Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 07.05.2025 02:35

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222 ... 273  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Eesti Kaitsevägi
PostitusPostitatud: 30.07.2014 17:55 

Ei hakkanud tervet teemat läbi lugema, aga ehk oskab keegi öelda kui suured on trahvid, kui tihti trahvivad kui kaitseväkke ei ilmu?

Aeg on paigas ja oodatakse septembri lõpus Tapale.(kunagi sai ilusti arstlikus ära käidud ja oli isegi plaan minna) Hetkel minemas ma sinna pole - elan ja töötan välismaal(plaan ka haridus teed seal jätkata) ja ajada oma asju. Konkreetselt ingoreerima ei hakka neid, kindlasti suhtlen ja annan teada neile kus/mis ja miks.
Maha pole vaja tegema hakata nendel siin kaitseväe poolt kahe käega on. Tõesti pea ees sõtta ei jookseks eesti riigi eest, minu arvamus.
Sooviks asjakohaseid vastuseid.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.07.2014 23:46 
Kasutaja avatar

kui aegpaigas ja ei ilmu siis oled väejooksik,kui peale 72h ei ilmu kohale ss on krimkaristus,võin ka eksida, pead panti ei pane:D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.07.2014 00:13 
Kasutaja avatar

heipahei kirjutas:
Ei hakkanud tervet teemat läbi lugema, aga ehk oskab keegi öelda kui suured on trahvid, kui tihti trahvivad kui kaitseväkke ei ilmu?

Aeg on paigas ja oodatakse septembri lõpus Tapale.(kunagi sai ilusti arstlikus ära käidud ja oli isegi plaan minna) Hetkel minemas ma sinna pole - elan ja töötan välismaal(plaan ka haridus teed seal jätkata) ja ajada oma asju. Konkreetselt ingoreerima ei hakka neid, kindlasti suhtlen ja annan teada neile kus/mis ja miks.
Maha pole vaja tegema hakata nendel siin kaitseväe poolt kahe käega on. Tõesti pea ees sõtta ei jookseks eesti riigi eest, minu arvamus.
Sooviks asjakohaseid vastuseid.

Kirjuta ennast välisriiki sisse, siis ei oota sind Eesti väkke keegi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.07.2014 11:49 

Aitäh kiirete vastuste eest.
Kui mul aeg paigas siis see sissekirjutamine vaevalt midagi mõjutab.
Trahvima hakkavad nad nagunii, samas arvestavad kergendavate asjaoludega. (Olemas nii mõnigi).
Kas keegi teab trahvi suurustest midagi, või kui tihti on võimalik trahvida? Trahve kavatasen maksta muidu.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.07.2014 12:34 
Kasutaja avatar

heipahei kirjutas:
Trahvima hakkavad nad nagunii, samas arvestavad kergendavate asjaoludega. (Olemas nii mõnigi).
Kas keegi teab trahvi suurustest midagi, või kui tihti on võimalik trahvida? Trahve kavatasen maksta muidu.

Sissekirjutus peaks sind vabastama isegi siis kui aeg paigas on.
Trahvima hakati minuteada juba siis kui arstlikusse ei ilmunud, esmane trahv oli vist 150€ sealt edasi 600€, 1200€ ja siis tuli juba kriminaalkaristus.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.07.2014 12:49 

Arstliku komisjoni mitteilmumise kohta on selline lõiguke näiteks.
http://www.kra.ee/ajateenistus/arstlik-komisjon/
Tsiteeri:
Kaitseressursside Ametil on õigus teha kaitseväekohustuslasele ettekirjutus, kui:

• ta ei esita nõutud andmeid ja tõendeid
• ta ei ilmu Kaitseressursside Ametisse või ameti määratud kohta vajalike toimingute tegemiseks
• ta ei osale terviseseseisundi hindamisel või arstliku komisjoni suunamisel täiendaval arstlikul läbivaatusel või uuringul ettenähtud ulatuses või kui ta ei osale kutsesobivuse hindamisel

Kui Teil ei ole võimalik mõnda loetletud kohustustest täita, siis teatage seda viivitamatult Kaitseressursside Ametile. Enne ettekirjutuse tegemist on võimalus kirjalikult tõendada, et põhjused kohustuse täitmata jätmiseks olid mõjuvad. Üldjuhul tuleb selgitusele lisada ka tõendavad dokumendid, nt haigestumisel seda kinnitav perearsti tõend vms. Ettekirjutus tehakse juhul, kui kohustus jäetakse täitmata mõjuva põhjuseta.

Ettekirjutus antakse isiklikult kätte arstlikus komisjonis või saadetakse posti teel menetlusdokumendi väljastusteatega. Kui ettekirjutuse saaja elukoht ei ole teada või talle ei õnnestu ettekirjutust kätte toimetada, siis avaldatakse see Ametlikes Teadaannetes.

Kui tähtajaks ettekirjutuses esitatud nõuet ei täideta, edastatakse ettekirjutus kohtutäiturile sunniraha sissenõudmiseks. Lisaks sunnirahale tuleb sel juhul tasuda ka kohtutäituri kulud. Sunniraha ülemmäär on 640 eurot ning seda võib rakendada korduvalt, kuni ettekirjutuses esitatud nõude täitmiseni.

Ehk siis jäävadki lõputult trahvima kui ei ilmu komisjoni.

Ja ajateenistusse mitteilmumise kohta on selline jutt http://www.postimees.ee/2651672/176-aja ... rimise-all

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.07.2014 13:11 

Aular kirjutas:
heipahei kirjutas:

Sissekirjutus peaks sind vabastama isegi siis kui aeg paigas on.
Trahvima hakati minuteada juba siis kui arstlikusse ei ilmunud, esmane trahv oli vist 150€ sealt edasi 600€, 1200€ ja siis tuli juba kriminaalkaristus.

Huvitav, pole kunagi kuulnud ega ka kusagilt lugenud, et sissekirjutus võiks midagi päästa. Sissekirjutamine pole ju teab mis keeruline ja kui see oleks automaatne vabastus oleks see liiga lihtne.
Tean ise mitut inimest kes pole arstlikku ilmunud 2 korda, siis kirjutati, et kui kolmas kord ka ei ilmu siis tehakse trahvi, selle kahe mitte ilmumisega on pikenenud kogu see jama aasta võrra.
Aga endal kõik arstlik läbitud ja septembri lõpp oodatakse kaitseväkke.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.07.2014 13:41 
Kasutaja avatar

No kui sa pole enam Eesti riigi elanik, siis ei ole ka sul vaja seal aega teenida, või vähemalt mulle nii öeldi.
Võõras riigis aega teenima minna ei saa, kuna pole kodakondsust.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.07.2014 14:44 

Elanik ja kodanik on erinevad asjad. Kui sa saad mõne teise riigi kodakondsuse siis kaotad eesti kodakondsuse (kuna meil pole topeltkodakondsus lubatud) ja enam ei ole kohustatud kaitseväes teenima. Elukoht ei mängi rolli minu teada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.07.2014 15:12 
Kasutaja avatar

Ragnar74 kirjutas:
Elanik ja kodanik on erinevad asjad. Kui sa saad mõne teise riigi kodakondsuse siis kaotad eesti kodakondsuse (kuna meil pole topeltkodakondsus lubatud) ja enam ei ole kohustatud kaitseväes teenima. Elukoht ei mängi rolli minu teada.

No kui Eestisse kolimise plaani ei ole lähima 10 aasta jooksul siis võid need trahvid prügikasti saata, isegi kui need välisriiki järgi tulevad. Ma tean Soome kohta rääkida niipalju, et Soome kedagi välja ei anna ja Eesti jääb pika ninaga. Ainuke võimalus on raha saada, kui Eesti annab asja Soome kohtusse ja sealt võib ka neile negatiivne vastus tulla.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.07.2014 15:59 

Aular kirjutas:
Ragnar74 kirjutas:

No kui Eestisse kolimise plaani ei ole lähima 10 aasta jooksul siis võid need trahvid prügikasti saata, isegi kui need välisriiki järgi tulevad. Ma tean Soome kohta rääkida niipalju, et Soome kedagi välja ei anna ja Eesti jääb pika ninaga. Ainuke võimalus on raha saada, kui Eesti annab asja Soome kohtusse ja sealt võib ka neile negatiivne vastus tulla.

Arvad, et kui kirjutan vaheltult ennem kaitseväkke.minemist ennast nüüd siin inglismaal sisse siis põhimõtteliselt pole neil mulle midagi teha?
Plaanis mul eestisse kolida pole, korra aastas perekonda näha oleks siiski meeldiv.
Midagi nad mulle otseselt ei tee, lihtsalt kui eestisse tulen on konto arestitud ja väikses võlad kaelas?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.07.2014 18:03 
Eliit
Kasutaja avatar

Tuttav läks Austraaliasse, kirjutas ennast siin elukohast välja ja asi moos. Tuli tagasi ja kuna kuhugi ennast uuesti reganud pole, ei tülitata.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.08.2014 01:13 
Kasutaja avatar

heipahei kirjutas:
Aular kirjutas:
Ragnar74 kirjutas:

Arvad, et kui kirjutan vaheltult ennem kaitseväkke.minemist ennast nüüd siin inglismaal sisse siis põhimõtteliselt pole neil mulle midagi teha?
Plaanis mul eestisse kolida pole, korra aastas perekonda näha oleks siiski meeldiv.
Midagi nad mulle otseselt ei tee, lihtsalt kui eestisse tulen on konto arestitud ja väikses võlad kaelas?

No sellepärast kirjutasingi 10 aastat, selleks ajaks on võlad ja nõuded aegunud :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.08.2014 17:56 
Kasutaja avatar

kui sa ka teise riiki ennast kirjutad,siis eesti kodakondsusest sa enne loobuda ei saa,kui kaitsevägi läbitud,või sellest vabastatud oled :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.08.2014 22:07 

Ragnar74 kirjutas:
... Kui sa saad mõne teise riigi kodakondsuse siis kaotad eesti kodakondsuse (kuna meil pole topeltkodakondsus lubatud)...

See lause pole täielikult tõene, kui sa oled sünnijärgselt saanud Eesti kodakondsuse, siis seda ära ei võeta (õigem oleks öelda põhiseadus keelab võtmast), topeltkodakondus on küll keelatud, aga mitte karistatav 8)
Edit: Minu paha, Ilves ikka loobus teisest

Viimati muutis Tõnis_S, 01.08.2014 22:15, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222 ... 273  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis