Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 21:23

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260 ... 273  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Eesti Kaitsevägi
PostitusPostitatud: 02.03.2016 22:28 
Kasutaja avatar

Teine asi on see, et eesti kui selline on nii perses riik oma valitsuse ja muude sitajunnidega - seda ei taha keegi kaitsta ega oma aega raisata kuskil kasarmus mingit ära keeranud seerut lõugamas kuulda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.03.2016 22:38 

Kus riigis on kõik korras ja mehepojad jookseks täägid ees rindele, suhtumine algab ikka oma peast ja ülejäänud tuleb sellega kaasa. Samas ma olen vist ka ainuke loll kes maksab riigile oma palga maksud ja käibeka, minu kiiks jällegi ja ma ikka ütlen , et keegi peab ju seda riiki ka jalule aitama :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.03.2016 23:01 

Harri.. kirjutas:
Teine asi on see, et eesti kui selline on nii perses riik oma valitsuse ja muude sitajunnidega - seda ei taha keegi kaitsta ega oma aega raisata kuskil kasarmus mingit ära keeranud seerut lõugamas kuulda.

Igal inimesel on oma põhjused. Mõnel leiutatud, mõnel reaalsed, aga...

EV ei võrdle valitsusega.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.03.2016 23:47 
Kasutaja avatar

KopliKrahv kirjutas:
No mis teha, poistel laenud, elud, businessid tahavad ajamist.

Harri.. kirjutas:

ennem käiakse väes ära ja siis aetakse bisnessit ja tehakse lapsi

sõjavägi kasvatab, kui sa arvad et mingi seeru lõugamine on maailma õudsaim asi siis sorry mees aga sa pole veel elu näinudki. Sellepärast ärid ja pered peeti lähevadki et enamus mehi on pehmod, kes kas ei viitsi pingutada või pole kunagi elus tööd teinudki. Neil puudub tahtejõud, sest kõik mis on ebamugav lükatakse eemale ja vingutakse ainult.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.03.2016 02:55 
Kasutaja avatar

Äriguru on rääkinud. Tahate ärimeheks saada siis tuleb sõjaväkke minna, soovitavalt 11 kuud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.03.2016 09:19 
Kasutaja avatar

Oeh, kus on kasutaja Palm, kui teda vaja oleks. Teeks siin simulantidele kohe säru

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.03.2016 20:49 
Kasutaja avatar

acx kirjutas:
KopliKrahv kirjutas:

Harri.. kirjutas:

sõjavägi kasvatab, kui sa arvad et mingi seeru lõugamine on maailma õudsaim asi siis sorry mees aga sa pole veel elu näinudki. Sellepärast ärid ja pered peeti lähevadki et enamus mehi on pehmod, kes kas ei viitsi pingutada või pole kunagi elus tööd teinudki. Neil puudub tahtejõud, sest kõik mis on ebamugav lükatakse eemale ja vingutakse ainult.

Jajah...sinu suhtumine on täpselt selline,et sa ise oled seal juba ära käinud ja ei mahu pähe,et keegi saab sealt eemale hoida.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.03.2016 21:42 

fedja. kirjutas:
acx kirjutas:
KopliKrahv kirjutas:

Harri.. kirjutas:

Jajah...sinu suhtumine on täpselt selline,et sa ise oled seal juba ära käinud ja ei mahu pähe,et keegi saab sealt eemale hoida.

Ja sa oled lihtsalt pussujaan kes kardab :(

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.03.2016 23:17 

.Alar. kirjutas:
Oeh, kus on kasutaja Palm, kui teda vaja oleks. Teeks siin simulantidele kohe säru

Palm künnab merd praegu. Olen ise ajateenistuse läbinud ja viimased viis aastat tegev olnud(ei ole ajateenijate peal). Ise läksin ajateenistusse selle mõttega, et kiirelt ära teha ja siis saaks "eluga edasi minna". Kuid tekkis huvi ja kaitseväega ma end sidusingi. Ja tõsiselt OK elu on.
Olen kõigile tuttavatele, kes on läinud, et see olemine ajateenistuses on täpselt nii huvitav, kui huvitavaks sa selle enda jaoks teed. Samuti pole kunagi öelnud, et kes ei taha minna, on mõtetu vend. Kuid siin paneb nii mõnigi vend oma "teadmistega riigikaitsest" või nihilist.ee st võetud informatsiooniga kulmu kergitama.
Enamus, kes sellist nuttu ajavad, on vist kahjuks paksud ja lodevad, pepsit ja krõpsu täis tõmmanud IT geeniused, kes kohe kohe oma laenu tagasimaksete ja rasega naise kõrvalt on oma firmat alustamas. Sest enamus ulgu kahjuks käib tänu sellele, et just need samad elemendid jäävad ripakile.
Jällegi näide elust enesest, kui noormees, kel samuti eluasemelaen ning oma firma loomine käsil, oli 11 kuu peal ning sai asjad aetud. Lihtsalt tuleb osata inimene olla.

Omalt poolt edu kõigile minejatele ja juba käinutele

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.03.2016 00:53 
Kasutaja avatar

RustyZ kirjutas:
fedja. kirjutas:
acx kirjutas:
KopliKrahv kirjutas:

Harri.. kirjutas:

Ja sa oled lihtsalt pussujaan kes kardab :(

Sinu kohta samad sònad....
Ei ma ei karda,ma leian et ma oskan selle ajaga midagi targemat peale hakata.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.03.2016 02:51 

Ära põe, küll leiad seal ka võimaluse ona lasta, aga muidugi kõige parem põhjendus ongi, et on paremat ka oma ajaga teha, alati on paremat teha ja kõigil on.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.03.2016 11:32 

No kirjutan enda mõtteid ka mis ma nüüd tagantjärgi ajateenistusest järeldada võin. :)

Olin siis enne suhteliselt looder, õppisin ülikoolis eriala mis mulle üldse ei istunud ja otseselt mingit visiooni tuleviku osas polnd. Enne ajateenistust olin suht kahevahel, et kas ma tahan minna või ei taha. Aga läksin siiski, sest tervis oli korras ja mingeid haigusi ei andnud mul külge mõelda(olin liiga laisk selleks).

Alguses oli huvitav, kogu see SBK aeg. Nussiti ajusid päris palju aga iseenesest oli huvitav. Pärast SBKd sügisel hakkas asi juba vaikselt ära tüütama, rutiinseks muutuma ja kaua sa ikka viitsid mingi ülematekarja tallaalune olla.

Ajateenistuse keskpaigas oli juba täielik kopp ees ja mida kevad lähemale jõudis seda hullem siiber sai. Pmtselt räigemat moodi sai seal aega raisatud (millest ka minu seisukoht tekkis, et ajateenistuse võiks poole lühema ajaga poole intensiivsemalt läbi teha, kuna poole ajateenistuse pealt hakkab räigelt palju olema mõttetust. Pmtselt kogu ajateenijate kari on kaitseväele tasuta tööjõuks, õppuste vahepeal sa kas passid niisama või teed mingit nüri tööd)

See 11 kuud oma elust ära kasutada panigi mõtlema, et sellest suur osa on tegelt päris pikk aeg mida sai tühja peale ära raisatud, ja seda sunniviisiliselt. Plaan sai endale kindlaks tehtud, et pärast ajateenistust ma oma elu enam ei raiska ja ei jätka vanaviisi.
Ei õpi eriala mis mulle ei meeldi ja mida ma tegin aint paberi pärast, et ülejäänd elu teha tööd mille vastu mul mingit kirge pole kuni ükshetk keskeakriis koidab. Veel vähem kellegi alluv olla. Hakkasin hoopis pushima oma unistuste suunas ja vaikselt hakkab asi juba vilja kandma.

Kui nüüd järeldusi teha, siis jah minusilmis pool ajateenistust oli väga mõttetu ajaraisk. Aga minu puhul oli selle läbimine ilmselt vajalik, sest muidu oleksin veel aastaid igavene looder olnd, enne kui oleksin taipand kui mõttetu on oma elu tühja istumise peale raisata :)

Niiet ma pigem ütleks seda, et kui inimesel on mingi visioon oma elust ja bisneksplan paigas, siis kasutage see 11 kuud targalt ära(muidugi kui on patriootlikust siis käige ikka läbi). Kes aga sittagi peale ei oska hakata oma eluga siis käige läbi, saate natuke enesedistsipliini ja ehk suudate ka tundide viisi patrullis lonkides mingitele järeldustele jõuda :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.03.2016 12:45 

Six-Fo kirjutas:
No kirjutan enda mõtteid ka mis ma nüüd tagantjärgi ajateenistusest järeldada võin. :)

Pmtselt kogu ajateenijate kari on kaitseväele tasuta tööjõuks, õppuste vahepeal sa kas passid niisama või teed mingit nüri tööd)

Oskad seda põhjendada? Ma puhtalt enda kogemuse pealt seda küll ei ütleks. Kõik "tööd", mis meie tegema pidime olid suuresti seotud sellega, et ajateenijad ise neid asju "vajavad". Noh alates küttepuude riita panemisest (jah, me tegime seda :D), kuni teede liivatamise ja lume rookimiseni. Poleks ajateenijaid, poleks vaja ka neid töid teha. Mis tööjõudu sa mõtlesid?
Läheb ju ajateenija ülalpidamine üsna kalliks (varustus, toit, küte, tehnika, taskuraha, vesi, elekter(pühapäeval ju kõik pataljoni telefonid otsapidi seinas :D) jne). Ja "vastu" saab ainult koolitatud inimkapitali.

Kaitseväe hüvangus..mm, ei meenugi nagu miskit. Ühe silma kinni pigistades võib ju Kadrioru lossi valvamise võtta nö tööks. Kuid seal ollakse pigem nagu kaunistus ja vaevalt, et reaalselt kaitsevägi sellises vormis mingi "valve" püsti paneks, kui ei saaks ajateenijaid kasutada. Võibolla pioneeridel on vähe teine teema, ala mingi teede või kraavide, sildade parandamine, aga no see on ka suuresti enda õppe jaoks või juba rikutud asja taastamiseks ju?

Võibolla rääkisin teemast mööda, aga minu mõtted, mis sinu väite peale tekkisid.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.03.2016 12:50 

Suuresti sõltub kuhu teenima satud. Meil baasikaitse tüübid istusid jah enamus aega kuskil sõdurikodus ja sügasid mune kui metsas ei olnud. Laeval oli aga huvitav - enamasti ikka merel niikaua kuni jää peale tuli. Seal oli koguaeg midagi teha...mürtsu sai ka teha palju.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.03.2016 15:22 

Hapnik kirjutas:
Kõik "tööd", mis meie tegema pidime olid suuresti seotud sellega, et ajateenijad ise neid asju "vajavad".

Ei noo selles osas sul on õigus. Aga kui nii võtta siis on tegu nagu kolhoositööga ja kõik need ajateenijad peavad olema seal kolhoositöölised kuna riik nii ütleb :D Puhas kommunism kus kõik on võrdsed, aga teatud seltskond on natuke võrdsem.

Nali naljaks, ma nüüd ei väidagi et minu öeldut puhta kullana võtma peab, need on lihtsalt mõtted kuidas mina asja näen.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260 ... 273  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis