tomcraft kirjutas:
Piisaks salvastgi mis osades tanklates olid aga miskipärast pole enam näind. ja mix vohab salakytyse, viina, ja suitsuäri? Sest riik on ajanud hinnad ylesse, ja kui ma saan liitri bensiini 12 krooni eest või 18 krooni eest sis andke andeks. Ma ei ole siuke inimene, et ei leia et makse poleks vaja riigile maksta. On! ja aktsiise ka, aga lihtsalt kui aktsiis on raskel ajal nii ränk, ja minu oma otsene rahakott võidab sellest arvestatava osa sis tasubki tuua vendadel passatiga iga päev 3 raksu.(@ pole salakytte tarbija). Muide, riik võiks pigem mõelda sellele, et aktsiise langetada, et saada pidevalt ja jooksvalt kõik kätte. Mingi 1-2 eeguse vahepärast ei viitsiks keegi kuskilt krt teab kust osta. Tekib lõpuks neg. effekt. Nagu nt trahvidega. 500mln määrati, 100 saadi kätte. Oleks aga iga rikkumise eest saand väiksema nähvi, mida inimene jõuab pm kohe ära maksta, sis poleks kättesaamata trahvide hulk kindlasti nii suur. Mõtteainet igal juhul võiks olla...
Teisalt jällegi riigil suva ilmselt. See on salaäri vohab, tähendab et mingi instants töötab ebaeffektiivselt, seega pigem lykatakse syy nende kaela ja elu läheb edasi

Vaesel ajal läheb riigil nii hästi, ey võiks suisa aktsiisid nulli lasta ja käibemaksu ka 5% peale

See on teema mida enamused siin ei valda tänu oma vanusele.
Selle peale muidugi ei mõelda, et äkki just kütuse aktsiis reservidest on haigekassa saanud mingid rahad, et sinake saaks põhimõtteliselt tasuta arsti juures käia ?
See oli kõige pisem näide, mida enamus siinsed ei märka, ainult mida nähakse on isiklik rahakott ja maksud. Üldpilt jääb enamusele ähmaseks.
Aga see pole ainult eesti tragöödia, igal pool inimesed unistavad, et nende riigis oleks maailma kõige madalamad maksud, kõige parem sotsiaal poliitika, kõige odavamad tooted ja kõige kollasem päike.
Oletame nüüd, et aktsiis lastakse 2 krooni võrra alla, pn sul mingigi aimndus, mis juhtub järgmise aasta riigi eelarvega

See kes on harjunud odavamalt ostma, ostab ka kroon odavamalt seda vene kütet, fakt ! Või sa tõsimeeli usud, et kui kütus oleks odavam, sõidetaks oluliselt rohkem ? Jah, striitreisserid saaksid siis lubada 4 trippi rohkem nädalas burgerlasse ha hollika ringe veel mõned lisaks, tavakodanik elab sama moodi edasi.