Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 12.05.2025 05:42

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 592 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 40  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Kui raske Eestis olla...
PostitusPostitatud: 21.03.2013 21:16 
Kasutaja avatar

tsett kirjutas:
Kohalikku toodangut mitte ostes pole lootustki, et see kunagi odavamaks muutub.

Kui Eesti kokkuostja maksab vähem piimaliitri eest, kui Läti kokkuostja ja samal ajal müüb Eesti kokkuostja piima Lätti ...
Sama teema lihaga ... Teadupärast on söök ja söömine eksistentsi alustala ! ?
Millest tulekski alustada ?

Ikka selle vaese, salakaupa toetavat inimese materdamisest ? Sest temake ju ei toeta Eesti "ratsa rikkaks" kaupmehe ja kokkuostja "unistusi", kellele igaaastane uusim ja võimsaim "lexus" on tähtsam, kui töötaja rahulolu.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.03.2013 21:50 

tsett kirjutas:
Kohalikku toodangut mitte ostes pole lootustki, et see kunagi odavamaks muutub.

Ja ongi surnud ring. Meil siin liiga palju väga madala palgalisi, kellel on tähtis, et perel kõht täis oleks, mitte see, et pakendi peal made in estonia kirjas oleks. Kui ikka läti ja leedu kaupa on võimalik odavamalt saada, siis seda ka ostetakse. Kõvasti üle keskmise palga teenijad võivad jah öelda, et mina söön ainult eesti toodangut ja olen nüüd ilge patrioot tänu sellele, et hindadest on pohui. Teised, kes läti piima ostavad, on jobud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.03.2013 22:14 
Kasutaja avatar

Ja muidugi see: auto
Staatuse sümbol Eestis ...

Nii palju kui ma euroopas olen ringi rännanud, siis mida vaesem maa, seda suurema mootoriga autod, pluss mida uuemad autod (Eestis), seda "kunnimad" ja maailmast "kõike teadvamad" tegelased nende roolitagant seda kuumaastikku vaatavad (augud teedel on jubedaimad, mida ma viimase 8 aasta jooksul euroopas näinud olen). Liisinguid tambitakse kõhu arvelt, seda siis keskklass või endid sinna hulka määravad tegelased. Mimmid käivad riides ainult "firma riietes" jne jne jne ...

Krt ma ei saa enam aru, mis ja miks Eestis toimub ja rahvas lamba kombel sellega kaasa sörgib, üksteist küll mustadeks ("lammasteks") sõimates ja valgeteks ülistades ...

Zombieland ...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.03.2013 22:20 
Kasutaja avatar

RookieMekanic kirjutas:
Kui Eesti kokkuostja maksab vähem piimaliitri eest, kui Läti kokkuostja ja samal ajal müüb Eesti kokkuostja piima Lätti ...

Aga las müüb Lätti. Müügu või Baikali taha, peaasi, et müüb ja saab õiglast hinda (no vähemalt parimat). Pigem oleks vaja hiljem sellest samast toormest Läti piimatoode siit eemale hoida.

RookieMekanic kirjutas:
Sest temake ju ei toeta Eesti "ratsa rikkaks" kaupmehe ja kokkuostja "unistusi", kellele igaaastane uusim ja võimsaim "lexus" on tähtsam, kui töötaja rahulolu.

Selliseid on leidunud igal ajal ja igas riigis.

ghozt kirjutas:
Kõvasti üle keskmise palga teenijad võivad jah öelda, et mina söön ainult eesti toodangut ja olen nüüd ilge patrioot tänu sellele, et hindadest on pohui.

Küss pole ju patriotismis vaid pigem antud näites maamajanduse elavdamises. Kõigepealt pakume võimalust enda inimestel tööd teha ja alles siis kui piimast puudu ostame seda lätist juurde või kui töökätest puudu hakkame igasuguseid neegreid jms törlönte siia tassima.

E: typod

Viimati muutis tsett, 21.03.2013 22:25, muudetud 2 korda kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.03.2013 22:23 
Kasutaja avatar

tsett kirjutas:
RookieMekanic kirjutas:

Aga las müüb Lätti. Müügu või Baikali taha, peaasi, et müüb ja saab õiglast hinda (no vähemalt parimat). Pigem oleks vaja hiljem sellest samast toormest Läti piimatoode siit eemale hoida.

Ja kui pool sellest toormest toodetust tuleb soodsamalt Eestisse tagasi müüki, kui Eesti tootja pakub .... ?
Ma veelkord vabandan, aga ma ei saa eriti hästi su mõttekäigust aru, kui me räägime Eesti vaesrahvast, keda on 50%, kes teenivad KESKMISELT 500 euri kuus ...
Eesti kokkuostja müüb küll parema hinnaga toorme Lätti, aga ega eestlase palk ei tõuse ja Eesti tootja ka soodsamalt ei müü valmis toodangut, kui Läti ettevõte. Siis saame ju Lätist Eesti piima soodsamalt oma kodulauale, eestimaine, aga soodsam ? Ostes Läti piima, toetabki ta juba Eesti talumeest ?
Siin tulebki mängu võlusõna, "eesti leksus"

Olen üsna kindel, et max 3 aastat ja järjekordne Eesti mull lõhkeb ....

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.03.2013 22:36 
Kasutaja avatar

RookieMekanic kirjutas:
Krt ma ei saa enam aru, mis ja miks Eestis toimub ja rahvas lamba kombel sellega kaasa sörgib, üksteist küll mustadeks ("lammasteks") sõimates ja valgeteks ülistades ...

Zombieland ...

Postsotsialism on see.

RookieMekanic kirjutas:
Ja kui pool sellest toormest toodetust tuleb soodsamalt Eestisse tagasi müüki, kui Eesti tootja pakub .... ?

Ega ma pole väitnudki, et osta aga Luunja kurki ja kõik probleemid on automaatselt kadunud. Kaitsetollidele viidates pakkusin ülevalpool variandi välja.
Kuna ma pole spetsialist, siis ma ei tea kas see muidugi EU seadustega võimalik on.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.03.2013 22:51 
Kasutaja avatar

No aga kas väikse Eesti mull mitte USA suure mulli katki mineku tõttu katki ei läinud? Et siis prognoos on kas USA või EU kohta? Või Eestis lihtsalt lampi variseb mingi majandussektor kokku?

quote oopc /naljakas ka neid videoid näha kus mingi aeg tuntakse eest sõites end nagu mingis kosmose laevas kuid muis politsei auto kaamerast näeb välja nagu ajast räsitud silo käru kus lugematu hulk hingavaid organisme sees./

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.03.2013 23:05 
Kasutaja avatar

Tegelane5 kirjutas:
No aga kas väikse Eesti mull mitte USA suure mulli katki mineku tõttu katki ei läinud? Et siis prognoos on kas USA või EU kohta? Või Eestis lihtsalt lampi variseb mingi majandussektor kokku?

Majandussektoriga ongi selline huvitav nähtus hetkel, kus muu maailm on kokku kolisemas, aga Eestis näitlikult numbrites justkui tõusmas ... Väljaränne on nii suur, tõstetakse makse varjatud kujundil, hetkel siis elektri hinna näol, tõsteti justkui ka pensioneid 5%, samas kui inflatsioon on sinna 8-10% piirimaile, kas siis tõsteti ikka midagi ... Rahvas juba vaesub täie hooga Eestis, ehk siis lihttöö ja toitva töö tegijad, IT sektor, meie tuleviku "google prillid" söödetakse täna täis, aga taaskord, kelle huvides ?
Lõpuks pole ka selles sektoris sellises mastaabis tööd. Lihtsalt uut maailma ehitatakse, et ehk siis aedikut "lammastele".

Kokkuvõttes, teevad pangad ja valitsused koostööd, kui on oht, et neil klounid lähevad pankrotti, leiutatakse CO2 maks, elektri võrgutasu, suhkrumaks jne jne jne ja kokkuvõttes maksab kogu selle kaka kinni ikkagi talumees, kes on ebaausalt, üle keskmise palga teeniva inimese (reeglina veel avalikust sektorist palkka saava inimese) põlastuse ära teeninud, kuna ta on "loll ja harimatu mats" ja ongi ise süüdi, et nii vähe teenib ...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.03.2013 00:01 

RookieMekanic kirjutas:
/---/ samas kui inflatsioon on sinna 8-10% piirimaile, kas siis tõsteti ikka midagi ... /---/

Faktid paika ikka..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.03.2013 00:16 
Kasutaja avatar

Mrk kirjutas:
RookieMekanic kirjutas:
/---/ samas kui inflatsioon on sinna 8-10% piirimaile, kas siis tõsteti ikka midagi ... /---/

Faktid paika ikka..

Sa otsid valitsuse propaganda masina fakte ?
Kui sa arvutad nüüd aasta pooleteise taguseid rahanumbreid, siis lihtsalt mõtle, palju sa said 10 euro eest elektrit, kütust, viina, leiba, "marati dressi", üüri jne ...
Faktid on täpselt nii ilusad, kui seda valitsused tahavad, et SINA näeks.
Ja siis tuleb endile esitada üldse küsimus, mis tähendab inflatsioon, mida see tähendab tänasele rikkurile ja mida keskmist mediaanpalka saavale vaesele ja pensionärile.

Pank teeb su 10st eurost endale aastatega olematut 1000 euri puhtalt laenude näol, raha mida pole olemas, ja sinake otsid siin fakte :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.03.2013 00:49 

Päris kõva demagoog oled...

"Sinakese" numbrid on naljanumbrid, aga ise lahmid samamoodi arusaamatust kohast võetud arve siia.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.03.2013 00:52 

RookieMekanic on sündinud täht majandusanalüüsi taevas. Pole midagi teha, tuleb ta panka tööle võtta.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.03.2013 01:03 

Huvitav, et foorumis on tarvis tikutulega otsida seda ullikest kes ei oma sügavaid teadmisi majanduse alal ja ulmelised prognoosid mis peaaegu 100% tõenäosusega välja kuulutatakse on põhimõtteliselt samasugune elementaarteadus nagu 2+2=4. Samal ajal on valdavalt see sama kontingent silma paistnud halaga seoses juhtide saamatuses ja valesti käitumises. Kuidagi imelik statistika tuleb sellisel moel - targad vinguvad ja on halvas seisus, kuulutades lollideks juhid.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.03.2013 01:20 
Kasutaja avatar

Mrk kirjutas:
RookieMekanic on sündinud täht majandusanalüüsi taevas. Pole midagi teha, tuleb ta panka tööle võtta.

Majandusanalüüs ?
Julged sa inimestele ka sellest avalikult rääkida, mis asi on maailma pangandus ?

No multikad on lastele alati esimesed õpetus"videod" :)
Ja kakatki te minusugust omale tööle tahaks ! Äkki hakkab vaesrahva nöörimisele vastu ja laseb panga põhja :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.03.2013 01:44 

Pank põhjas ja siis teeme mida? Üks windowsi install kolme kana eest turule kauplema?

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 592 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 40  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 19 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis