Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 11.05.2025 10:31

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 592 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 40  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Kui raske Eestis olla...
PostitusPostitatud: 25.03.2013 12:59 
Kasutaja avatar

Veljo Rooste kirjutas:
Rookie, sa meenutad mu üht sõpra. Ta vaatas ka Ulmefilmi 6-7 osa ära (edasi läks liiga keeruliseks/igavaks) ning peale seda on "nägija". Ma olen 10 a vähemalt huvitunud vandenõudest ja üldse sellisest teemast huvitunud ja lugenud/filme vaatanud. Alati kui kalal olles või niisama viina võttes teema selleni läks, pidas ta mind lollakaks. Nüüd peale ulmefilmi ja mõne zeitgeisti on ta kah.. "te/sa olete lambad", iga asi, mis ei nõustu tema väitega "seda nad tahavadki, et sa mõtleks!" Muidugi Hando Tõnumaa aka Sibipihkur on see kord hea asjaga hakkama saanud, võrreldes ta eelmiste filmidega.

Tööandjaid on muidugi hea kõiges süüdistada. Ilmselt ei tule nendelt ka "argumenteeritud vestlust" vaid tuletatakse töölepingut meelde. Võid ju tahta, et kõik oleks ametilt samal tasemel ja kõik saaks võrdselt kõike vajalikku. Kuid alati on ka laiske-rumalaid ning tublisid-ambitsioonikaid. No, et üks korjab päevaga 7l mustikaid, teine 32l. Präänikut peaks ikka mõlemad võrdselt saama? Konkurents on see, mis evolutsiooni edasi viis, viib ja jääb ka viima. See on sisse kodeeritud. Seda sa ei muuda, samuti nagu ilaeritust Hesburgeri reklaami nähes sa ei kaota.. või et, kui püksis nonnu tummiseks läheb kena naise peale. Selline sa kord juba oled. Ja mina ja teised. Kes on saamatu, see üldjuhul jääbki selleks. Ehk mäletad ka, et suhteliselt hiljuti tööandjad "likvideeriti" ja kõik hakkasid järsku võrdseteks. Tulemus riigi seisukohalt oli räme taandareng, mida paarikümne aastaga ei eemalda.

Pangaduse seisukohalt soovitan uurida Kolmanda Riigi riigipanga kohta. Vaevalt keegi seda teeb.. seega lühidalt oli asi nii, et eraisikult intresse ei võetud. Tänapäeval on peamine jama see, et SUURTEL pankadel pole klientideks mitte eraisikud vaid terved riigid.

Ütle üks ettevõtte, kus laisemale töölisele vähem palka makstakse? Ma ei väida, et selliseid ei ole, aga selleks peab olema konkreetne töö, kus on võimalik sellist arvestust läbi viia. Ma isiklikult ei oska ühtegi nimetada. Kas sina oskad? Kas sina saad rohkem palka , kui sa ennast kiiremini hakkad liigutama? Kas keegi sama tööd tegev inimene saab sinust rohkem palka? Kas sa oled siis laisk, et ei teeni sama raha välja? Või makstakse enamus töölistele ikkagi kuupalka?
Aga see ei ole üldse meie riigis probleemiks. Täiesti loogiline, te vähem tööd rabav inimene peaks vähem palka saama. Kas säästuka müüa saab prisma müüast vähem palka kuna ta on laisem? Kas kõrgharitud õpetaja on laisem kui ehitaja? Kas Sebe bussijuht saaks siis rohkem palka kui ta kiiremini punktist A punkti B sõidab? jne….

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.03.2013 13:35 
Kasutaja avatar

Ära hakka mingit illi suust välja ajama jälle.

Mu näide ei käinudki mingi konkreetse ettevõtte kohta. Point oli selles, et alati on tublimaid ja nad saavadki paremini hakkama ning saavad rohkem. Kõigile-võrdselt teema on rumalus. No, et tööandjad on debiilid.. tänu neile vast ongi tööd töövõtjal? Jah, on erandeid muidugi.
Üldiselt minu jutt käibki "kardinaalselt muutuva süsteemi ja maailma" , ehk pigem unistavas käändes. Vast sellepärast ei saadagi mu tekstist aru, et üritatakse võtta mingi minu mõte ja mahutada see sellesse puslesse, mida ma oma ideedes täielikult muudan. No hea näide on eelmise aasta teise poole noorte aktiviseerumine Eesti poliitikasse.. no see oli hetkeks küll aga asi seegi. Tuli avalikuks see rahastamine, terve FB ja delfi kommentaarid etc. oli karjuvat rahvast täis. Aga enamasti nõuti VAID rahastamise kaotamist- siis on kõik hästi! Täiuslik. Muud muuta pole vaja. Tegelikkuses ei muuda see ju midagi, kui süsteem ise on mäda ja seda sa enam ei päästa. Demokraatia ei toimi seni, kui inimesed on vaimsusest nii eemaldunud ning hinnatakse vaid pragmaatilisust. Ehk vaja on, nagu ütlesin, kardinaalselt muutunud süsteemi ja maailma. Sest sinu mainitud ettevõtete tööliste elu ei muutu ju paremaks rahastamise (või kuidas iganes seda nimetada) kaotamisest. Vaid, kui nüüd itimehelikku väljendust kasutada (ei ma pole itimees, väga võõras sel alal kahjuks), tuleks teha restart ning installida uus Op süsteem, kuhu ei satu need viirused, mis eelmisesse. Nüüd kindlasti tuleb küsimus, et milline siis.. vastan ette ära- ma ei tea. On mõningad ideed aga ilmselt seni, kuni päris kaos käes pole, ei ole mõtet korrastada. See on nagu mingi igav tuba, kus on feng shui paigast. Võid ju tolmu võtta ja maast asjad ära koristada- ta jääb ikka selleks igavaks toaks. Kaos üle käib nii, et pead selle ümber tõstma, remonti tegema enda meele järgi jne.. siis ta pole enam igav. Okei, see toajutt läks mu enda jaokski keeruliseks :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.03.2013 14:17 
Kasutaja avatar

rooste sa ajad ümmargust juttu ja kui palutakse konkreetsetest asjadest rääkida siis ajad hakkad veelgi ümmargusemat juttu veeretama.
Kirjutad ainult "tubli -ambitsioonikas" saab rohkem palka. No ei saa ju kõik müüad ja õpetajad sellepärast rohkem palka. Ainult siis saavad, kui teeksid mingit teist tööd, aga sellest teiste müüate ja õpetajate sissetulek ei suurene.
Keegi ei materda kõiki tööandjaid. Ma tean ise päris palju selliseid omanike, kelle firmades oma töölistele makstakse palka nii, et ka viimased saaks väga hästi ära elada. Elavad ise ja lasevad oma töölistel elada. Ja siis on sellised , kellele on oluline ainult see, kuidas pigistada oma ettevõttest ja töölistest välja viimane sent. Selliseid tegelasi ei oskagi klassifitseerida. Tööandjaks kindlasti mitte. Nende eesmärk ei ole tööandmine.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.03.2013 15:35 
Kasutaja avatar

Oeh, ok. No vastates nüüd puhtalt sinu küsimusele- võta kas või Tartus Masku. Põhipalk on kõigil samal ametikohal A, kuid lisandub tulemustasu B. See, kes niisama põksub ja keda klient ise püüab, selle palgapäeval laekub A+B. Kes viitsib ja tahab (ma ise ei kannata selliseid klienditeenindajaid :D), püüab ise saali peal klienti ning nõustab neid.. no tegelikult üritab pähe määrida võimalikult kasumliku tehingu ettevõttele. Millega ettevõte määrab talle tulemustasuks 2B või 3B jne. Enam ei tea täpselt, mitu aastat tagasi üks tuttav töötas seal, siis vähemalt kehtis selline süsteem.
Päris paljudes kohtades on ka atesteerimine ja sealt tulenev palgatõus. A'la korra aastas see toimub ja siis saad näiteks 10% lisa või jääb samaks, vastavalt, kui hästi sa silma oled jäänud.

Palun.

Ennetades tähenorimist- jah, põhipalk on Masku näitel kõigil sama.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.03.2013 16:17 
Kasutaja avatar

ma nüüd küll norin tähte, aga ma tahan näha kuidas maksimas kassapidaja oma putkast jooksu pistaks ja kukuks ostjatele kaupa korvi laduma või bussijuhid sikutavad bussijaamas rahval varrukast ja paluks neid endaga koos Põlvasse sõita. Hmm Statoilis kunagi oli mingi sama teema, et kui läksid kütsue eest maksma siis müüa üritas sulle ja su pere neli kabanossi ja paar liitrit kohvi kaasa sokutada. Ega nad muidu vist suuremat palka ei saaks?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.03.2013 22:03 

Aular kirjutas:
Minu teada sellest aastast soomes teleka maksu kui sellist enam pole üldse !
Vähemalt mina pole enam ühtegi arvet saanud ja kuskilt lehest ka seik meelde jäänud.

See ongi YLEvero nimega ja sa ei saagi arveid, see läheb palgast, nagu Tyel maksud jne.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.03.2013 22:32 

Eestis maksame eraettevõtjatest teenusepakkujatele, millest riigile erilist tulu ei teki.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.03.2013 22:52 

No reaalselt midagi vaadata tahad telekast, siis maksad siin ka. Ega sealt yledest suurt midagi tule. Mul näiteks Elisa Viihde pakett, seal vist mingisugune 40 kanalit pluss 100mb nett, 39.90 kuus.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.03.2013 11:08 
Kasutaja avatar

Ma kasutan soomes olles skysati, 7 euri kuu ja selle eest saan mõned eesti kanalid :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.03.2013 19:44 
Kasutaja avatar

Heigo_K kirjutas:
Ma maksan aastas oma telekamaksu ära ja nende kanalitega näen ma kõik vajaliku ära.
Enamjaolt vahin JIMi pealt dokke ja rohlkemat pole vaja.
Eestikanaleid PÕHIMÕTTELISELT juba ei telli omale.

Telekamaks läheb kõikidelt verodest nüüd. Selle maksmise ja mittemaksmise üle on nüüd juba mõtetu vaielda. Eelmine aasta,kui veel arved olid, helistasin sinna kohta kust need tulid ja ütlesin,et mul pole telekat. Sellega sai ka asi lahendatud ja ühtki kirja enam ei tulnud.
Nendest eesti kanalite vaatamisest ei saa ka mina aru. Rõdudel viasati pannid ja skysat möllab. Suht mõttetu.

Viimati muutis analyzethis, 26.03.2013 19:46, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.03.2013 23:10 
Kasutaja avatar

Pilt @ Pilt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.03.2013 12:09 
Kasutaja avatar

Eee... okei, telku on ülim institutsioon. Hea võrrelda riike ja nende majandust.. oeh lol.

Ilmselt liiga pikk ja keeruline jutt aga.. maru asjalik intervjuu maru targa mehega Eestist:
http://www.vabamotleja.info/index.php/i ... gasi-votta

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.04.2013 04:21 
Kasutaja avatar

Tsiteerin:

"Praegu on ülemaailmne võlg riikide vahel kokku üle 50 triljoni USA dollari. Ansip ütleb, et Eesti peaks olema uhke, et meie võlg on Euroopa väiksemaid. Aga sel pole mitte mingit vahet, kui suur on meie võlg, kui seda ei ole võimalik mitte kunagi ära maksta. "
Ainus viis raha juurde saada on võlgade abil ?

Rootsi pangad on väga lahked juba näilikult Eesti elu edendama ja rahva võlaorjusest välja tooma ... või hoopis suuremasse võlaorjusesse viima ?

SRi tarkade nõukogu võiks selle teema lahti lahata :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.04.2013 09:33 
Kasutaja avatar

Aga pole ju hulllu, propaganda masinad ja eliidi ilus jutt peaks ära hoidma järgmise "lõhkeva mulli" ...

"Peaminister Andrus Ansip õiendas online-intervjuu käigus ära ka ühe laialtlevinud vea: tema sõnul ei lubanud Reformierakond viia Eesti viie rikkama Euroopa riigi sekka mitte viie, vaid 15 aastaga"
Seega on 9 aastat veel oodata:

6 aastat on nüüd nendest kuldsetest sõnadest möödunud ja mis on aga tegelikkus ? :

http://majandus.delfi.ee/news/uudised/1 ... d=65848184

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.04.2013 09:45 
Kasutaja avatar

Herr mkb.
Kas tead, mis on sellise fenomeni nimetus, et kui kaasa arutleda enam ei osata, vaid hakatakse sõnu valimata solvama ?
Aga kui niimoodi ennast hästi tunned, siis tulista aga edasi :)

Kokkuvõttes pole eesti elul midagi viga, nagu tõestatud.

Eksperiment: 316 euroga elab ära küll!
http://majandus.delfi.ee/news/tarbija/e ... d=65325186

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 592 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 40  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis