Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 23:07

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 645 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 43  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Eurotripp
PostitusPostitatud: 06.07.2015 23:45 
Kasutaja avatar

http://onneleid.onepagefree.com/?id=178 ... r7d8kfdph6

Kõrval menüüs on "kiirusemõõturid". Tasub lugeda.
Kui soov ettevalmistuda vaidlustamiseks/kiusamiseks, siis tasub lugeda seda:
https://www.riigiteataja.ee/akt/13327247

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.07.2015 00:00 
Kasutaja avatar

Enne jaanipäeva sai ka tripil käidud ja soovitan seda teistelegi kellele meeldib kiirteid mõõta ja samas ka kultuuri vaadata.

Day 1:

Tartu-Krakow. Igasuguste peatuste ja Varssavi külastusega vahepeal, jõudsime me Krakowi hotelli kell 2 öösel. Suhtselt low-budget ööbimine kuskil hotellis.

Day 2:

Krakowist Tsehhi peale. Seal kaubanduskeskuse peatus ja edasi Viini. Kerge vanalinna tuur ja Grazi kanti ööbima.

Day 3:

Võtsime läbi alpide Itaaliasse sõites mingid pisikesed teed ette mis kiirteest eemale viivad. Need vaated olid haigelt head !!! Muidu olen koguaeg sõitnud mööda kiirteid ja siis ka ahhetanud.
Pärastlõunal ööbisime Fusina kämpades. Grill-chill-rumm

Day 4:

Jalutuskäik Veneetsias ja õhtusöök Padova linnas. Nothing much.(Pohmakas)

Day 5:

Fusinast hommikul välja ja otsustasime et sõidame San Marinosse. Haiged ummikud sest nädalavahetus oli ja kõik see seltskond Itaallasi sõitsid kõrvale Riminisse. San MArinos käidud, sõitsime Nizzasse ööbima. Kuna klubipiletid olid bronnitud, siis gaasi tee peal väga maha ei lasknud. Õhtul hotellist läbi ja Cannes.

Day 6:

Pohmakaga ülesse ja jälle tiirutama. Veetsime pool päeva Monaco rannas magades. Vahepeal tulime tagasi Nizzasse hotelli ja õhtuks Monacosse kalleid liikureid ja jahte vaatama.

Day 7:

Nizzast edasi oli sihiks Annecy mis asub Genfist 60 km kaugusel. Hotellist läbi ja edasi Genfi kus üks sõbranna tegi eriti tiheda kavaga ekskursiooni öises Genfis.

Day 8:

Sõitsime Rheinfalli vaatama mis on Saksamaa ja Sveitsi piiriks. Edasi Stuttgarti shoppama. Tahtsime jõuda veel Tsehhi ööbima, aga kuna neiud tagaistmel hakkasid veini jooma ja tuju oli hea, siis otsustasime kodutee ette võtta. 26 tunniga koos shoppinguga tulime Genfist Tartusse.

Selle 9 päeva jooksul sai nähtud ja kogetud ikka päris palju. Eriti hea oli vahelduseks ka süümekateta kiiresti sõita. Kuigi igaks juhuks oli ka mendi radar töös. Piiksus korra vaid Austria kiirteel, aga 180ga 100 alas ei sõitnud meile keegi järele.

Eestis sõites kulusid tagumised 315 laiad rehvid ära 6000km pärast. Kogu selle reisi vältel oli tolle tee peal seal kulumine minimaalne. Uute rehvidega läksime ja tagasi tulles olid praktiliselt nagu uued. Ohtralt kulus piduri klotse mis olid lõpuks tolmuna velgede küljes kõik.
Kõige kiiremini kulus paagi täis kütet, kolme tunniga, Saksamaal.

Autoks BMW X5 3.0d xDrive 210kw

Keskmine kiirus tervel tripil 103.4 km/h
Kütuse keskmine 11.2 L/100km

Kalleim kütuse liiter 1.68€ /L Itaalia
Odavaim kütuse liiter 1.150€/L Saksamaa

Kilometraaaž 7200km

Pilt
Pilt
Pilt
Pilt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.07.2015 12:45 
Kasutaja avatar

Trahvimäärad Norras, kui kellegi peaks olema plaanis sinna reisida.

http://www.upload.ee/image/4840300/2015 ... .41.06.jpg

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.07.2015 10:03 

Siin mõni aeg tagasi tuli jutuks Poola, ma sõitsin seal juuli alguses kaks päeva ja no see on täielik ülekohus mida sellele riigile eestlaste poolt pidevalt tehakse. Enamik inimesi käsitleb seda transiidimaana kuhugi mujale jõudmiseks, progeb GPSi mingi kaugema sihtkohaga ära ja siis imestab et on ikka vilets riik - mõelge kui keegi sõidaks lihtsalt Iklast Paldiskisse GPS-iga, sööks Märjamaal burksi ja siis kirjutaks Eesti kohta et maru tühi ja igav riik ja nõmedaid rekkasid täis.

Poola nautimiseks on vaja natuke netis eeltööd teha, sest see on lihtsalt füüsiliselt nii suur ja samas võrdlemisi tiheda teedevõrguga riik, et lihtsalt niisama mingis suunas sõites paned lihtsalt kõigest toredast stiilis 20km kauguselt mööda :) Minu eeltöö oli ka olulises osas puudulik, nimelt olin küll huvitavad muuseumid ja asjad kaardile märkinud, aga seal juhtus olema mingi meeletu katoliku püha ja selle pärast kõik kinni, seega keskendusin loodusele ja niisama eluolule. Teinekord peab end pühadega ka paremini kurssi viima. Aga alustage kasvõi https://en.wikipedia.org/wiki/Category: ... _in_Poland , igasugu reisisaite on lisaks mustmiljon, ma usun et pole probleem seal veeta nädal aega ühes suunas läbi sõites ja mitte igavust tunda.

Mida ma nägin on meeletult palju sõbralikke inimesi, kusjuures inglise ja saksa keele oskus on ülimalt levinud, lihtsalt kuna suurriigile omaselt näeb keskmine poolakas välismaalasi üsna harva ja keelepraktikat on vähe, siis nad natuke nagu häbenevad või lähevad lukku kui kohe võõrkeeles peale lennata (see on tegelikult igal pool peale Skandinaavia nii). Ma õppisin Google Translatega ära ühe lause mille sisu oli umbes selline et "sry, mu poola keel on väga nõrk" ja selle ette purssimisel olin kõigiga kohe suur sõber :) Võimalik muidugi et neile ei meeldi enda keele sellist vägistamist kuulda :)

Mis eestlasele veel mokkamööda - Poola on odav. Ma alguses unustasin kämpa arvet maksma minnes ära et neil ju veel zlott kasutusel, olin juba valmis sama numbrit eurodes maksma, ei tundunud nagu üle mõistuse suur, kui tuli meelde et oh shit :) Pärast seda kadus igasugune isu seal wildcampida või üldse lageda taeva all majandada, tüüpiline hostelilaadne tuba ööks 10-15€ ja selle sees täiesti viisakas hommikusöök, deem. Ja Gdansk peaks olema veel pmst turistiurgas nagu meil Pärnu, ei kujuta ette, mujal vist antakse raha kaasa kui magada tahad :)

Liiklus on minuarust närviline ainult viabaltica ja muude suuremate transpordisõlmede läheduses, tüüpiline Poola maapiirkonna tee on eurorahadega laudsiledaks limpsitud kurviline asfaltlint kus sõidab stiilis 2 autot päevas. Külasid on jah tihedalt, aga mind see miskipärast ei häirinud, tekkis selline paras rütm et kangutad ühe hingetõmbega 7-10km kurve ja siis tsillid jälle läbi küla ja vaatad ringi. Kiirusekaameraid on kõrvalteedel ka umbes üks päevas ja need on normaalselt tähistatud, põhirõhk on tähtsamatel teedel nagu meilgi. Muidugi ma olin tsikliga, see natuke aitab, aga usun et mingi nauditava juhitavusega autoga ei ole pilt palju erinev (ja mingi joodikuid täis mahtuniversiaaliga autoreisile minek on lollus anyway). Kusjuures poola autojuhid on tegelikult väga sõbralikud, lihtsalt pead harjuma sellega et seal (ja ka mujal Euroopas) liigeldakse kiiresti, mitte sõidukiiruse mõttes aga lihtsalt rütm on palju kiirem, mida eestlane tõlgendab agressiivsusena. Pärast koju tagasi jõudes oli laevalt maha saades tunne nagu oleks jedi masterina meduuside sekka sattunud, isegi ülbitsejad ülbitsevad aaaaaaaaaeeeeeeglaselt :)

Ühesõnaga kui aeg ja eelarve ei kannata "päris" eurotrippi välja, siis minuarust on Poola pika puuga lahedaim riik sellise u "sain nädalakese puhkust" tüüpi reisi raadiuses, pole vaja punnitada tingimata kuhugi maailma lõppu jumal teab mida vaatama kui pmst samalaadsed asjad on kõik siin lähedal olemas. Kuna see minu reis oli juba enne pikemana planeeritud ja plaan tampis selga, siis olin kurbusega sunnitud pärast kaht päeva nina läände keerama, aga ilmselt lähen sinna veel sügisepoole tagasi. Poola rokib.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.07.2015 10:42 
Kasutaja avatar

No aga enamus kes on kirunud, on ju ka tunnistanud et puhtalt läbisõidul ja tamp seljas. Tean ka mitmeid, kes ongi läinud mõttega seal puhata ja ringi vaadata ja on rahule jäänud.
Keele osas tundub et sul on siis vedanud, mulle ilmselt sattub heal juhul alla 10% inimesi, kes keelt oskavad. Hotellides enamasti jah räägivad või vähemalt pursivad midagi. Ühes hotellis küll täitsa vabalt rääkiv kutt tööl. Esimene kord läksin siis hotelli parkla väravad juba kinni ja teeäär ka täis, kuskile panna pole. Käisin siis seest küsimas ja jutt sama, et jah hoov täis ja vaata kas leiad tänaval koha. Kuskile päris teise linnaotsa ka ei tahtnud jätta, vaatasin veel korra parklas ringi ja vaba koht täitsa olemas. Lähen siis tagasi, kutt küsib et mis auto sul on. Ütlen Passat, raputab pead ja ütleb et liiga suur. Mina vastu, et "ma oskan sõita", natuke mõtles ja ütles et no eks sa proovi siis. Tuli veel ise ka välja vaatama. 4-5x nõkerdamist ja sees ta oligi. Vana pärast veel näitab, et ma poleks uskunud jah, vahed olid siin vahepeal a la alla 10cm :D. Tuli veel kommentaar stiilis, et saaksin seal parkijana tööd, kui neil selline töökoht oleks :).
Järgmine kord sinna hotelli läksin, siis jälle sama vana tööl ja küsib kas wifi parooli ka tahan, kui hakkas paberit sellega andma tuli meelde, et mul see jäi meelde eelmisest korrast, vana ütleb seekord, et hea mälu siis :). Hetk hiljem küsib, et kuule kas sa olid see mees, kes siin parkida hästi oskas, sain vastata, et hea mälu siis sul ka :). Vahe oli ilmselt paar kuud.
Igasugu remonditöökodades, rehvitöökodades, puksiiril (ei telefonile vastav operaator ega juht), tanklates jne pole mina küll ühtegi Inglise keelt kõnelevat isikut näinud, eriti lahe oli, kui soovisin veokale teemaksu karbikest rentida, see oli omaette ooper. Putka mis seda müüs kinni, vana sees küll aga lahti ei tee. Piirkonnas pidi teine veel olema, mida ma üles ei leidnud, isegi teises tanklas tankiv politseinik ei rääkinud sõnagi keelt ja suisa põgenes mu eest, selle asemel et aidata (paberil väljatrükk oli olemas ja näitasin mida ma tahan). Samas jah on ka olnud politseinik, kes täitsa rääkis keelt ja uuris Soomes tööl käimise kohta meilt jne. Ilmselt plaanis ka ametit vahetada :).

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.07.2015 12:40 

Nojah, ega need töökohad mida sa kirjeldad on ka sellised noh, alumise riiuli omad. Erinevalt Eestist võid sa seal laisa ja ambitsioonitu inimesena vabalt kogu elu ainult poola keeles purjetada, võõrkeelsete inimeste hulk kes sinna ringi kolama satub on võrreldes kohalikega kaduvväike, filmidel on vist ka pealelugemine jne. Ma mõtlesin rohkem ikka sellist keskmist tavainimest kelle käest mingeid juhtnööre küsid või niisama õhtul linna peal maast ja ilmast pläkutama satud vms. Aga no eks see aeg oli liiga lühike ja vesteldud inimeste hulk liiga väike et mingit tõsisemat statistikat teha.

Ajah, kaarti vaadates arusaadavatel põhjustel seal umbes poolte põhivõõrkeel on hoopis saksa keel, et noh konkreetselt ainult inglise keelega läheb puisemalt.

Ja natuke nõme küll seda öelda, aga mul on tunne et üleüldiselt on Venemaa viimase aja tegevus vist ikka natuke Ida-Euroopa rahvaid liitnud - ma üldiselt väldin võõrastega poliitikast rääkimist, aga mõni oli ikka hirmus hakkamist täis, a'la meie põhjapoolne vennas jne :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.07.2015 14:15 
Kasutaja avatar

Seda nüüd küll jah, minu mõte oligi just selline teenindav personaal, kellega enamust ajast just kokku puututakse.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.07.2015 15:46 

Poola on ilus maa, suuremad teed nii siledad, et Eesti vastvalminud magistraalid kahvatuvad nende kõrval. Väiksemad teed on suht ok korras kuid väga kitsad. Navi poolt pakutavaid nn. "short cut-e" soovitan vältida - võite sattuda löökauke täis asfaltile, mille laius 1,5 auto laiust.
Kui minna Leedu piirilt otse üles Gdański peale siis saab nautida fantastilist loodust (künkad, orud ja järved) kuid pisikese pitseri jätab see, et 50% teest kulgeb külast külasse ning keskmine kiirus kusagil
56 km/h juures. Selles pirkonnas võib satuda tihti ka kohalike pühapäevasõitjate taha (inimesed, kes üle 60 km/h ei julge sõita). Keelest niipalju, et inglise keelt räägitakse suuremates kohtades, sakasakeelt Varssavist Saksamaa poole jäävatel aladel. Vene keelt ei taheta põhimõtteliselt väga rääkida (erandiks Gdański Ikea, Fashionhouse ja Matarnia keskus) kuigi üle 35-sed on seda kõik koolis õppinud. Ühes osas tuleb aga Jesperiga kindlasti nõustuda - poolakad pelgavad võõramaa keeles rääkimist. Ma sain ööklubis 2 tüdrukuga tuttavaks ja kuigi nad alguses mõlemad kinnitasid, et ingliskeelt ei räägi, leidsime end 20-minuti pärast ingliskeeles maast ja ilmast pajatamas.
Aga kui kellegil Gdańskisse asja siis ärge häbenege ja astuge aga läbi ;)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.07.2015 19:49 
Kasutaja avatar

Poolas elab oma 40 miljonit inimest(reaalselt vast 25-30miljonit).
Vene keele oskus kuuldavasti on vanematel inimestel ja nendel kes elavad Leedule ligidal.
Inglise ja saksa keelega paraku on jah kehvad lood. Puhkuse veetmiseks piisab kui reisida teise linna. Teine probleem on ka nende rahvuslikkus uhkuses- nende arvates võiks meie poola keelt õppida.
Mina kiidan ka Poolat, seal leiab igaüks midagi. Tahad pidutseda, tahad kultuuri nautida. Kui raha ei jätku Taimaale lendamiseks, siis Poola on selleks oma odavate hindadega heaks asenduseks.

Filmide dubleerimisest(pealelugemisest) oli hiljuti ajakirjanduses juttu! See oli kuidagi nii, et ostetakse filmi levitamise õigused ja kui film dubleeritakse eesti keelde, siis need levitamise tasud on odavamad. Dubleerimise tasud vist jällegi kulukamad.
Seega võime õnnelikud olla, et meie kanalitel subtiitrid kasutusel on.

See artikkel oli seoses TV3 vabalevist lahkumise ja olematute HD kanalitega.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.07.2015 01:15 

To jesper millisest agressiivsusest sa räägid, kui sõidad nagu vanaema, vb siis kyll jahh... ainus agressiivsus on ummikutes ridade vahetamine, muidu vahele ei saagi. Isegi soomes on normaalsem sõita, pooled poolakad venivad teedel ja eest ära ei lähe. Neljarealisel kogesin ikka korduvalt, kuidas debiil sõidab vasakus reas tyhjal teel vilgutad tuledega lased törtsu signaali ja siis lõpuks läheb kõrvale, samas tuleb kohe tagasi vasakule.
Keele koha pealt minu arvamus poolakast on, et täielikud lambad, turismipiirkonnas kõik info ainult poola keeles ja nt: hel poolsaare lõpus söögikohas ainult 1teenindaja, kes inglise keelt oskas, venekeelest ei saanud keegi aru. Sama teema teisel pool gdanski kaliningradi poolses otsas Stegna linna/kyla ranna juures (seal on julmalt suured alad telkimise ja campingutega sama kogu hel poolsaar)
Gdanski piirkonda soovitan kylastada Sopot väga seff (Ilm oli pask kui käisin aga ikka lahe) hel poolsaar (kannatab kylastada ka vähe kehvema suveilmaga) Gdanski vanalinn ( ok koht 1päeva õhtu sisustamisek) Gdanskist Kaliningradi poole Stegna ( Gdanskist sinna liikudes saab sõita yle ujuva silla ja parevega yle jõe autoga. Rand ok ja rahvas liigub soovitan kylastada kas alguses esimese asjana või lõpus viimasena..
Ja kui juba poolas, siis soovitan kylastada ka augustovit ja sellist kohta nagu Gizycko seal suvaline väike linna ja järved täis purjekaid ja kaatreid, rent suht ok hinnaga ja linnake tundub piirkondliku turismiobjektina. Järvel peal katamaraanid, mis vähe väiksemad, kui lindaline või isegi samad, avastamist päevaks paariks...

Viimati muutis moribundity, 18.07.2015 01:35, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.07.2015 01:18 
Kasutaja avatar

no tehke mis tahate,aga kohas kus eestlased ikkagi keeleliselt vägagi hätta jäävad,ei kõlba just parima kohana kus reisida ? Kes jebida ja seletada tahab igatepidi tore,aga endale tundub ikkagi,et imelik,et noored poolakad ka ei oska keelt? Effin aafrika ühesõnaga. Vene keelt ise ka ei oska.

Pakkusin naisele,et läheks autoga itaaliasse, ajaviiteks.
Ega eriti ei sobi ikka..jäle palju sõitmist pidavat olema. Gey ikka lihtsam olla krt.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.07.2015 01:26 

Itaalias sama teema nagu poolas ju, toidukohtades menüüd itaalia keeles ja sittagi muid keeli ei räägita:D kohale sõit yhejutiga ja siis paar päeva aadri mere ääres puhkust horvaatias rijekis ja siis edasi itaaliat avastama...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.07.2015 02:34 
Kasutaja avatar

nojah,aga mingi pitsa nime ma oskan ikka ju öelda :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.07.2015 11:23 
Kasutaja avatar

Itaallased ei räägi ka inglise keelt jah. Kunagi sai täispeaga seal kohalikega juttu räägitud. Karjast noortest oskas üks inglise keelt ja seda ka väga halvasti. Ütles, et neil koolides on rõhk ümbritsevate riikide keeltel, mitte inglise keelel.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.07.2015 15:57 

Ma olen korduvalt autoga ja bussiga Itaalias käinud ning alati olen inglise keelega hakkama saanud ehk sellise asja pärast küll muretseda pole vaja.

Viimase tripiga hakkas mulle samuti Poola meeldima ja näiteks elu parimat (samas suurimat ja vist ka odavaimat) Caesari salatit olengi nüüdseks juba kahel reisil söönud Hotel Nad Pisą restoranis, Pisz linnas.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 645 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 43  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis