Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 11.05.2025 21:29

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214 ... 273  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Eesti Kaitsevägi
PostitusPostitatud: 25.06.2014 18:00 
Kasutaja avatar

Olen kokku korjanud igast foorumitest ja ühte tekstikasse lisanud, ehk jääb siit miskit silma:

Kood:
"Draax"
Oma ajateenistust meenutades soovitan kaasa võtta:

1) Hügieenitarbed ja soovitavalt ka mõnus kott, kuhu need kõik panna, et seljakotis laiali ei pudeneks.
2) Pardel (akudega), hea metsas lõuga nüsida, samas ?iletiga ajades võivad piimahabemed lubada endale luksust habet mitte iga päev ajada.
3) Vana hambahari ja vatitikud (relva puhastamiseks), mõni väike pintsel (pikema varrega) samal eesmärgil
4) Sokke. Varustuse hulgas saad ainult mõned paarid ja suvisemal ajal rännakul oleks tark neid vahetada mitu korda päevas. Pealegi pead harvem pesema. Sokid soovitan võtta pigem paksemad, aga ma ei tea kas odavad spordisokid kõige paremad on. Varustuses on 3 paari pakse poolvillaseid, suhteliselt soojad, parajalt paksud ja samas vältisid saabaste hõõrumist, kui poest kuskilt sarnaseid leiad, on ilmselt parim.
5) Villaseid sokke. Need varustuse omad on suht nirud, kellel vanaema kududa oskab, siis nn. vanaema villased on kordi paremad ja soojemad, kui talvel metsas olla.
6) Must niit ja nõel. Soovitavalt ka nende kasutamise oskus icon_biggrin.gif
7) Võid võtta musti/tumerohelisi T-särke. Noorteajal ei lubata oma särke kasutada, hiljem olid reeglid lõdvemad. PEAVAD olema ümara kaelusega. V-kaelus ei sobi. Samas talvisemal ajal soblaka või kampsuni all ei oma väga tähtsust
8) Villaseid kindaid. Paksud ja sõrmikud. Kohapealt saad head villased sõrmikud, nahast peopesa osaga. AGA neid võiks olla mitu paari, sest esiteks lähevad nad talvel metsas märjaks ja tahaks vahetada ning teiseks võib igasugu õnnetusi juhtuda (nt. paned nad kuivatades kogemata ahju kohal põlema vms.).
9) Oma dressid ja jooksutossud. Sport = sõjaväe mõistes enamasti jooksmine.
10) Taskulamp (telgis hindamatu  thumbs_up.gif )
11) Korralik nuga, soovitavalt mingi asjalik kõikelõikav + konserviavaja combo.
12) Õrnema nahaga tüübid peaks võtma mingi kreemi kaasa. Te ei taha teada, mida see maskeerimismöks + külm ilm teie näonahaga teeb  icon_neutral.gif
13) Korralikud villiplaastrid (ilmselt saab mingeid ka kohapealt või siis osta, aga parem ikka, kui endal on korralikud olemas ja saad tihti vahetada kui vaja).

inc

Dokumendid (IDkaart, pangakaart ja juhiluba)
Hambapesuvahendid (hambapasta ja hari)
Pesuvahendid(šampoon, seep (karbiga), nuustik, näopesuvahendid)
Habemajamisvahendid- pardel
Küünekäärid
Vihik+pastakas
Niit+nõel
Spordiriided+jooksujalatsid
Riided: aluspüksid (x3), sokid (x3), T-särk tumeroheline (2x)
Väheke sularaha
Taskulamp
Taskunuga
Taskurätikud

shelby-sv

kateloki kilekotid (ei pea katelokki metsas pesema)
mustad töökindad (metsas mugavam ja ei pea käsi maskeerima)
käte/näokreem (maskeerimiskreem tuleb paremini maha)
spordiriided
mustad sokid (mitu paari)
mustad t-särgid (suvalised prisma särgid 5tk)
aluspesu (kv kaltsud hakkavad hõõruma)
taskulamp/pealamp (telgis kasutamiseks)
taskunuga konserviavajaga (metsa kaasa)
väike peegel (maskeerimiseks)
sääsetõrje!
normaalne pastakas (kv omad töötavad harva)
tikud ja välgumihkel (relva puhastamiseks jne)
vatitikud ja vana hambahari (relva puhastamiseks)
plaastrid (saapad võivad hõõruda)
oma plätud (kohalikud on nartsud)
talk (pidavat rännakul abiks olema)
hügieenitarvete kott (et asjad laiali ei oleks)
sisetallad (lampjalgade vastu)

eZ

Praegu plaanin sellised asjad kaasa võtta

2x Dušigeel 500ml
2x Seep
1x Hambapasta 125ml
Habemeajamisvahendid
Spordijalatsid

Taskunuga
Aluspesu
Sokid (Kui palju neid peaks võtma umbes? Ja kas värv ka loeb midagi?)
Telefon

Lauri23

Siiamaani olen kokku kraasa kraapinud endale järgmised asjad:

*näokreem
*kätekreem
*vist isegi mingi jala kreemi?
*plaastrid
*habemeajamisvahendid
*hügieenivahendid
*vatitikud
*jooksujalatsid olemas
*vanad kilepüksid ka kaasa

Veel plaanin osta paar rohelist särki nagu soovitati ja kaasa võtta musti vahetussokke. Talki ostan ka väikse purgi.
Kas vaja veel midagi kriitilist kaasa võtta?

KRK FB leht
Juba 9. juulil tulevad Kirde Kaitseringkonna väeosadesse uued ajateenijad. Kindlasti said kõik noormehed Kaitseressursside Ametist nimekirja, mida võiks kaasa võtta. Jaanuarikutse ajateenijad aga panid kokku nn "good to have" asjade nimekirja, kust võib veel mõne näpunäite leida:
1) Käekell. Võimalikult odav, valgustusega ja äratusega kell aitab olla õigel ajal õiges kohas.
2) Varusokid. Kuigi saate ka kaitseväe sokke, väike varu ei teeks paha. Soovitavalt musta värvi.
3) Midagi magusat (šokolaad, kommid, küpsised). Varusid saab täiendada ka kohapeal, Sõdurikodus.
4) Hügieeni- ja näohooldusvahendid. Igal hommikul tuleb habet ajada ning habemeajamis vahendeid kulub seetõttu ehk rohkem kui tsiviilelus.
5) Väike peegel.
6) Rasvane näokreem. Määrimiseks enne camo (näomaskeering) tegemist. Tänu kreemile ei lähe värv nahapooridesse. Hästi sobib NIVEA kreem lapikus sinises karbis.
7) Niisked salvrätid. Hea metsa kaasa võtta nii camo eemaldamiseks kui ka hügieeni tegemiseks välitingimustes.

Araablane

Dokumendid:
Pass
ID-kaart
Juhiluba
Pangakaardid

2. Hügieenitarbed:

Hambahari
Hambapasta
Habemeajamisvahendid
Seep karbiga, švamm
Küünte lõikamise vahend
Šampoon
Beebilapid (niisked lapid, camo maha pesemiseks ja pesemiseks metsas)
Talk (jalgadele)
helosan kreem (paned enne camot peale et seda lihtsalt maha pesta)
Plaastreid (uued kirsad hõõruvad jalad lõhki, hea kui on rullteip)
Sääsetõrje (ei oska öelda kas seda lastakse, vaja läheb)

3. Riided:

Aluspüksid (saad 3 paari mis on nagu langevarjud)
Sokid (saad kuskil 6 paari kuid vastavalt maitsele ei sobi need paljudele)
T-särk (tumerohelist värvi, kohapealt saad ainult 2 või 3)
roheline pearätt (kiivri alla, ei oska öelda kas reaalselt mõttekas)
võrksall (sääskede vastu ja talvel kaela soojas hoidmiseks. Tapal saab seda kohapealt ka osta)
pesukott (kui pesed mitme inimesega koos pesu siis on lihtne et asjad lähevad sassi, sellega mitte)
kindad (hoiduda käte peal camo kasutamisest jne, ei tea kas reaalselt vajalik)

4. Stuf

Käekell (kindlasti taustvalgustusega!)
Blokk/ 2? Suitsu (isegi kui ei suitseta saad müüa/ vahetada magusa vastu... või siis hakkad suitsetama)
Prillitoos (et hoida varuprille)
Lisaprillid (igaks juhuks kui ei soovi pimedana ringi joosta)
siirupit, magusat (energia kulu tuleb suur, valmistu selleks)
termostass (well, daah)
Sularaha (igaks juhuks)
Telefonikaart (ei oska öelda kas mõttekas, isiklikult ei võta)
Kirjutusvahend (igaks juhuks, saad ühe aga hea kui endal korralik on)
Õmblusvahendid (sodur.com soovitab)
Taskunuga (sodur.com soovitab)
Taskupeegel (camo peale kandmiseks asendamatu asi)
Saapahari ja viks (sodur.com soovitab)
Välgumihkel (hea kui endal on lisaks)
Kilekott
Pealamp (taskulamp on möga kui pead pimedas kotist asju otsima)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.06.2014 18:52 

Tänud!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.06.2014 20:11 

Mingite kinnaste/särkide vms teemadel on ka soovitusi? Mingeid spetsimaid kindaid/sokke/särke/vms äkki soetada omale mis taolise elu mugavamaks teeks. Noh, et umbes üks asi on prisma-special särk, teine asi on kui võtaks reaalselt mingi hea ja mugava särgi mis higistamiseks paremini kõlbab.
Ise lähen Viru Jalaväepataljoni ja mõtlen kas mul tasub igast tavaari kaasa võtta, viimati ei lubata neid kasutada ja raiskan ilma asjata raha.

Kuidas sellise kola hoiustamisega on? On mingi eraldi kapp ka kuhu oma isiklik tavaar paigutada mida igapäevaselt ei pruugi kasutada? Või käib kõik ühte kappi ja mõistlikum vähem kola kaasa võtta?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.06.2014 20:17 

Kas siit mõni mees ka 1.juuli Tapale suurtükki tuleb ? :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.06.2014 22:05 

head asjad on nn rattasõidu kindad... ise kasutasin nn pikki versioone ehk siis ,,lõikamata näppudega,, hea laskmas käia ja metsas mõllata sellisete õhukestega.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.06.2014 22:52 

Six-Fo kirjutas:
Mingite kinnaste/särkide vms teemadel on ka soovitusi? Mingeid spetsimaid kindaid/sokke/särke/vms äkki soetada omale mis taolise elu mugavamaks teeks. Noh, et umbes üks asi on prisma-special särk, teine asi on kui võtaks reaalselt mingi hea ja mugava särgi mis higistamiseks paremini kõlbab.
Ise lähen Viru Jalaväepataljoni ja mõtlen kas mul tasub igast tavaari kaasa võtta, viimati ei lubata neid kasutada ja raiskan ilma asjata raha.

Kuidas sellise kola hoiustamisega on? On mingi eraldi kapp ka kuhu oma isiklik tavaar paigutada mida igapäevaselt ei pruugi kasutada? Või käib kõik ühte kappi ja mõistlikum vähem kola kaasa võtta?

Isiklik tavaar tuleb esimesel võimalusel koju saata (külalistepäeval ja mõtlen selle all enda jalatseid, riideid, millega saabusid jne). Isiklikest särkidest nii palju, et neid kanda ei tohi. Kui just pole äärmiselt sarnane kaitseväe poolt antavatega. Head matkasokid/saapasokid on väga head. Pikemad rännakud jms. Isiklike kinnaste olulisus tuleb välja pigem talve saabudes. Suvel pole väga tarvis läinud mingeid kindaid. Kui on läinud, siis kv poolt antud kinnastega olen hakkama saanud.

Samuti olen kuus kuud hakkama saanud ka ilma käekellata. Saab vajadusel telefonist kella vaadata. Metsalaagrite jms jaoks on suhteliselt asendamatu akupank (kui oled selline, kes ilma internetita hakkama ei saa) :D Ja telefonile leia mingisugune kott vms, et niiskus ja muu sodi seda ära ei rikuks.

Üldjuhul võta isiklikke asju kaasa nii palju kui vaja ja nii vähe kui võimalik.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.06.2014 23:07 

Ah mingu persse ma ei saa aru miks nüüd särkide ja asjadega koinitakse, ma ei viitsi nagu mingi tõhk küll olla, vähemalt iga nädalapäeva jaoks võiks ikka oma särk olla :D
Telefoni võib seal nii vabalt kohe kasutada? Ma mõtsin koguaeg et noorteajal väga telefoni ei näe.

Krt siis peab hakkama sorteerima mida ma välja praagin oma tavaarist. Sai igasuguseid kola ostetud soovituste järgi, alates nendest kuradi beebipulbritest/lappidest(võtsin mitu pakki kohe) lõpetades erisuguste plaastrite ja geelidega(mul põlv persses, aga ära ei pääsend tollega, ilma igasugu geelide ja asjadeta väga ei saa, vaja põlveortoos ka vist sebida omale kui koormust rohkem saama hakkan)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.06.2014 23:29 

Six-Fo kirjutas:
Ah mingu persse ma ei saa aru miks nüüd särkide ja asjadega koinitakse, ma ei viitsi nagu mingi tõhk küll olla, vähemalt iga nädalapäeva jaoks võiks ikka oma särk olla :D
Telefoni võib seal nii vabalt kohe kasutada? Ma mõtsin koguaeg et noorteajal väga telefoni ei näe.

Krt siis peab hakkama sorteerima mida ma välja praagin oma tavaarist. Sai igasuguseid kola ostetud soovituste järgi, alates nendest kuradi beebipulbritest/lappidest(võtsin mitu pakki kohe) lõpetades erisuguste plaastrite ja geelidega(mul põlv persses, aga ära ei pääsend tollega, ilma igasugu geelide ja asjadeta väga ei saa, vaja põlveortoos ka vist sebida omale kui koormust rohkem saama hakkan)

Beebilappe soovitan kindlasti võtta. Eriti suvel kuluvad marjaks ära. Plaastritest ja geelidest nii palju, et üldjuhul saab neid laatsaretist ka (milleks enda raha raisata). Kui spets geelid, siis võta kaasa. Aga kapi ruum on piiratud ;D Ise võtsin ka paki plaastreid kaasa ning kaks nädalat tagasi võtsin sealt pakist esimese plaastri. :D Telefoni kasuta palju jaksad aga ära vahele jää :D Noorteajal eriti. Me saime üldjuhul vahetundidel ja õhtul kella 21.15-22 kasutada. Keegi Sind 24/7 jälgida ei jõua ka, nii et jamh..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.06.2014 23:53 

Kindad on suvel head kui maskeerima peab. Suht rõve on mäkerdatud kätega ringi käia. Tumedaid kindaid lubati käte mäkerdamise asemel kasutada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.06.2014 23:54 
Kasutaja avatar

eiole mõtet tassida mõtetud jama kaasa,olin 2013jan kutse virus,ja mul polnud isegi käekella.
aga seal muutus see asi ka suht jamaks,liigapalju õigusi antud noortele,aga no mina sain veel distsipliini hoida,aga palju õnne praegustele seerudele.
eks memmekate jaoks ole see elu nii leboks tehtud-

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.06.2014 23:59 

Käekell on küll täiesti mõttetu vidin. Kasarmus on nagunii iga nurga peal kell üleval. Metsas kaevad kellaajast olenemata kaevikut või teed midagi muud debiilset. Kui mingi vigin on siis saadad pikalt kuna sa ei pea isikliku varustust metsa vedama.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.06.2014 01:48 

rehepeks kirjutas:
Käekell on küll täiesti mõttetu vidin. Kasarmus on nagunii iga nurga peal kell üleval. Metsas kaevad kellaajast olenemata kaevikut või teed midagi muud debiilset. Kui mingi vigin on siis saadad pikalt kuna sa ei pea isikliku varustust metsa vedama.

mul polnud väes käekella ja tundsin alguses puudust...aga jah, lõpuks oli suht suva mis kell oli :D Jaoülema kell käis nagunii 5x kiiremini.

Ainuke koht kus oleks vaja olnud oli paar korda ööorjenteerumisel...nii puht uudishimust..

ja noh kui käekell võtta, siis seieritega sest et sellega on hea päevasel ajal suunda määrata kui läbi ussiemmi tahta asju ajada :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.06.2014 07:29 
Kasutaja avatar

Kinnaste kohapealt soovitaks veel Swix suusakindaid.
Väga vastupidavad, samas soojad ja samas mugavad ja õhukesed.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.06.2014 08:33 
Kasutaja avatar

Six-Fo kirjutas:

Metsas olles võib vormi all ükskõik mis olla, endal oli üks HellyHanseni superdry vms särk.
Lõpuks higistab selle ka nii täis et vahet väga pole, aga samas talvel oli tollega kordades soem kui KV soblega. Kindad olid mul mingid taolised: http://www.stokker.ee/p:1493772/isikuka ... hmendus-xl
Kaks paari läks ajateenistuse jooksul neid. Kasutasin kui taktika kinnastena. Remondi jaoks oli konteinerist alati uued võtta.
Oma kola võid hoida kapis, suurem mant lase järgi tuua esimesel külastuspäeval.
Nagunii on neid kapirallisid ja asju ning siis ebamugav kui asju rohkem kui rubla eest.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.06.2014 09:35 
Kasutaja avatar

Võid rohkem manti ka kaasa võtta, aga võta mingi karp või asi kaasa kuhu need sisse paned.
Meil huiati Tapal isiklike asjade vahega ka normaalselt ja tiriti väljalubasid pooleks. Asjad karpi said siis rahuneti maha. Joogid asjad paned taha otsa püsti ja ongi olemas. SBK ajal saad lihtsalt mingeid mõttetuid miinuseid selle eest ja olenevalt kaadrist see siis kas mõjutab midagi või ei mõjuta. Meil ei mõjutanud. Eelpool kirjutatu kohta ka, et telefoni aeg hakkab just alates 22 :D . Alguses käivad tubades kontrollimas, et ei kasutaks, aga saab selle ka ära huiata. Ööseks padja alla, hommikul kappi esimese asjana ja olemas. Hiljem on niikuinii suht palju passimist kui metsas pole ja kasutatakse enamus ajast. Riietuse kohta nõustun ka eespool kõneletutega. Sooja pesu võib vabalt enda oma võtta, sest need kaitseväe pedekad ja soble on jama tegelikult. Särke võis vist ka olla aga tavalised tumerohelised. Bokserid meile üteldi ühevärvilised kirjadeta võivad olla enda omad ja soovitatavalt mustad.

Saab24 - Saab originaal varuosad & muu.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214 ... 273  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis