aga riik ju ei toeta ning nii ei tuleks sellest elust seal midagi välja. Kui ikka Eesti elu vähe paremaks läheb loodan ka mina kodumaal tagasi olla.

+1 Hindan, et palgapäeval on õige summa arvel.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.09.2011 22:25 
Kasutaja avatar

k2rpman kirjutas:
talon kirjutas:
andres393 kirjutas:
Soomes - Piiksukotid

Huvitav on see, et kõik firmad kus ma eestis töötades olin, sain ma alati õigel ajal palka ja ka õige summa.
Äkki tuleks viga kuskilt mujalt otsida ??

Vedanud sul siis, reaalselt on aga ikka igal pool mingi kusetamine.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.09.2011 22:26 
Kasutaja avatar

Ahjaa, sa oled vist kogu masu aja olnud ka soomes, enne masu sai jah suht normaalselt rahasid kätte jne. Lisaks oleneb tööst ka. Riigiettevõttes poel enivei probleeme. Kõigile siiski ei jagu

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.09.2011 23:05 

talon kirjutas:
Täna oli just hea näide, miks on Soomes parem töötada kui eestis. Lõpetasin yhe teise mehe tykitööd, kuna ta haige vms. Tegin tunniga,, kuna poel enam terviklik töö, vaid osa. Ylemus aga ytles , et pane tykitööna kirja, saad rohkem(on tglt osade kaupa ka hinnad olemas). Sellist asja eestis NEVER ei juhtu(päeva palga vahe tuli 2.5x)

PS: see pole esimene kord.

Ära ütle nii. Mina tegin põhimõtteliselt augustis tükitööd. Anti aega 20 päeva, ametlik tööpäev oli 9-st 5-ni. Sisse arvestatud lõunad ja muud asjad. Maksimaalselt tegin ma 2,1 päevanormi, üldjuhul piirdusin 1,5-ga. Kusjuures päevanormi sai pressingu all tehtud ära kolme tunniga. Tuleks mainida, et pole ehitusvaldkond.

neG-i jutule tahaks siiski öelda üht... ära nüüd päris roosade prillidega ka asju vaata, kuna täna kirjutasid sa mõned tunnid varem postituse:
neG kirjutas:
Ma jõuan iga päev 15-30 min hiljem tööle kui leping seda ette näeb :)
Kui kohale jõuan siis esimesed 30 min kolan tavaliselt sr.org, postimees.ee, itnurk.com jne. Panen vaimu tööpäevaks valmis..

Kui nüüd mõistan korrektselt, on Soomes ametiühingud, mis seisavad töötajate õiguste ja vajaduste eest. Aga ma arvan, et sellist töövälise asjaga tegelemist ja lihtsalt logelemist, laisklemist... seda ei võeta vastu üheski ettevõttes.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.09.2011 05:54 

Soomes näiteks rakennusliitto on küll hea asi. Eks samuti ka talotekniikkanliittoja teisedki samalaadsed ühingud. Ma pole ise üheski ühingus olnud ja tegelikult, paljud tööandjad liidumehi ei tahagi. Mitte selle pärast, et huijamine päevakorral oleks, aga põhimõtte pärast. Näiteks: Võtad tööle inimese, kes on rakennusliittos. On sul tööl paar aastat, siis märkad, et mees on laisk. Ei viitsi tööd teha, vedeleb, ei täida kohustusi jne. Tahad mehe lahti lasta. Lasedki. MEes läheb rakennusliitto, et näe, lasti lahti, et ma olevat laisk. Tuleb liitto esindaja, uurib asju, ja mitte kuidagi ei taha aru saada, kuidas 2 aastat kõlvanud mees järsku nii laisaks muutus, et enam tööle ei kõlvanud. Ja probleemid ja paberimäärimine algavad. Töötaja vinklist on aga need liidud vinged asjad. Koondamise või töötuks jäämise korral makstakse päris pikka aega rahasid jne.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.09.2011 12:42 
Kasutaja avatar

mx7k kirjutas:
Kui nüüd mõistan korrektselt, on Soomes ametiühingud, mis seisavad töötajate õiguste ja vajaduste eest. Aga ma arvan, et sellist töövälise asjaga tegelemist ja lihtsalt logelemist, laisklemist... seda ei võeta vastu üheski ettevõttes.

No seda netis nillimist tööpäeva alguses isegi soositakse, töö pole pidev, ülemus jõuab minu juurde tavaliselt kella 9.30 - 10.00 ajal ja siis kuulen alles mida täna teha vaja..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.09.2011 13:56 

k2rpman kirjutas:
talon kirjutas:
andres393 kirjutas:
Soomes - Piiksukotid

Huvitav on see, et kõik firmad kus ma eestis töötades olin, sain ma alati õigel ajal palka ja ka õige summa.
Äkki tuleks viga kuskilt mujalt otsida ??

Ühinen ka k2prman`iga.
Ainuke sektor, kus elu jooksul on palgaprobleeme olnud, oli kunagi ehitussektoris. Teised ametid (peamiselt müügitöö) puhul pole täheldanud kõrvalekaldeid kuupäevadest ja kui palgapäev langeb nv peale, siis kantakse reedel üle. Jutt käib ametlikust tööst. Vähegi soliidne firma endale vigureid ei luba. Muidugi kindlasti esineb ka erandeid, kuid selleks ongi töölisel võimalus valida tööandjat :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.09.2011 17:53 

Puudub ka konkreetne kogemus ja näide, aga siit-sealt olen kuulnud. Liidumees- siis järelikult ajab minutipealt oma pause taga jne. Kuid kordan, puudub konkreetne näide elust, seega palun mitte lahmima hakata.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.09.2011 18:52 
Kasutaja avatar

Mis osa sa esimest korda kuuled? Ilma põhjuseta ei tohi jah meest lahti lasta ja laiskust on ju pm võimatu tõestada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.09.2011 21:50 

minule meeldib eesti, sest see on minu kodu. samas ei löö ma risti ette võimalustele välismaal, kus tihtipeale on paremad tingimused. paremad tingimused ei tähenda tingimata palgaraha.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.09.2011 14:35 

Noh, krss. Kuidas kommenteerid? Peale selle, et ÄP on kollane...

http://www.ap3.ee/opinion/2011/9/6/ap-r ... ankri-ette

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.09.2011 16:37 

Päris huvitav propaganda iseenesest. Kümne aasta pärast saab ehk riik kõigile elamiskõlblikuks jälle. Optimism pole kuritegu.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.09.2011 17:29 

k2rpman kirjutas:
talon kirjutas:
Mis osa sa esimest korda kuuled? Ilma põhjuseta ei tohi jah meest lahti lasta ja laiskust on ju pm võimatu tõestada.

siag kirjutas:
paljud tööandjad liidumehi ei tahagi.

Seda osa.

siag kirjutas:
Puudub ka konkreetne kogemus ja näide, aga siit-sealt olen kuulnud. Liidumees- siis järelikult ajab minutipealt oma pause taga jne. Kuid kordan, puudub konkreetne näide elust, seega palun mitte lahmima hakata.

No mulle isklikult soovitas tööanda kohe liitu astuda. Lihtsalt enda turvatunde pärast.

Samuti, ega vahet pole kas oled liidus või mitte. Kui inimene on ikka laisk või loll, siis ega see liit teda paremaks ei tee !

Üldiselt ma kaldun arvama, et see jutt on suhtkoht BS, kuna lahtilaskmiseks leiab alati põhjuse.
Meil oli mõned kuud tagasi päevakorras just see, kus lasti lahti kaks meest kes olid NÖ nõrgemad lülid.
Mõlemad mehed olid töödanud firmas 30+ aastat.

Need kaks meest on siis praegu rikkad. Kui saladus pole, siis mis firmas töötad? Et kust 30 aastat töötanud nõrgemaid lülisid lahti lastakse?Samas, kui oled mingi renditööline, siis võid olla kus liidus tahes, kui vaja pole, saadetakse pikalt. Sen takia need rendifirmad olemas ongi. Et vajadusel mehed tööle võtta ja kui enam vaja pole võib kohe pikalt saata.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.09.2011 22:27 

et põhimõtteliselt on tegu rooma klubi SR divisioniga?

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 441 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 30  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 16 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis