MIDA MA VÕLGNEN OMA EMALE
Mu ema õpetas mind HINDAMA HÄSTI TEHTUD TÖÖD : „Kui te tahate üksteist ära tappa, siis tehke seda väljas. Ma just lõpetasin koristamise“. Mu ema õpetas mulle RELIGIOONI : „Sa parem palveta, et see plekk vaiba pealt välja tuleks“. Mu ema õpetas mulle LOOGIKAT : „Et millepärast või? Aga just sellepärast, et ma nii ütlesin“. Mu ema õpetas mulle VEELGI ENAM LOOGIKAT : „Kui sa nüüd kukud kiige pealt maha ja murrad oma kaela, siis sa koos minuga poodi ei tule“. Mu ema õpetas mulle ETTENÄGELIKKUST : „Kui sa õnnetusse satud, siis vaata, et sul alati puhas aluspesu seljas oleks!“. Mu ema õpetas mulle IROONIAT : „Nuta aga edasi, küll sa siis näed, mis ma sinuga teen – sa veel karjud mul käes“. Mu ema õpetas mulle IMETEGUSID: „Pane suu kinni ja söö oma toit ära“. Mu ema õpetas mulle KONDIVÄÄNAMIST : „No vaata seda porilaiku oma kukla peal!“ Mu ema õpetas mulle ILMAVAATLUST : „Su tuba näeb välja, nagu oleks sealt tornaado üle käinud“. Mu ema õpetas mulle VASTUPIDAVUST : „Sa istud siin laua taga niikaua, kuni kapsas on söödud“. Mu ema õpetas mulle KAHEPALGELISUST : „Ma olen seda sulle juba miljon korda rääkinud, et ära kunagi liialda!“. Mu ema õpetas mulle OOTUSÄREVUST : „Oota ainult, millal me koju jõuame, ja siis ma alles näitan sulle….“. Mu ema õpetas mulle MEDITSIINI : „Kui sa ei lõpeta silmadega kõõritamist, siis nad jäävadki pöörlema nagu karusell “. Mu ema õpetas mulle HUUMORIT : „Kui see muruniiduk lõikab nüüd sul varbad otsast, siis ära tule mulle kaebama“. Mu ema õpetas mulle GENEETIKAT : „Sa oled täpselt nagu su isa“. Mu ema ema õpetas mulle TARKUST : „Kui sa saad sama vanaks, kui mina olen, alles siis sa saad sellest aru“. Mu ema õpetas mulle SELGELTNÄGEMIST : „Pane see kampsun selga. Kas sa arvad, et ma ei tea, millal sul külm on“. Mu ema õpetas mind RASKUSTEGA TOIME TULEMA : „Mida sa ometi mõtlesid? Vasta mulle, kui ma sinuga räägin! …. Ära räägi mulle vastu!“ Mu ema õpetas mulle KANNATUST : „Muidugi võid sa seda teha. Kohe siis, kui oled 18 täis ja lähed omaette elama“. Mu ema õpetas mulle DIPLOMAATIAT : „Ma ei taha teada, kumb teist alustas, te ju mõlemad kaklesite“. Mu ema õpetas mulle JAGAMIST : „Mängige selle asjaga ilusasti või ma võtan selle teie mõlema käest korraga ära“. Mu ema õpetas mulle VIISAKAID KOMBEID : „Kasuta kahvlit! Kui ma näen, et sa jälle sööd kätega, siis ma topin need sulle kurku kinni!“. Mu ema õpetas mulle KADEDUST : „Maailmas on miljoneid lapsi, kelle on vähem vedanud kui teil, sest neil ei ole nii häid vanemaid kui teil on“. Mu ema õpetas mulle SAAMIST : „Sa alles saad, kui me koju jõuame“. Mu ema õpetas mulle TULEVIKU PEALE MÕTLEMIST : „Kui sa seda kontrolltööd ära ei tee, siis sa ei saa mitte iialgi tööle!“. Mu ema õpetas mulle TÄISKASVANUKS SAAMIST : „Kui sa ei söö juurvilju, siis sa ei kasva kunagi suureks“. Mu ema õpetas mulle ÕIGLUST : „Kunagi on sul omal lapsed ja ma loodan, et nad tulevad täpselt sinu moodi“. Aga üle kõige õpetas mu ema mulle ARMASTUST : „Sa tead ju, et mida iganes sa ka ei teeks või mis iganes ka ei juhtuks, ma olen alati koos sinuga ja toetan sind, sest ma armastan sind“.
---
Pull ja Lõvi on pubis söömas. Söödud ja joodud, lähevad juba kelmikaks ja hakkavad naisi vaatama. Äkki heliseb Lõvi telefon. *Ja, ja kallis kohe hakkan tulema* vastab Lõvi ja paneb telefoni ära. Pull vaatab Lõvile otsa ja pärib : *Kle sa oled ikka räige tuhvlialune.Eit helistab ja sa kohe tõttad. Mis toimub ?* Lõvi mõtleb ja sõnab : *Sul, Pull , on kodus Lehm aga mul siiski Lõvi
_________________ 56897383
|