oskaja kirjutas:
part1 kirjutas:
....mõtetu pläma...
part... sa oled nii palju (väikse ajaga 144 posti) iseendale vasturääkivaid postitusi teind, et sul vist pole enam õrna aimugi mida sa kirja paned. ja kui keegi sinu enda vasturääkivusele vihjab siis hakkad veel hullemat ümberaugu juttu ajama, et enda apsakaid siluda. las inimesed sõidavad nagu tahavad ja las teevad avariisid... niikaua ole õnnelik kui sul endal pole midagi juhtunud.
seoses küttekuluga suuremal kiirusel... mu isiklik auto võtab ntx 90-95km/h sõites rohkem kütet kui 110-115km/h sõites.
ja seoses sinu, hr. part, poolt paljukiidetud politseiga... miks politseid ei tee trahvi liiklusohtliku olukorra tekitamise eest, kui see toimub otse nende ninaees?
nimelt siis täna pealelõunasel ajal tallinna ringteel jüri ja lagedi vahel oli ment mingi valge renoo kangoo kinni pidanud ja niksis teda seal mingi aeg. ja just sel hetkel kui ma tööautoga sealt mööduma hakkasin, hakkas see sama renoo liikuma, aga mitte mööda teepeenart vaid keeras järsult ette ilma suunda näitamata. töökaaslane, kes minu taga sõitis, ütles hiljem, et ainult mõned cm-id jäid laibarahest puudu. tööautoks siis poolhaagisega veok ja kokkupõrke vältimiseks keerasin järsult poole ninaga vastassuunda (mistõttu käru käis suure kaarega vastassuunas) ning sealt tulid samuti autod vastu kes õnneks jõudsid teepeenrale keerata kuigi väga napilt ja siis sellest renoost väga napilt mööda, kuna aff ei suutnud ka peale signaali laskmist aru saada, et ei ole kõige parem olukord edasi liikumiseks ning ta siiski tegi seda

.
ja kogu seda tekkinud olukorda vaatas politsei lihtsalt juhmi näoga pealt ning ei teinud sellele renoo tüübile mitte midagi.
samas niksivad mendid mingite tühiste asjade pärast nagu paar päeva üle kehtivuskuupäeva läinud tulekustuti jne. miks see nii on, oh kõiketeadja hr. part?
Eks politseinike ole igasuguseid, ei kiidagi ma kõiki, kuid selliste rikkumiste eest on tülikam teha ja neil ka omad käsud kätte antud, mida nad peavad tegema, võibolla ei hakatud ka uuesit niksima, et sai juba trahvi, jumal seda tean, mis neil peas oli, mina politseinikuna oleksin, kui see olukord tõesti nii oli nagu sa rääkisid, selle kangoo uuesti rajalt maha võtnud ja talle uuesti muidugi väänanud võimaluse korral.
Kuid see jutt, et võtab 110-ga vähem, kui 90-ga või midagi taolist on täielik pläma olen seda enne ka kuulnud.
Valeta vähem või õpi kütusekulu mõõtma, tuuletakistus tõuseb kiiruse tõustes hüppelises, samuti lähevad pöörded ebaökonoomsemasse alasse, kui nad seda 90-ga olid, mistõttu kütusekulu tõuseb.
Sõltuvalt autodest, kuid minul on kütusekulu olnud 90-110 üsnagi lähedane, aga 120 alates on hüppeliselt tõusnud.
Samas tegin ükskord ühe vanema bensukaga testi, panin testipaagi kapoti alla, voolikud sisse, sel olid ka triibud peal, mille järgi kütusekogust vaadat, tol autol oli pump kapoti all, tal sai nii teha, mehhaaniline pump.
Niisiis, sai sõidetud ja testitud erinevaid variante.
Tulemus oli siis selline autoks 2,0 77kw, mootor ei olnud just parimas seades ja uus, aga vedas veel täitsa normilt.
sõit 90-ga stabiilselt kütusekulu 8-7-8,9
sõits 70 stabiilselt kütusekuku 7-7,2
Muidugi 70-ga pidin sõitma 4nda käiguga, sest 5-s käik viis pöörded nii alla, et mootor hakkas mölisema, tal 4-s käik isegi oli madala pöördega midagi 2000 pöördega oli 7000 juures.