heipahei kirjutas:
Ei hakkanud tervet teemat läbi lugema, aga ehk oskab keegi öelda kui suured on trahvid, kui tihti trahvivad kui kaitseväkke ei ilmu?
Aeg on paigas ja oodatakse septembri lõpus Tapale.(kunagi sai ilusti arstlikus ära käidud ja oli isegi plaan minna) Hetkel minemas ma sinna pole - elan ja töötan välismaal(plaan ka haridus teed seal jätkata) ja ajada oma asju. Konkreetselt ingoreerima ei hakka neid, kindlasti suhtlen ja annan teada neile kus/mis ja miks.
Maha pole vaja tegema hakata nendel siin kaitseväe poolt kahe käega on. Tõesti pea ees sõtta ei jookseks eesti riigi eest, minu arvamus.
Sooviks asjakohaseid vastuseid.
Omast kogemusest - esimesel korral helistati ca 7 päeva enne minekut ette, et kas on ikka meeles, et pead tulema. Peale seda õigel päeval kohale mitte minnes helistatakse nii, et telefon punane. Uuritakse kus oled, miks seal pole + ähvardamine igast huvitavate asjadega. Peale seda mingi aeg tuleb koju kiri, et shalalalaa, väärteomenetlus Sinu vastu alustatud, tule sel ajal siia kohale aru andma. Seda saab ka edasi skippida paar nädalat (ise olin sel ajal välismaal ja saatsin kirja neile, et sorry ei saa tulla sel ajal, teeme teine kord). Kohale minnes mingi paber ette näidata, siis kõik OK. Kui pole, siis trahv ~280€. Teisel korral on sama teema, trahv ainult ~500. Ise pidasin 5a vabadusvõitlust ja võitsin, good luck.