Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 14.07.2025 07:15

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 1577 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 106  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Aprillikuu boikoteerimine 2010: Statoil ja Neste
PostitusPostitatud: 31.03.2010 23:44 
Kasutaja avatar

No suht silmakirjalik on see värk üldiselt, ühes teemas aetakse avalikku salakütuse äri, millega riigile maksud maksmata jäävad. Kõrval teemas nutetakse, et riik võtab aktsiisimaksuna need summad ülejäänutelt, mis üle piiri salaja toodud kütuse müügilt saamata jäävad.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.03.2010 23:59 
Kasutaja avatar

dellu kirjutas:
OT jätkuks, siis mujal pool maailmas on väga paljudes bensukates ühekordsed kilekindad selleks. Meil muidugi Vasjad sikutaks kõik oma autosse ära, nii et meil ei saa see kunagi toimima. Tegelikult on ka ehituspoodides selliseid müüa, 50tk maksis nii 10-20 krooni.

Väga tore oleks, kui eestis ka sellised asjad tekiks, kuigi tõepoolest, kauaks neid seal ei oleks. Kellelgi oleks raudselt neid kõiki kodus vaja ju. :D Imelik muidugi, et mujal tanklates ma pole seda märganud. Alexelas aga kalluta ja tilguta ja väänle selle voolikuga palju tahad, ikka voolab peale tankimist otsast veel paras nire auto ja käte peale ning kuna eelnevad tankijad pole isegi üritanud püstolit puhtana hoida, siis see on niivõinaa masuudine koguaeg. Võibolla ainult konkreetse tankuri probleem ja tegelt polegi mingi hull probleem, kindad võin kasvõi ise pagassi visata, aga lihtsalt häirib veits.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.04.2010 01:57 

Piisaks salvastgi mis osades tanklates olid aga miskipärast pole enam näind. ja mix vohab salakytyse, viina, ja suitsuäri? Sest riik on ajanud hinnad ylesse, ja kui ma saan liitri bensiini 12 krooni eest või 18 krooni eest sis andke andeks. Ma ei ole siuke inimene, et ei leia et makse poleks vaja riigile maksta. On! ja aktsiise ka, aga lihtsalt kui aktsiis on raskel ajal nii ränk, ja minu oma otsene rahakott võidab sellest arvestatava osa sis tasubki tuua vendadel passatiga iga päev 3 raksu.(@ pole salakytte tarbija). Muide, riik võiks pigem mõelda sellele, et aktsiise langetada, et saada pidevalt ja jooksvalt kõik kätte. Mingi 1-2 eeguse vahepärast ei viitsiks keegi kuskilt krt teab kust osta. Tekib lõpuks neg. effekt. Nagu nt trahvidega. 500mln määrati, 100 saadi kätte. Oleks aga iga rikkumise eest saand väiksema nähvi, mida inimene jõuab pm kohe ära maksta, sis poleks kättesaamata trahvide hulk kindlasti nii suur. Mõtteainet igal juhul võiks olla...
Teisalt jällegi riigil suva ilmselt. See on salaäri vohab, tähendab et mingi instants töötab ebaeffektiivselt, seega pigem lykatakse syy nende kaela ja elu läheb edasi :rokib

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.04.2010 07:22 
Kasutaja avatar

minu meelest on ka see kütusehind ilmselge liialdus ja omakasu tagaajaine :angry

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.04.2010 08:40 
Kasutaja avatar

tomcraft kirjutas:
Piisaks salvastgi mis osades tanklates olid aga miskipärast pole enam näind. ja mix vohab salakytyse, viina, ja suitsuäri? Sest riik on ajanud hinnad ylesse, ja kui ma saan liitri bensiini 12 krooni eest või 18 krooni eest sis andke andeks. Ma ei ole siuke inimene, et ei leia et makse poleks vaja riigile maksta. On! ja aktsiise ka, aga lihtsalt kui aktsiis on raskel ajal nii ränk, ja minu oma otsene rahakott võidab sellest arvestatava osa sis tasubki tuua vendadel passatiga iga päev 3 raksu.(@ pole salakytte tarbija). Muide, riik võiks pigem mõelda sellele, et aktsiise langetada, et saada pidevalt ja jooksvalt kõik kätte. Mingi 1-2 eeguse vahepärast ei viitsiks keegi kuskilt krt teab kust osta. Tekib lõpuks neg. effekt. Nagu nt trahvidega. 500mln määrati, 100 saadi kätte. Oleks aga iga rikkumise eest saand väiksema nähvi, mida inimene jõuab pm kohe ära maksta, sis poleks kättesaamata trahvide hulk kindlasti nii suur. Mõtteainet igal juhul võiks olla...
Teisalt jällegi riigil suva ilmselt. See on salaäri vohab, tähendab et mingi instants töötab ebaeffektiivselt, seega pigem lykatakse syy nende kaela ja elu läheb edasi :rokib

Vaesel ajal läheb riigil nii hästi, ey võiks suisa aktsiisid nulli lasta ja käibemaksu ka 5% peale :D
See on teema mida enamused siin ei valda tänu oma vanusele.
Selle peale muidugi ei mõelda, et äkki just kütuse aktsiis reservidest on haigekassa saanud mingid rahad, et sinake saaks põhimõtteliselt tasuta arsti juures käia ?
See oli kõige pisem näide, mida enamus siinsed ei märka, ainult mida nähakse on isiklik rahakott ja maksud. Üldpilt jääb enamusele ähmaseks.
Aga see pole ainult eesti tragöödia, igal pool inimesed unistavad, et nende riigis oleks maailma kõige madalamad maksud, kõige parem sotsiaal poliitika, kõige odavamad tooted ja kõige kollasem päike.

Oletame nüüd, et aktsiis lastakse 2 krooni võrra alla, pn sul mingigi aimndus, mis juhtub järgmise aasta riigi eelarvega :D
See kes on harjunud odavamalt ostma, ostab ka kroon odavamalt seda vene kütet, fakt ! Või sa tõsimeeli usud, et kui kütus oleks odavam, sõidetaks oluliselt rohkem ? Jah, striitreisserid saaksid siis lubada 4 trippi rohkem nädalas burgerlasse ha hollika ringe veel mõned lisaks, tavakodanik elab sama moodi edasi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.04.2010 08:44 
Kasutaja avatar

Aga lõpuks see ongi surnud ring, kui vähendad tarbimist, ükskõik mis valdkonnas siis ringiga mõjutab see näiteks sotsiaalvaldkonda, riigikassasse laekub vähem raha, töötukassa saab vähem jne jne.
Tahtsin veelkord esimesel lehel välja hõisatud ideed korrata, et miks ei boikoteeritaks neid sabarakkudest tanklaid kes S ja N järgi oma hindu kohe tõstavad, kuna neil selle tegemiseks ise julguks või (au)ahnus puudub?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.04.2010 09:10 
Kasutaja avatar

kui asja tagamaad mõelda, et riigi määratud aktsiis on pool kütuseliitri hinnast siis võiks ju tõepoolest masinad pöördesse ajada ja toompeale ning kadriorgu massiga "rünnata". Pargime riigikogu esise masinatest umbe terveks päevaks, et poliitikud liikuda ei saaks. Võibolla ka mingid kleepsud, loosungid ja paar valjuhääldit kisa tegemiseks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.04.2010 09:10 
Kasutaja avatar

viimased kuud olnud neste klient. kampaaniaga lähen juba huvi pärast kaasa. sellel kuul siis kasutan mingi teise tankla teenuseid.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.04.2010 09:13 
Kasutaja avatar

Kah ainult Alexelas ja Lukoilis, mingid Statoili kabjanossid ka ei tõmba, hinnad on paigast ära :evil:

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.04.2010 09:48 
Kasutaja avatar

Olen nõus ühinema aga siiski arvan ,et lihtsalt mitte tankimast sellel pole kasu väga, pigem oleks vaja midagi tõhusamat blokeerida sisse sõit vms !

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.04.2010 09:51 
Kasutaja avatar

http://www.autoclub.ee/kytusehinnad.php
http://gasoline-germany.com/international.phtml#LAND165

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.04.2010 09:57 
Kasutaja avatar

tarvofm kirjutas:
Olen nõus ühinema aga siiski arvan ,et lihtsalt mitte tankimast sellel pole kasu väga, pigem oleks vaja midagi tõhusamat blokeerida sisse sõit vms !

:help Loodetavasti saad plate peale sellise debiilsuse eest, arrestimajas hea kütushinna vastu boikoteerida.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.04.2010 10:03 
Kasutaja avatar

Ma boikoteerin ka Statoili ja Nestet juba päris mitmed kuud. Tangin Olerexist

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.04.2010 10:52 
Kasutaja avatar

ViktorT kirjutas:
Oletame nüüd, et aktsiis lastakse 2 krooni võrra alla, pn sul mingigi aimndus, mis juhtub järgmise aasta riigi eelarvega :D
See kes on harjunud odavamalt ostma, ostab ka kroon odavamalt seda vene kütet, fakt ! Või sa tõsimeeli usud, et kui kütus oleks odavam, sõidetaks oluliselt rohkem ? Jah, striitreisserid saaksid siis lubada 4 trippi rohkem nädalas burgerlasse ha hollika ringe veel mõned lisaks, tavakodanik elab sama moodi edasi.

Kui bensukas maksaks diisel ja bensiin 14kr l siis vaevalt et niipalju toodaks üle-pole ju mõtet jamada sellega. Ntks ostad 100l võidad ütleme 400 krooni ---17kr/l -13kr/l. OK pool sellest paned paaki, teist pead kusagil kankudega hoidma. Mis võivad sul garaazist jalutama minna vmidaiganes.
Paljud ei hoia täispaagiga autot maja ees-tehakse tühjaks. 100 krooni pärast paagitäie peale oleks see täiesti mõttetu, OK ületoojad ka langetaksid hindu aga siiski.
Hollikaringide pärast kogu ülejäänud rahvale kott pähe tõmmata :kill mingite überroheliste märg unenägu vbolla. Maakohtades pole ilma autota suurt midagi teha ja vaevalt et see aktsiis jõuab olematusse regionaalpoliitikasse. Haigekassa hoiab raha kokku sellega et on tavalise töölise jaoks nagu kohustuslik liikluskindlustus.

quote oopc /naljakas ka neid videoid näha kus mingi aeg tuntakse eest sõites end nagu mingis kosmose laevas kuid muis politsei auto kaamerast näeb välja nagu ajast räsitud silo käru kus lugematu hulk hingavaid organisme sees./

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.04.2010 10:57 
Kasutaja avatar

Tegelane5 kirjutas:
Kui bensukas maksaks diisel ja bensiin 14kr l siis vaevalt et niipalju toodaks üle-pole ju mõtet jamada sellega. Ntks ostad 100l võidad ütleme 400 krooni ---17kr/l -13kr/l. OK pool sellest paned paaki, teist pead kusagil kankudega hoidma. Mis võivad sul garaazist jalutama minna vmidaiganes.
Paljud ei hoia täispaagiga autot maja ees-tehakse tühjaks. 100 krooni pärast paagitäie peale oleks see täiesti mõttetu, OK ületoojad ka langetaksid hindu aga siiski.
Hollikaringide pärast kogu ülejäänud rahvale kott pähe tõmmata :kill mingite überroheliste märg unenägu vbolla. Maakohtades pole ilma autota suurt midagi teha ja vaevalt et see aktsiis jõuab olematusse regionaalpoliitikasse. Haigekassa hoiab raha kokku sellega et on tavalise töölise jaoks nagu kohustuslik liikluskindlustus.

Sellist JAMA oli siia oodata :D

Kui te juba praegu nutate teede olukorra üle, siis aktsiisi langetamine poole võrra, nagu sa välja pakkusid ja järgmine aasta hüppavad teedeaugud ise punni ja saavad korda ?
Aktsiiside langetamine sellisel määral EI PANE rahvast rohkem sõitma, küll aga langetab piiri äärsetel aladel salakütuse hinda 1-2 krooni võrra.

Mis nii viga elada, kui sinusugused istuks toompeal ja hoolitseks bensiini hindade eest :D
Natuke globaalsemat mõtlemist on siinkohal vaja ...

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 1577 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 106  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 13 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis