Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 21:20

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 645 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 43  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Eurotripp
PostitusPostitatud: 19.07.2015 16:04 
C4V6
Kasutaja avatar

Sellega seoses meenus mulle, et väga paljud rekkamehed ja inimesed kes nendega kaasas on käinud, räägivad mingist poola piiriääres olevast šašlõtsnajast kus saab lihtsalt maailma parimat liha :D

Iff vist ka kunagi miskit mainis

www.HLautoosad.ee HL'i Facebooki leht tanel@Hlautoosad.ee 53 039 002 E-R 09:00-17:30

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.07.2015 20:54 
Kasutaja avatar

Seda võiks ju täitsa proovida, huvitav küll millises Poola otsas piiri ääres. Üldiselt enamasti pigem Mc Donaldsi peale välja läinud Poolas, seal ilmselt ei saa väga ära käkerdada.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.07.2015 21:13 
Eliit

Ma ei mäletagi enam mida Tanel silmas peab. Aastate jooksul Poolas igalpool söömas käidud ja ega üldiselt pettuma pole pidanud - Poolakad oskavad süüa teha.

Pead ei anna aga äkki vöis see koht olla TIR Port Suwalki ja Supiküla vahel.

Frangi piiri pool, vana 2 peal, Stoki külas Statoilis 19.90 zl praad ja suur ölle oli vist viiekas veel juurde. Seega 6 eurine krempel. Frii/keedukartul salati assortii ja suure snitsliga seene-juustuga.

http://www.upload.ee/image/4850897/1175 ... 3739_n.jpg

Viimati muutis Iff, 19.07.2015 21:22, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.07.2015 21:21 
C4V6
Kasutaja avatar

Leedu-poola piiriääres pidi mingi koht olema. Kunagi aastaid tagasi rääkisin sulle, siis sa ütlesid, et tead küll mida ma mõtlen. (Mina ise pole seal käinud :D :D )

www.HLautoosad.ee HL'i Facebooki leht tanel@Hlautoosad.ee 53 039 002 E-R 09:00-17:30

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.07.2015 22:51 

Mis pagana kohtades ma küll veel käinud ei ole :? Poolas olen mitmeid kordi käinud ja iga vähegi arvestatavas toitlustuskohas või hotellis pole veel kordagi inglise keeles hätta jäänud :?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.07.2015 01:15 
Kasutaja avatar

Mine proovi Poolas supermarketist auto akut osta :). Vähemalt ühes Varssavi äärelinna Tescos pidin sellise kadalipu läbi käima, et naera või herneks. Kassast saadetakse minema, aga mis viga aru ei saa. Suunatakse info leti poole. Infos loomulikult ka sõnagi keelt ei räägita, kutsutakse turvamees seletama, aga ei oska seegi üle 3-4 sõna. Visatakse mingi Poola keelne vorm ette. Ühesõnaga vist oli point mingis jäätmekäitluses ja ma ei tea milles. Ühesõnaga kõik aadressid asjad ja ma ei tea mida veel pidi kirja panema. Kuidagi ma selle aku sealt ikkagi lõpuks kätte küll sain :).

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.07.2015 12:00 
Kasutaja avatar

Sai ka just autoga Amsterdamis käidud. Ehk siis pidi 2 korda Poolast läbi sõitma. Tanklaid sai seal külastatud 2-3 korda ja see oli ka ainuke riik, kus müüjad mitte mõhkugi inglise keelest aru ei saanud. Ühes tanklas pizza tellimine näis võimatu ülesanne, läksin lihtsamat teed ja tellisin kabanossi, läbi häda sain selle kätte aga kastmetega oli ikka võssa pannud :) Ometi kõik teenindajad olid noored inimesed, et võiks nagu osata aga ei. Lätis, Leedus, Saksamaal ja Hollandis polnud keelega mingit probleemi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.07.2015 12:28 

Kellegil kogemusi Auswitch muuseumi külastamisega? Plaan minna mitmekesi. Esialgne plaan reede päevaga sinna, hotelli. Järgmine päev niisama jämmida sealkandis. Pühapäeval muuseumi külastada (on lahti üldse?) Ja esmaspäeva hommiku tagasi sõita.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.07.2015 17:00 

Äkki mõeldud pärast Leedu piiri esimest paremat kätt asuvat truck stopi/sööklat/litsimaja? Natuke pärast seda keeravad vaprad ja lihtsalt gepsu järgi sõitvad lollid paremale, kui nad Gdanskisse teel on.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.07.2015 20:09 

biggo kirjutas:
Kellegil kogemusi Auswitch muuseumi külastamisega? Plaan minna mitmekesi. Esialgne plaan reede päevaga sinna, hotelli. Järgmine päev niisama jämmida sealkandis. Pühapäeval muuseumi külastada (on lahti üldse?) Ja esmaspäeva hommiku tagasi sõita.

http://auschwitz.org/en/visiting/opening-hours/

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.07.2015 22:59 
Kasutaja avatar

Jesper kirjutas:
Siin mõni aeg tagasi tuli jutuks Poola, ma sõitsin seal juuli alguses kaks päeva ja no see on täielik ülekohus mida sellele riigile eestlaste poolt pidevalt tehakse. Enamik inimesi käsitleb seda transiidimaana kuhugi mujale jõudmiseks, progeb GPSi mingi kaugema sihtkohaga ära ja siis imestab et on ikka vilets riik - mõelge kui keegi sõidaks lihtsalt Iklast Paldiskisse GPS-iga, sööks Märjamaal burksi ja siis kirjutaks Eesti kohta et maru tühi ja igav riik ja nõmedaid rekkasid täis.

......

Ühesõnaga kui aeg ja eelarve ei kannata "päris" eurotrippi välja, siis minuarust on Poola pika puuga lahedaim riik sellise u "sain nädalakese puhkust" tüüpi reisi raadiuses, pole vaja punnitada tingimata kuhugi maailma lõppu jumal teab mida vaatama kui pmst samalaadsed asjad on kõik siin lähedal olemas. Kuna see minu reis oli juba enne pikemana planeeritud ja plaan tampis selga, siis olin kurbusega sunnitud pärast kaht päeva nina läände keerama, aga ilmselt lähen sinna veel sügisepoole tagasi. Poola rokib.

Täpselt minu mõtted ja sõnad :) Sai siis eelmine nädal Poolas ära käidud. Pühapäeva varahommikul(kell 5) oli start ja õhtul 7 ajal(täpset kellaaega enam ei mäleta) olime Gdanskis. 5 täiskasvanut, üks kohe kolme-aastaseks saav laps ja 9 kohaline Renualt Trafic.
Gdanskis veetsime kolm ööd ja tagasi tulles Kaunases ühe öö.

Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt

Sopot:
Pilt
Pilt

Ning muidugi maailma suurim telliskividest ehitatud linnus, Malbork
Pilt

Tundsime end Poolas rahaliselt nagu soomlased Eestis, ma arvan :) igatahes, kõik jäid väga rahule ja Poola on tõesti väga ilus maa. Enne reisi jagunes tutvusringkond ka kaheks, kes küsis, et mis te sinna Poola veel lähete, umbes et seal pole ju midagi ning siis teised kes kiitsid ainult heaks ja ütlesid et läheks enne Poola kui nädalaks kuskile Türki.
Eks keele probleemiga puutusime meiegi kokku, kaubanduskeskuses ja KFC-s, tursimipiirkondade söögikohtades ja majutuskohtades tuli inglise keel ilusti suust välja.
Igatahes, soovitan ise samuti Poola ja Gdanski avastama minna, ei tohiks pettuda ;)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.07.2015 23:23 
Eliit

See jah jama jutt, et Poolas pole midagi teha. On ja kuidas veel. Poola on viimase 10 aasta jooksul arenenud rohkem kui Eesti 20 aasta jooksul.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.07.2015 23:40 
Kasutaja avatar

biggo kirjutas:

Ma käisin bussiga(lennukiga ikka Poola), läbi kohaliku turismibüroo, kui seda nii õige on nimetada.
On olemas Auswitch 1 ja 2. Esimene on see, kus kõige rohkem on vaadata. Teine on mõne kilomeetri kaugusel, seal on üks suur tarastatud ala, üks hoone kus hoiti neid kinni ja väike lugu sinna juurde.
Külastada tasub, mulle see muud tundeid ei tekitanud, kui tõi ajaloo vähe lähemale. Kui nüüd mälu ei peta, siis Krakowist sai 9-10 aeg liikuma ja õhtul alles tagasi.
Teine koht mida kohe kindlasti tasub külastada on soolakaevandus: http://www.wieliczka-saltmine.com/
Sinna saab kiiremini kui Auswitchi. Kohapeal ostad pileti vastavalt võõrkeele eelistusele ja liitud grupiga.
Mina peatusin selles hotellis: http://www.hotelpodwawelem.pl/index.php/en/
Krakowi loss on põhimõtteliselt kohe kõrval. Miks aga sellest hotellist kirjutan! Põhjuseks on seal asuv restoran: http://www.podwawelem.eu/
Sissepääs on nii läbi hotelli kui ka pargi poolt. Küll aga tuleb vist laud broneerida, kui väga kaua oodata ei taha. Ma nimetaks seda rohkem nuumamajaks ja seda iseloomustab ka kaal mis sinna on veetud. Need millega vanasti liha ja jahukotte kaaluti, a´la 300 kg :D
Hotell ise midagi erilist ei olnud, kuid peale magamise seal muud ei teegi.

Krakowi Lossis pakutakse erinevaid pääsmeid. Üks nendest oli tunnelid lossimüüride sees või midagi sellist. Ei mäleta palju see lisaks oli, kuid ei midagi erilist. Suur tunglemine käib kirikusse, eriti kuna need seal kõik enamuses usklikud on.
Mägedesse soovite minna, siis pole ka kaugel Zakopane. Talvel populaarne suusakuurort. Suvel saad üles sõita ja siis oma soovikohaselt kas jala alla või liftiga. Üles saab ka muidugi jala minna :D
Kuigi üleval näitas, et 11 kraadi sooja, siis tegelikult külm ei olnud, liigud pidevalt ja pole midagi hullu. Pikemakäistega pluus või midagi igaksjuhuks ei tee paha.

Auschwitz II laager on see, värvilised pildid on need mis seal alles on:

https://www.google.ee/search?q=auschwit ... 2QCh3cKwqu

Soolakaevandus: https://www.google.ee/search?q=auschwit ... +Salt+Mine

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.07.2015 04:01 

dellu kirjutas:
Visatakse mingi Poola keelne vorm ette.

Muideks uuel Google Translate appil on selline võimalus et näitad telefoni kaamerale mingit teksti ja siis ekraanil näed sama pilti tõlgituna. Ma konkreetselt poola keelega ei proovinud, aga prantsuskeelsest pesumaja kasutamise juhendist näris küll läbi nagu kuum nuga pehmest võist :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.07.2015 10:38 
Kasutaja avatar

MDB kirjutas:
Teine koht mida kohe kindlasti tasub külastada on soolakaevandus: http://www.wieliczka-saltmine.com/
Sinna saab kiiremini kui Auswitchi. Kohapeal ostad pileti vastavalt võõrkeele eelistusele ja liitud grupiga.

Wieliczka soolakaevandus on väga lahe koht jah. Kellele muidu käigud-tunnelid ja näiteks Tolkien'i teemad meeldivad, siis peaks kindlasti seal ära käima.
Lisaks keele-eelistusele on ka erinevad paketid - kõige tavalisem on ca 4-5km ja kuni 135m sügavusele jõudev ringkäik, kuid on ka mingid pikemad ja sügavamad paketid.
Giid, vähemalt see kes meil oli, rääkis igatahes väga head inglise keelt.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 645 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 43  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis