Viimane kommentaar asjalik.
Vaadata tuleb ostujõudu pigem.
Kuskil oli ka artikkel palju soomalne jõuab bensiini osta keskmise palga eest ja palju eestlane.. nutune seis.
Teiseks on veel põhjuseid.
Näiteks ühistranspordiga ei ole võimalik sõita minul, kuna elan linna ääres. Elan linna ääres, kuna elamiskulud madalad, saan ise enda kütet reguleerida, mitte ei pea mustakal või lasnakal maksma seda mis ette antakse. Ehk jällegi kahe otsaga asi, linnas on kallim elada aga parem liigelda, ääres halb ühistransport, aga elamiskulud madalad. Siin on igalühel nüüd otsustamise koht.
Ma ise ootan, kuna tln jõuab nii kaugele, et ma saan ühistranspordiga normaalselt ja säästlikumalt liigelda kui autoga, siis jätan ka bensiini hinna üle halamise.
PS. Oodatud on need kommentaarid, mis kiruvad, et ise olen loll ja madalapalgaline (iroonia:))
Vihjeks võin öelda et keskmisest tib a kõrgema palgaga ei ole hetkel küll normaalne siin elada.
Ning need kes 3000 maha joovad paistavad minu silmis küll priiskajad.. aga see on minu mure.
Jee sain jälle emotsiooni välja elada:) Tänan tähelepanu eest.
Aga et möla polek siis üks artikkel veel:
http://logistikauudised.net/?ArticleID=094c03c7-dbb0-4ef6-87cb-e3f86daa09cb&readcomment=1#commentAhjaa, lisaks oli veel artikkel, et eestlane kulutab aastas 103 000 krooni... (ehk teenib sama palju kui kulutab) ja nüüd mõelge palju kütuse peale paned ? ca 30 000 aastas + ealmise kulud + auto hooldus jne jne.. Ehk üldist pilti ette saada lööge kokku palju aastas teenite ja palju millegi peale kulutate, siis saate teada mis toimub. (ei ole kohustulik muidugi)
Ja auto puhul võiks peale bensu hinna enda km hind välja arvutada. Endal on km hind koos liisingu, kindlustuse, bensiini ja remondiga 2,7 eeki kilomeeter (amort sisse ei võta, kuigi ca 1% kuus langeb auto väärtus) ning ilma liisingu ja kindl on km hind 1,7 eeki km.
See, et neid asju arvutada ei näita, et inimene on rott vaid näitab seda, et vajadusel on resurssi kokku hoida kui vaja.
Töö juures arvutasime ka ühe inimese km hinda ja see tuli 10 - 11 eeki km.. selgus, et taksoga on odavam tööl käia, kui autot pidada.