No kirjutan enda mõtteid ka mis ma nüüd tagantjärgi ajateenistusest järeldada võin.

Olin siis enne suhteliselt looder, õppisin ülikoolis eriala mis mulle üldse ei istunud ja otseselt mingit visiooni tuleviku osas polnd. Enne ajateenistust olin suht kahevahel, et kas ma tahan minna või ei taha. Aga läksin siiski, sest tervis oli korras ja mingeid haigusi ei andnud mul külge mõelda(olin liiga laisk selleks).
Alguses oli huvitav, kogu see SBK aeg. Nussiti ajusid päris palju aga iseenesest oli huvitav. Pärast SBKd sügisel hakkas asi juba vaikselt ära tüütama, rutiinseks muutuma ja kaua sa ikka viitsid mingi ülematekarja tallaalune olla.
Ajateenistuse keskpaigas oli juba täielik kopp ees ja mida kevad lähemale jõudis seda hullem siiber sai. Pmtselt räigemat moodi sai seal aega raisatud (millest ka minu seisukoht tekkis, et ajateenistuse võiks poole lühema ajaga poole intensiivsemalt läbi teha, kuna poole ajateenistuse pealt hakkab räigelt palju olema mõttetust. Pmtselt kogu ajateenijate kari on kaitseväele tasuta tööjõuks, õppuste vahepeal sa kas passid niisama või teed mingit nüri tööd)
See 11 kuud oma elust ära kasutada panigi mõtlema, et sellest suur osa on tegelt päris pikk aeg mida sai tühja peale ära raisatud, ja seda sunniviisiliselt. Plaan sai endale kindlaks tehtud, et pärast ajateenistust ma oma elu enam ei raiska ja ei jätka vanaviisi.
Ei õpi eriala mis mulle ei meeldi ja mida ma tegin aint paberi pärast, et ülejäänd elu teha tööd mille vastu mul mingit kirge pole kuni ükshetk keskeakriis koidab. Veel vähem kellegi alluv olla. Hakkasin hoopis pushima oma unistuste suunas ja vaikselt hakkab asi juba vilja kandma.
Kui nüüd järeldusi teha, siis jah minusilmis pool ajateenistust oli väga mõttetu ajaraisk. Aga minu puhul oli selle läbimine ilmselt vajalik, sest muidu oleksin veel aastaid igavene looder olnd, enne kui oleksin taipand kui mõttetu on oma elu tühja istumise peale raisata
Niiet ma pigem ütleks seda, et kui inimesel on mingi visioon oma elust ja bisneksplan paigas, siis kasutage see 11 kuud targalt ära(muidugi kui on patriootlikust siis käige ikka läbi). Kes aga sittagi peale ei oska hakata oma eluga siis käige läbi, saate natuke enesedistsipliini ja ehk suudate ka tundide viisi patrullis lonkides mingitele järeldustele jõuda