fordipede kirjutas:
RustyZ kirjutas:
Jah aga puänt on selles et sa pole nendega lepingud sõlminud kui sinna pargid. Ükski leping ei saa kehtida ilma allkirjata ja ilma et enne lepingu sõlmija tuvastatakse.
Ei ole päris nii, ka suuline leping on meie seaduste järgi leping.
Lisaks, kui sa lähed torrentilehele porri alla tirima, on lehel kindlasti hoiatus, et lehe valdaja et vastuta sisu eest vms. Nüüd saad viiruse, arvuti lendab õhku, kaotad kõik enda failid ära, tekib peretüli jne.
SA pole lepingut sõlminud, allkirja andnud, mine nõua välja torrentilehe haldajalt kahjud.
Suusõnaline? Kellega ma parklasse sisse sõites suusõnalise lepingu sõlmin? Teadetetahvliga v?
Edit: pealegi mida see õiguskantsler jaurab, isikuandmeid ei tohi seaduse järgi väljastada ühelegi erafirmale olenemata olukorrast kui lepingus pole määratud vastupidi (va politseile). Kuna (räägin hüpoteetiliselt) mina pole isikuandmeid eraparklale andnud siis isegi kui nad kuskilt need laua alt hangivad ei tohi nad neid töödelda kuna luba minu poolt puudub. Seega ei tohi nad edastada neid nt krediidinfole ega inkassole jne.
Peaks maanteeametiga seotud seadusaktidest need isikuandme kaitsega seotud punktid üles otsima. Peaks andmekaitse inspektsiooni päringu tegema.