Mis minuarust on põhivahe teismelise vs 2x aasta vanuses on see, et nooremana on võimalik endale tohutult palju asju suht vähese vaeva ja ajaga (kalendri mõttes) selgeks teha. Stiilis et kui keegi ostis endale märtsis rula siis suve lõpus ta juba keerutas õhus igatpidi, või kui kellelgi oli huvi mingit kitarri või muud instrumenti õppida siis absoluutsest nullist kuulatava mänguni jõuti jälle loetud kuudega, või siis ka väiksemad asjad nagu see hernestega täidetud pallike, millega osad ikka imetrikke tegid. Ma näiteks vist 12 või 13 aastaselt tegin endale suurest igavusest suvel kargud ja siis kuukese jändasin nendega ning oskasin karkude otsas pmst mööda kõiki neid maastikke käia kus omal jalalgi, hüpata jne, hetkel millegi sellisega alustades ei kujutaks ettegi, ilmselt enne tuleks seitse kipsi kui 10 sammu tehtud saaks. Kusjuures naljakas et see oskus pole hoolimata 15 aastasest pausist mitte kuhugi kadunud, nagu Rakvere lossiõuel kogemata selgus

Tänapäeval on võimalusi ka kordades rohkem kui 90ndatel, konkreetselt seal kus mina elasin oli majade vahele mingi hädise korvirõnga saamine enamvähem sama suur projekt kui tänapäeval skatepark, vallavanem käis kohal, koguti elanike käest allkirju ja ma ei mäletagi mida kõike veel.
20ndate teises pooles on iga "skilli" omandamine miinimum kaks aastat, lihtsalt esiteks pole aega nii palju, ei ole nii et tuled koolist keset päeva, kott nurka ja harjutama. Teiseks ei hakka enam füüsilised oskused nii hästi külge ja teadmised ei jää meelde.
Et noh selles suhtes on see meeletu raiskamine kui juba a'la 15-16 aastaselt on kogu vaba aja veetmine stiilis "jook, suits ja pralle". Ma olen kaugel sellest et moraalitseda, tean küll kui ahvatlev on, aga isiklikest kogemustes võin kinnitada et jook läheb ka 10 aastat hiljem sama lõbusalt ja libedalt alla, selle tähtsa asjaga pole vaja tingimata kiirustada

Samuti ei jookse autod ja tsiklid kuhugi eest ära, pigem läheb autodega jändamine aasta-aastalt mõnusamaks, kuna lihtsalt vaba raha on rohkem ja kõike ei pea viimaste sentide eest tegema.