MantaOwner kirjutas:
Need, kes arvavad, et soolamine on talve tingimustes paha-paha, ei saa üldse aru, milline paanika tekiks suurematel teedel ja tänavatel, kui soolamine ühel hetkel lõpetada. Pelgalt sahaga ei ole võimalik jääd teelt eemaldada. Ja see pidev vingumine, et sool rikub autosid - riigi ehk tegelikult kõigi inimeste turvalisuse seisukohalt on kokkuvõttes isegi kasulikum, et autod kiiremini ära mädanevad, nii on inimesed sunnitud kiiremini oma auto välja vahetama uuema vastu ehk autopargi keskmine vanus väheneb = üldine turvalisus teedel paraneb.
Vbolla isegi pannakse Rootsis soola, aga siis pannakse seda normaalselt mitte nii, et terve maailm lainetab nagu meil. Mina pole ühtegi töötavat soolapuisturit näinud, küll aga olen näinud liivapuisturit ja killustikupuisturit, viimased töötasid ka ainult siis, kui ristmik oli.
Palun ütle mulle, mis paanika saab tekkida, kui inimesed mõtlevad peaga ja teadustavad endale, et libe on ja sõites sellega arvestavad?
Sõidad 10-20-30 km/h aeglasemalt, jõuad rahulikult kohale, kus probleem on?
Minule näiteks ei meeldi see peale sunnitud autovahetus. Mulle meeldib oma 93 aasta autoga mõnusalt edasi kulgeda, mitte igasuguste debiilsete elektrooniliste vigadega kusagil hoolduses istuda. Samamoodi ei meeldi mulle maksta mingit arulagedat summat teenindusele mõne jupi vahetamise eest, kui ma saan sama töö lasta ära teha mõnel teisel õlinäpul, kes on asjalikum, kui esindus(mida viimasel ajal on VÄGA palju erinevate esinduste kohta kuulda olnud
Minu poolt kõik, kes soovib minuga sel teemal edasi suhelda, siis PS!