Aular kirjutas:
Siin teemas võtavad sõna 3 tüüpi inimesed.
Esiteks Sõjardid, kes on jehoova tunnistajatega samal pulgal ja kui relva puhastamisest aega üle jääks, käiks nad samamoodi ukselt uksele oma kaitseväe usku levitamas.
Teiseks, need kes on vastutahtmist ära käinud ja nüüd arvavad, et teised peaks ka ikkagi selle kadalipu läbi tegema, sest MINA ju pidin ka.
Kolmandaks nn. loodrid, kes on ema-isa juurest ära kolinud ja alustanud oma elu elamist natuke varem + sellega on kaasnenud ka kohustused (pangalaenud, õppelaenud, liisingud).
Tahaks ka ju inimväärset elu elada, mitte oodata kuniks keegi suvatseb sulle kirja saata " õu tule nüüd ja et ise olid loll kuna tahtsid omada NIII noorelt kinnisvara või vähe paremat autot kui roostes honda civic.
Omalt poolt lisan, et ei ole käinud ja ei lähe ka. Maksan lihtsalt neid trahve, sest nii on kasulikum nii mulle, kui ka mu lapsele.
Aga kas see gupp päris loodreid, kes lihtsalt ei ole julgenud/viitsinud minna ei võta siin teemas sõna? Või polegi selliseid inimesi olemas?
Ma tegelikult täitsa usun, et on võimalik omalt poolt kõik õigesti teha (peale gümnaasiumi lõppu kohe avaldus sisse anda ja vastuseks saada, et kohad täis) ja siis tõesti ei peaks oma elu seisma jätma, kuni lõpuks sulle ruumi leitakse.
Aga julgen päris kindlalt väita, et sellised "19-aastaselt oma äri-pangalaen-laps" on kogu selles ajateenistuse vältijate pundist ikka väga väikene protsent.