Endal oli kh siis ükskord huvitav kokkupuude mentidega !
Pea 2 aastat tagasi..
Tallinna ringteel (täpsemalt siis jälgimäe ristis) sai päeval kell 13:45 sirtsuga laagrist männikupoole mindud. Kuna liiklust oli seal suht palju siis just ampsasin ristmikult vasakule pöörates vahele ja kiirendasin põhjagaasiga 100-ni... Vaatan selle ajal ka korra tahavaate peeglisse. Et mingi hall auto sipsib samamoodi järgi ... mõtlesin muidugi ,et kellegil teiselgi kiire.
Nii kui sain oma 100km/h sisse ja seda hoidma hakkasin, pilk uuesti peeglisse ja oi imet, virmalised taga... Mis seal ikka, korras päev ja tõmbasin siis ilusti teeäärde ära. Korras päev muidugi sellepärast, et ei olnud lube ja ka kindlustus sai 2 päeva tagasi otsa.
Tuleb siis mundris mehike akna juurde.. Paluks teie juhiload ja auto dokumendid.
Ulatasin dokumendid ja kindlustus poliisi (mis oli jh 2 päeva aegunud) Ja laususin, et juhilube ei ole...
Selge, tulge meie autosse. (autoks oli uhke hall VW passat)
Istun siis taha, hakkab seal kiirmenetlust kohe kribama ... küsib ,et kas isikut tõendav dokument on kaasas
Andsin talle siis ID kaardi ja uurib seda ja küsib " Aa, et sa veel alaealine " Ütlesin, et jh...
Kuna hakkas juba kiirmenetlust mulle tegema (alaealisele vist ei tohi) siis ütles kohe, et heaküll teeme sulle siis 1500.- trahvi ,et kas sobib v.
Ma kohe imestunult istun taga ja mõtlen, et tohoh, kuidas nii vähe. (enne seda olid just trahvid kahekordistatud.. ja ise kujutasin ette alates 3000.-) Midagi ma sellepeale ei vastanudgi kohe...
No heaküll, teeme sulle siis 1200.- trahvi ,et kas see sobib v ?
Ma muidugi kohe sellepeale.. Jah sobib !
Ajasime siis need proti teemad jms ära ja vahepeal ütles, et laseksin kellegil järgi tulla lubadega juhil...
Sai siis helistatud ja ootama jäädud sõpru. Juht oli siis pika patsiga laheda jutuga, üks käsi endal poolenisti kipsis jms. Keeras ees endale tobi seal rullide vahel. Hakkab välja minema suitsule siis... mõtlesin, et lähen sirutan kh siis kodaraid. Ja ment hakkab uurima väljas sierrat. Et paljuga ostsid siis selle ? Vastasin et 4000.- eest... tohoh, sellerahaeest masinat ikka päris sita** ... et mis mootoriga on ? Ma siis sellepeale et 2,0 dohc... päris hästi käib edasi ma vaatan, et pigistasin isegi sellest VW raipest viimast ,et kannul hoida ja veel krt 150km/h on lagi, et mingi piiraja vms peal. ET sa oleks sellega ilusti mult eest ära sõitnud

... rääkis seda siis huumoriga või ma ei tea, lõbus tuju tal oli igatahes... (passat 2,8 syncro vms

) ... (mulisesime muudest asjadest siis edasi vahepeal, uurisin xenonite teemakohta jms)
Jõudsid siis sõbrad kohale ja hakkan siis puksiirköit autole järgi panema, et tõmbame siis koju ära.
Ment kohe sellepeale ,et ei sõidagi minema v , las sõber näitab load ette ja võite lendu tõusta !
Muidugi oli mul peale sellist esimest mendikogemusest hea tuju kohe.
Sõnadesse panna on seda juttu raskem aga igatahes meeldiv kogemus.. kuidagi kirju jutt tuli kh kokku, raske vist midagi aru saadagi.