RustyZ kirjutas:
2a jooksul muutunud mille eest olen nõus natuke maksma:
Ekraanid läinud oluliselt paremaks
Telefone tehakse ka alumiiniumist jne, disain viisakam
Telefoni kaameraga saab teha päris häid pilte, timelapse funkts, ööpildistamine jne, hobifotograafile head asjad.
Ok kiirem nett ka
Korralik screen mirroring telekasse jne (miracast, dlna) ja selle sujuv toimimine.
Panoraamselfie
Opsüs kiirem, stabiilsem, peaaegu et polegi enam androidiga probleeme (mul huaweo oma, sellega ei ole nagu old va p7 update fail mis nad siin äsja tegid)
Sõrmejäljelugeja telefoni tagaküljel on ka hea (nt. Hua mate s ja honor) kui ekraan kohe avaneb kui näppida ja saab ka kõnele vastata sellega (endal pole, see ka ainis mida igatsen)
Hetkel rohkem asju mis telefonist endast sõltuvad ei meenunud. Need prosed ja asjad ka muidugi olulised et kõik sujuks.
Akud võiks ja paremaks minna....
Kõigega ei nõustuks, minu arvates said juba 2 aastat tagasi telefonid suhteliselt valmis - enam pole arengut väga toimunud.
Võtame näiteks Eestis suht populaarse
HTC ONE M7.
Ekraan pole kindlasti läinud
oluliselt paremaks. M7 reso 2 aastat tagasi oli 4,7 tolli ekraanil 1080 x 1920 pixels (~469 ppi pixel density). Tänapäeval on pixel density suhteliselt sama ja isegi kui on suurem siis see on pigem numbrite mäng. Silmaga midagi ei erista kui just luubiga piksleid taga otsima ei hakka.
Kaamerad pole mingit metsikut hüpet teinud. Aeg-ajalt lisatakse piksleid juurde, üritatakse optikat parandada. Facebooki piltide uploadijal pole absull vahet - muidu erinevaid pilte võrdlema hakates on midagi paremaks läinud küll.
Kiirem nett? LTE on vana nähtus, mis uuendust siin kahe aasta jooksul olnud on.
Screen mirroring oli ka enne olemas ja pigem tarkvaraline lahendus. Ka nendel vanadel käsnadel tuleb uuem OS'i versioon ja saavad selle uuenduse. Tahaks loota, et on stabiilsemaks läinud? Minu praktika ütleb, et mitte.
Opsüs kiirem ja stabiilsem - tahaks loota kuigi reaalsuses väga ideaalset meil ikkagi pole. Kõik hangub ja freezib - nii iOS kui ka Androidil on hulgim juhuseid kus ei saa kõnele vastata. Odavama otsa android telefonidest ei hakka rääkimagi, saab max 1 aasta kasutada. Tootja poolt tehakse tarkvarauuendusi mis nimme teevad telefoni aeglasemaks

Sõrmejäljelugeja - vot see on minu arvates ainuke kasulik asi mis uutele telefonidele lisatud on. Räigelt tüütu on mingit pin'i või joont ekraanil vedada, paraku töö pärast on mul kohustuslik pin'iga telefoni lukustada. Sõrmejäljelugeja teeks asja mugavamaks küll.