Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 07.05.2025 02:24

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 1577 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 106  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Aprillikuu boikoteerimine 2010: Statoil ja Neste
PostitusPostitatud: 22.04.2010 09:05 
Kasutaja avatar

dellu kirjutas:
.Alar. kirjutas:
Veelkord, miks te PEATE kütust ostma, kui see liiga kallis on? Mugavus? Laiskus? Või midagi muud?

Mõtlesin just andres393 valguses sama asja. Kui ei suuda hakkama saada, siis äkki oleks ühistransport mõistlikum variant. See, et ma teenin nii vähe hala hakkab muidugi ära tüütama, selle kohta usku juba eelmises teemas tegi mõistliku märkuse. Eks ta on kui omal ajal ei viitsinud hariduse peale mõelda või ei oska leida kust ja kuidas teenida. Kui ikka raha pole, siis ei pea ju endale autosõitu lubama.

Elan Roobukal ja naine peab olema hommikul 7 tööl, esimene marsa läheb 6.30 ja mittekuidagi ei jõua õigeks ajaks tööle :twisted: Kas on tõesti raske mõista et isegi paljud ots otsaga kokku tulevad inimesed peavad oma pisku teenimiseks kasutama autot et üldse elus püsida ja makse maksta :angry :kill

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.04.2010 09:08 
Kasutaja avatar

krss kirjutas:
86siim kirjutas:
Teen jämeda ja rämeda üldistuse:
Tangin aastas 2740l 95 bensiini.
Oletame, et statis maksab 18.00 terve aasta ja nt alexelas kus tangin on 17.75
Statoil - 49 320.- (aastas
Alexela - 48 635 - aastas
Vahe - 685.-
Ehk tavainimene võib selle nn pendeldamisega kokku hoida ala 1000.- eeki jämeda üldistusega aastas.

Tegelikult on vist nii, et kui kasutada kliendikaarte, tuleks see vahe veel väiksem (mida kallim letihind, seda suurema soodustuse annab reeglina kliendikaart, kehtib praktiliselt iga eluala kohta). Paljudel on vast ka kogused paar korda suuremad, st vahe tuleks ikkagi samasse suurusjärku. Igaühe oma asi, kuhu ja mille nimel ta selle raha kulutab.

Mina näiteks ostan Tõdva Alexelast kliendikaardiga 17.50 95E liitri :think palju on eraisikuga see hind Statoilis minimaalselt?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.04.2010 09:09 
Kasutaja avatar

woozh kirjutas:
Wtf?

See, kes statoilis ei taha tankida või hoiab sealt eemale on rott? :kill

Tegu oli iroonitseva märkusega selle kohta, et kellegi väitsest koorub, et Statoilis käivad vaid rahakad inimesed.

MazdaGTI, täiesti arusaadav, et leidub ka selliseid inimesi, kel auto on eluliselt tähtis liiklusvahend aga kahjuks on need inimesed sügavalt vähemuses niisama mugavate paarutajate kõrval, kel on vahendeid valimata tähtis ukse alt ukse alla sõita, et kõik ta autot näeks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.04.2010 09:15 
Kasutaja avatar

MazdaGTI kirjutas:
dellu kirjutas:
.Alar. kirjutas:
Veelkord, miks te PEATE kütust ostma, kui see liiga kallis on? Mugavus? Laiskus? Või midagi muud?

Mõtlesin just andres393 valguses sama asja. Kui ei suuda hakkama saada, siis äkki oleks ühistransport mõistlikum variant. See, et ma teenin nii vähe hala hakkab muidugi ära tüütama, selle kohta usku juba eelmises teemas tegi mõistliku märkuse. Eks ta on kui omal ajal ei viitsinud hariduse peale mõelda või ei oska leida kust ja kuidas teenida. Kui ikka raha pole, siis ei pea ju endale autosõitu lubama.

Elan Roobukal ja naine peab olema hommikul 7 tööl, esimene marsa läheb 6.30 ja mittekuidagi ei jõua õigeks ajaks tööle :twisted: Kas on tõesti raske mõista et isegi paljud ots otsaga kokku tulevad inimesed peavad oma pisku teenimiseks kasutama autot et üldse elus püsida ja makse maksta :angry :kill

Ja see näitab mida? Siis on järelikult kas töö või elukoht vale. Nagu korra sai mainitud juba, ega tööl käimisele peale maskta pole ka mõtet ju. Siis tuleb oma elu nii ringi korraldada, et jõuaks tööle. Näiteks Tallinnas korter üürida (kui üüri raha bensu rahasse ümber arvutada, siis ei pruugigi vahet tulla). See roobuka-Tallinn 27 km Google Mapsi järgi ei ole ju nüüd nii palju (selle näite puhul ei pruugi muidugi ära tasuda). 20 päeva kuus 8l/100km kuluga peaks see nii 1500 krooni olema. Kui selline bensuraha juba üle jõu käib, siis ei oska kommenteerida

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.04.2010 09:36 
Kasutaja avatar

dellu kirjutas:
Ja see näitab mida? Siis on järelikult kas töö või elukoht vale. Nagu korra sai mainitud juba, ega tööl käimisele peale maskta pole ka mõtet ju. Siis tuleb oma elu nii ringi korraldada, et jõuaks tööle. Näiteks Tallinnas korter üürida (kui üüri raha bensu rahasse ümber arvutada, siis ei pruugigi vahet tulla). See roobuka-Tallinn 27 km Google Mapsi järgi ei ole ju nüüd nii palju (selle näite puhul ei pruugi muidugi ära tasuda). 20 päeva kuus 8l/100km kuluga peaks see nii 1500 krooni olema. Kui selline bensuraha juba üle jõu käib, siis ei oska kommenteerida

Käib üle jõu või mitte ga kindlasti on majaomanikul ka muid kohti, kuhu seda summat igakuiselt investeerida. Kui kütus oleks odavam, kulus sellele raha ka vähem ja saaks ka muid asju lubada (kasvõi laudauksele uued hinged, et ei kääksuks) jne jne. See jutt läheb juba mulaks, kui me hakkame siin soovitama kõigile mitte sõita autoga, kui raha pole. A la mul on ja las ma sõidan siis üksi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.04.2010 10:03 
Kasutaja avatar

Kui nädalavahetustel joomisest loobuda hoiab keskmine noor mees umbes 3000 eek kuus kokku.

3000 eest saad tavalisest tanklast umbes 170 liitrit 95-te ja "varimajandusest" umbes 230 liitrit 95-te

Oma hübriidiga (viimase 8000km keskmine täpselt 6l/100km) saan esimeses juhul sõita 2800km, teisel juhul 3800 km.

Seega kui rahaga kitsas, loobu joomisest ja saad rahulikult oma igapäevategemised autoga ära teha.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.04.2010 10:27 

väga huvitav vaatenurk mõnel ikka. Pole vist igapäeva eluga eriti kursis? Praegusel ajal on muidugi jubedalt võimalusi töökohti valida, ja 10kmi linnast eemal isa ehitatud maja maha myya ja lasnka urkasse kolida? Arvestades keskmist palka on kytus eestis 2-3 korda kallim kui mujal M.O.T.T
Ja siin kõvad rahabossid, vaadake asja teise nurga alt. Yxi kodus emme-issiga elades võite jah oma viimase sendi paaki lasta ja kui raha pole sis ei sõida-lihtne. Aga inimesed, noored pered jne, kelle jaoks auto on vajadus, mitte mugavus või on nt maja, mis tahab kõpitsemist, laps nõuab raha jne-siis tundub asi palju drastilisem. Ja nagu siin mainiti, et suurem osa kärutab lõbust. See väide on kindlasti vale. Võta kasvõi see foorum. Siin on ~11000 aktiivset kasutajat, millest niisama cruisereid on HEAL JUHUL 50%(sest ylejäänutel pole autot, või on auto perses koguaeg jne), ja kui sa nyyd vaatad palju eestis autosid on. Jah, alati võib öelda, et penskarid sõidavad vähe ja osadel on niisama auto maja ees mädanemas, aga penskari 3000 pensionist on ka vähe sõitmine sigakirves.
Aga teisest kyljest, müüge majad maha ja kolige tööle :think Kõige kindlam, pole ohtu et hiljaks jääte ja kindlasti on praegu valida vähemalt 10 töökoha vahel kus palgatase ei lange alla 50k kuus, nii et ma ei saa aru, mix halada :?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.04.2010 11:17 

Viimane kommentaar asjalik.

Vaadata tuleb ostujõudu pigem.

Kuskil oli ka artikkel palju soomalne jõuab bensiini osta keskmise palga eest ja palju eestlane.. nutune seis.

Teiseks on veel põhjuseid.
Näiteks ühistranspordiga ei ole võimalik sõita minul, kuna elan linna ääres. Elan linna ääres, kuna elamiskulud madalad, saan ise enda kütet reguleerida, mitte ei pea mustakal või lasnakal maksma seda mis ette antakse. Ehk jällegi kahe otsaga asi, linnas on kallim elada aga parem liigelda, ääres halb ühistransport, aga elamiskulud madalad. Siin on igalühel nüüd otsustamise koht.

Ma ise ootan, kuna tln jõuab nii kaugele, et ma saan ühistranspordiga normaalselt ja säästlikumalt liigelda kui autoga, siis jätan ka bensiini hinna üle halamise.

PS. Oodatud on need kommentaarid, mis kiruvad, et ise olen loll ja madalapalgaline (iroonia:))
Vihjeks võin öelda et keskmisest tib a kõrgema palgaga ei ole hetkel küll normaalne siin elada.

Ning need kes 3000 maha joovad paistavad minu silmis küll priiskajad.. aga see on minu mure.

Jee sain jälle emotsiooni välja elada:) Tänan tähelepanu eest.

Aga et möla polek siis üks artikkel veel:
http://logistikauudised.net/?ArticleID=094c03c7-dbb0-4ef6-87cb-e3f86daa09cb&readcomment=1#comment

Ahjaa, lisaks oli veel artikkel, et eestlane kulutab aastas 103 000 krooni... (ehk teenib sama palju kui kulutab) ja nüüd mõelge palju kütuse peale paned ? ca 30 000 aastas + ealmise kulud + auto hooldus jne jne.. Ehk üldist pilti ette saada lööge kokku palju aastas teenite ja palju millegi peale kulutate, siis saate teada mis toimub. (ei ole kohustulik muidugi)

Ja auto puhul võiks peale bensu hinna enda km hind välja arvutada. Endal on km hind koos liisingu, kindlustuse, bensiini ja remondiga 2,7 eeki kilomeeter (amort sisse ei võta, kuigi ca 1% kuus langeb auto väärtus) ning ilma liisingu ja kindl on km hind 1,7 eeki km.

See, et neid asju arvutada ei näita, et inimene on rott vaid näitab seda, et vajadusel on resurssi kokku hoida kui vaja.

Töö juures arvutasime ka ühe inimese km hinda ja see tuli 10 - 11 eeki km.. selgus, et taksoga on odavam tööl käia, kui autot pidada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.04.2010 11:23 
Kasutaja avatar

Tsiteeri:
„Kokkuvõtteks, kui mootorikütuste hinnad ei sisaldaks makse, oleks näiteks bensiini tänane hind meie tanklates ca 8 EEK/l,“ lõpetas Saks.
:rokib :rokib

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.04.2010 11:28 

Seda küll:)

Aga mis siis oleks ettepanek?

Tõsta muid kaudseid makse?

Ise arvan, et vahet pole kuidas sa seda maksad, kas läbi aktsiisi või mõne muu kaudse maksu ala automaks jne jne...

Kurb on see, et inimestele ei anta mitte midagi tagasi selle eest. Aktsiis peaks ju puhtalt minema teede remondiks? Aga siin riigis vist kanditakse seda sinna kuhu vaja.

Kui ma saaksin selle aktsiisi eest korralikud teed ja ühistranspordi siis ma ei kurdaks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.04.2010 11:53 
Kasutaja avatar

Mingis ajalehest millalgi lugesin selle aktsiisi kasutamise kohta, kui õieti mäletan siis läks see teedesse max 75% seaduste järgi :uhoh ülejäänu oli kohe eelarves mujale kirjutatud :bs palju aga tegelikult sellet teedele jõuab on meile kõigile näha :angry

Lisaks on meie banaanivabariik vis üks väheseid kohti, kus üritatakse masust maksude tõstmisega välja tulla ja siis nutetakse et rahvas ei osta ja masu venib :kill need Toompea tolad ei suuda kuidagi aru saada et inimeste ostuhuvi ei tekitata mitte kõrgeta maksude tõttu suureks paisutatud hindadega, vaid madalatest maksudest tingitud väikeste hindadega :twisted: seega ei elavne meie majandus kuidagi kui tarbimine vähenab, neid makse võib kruvida veelgi kasvõi 2x-3x. Iseasi lõbusam saab nüüd muidugi veel see Savipätsi 1% luksusmaks, mis kergitab hindu üle riigi kuna enamik tootjaid ja suuremaid hulgiladusi on Tallinnas. Kas keegi suudab meenutada või leida, kas selle "luksusmaksuga" maksustatakse ka autokütus? Üritan üles otsida selle kütusehinna kujunemise graafiku, siis saab teada et kui palju hakkab kütus maksma juhul kui luksusmaks ka sinna ulatub :neutral:

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.04.2010 12:05 

No lagi oli see, et luxusmaks laieneb ka kasutatud riietega kaubitsejatele :D
Aga tekibki nagu kysimus, et ma yhest kyljest saan aru, et riigikassat on vaja täita, aga kas see, et heal ajal käituti pillavalt rahaga ja nyyd on hambad on piisav põhjendust oma riigi rahvast piltikult öeldes röövida. Neid samu inimesi, tänu kellele toompeal istuvad need, kes seal istuvad...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.04.2010 21:31 

Pilt

Bensuhinna tõus murrab ikka rängalt :D :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.04.2010 22:26 
Kasutaja avatar

no vähemalt võin mina öösel rahulikult magama, teades, et keegi mulle järele ei tule. Tangin kohalikus tanklas, -20 senti liitrilt. Statist saab vahel mõne näksi või kohvi ligi võetud, benssu pole sealt libistanud krt teab millal.
ja mis nüüd wc-sse puutub, siis nurga taga saab ju ka kusel käia :uhoh :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.04.2010 00:03 

st. stati nurgas? :D

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 1577 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 106  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis