Oleme sõpradega suured jalkafännid ja ootasime MM-i juba aasta eest.
Planeerisime mängude vaatamiseks omale peredest, tööst ja muust väheütlevast ajad vabaks ning suvila külmkapi ostsime viina ja õlut täis.
Lõpuks saabuski too õnnis aeg! Hakkasime juuni keskel mängu vaatama, kui juba sain oma naiselt sõnumi. Aga seal oli manitsuste aseme kirjas, et mehed, võtke pits viina iga kord, kui Lembitu Kuuse ütleb "muidugi".
Õnnelikud selle üle, et naine lubab viina juua, seadsime oma pitsid töökorda ja asusime ootama. Oleks me seda teadnud! "Muidugi" mürtsus nagu aafrika trumm! Kas naine oli selle Kuuselt tellinud? Vaevalt jõudsime väikese hundijala alla visata kui oli vaja uued kiiresti peale valada!
Kõvad mehed nagu me oleme, ei julgenud keegi öelda, et võib-olla lõpetaks. Pealegi, see piinaks muutuv joomine oli ju nõrgema sugupoole soovitatud...
Mängu lõppu ei mäleta meist keegi. Hommikul silmi avades nägin, et suvilas oleks nagu pomm lõhkenud. Kõikjal maas vedeles suupisteid, külmkapi uks oli lahti unustatud, telekas oli diivanisse tõstetud ja sõbrad näoli maas.
Enesetunne oli kõike muud kui hea. Pea lõhkus ja kõrvades tagus häirimatult "muidugi" koos vuvuzela pasunatega.
Läksime vaikides laiali ning mingit initsiatiivi veel kord kokku tulla ei tekkinud meil MM-i lõpuni.

Kuidas öelda Arnold Rüütli stiilis välja lihtne lause: Ingrid, ma lähen poodi õlle järele „Seoses kätte jõudnud äärmiselt tõsise, et mitte öelda teatud mõttes kriitilise situatsiooniga meie lähiümbruses, ma pean siin silmas teatavaid puudujääke, mille ületamatus võib põhjustada meie mikrokliimas raskestiprognoositavaid tagajärgi ja võibolla oleks siin asjakohane meenutada ühte teist teatavalt kriitilist situatsiooni kogu Vabariigis kümme aastat tagasi, mille me ühiste jõupingutuste tulemusena ja tänu siinkõneleja vastutustundlikule initsiatiivile, suutsime lahendada — mis ma tahan öelda? — ma tahan öelda, et me ei saa nüüdki taanduda oma põhimõtetest alla anda, me peame poest paar õlut ära tooma, Ingrid.“