Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 21:26

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 255, 256, 257, 258, 259, 260, 261 ... 273  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Eesti Kaitsevägi
PostitusPostitatud: 04.03.2016 16:57 

No see juba sõltub rühmaülemast ka kuidas ta väljaõpet teha viitsib. Ma teenisin küll vahipatis ja a- kompaniis, aga kuna rühmaülem oli värkselt sõjakoolist ja hullult aktiivne vana, siis meil ei olnud kuni lõpuni seda muret, et midagi teha pole. Üks nädal oli toimkonna nädal, siis olime kadriorus, lennuväljal kedagi vastu võtmas või mõne tähtsa lahkunu puhul kuskil surnuaial pauku tegemas. Teine nädal oli siis alati täismahus väljaõppe nädal, tegime pioneeridele vastuluuret metsas 30 ja peale pakasega, magasime telkmantlite all, lõket teha ei tohtinud, laskusime tallinna lihakombinaadi katuselt kõitega alla, tegime seal samas linnalahingut, lammutasime männiku polügoonil erinevate relvadega. Mis sest, et sellest on möödas juba 16 aastat, aga hea on meenutada ikka.
Sama sõbral, kes algul seljaga küll pääses, aga mõned aastad hiljem siiski võeti ja sai Tapale pioneeriks, tema jäi ka igati rahule kuigi samuti polnud vaimustuses teenima minekust.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.03.2016 17:25 

Six-Fo kirjutas:
Hapnik kirjutas:
Kõik "tööd", mis meie tegema pidime olid suuresti seotud sellega, et ajateenijad ise neid asju "vajavad".

Ei noo selles osas sul on õigus. Aga kui nii võtta siis on tegu nagu kolhoositööga ja kõik need ajateenijad peavad olema seal kolhoositöölised kuna riik nii ütleb :D Puhas kommunism kus kõik on võrdsed, aga teatud seltskond on natuke võrdsem.

Nali naljaks, ma nüüd ei väidagi et minu öeldut puhta kullana võtma peab, need on lihtsalt mõtted kuidas mina asja näen.

Saab ka nii võtta aga kui kodus lund roogid või talveks puid teed, siis tunned ka kolhoositöölisena end? Või kui naine käseb süüa teha, et mõlemad saate võrdselt süüa aga tema ei pidanud tegema, seega on natuke võrdsem. Või kui koolis käseb õpetaja essee kirjutada ja raamatu läbi lugeda. Oleneb kust otsast vaadata eks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.03.2016 17:43 

Hapnik kirjutas:
Six-Fo kirjutas:
Hapnik kirjutas:
Kõik "tööd", mis meie tegema pidime olid suuresti seotud sellega, et ajateenijad ise neid asju "vajavad".

Ei noo selles osas sul on õigus. Aga kui nii võtta siis on tegu nagu kolhoositööga ja kõik need ajateenijad peavad olema seal kolhoositöölised kuna riik nii ütleb :D Puhas kommunism kus kõik on võrdsed, aga teatud seltskond on natuke võrdsem.

Nali naljaks, ma nüüd ei väidagi et minu öeldut puhta kullana võtma peab, need on lihtsalt mõtted kuidas mina asja näen.

Saab ka nii võtta aga kui kodus lund roogid või talveks puid teed, siis tunned ka kolhoositöölisena end? Või kui naine käseb süüa teha, et mõlemad saate võrdselt süüa aga tema ei pidanud tegema, seega on natuke võrdsem. Või kui koolis käseb õpetaja essee kirjutada ja raamatu läbi lugeda. Oleneb kust otsast vaadata eks.

Kusjuures 18 korteriga kortermajas elades see täpselt nii ka oli, hea küll, puud osteti ühiselt maja rahadega, aga muru niitmine oli töö, mida poldud nõus ilma rahata tegema. Kõik mis oli väljaspool korteri ust oli võõras mure, mulle kui oma majas kasvanule, oli see arusaamatu suhtumine, aga eks see kandub ka korterilaste edasisse ellu kaasa.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.03.2016 19:52 
Kasutaja avatar

No kuskil siin juttu mõttetust tegevusest. Ise olen saanud veelompe tühjaks lükata ja värki. Aga pigem kohustuslik võiks olla jah aga lühemat aega. Sai ikka niierinevaid inimesi nähtud, mõni oli nii saamatu, et ime kuidas ise riidesse oskas panna.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.03.2016 00:26 

RustyZ kirjutas:
Suuresti sõltub kuhu teenima satud.

Mis aastal mereväge teenisid? Ma ise olin paar aastat tagasi transpordis. Seal oli ka paras istumine/taksojuhiks olemine. Kõige suuremad istujad olid minu ajal just laeva peal olevad tegelased, kuna suvine lend sai talveks laeva ja laevad talvel ei liikunud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.03.2016 11:24 
Kasutaja avatar

WhoIsTheMaster kirjutas:
RustyZ kirjutas:

Mis aastal mereväge teenisid? Ma ise olin paar aastat tagasi transpordis. Seal oli ka paras istumine/taksojuhiks olemine. Kõige suuremad istujad olid minu ajal just laeva peal olevad tegelased, kuna suvine lend sai talveks laeva ja laevad talvel ei liikunud.

proovi tagala pati autojuhte: minu lennu ajal oli neid mingi 80-90 seal. 6 kuud passisid tühja.
mööda koridore käies oli ainult kala hais...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 05.03.2016 12:48 

WhoIsTheMaster kirjutas:
RustyZ kirjutas:

Talvel oli jah pekkis laevas aga ma läksingi suvel, sügisel sai veel merd sõita ja isegi vist detsembris käisime väljas. Laeva vöör tänu tuulekülmale jääkihi all. See aeg kui jää oli siis passisime kuid kohe kui jää läind siis sai äksonit. See olenes laevast ka kuhu said. Ma läksin 2010

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.03.2016 15:32 
Kasutaja avatar

siimP kirjutas:
Keegi seljaga on ära saanud?

Saab, aga nagu juba kirjutati korralik jebimine.
Sisuliselt SBK poole pealt hakkasin ajama seda rida, et teha selgeks, et ei ole sobiv aga ei suutnud neile seda selgeks teha ka pärast mitut uuringut ja arstide külastust. Arstid kõik kirjutasid, et ei ole sobiv kuid arstliku esimees ütles 2 korda, et kui MRT midagi ei näita siis pole ka midagi viga. Pärast kaitseväge jätkasin siiski ja ei jätnud jonni ning peale teist arstlikku kui veel mingi kümmekond paberit eriarstide uuringute ja kommentaaridega viisin siis hakkas arst jälle MRT juttu ajama kuid ütlesin, et MRT ei näitagi seda. Selle peale see arst seal viskas pastaka täiega laua peale ja ütles, et tõmba valge lina selga ja hakka surnuaia poole siis kõndima. Kirjutas mittesobiv. Esimees muidugi vaatas pabereid ja eelnevaid uuringuid asju ja ütles, et no ma vaatan, et Te mitu korda juba käinud, et ma ei saagi aru miks seda otsust varem ei tehtud ja no hea, et nüüd Teie jaoks see ebameeldiv käimine läbi. Minu jaoks oli asi põhimõtteline, et kuna juba nii palju raha (haigekassat polnud = oma raha eest uuringud, sest väes pandud ajad oleks olnud juba teenistuse lõpus) sai sinna pandud ja aega ning sees istumisi nvti kuna nädala sees uuringutel Tallinnas käisin, siis otsustasin asja lõpule viia.

Igal juhul kokkuvõtteks ütleks, et kõik oleneb kes arstliku esimees, millised arstid ja kuidas nende eelnev öö oli oma mehe või naisega. Ma siis räägin Tallinna omast kogemustega. Väes olles oli neid vendasid palju kes said koju ära kui avastati oh shit, et mida ta üldse siin teeb, et poleks tohtinud võtta, saadame kiirelt koju, et probleeme ei tekiks.

Samas ära käisin ja ka mina hakkasin asjadele vähe teise pilguga vaatama. Selles osas oli see kasulik. Pigem ma soovitaks seal käia. Midagi hullu seal pole nagu paljud arvavad. Tulebki lihtsalt alla neelata oma uhkus ja lastagi õiendada seerudel ja võllidel see 8 või 11 kuud. Teisalt, et need seljavalud ei kao enam nagu arstid ütlesid ja otsest ravi peale valuvaigisti pole. Samas enne kaitseväge ma ei teadnud ise enda "olukorrast" ja ka ma ei hakanud leiutama endale asju külge nagu enamus tuttavaid, et mitte minna.

Saab24 - Saab originaal varuosad & muu.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.03.2016 16:17 
Kasutaja avatar

väga kahe otsaga asi see kaitsevägi. Ise pole käinud - esimesel ülevaatusel nenditi, et skolioos, aga tule järgmine aasta tagais, äkki läheb paremaks. Järgmine aasta kästi ette kummarduda, kirurg tõmbas näpuga piki selgroogu, küsis, et kas ma VÄGA tahan minna. Ütlesin, et eriti mitte. Lõi templi alla ja saatis koju.

Ma olen arvamusel, et tänapäeva pehmokultuuri juures kuluks selline rassimine täiesti ära. Kahjuks on aga kogu asi sama hästi korraldatud kui perse kaudu hammaste ravimine. Sõber saadeti eriti lolli ilmaga metsa, oli jah realistlik. Päeval sadas vihma ja öösel oli miinuses, tulemuseks oli, et kolmandik poistest toodi metsast erinevate külmakahjustustega välja. Sõber sai endale sealt hiiliva eesnäärmepõletiku, mis lõi veel mitu aastat hiljem suvalistel hetkedel välja ega allunud ühelegi antibiootikumile.

Kõige mõttetum on muidugi see passimine, mille üle kurdavad vist pea kõik sõjaväes käinud. Et lihtsalt nädalate kaupa pole mitte kui midagi teha. Üks teine sõber jõudis kiirtilisse igavuse punkti, õppis sõrmede nipsutamise erinevaid tehnikaid.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.03.2016 16:25 

str kirjutas:
Teisalt, et need seljavalud ei kao enam nagu arstid ütlesid ja otsest ravi peale valuvaigisti pole. Samas enne kaitseväge ma ei teadnud ise enda "olukorrast" ja ka ma ei hakanud leiutama endale asju külge nagu enamus tuttavaid, et mitte minna.

Kui need seljavalud on nüüd ajateenistuse tõttu siis tasuks sul asja edasi uurida. Minumeelest saab mingisugust kompensatsiooni või kurat teab mis invaliidsuspensioni läbi ajateenistuse saadud tervisekahjustuste. Olen kuulnud jutte, et a'la on suudetud tõestada, et kõrvakuulmine on kehvenenud siis on saadud endale mingisugune igakuine raha peale tiksuma.
Kui keegi sellest teab lähemalt rääkida siis kinnitage või lükake ümber

Muidu rääkides mittekõlbulikke inimesi ajateenistusse võtmisest, siis olin mingiaeg nädal otsa meditsiini toimkonnas(mõnus tiksumine, vahepeal saad volksu bussiga tallinnas nodi järel käia või põduraid uuringutele sõidutada) ja seal arstid kurtsid sama asja kui värsked sügiskutse kutid sisse tulid. Pooled olid puhta põdurad ja mõni suutis esimestel päevadel rivis seistes pildi tasku visata juba. Igastahes arstid vangutasid pead, et KRA saadab täiesti tuimalt kõik põdurad edasi ja kaitsevägi vaadaku ise kuidas nendega majandada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.03.2016 16:41 
Kasutaja avatar

STR kas see kes sul vaimukostüümi soovitas selga panna oli üks meesarst arstlikus komisjonis? See sõimas minu ka läbi, et ma valel päeval tulin ja tema ei ole üldse ortopeed. Ometi määras aja ju Tapa laatsaret. :D Muidugi ütles, et tema mulle mittekõlblikku välja ei kirjuta ja tulgu ma uuesti õigel päeval. Pärast läksin esimehe juurde, see tõmbas arstile kõne peale ja sõimas läbi, et lihtne ja loogiline asi, miks on vaja kinni hoida. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.03.2016 17:19 

siinsest jutust järeldub, et 80% noortest on täna põdurad.

Ja kui vaadata üldse veidi ringi...siis tundub et vähemalt ajudest on ka nii :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.03.2016 18:13 

Random Hero kirjutas:
Kahjuks on aga kogu asi sama hästi korraldatud kui perse kaudu hammaste ravimine. Sõber saadeti eriti lolli ilmaga metsa, oli jah realistlik. Päeval sadas vihma ja öösel oli miinuses, tulemuseks oli, et kolmandik poistest toodi metsast erinevate külmakahjustustega välja.

Kaitsevägi on selles süüdi, et vihma sadas ja miinuskraadid olid? Või peaks väljaõpet tegema ainult +10 kraadiga, tuulevaikse ning õige õhuniiskuse ilmaga? Vanasti oli argument, et kaitsevägi teeb poisist mehe...kui ei osata end vastavalt ilmale riidesse panna, siis on argument siiski tõene. Nüüd teavad, et kui ilm külm, tuleb soojemalt riide panna :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.03.2016 22:05 

Hapnik kirjutas:
Random Hero kirjutas:
Kahjuks on aga kogu asi sama hästi korraldatud kui perse kaudu hammaste ravimine. Sõber saadeti eriti lolli ilmaga metsa, oli jah realistlik. Päeval sadas vihma ja öösel oli miinuses, tulemuseks oli, et kolmandik poistest toodi metsast erinevate külmakahjustustega välja.

Kaitsevägi on selles süüdi, et vihma sadas ja miinuskraadid olid? Või peaks väljaõpet tegema ainult +10 kraadiga, tuulevaikse ning õige õhuniiskuse ilmaga? Vanasti oli argument, et kaitsevägi teeb poisist mehe...kui ei osata end vastavalt ilmale riidesse panna, siis on argument siiski tõene. Nüüd teavad, et kui ilm külm, tuleb soojemalt riide panna :D

Kohe saad fedja gängsteritelt verbaalselt molli

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.03.2016 22:14 
Kasutaja avatar

RustyZ kirjutas:
Hapnik kirjutas:
Random Hero kirjutas:

Kohe saad fedja gängsteritelt verbaalselt molli

Sinu väike peake sai ka vist kaitseväes külma.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 4081 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 255, 256, 257, 258, 259, 260, 261 ... 273  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis