Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 02:06

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 95 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: K:Parklates niiöelda ise tekkinud kahjustused ehk avari
PostitusPostitatud: 30.10.2010 05:37 
Eliit

Kevadel värvisin ühe oma auto üleni ära, kõik viimasepeal mitte kuuriall Sadoliniga rullimine. 2 nädalat hiljem olid küljeuksed mölke täis. Rääkimata sellest, et juba järgmisel päeval oli selline mölk mis riivas tõsiselt silma, lakipind oli kahjustatud ja tavalisele inimesele töökojas tehes oleks maksnud ala 1200eek detail ehk uks. Ma pargin kasvõi üle 4 koha aga kuna piidreid on metsikult palju siis teisiti ei saagi. Ja nagu Murphy seadus - parkige auto Ülemiste parklas kõige kaugemasse otsa keset lagedat parklat ning poest tagasi tulles avastate, et Teie kõrvale on mõlemale poole autod parkinud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.10.2010 09:36 

Ma ei imestaks, ega paneks kellelegi pahaks, kui neil üle mitme koha parkijatel meelege uksi mölki taotakse.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.10.2010 12:01 

Õnneks olen nendest jamadest suuresti eemale suutnud hoida, pargin auto kas sellisesse kohta, kuhu keegi teine ilmselgelt ei pargiks jne.
Aga korra oli juhus kus pidin tuttavaga saama kokku rocc al mare parklas ning sinna minnes parkisin auto ära, läksin istusin veidi eemal seisvasse tuttava autosse ning sealt jäi silma ilus vaade, kuidas üks tubli eesti mees oma päevi näinud mondeoga minu auto tagumise nurga sisse vuristas kui sinna kõrvale parkida plaanis..
Peale seda muidugi pani tagurpidi käigu sisse ja otsis parklas uue koha, üpris kaugele isegi eelmisest.
Meie muidugi sõitsime vaikselt järgi ja ootasime kuni ta ära parkis, läksin siis meesterahva juurde ja kommenteerisin ta auto nurka, mis samuti kannatada oli saanud stiilis: " see nurk sai ka ikka kannatada.."
Esialgu ikka eitas ja ajas muidu ragisevat ila, aga hiljem sai siiski aru, et pääsu enam ei ole.
Pakkus ka 500.- aga aitähh ei, mul oli stangel muljutud, värv kahjustatud ja parkimis andur ka veidike kannatada saanud..tema sõnul oli muidugi see 500.- isegi üle pakutud :rokib
Hilisem kindlustuse arve tuli 3980.- , sest värviti kogu stange, vahetati parkimis andur ja mingi tööraha ka vist seal sees. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.10.2010 12:43 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Noo see ei tundu eriti võimalik olema ,et suuremaltjaolt auto on nii kus kedagi kõrval pole.
No kui ikka sellise venna kätte saad kes veel ära sõidab see juu oleks lust ja lillepidu.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.10.2010 19:23 

Oli üks juhtum lasnamäe prisma parklas kus audi 80nega vene meesterahvas parkis mulle otse kõrvale kui olin valmis autost välja astuma. Lajatas kogu jõuga oma ukse lahti vastu minu kõrvalistuja poolset ust et oma 150 kilone perse välja ajada. Ilmselt arvas, et ei mahu välja kui tema uks pole pooleldi minu autosse pressitud. Ronis välja, tema kõrvalt tuli vist ta tütar ka ja hakkasid poe poole astuma. Ma ronisin kiiresti autost välja ütlesin oodake nüüd. Ei midagi. Ütlesin kõvema häälega OOTA! Siis pööras ümber tuli juurde ütles nu tšo bljat? Ma kutsusin ta oma kõrvalukse juurde kus oli viisakas mõlk sees ja ütlesin et mis me sellega nüüd teeme. Midagi ta ütles vene keeles vastu, et seal pole midagi kuigi silmaga oli kaugelt näha juba et kõik pole väga korras. Jätkus sõnelemine ning lõpuks kui ma püsti tõusin(kükakil näitasin talle mõlki) siis võttis mul rinnust kinni, ütles što bljat ja oli valmis juba lööma. Lükkasin käe eemale ja astusin sammu tagasi et kismaks ei läheks. Kahjuks polnud mobiili kaasas, muidu oleks kohe politsei kutsunud. Läksin kurvalt nagu eit poodi, tegin oma shopingu ära ja unustasin selle teema ära mis just oli juhtunud.
:uhoh

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.10.2010 19:29 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Krt see läks kül pahasti aga loodan ,et tulevikus enam ni iei juhtu ja vandaalid saavd karistatud.Sa võid öelda näiteks kui lahkud siis politsei ja sündmuskohalt põgenemine.Seda tegelast kes sinu etenduses oli oleks olnud huvitav näha.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.10.2010 20:00 
Kasutaja avatar

Meerkat aga lõõnud siis sellel audil ukse sisse ja kummid puruks nagu mõni siin... :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.10.2010 20:14 
Kasutaja avatar

krss kirjutas:
Ei tea, minu jaoks tundub üsna pseudoprobleem, kuna teen oma igapäevasõite selliste autodega, millel on kas nii paksud plekid, et mõlke ei teki (halvimal juhul värvikriim) või mille puhul igasugustest mõlkidest täiesti pohlad. Autopedendus on teine asi ja siis on "uppuja päästmine tema enda asi". Oma suht kalli hobiautoga pole lihtsalt kunagi tekkinud mõtetki minna tipptunnil kusagile Prismasse vorsti ostma, hilistel tundidel on aga alati parkla servad tühjad. Ühesõnaga need autod, mida vähegi hoidnud olen, pole kunagi ühtegi täket saanud.

No eks igaüks hindab oma vara erinevalt. Mõne jaoks ongi igapäeva sõiduk ja savi kõik. Samas nagu siin ka korduvalt toodud näited, et just värvitud autod ära likutakse. Endal ka võimalusel plaan kevadel 2 autot lasta ära värvida. Siis ei taha küll hakata mõlke kokku lugema.
Teine asi on see, et maksku auto 1000 või 1 000 000, siis müües tuleb iga ostja sul kõiki vigu üles lugema. Ehk kas ei osta üldse või nõuab ale iga mõlgi pealt. Omaniku jaoks väljaminek igal juhul.
Ja ei tasu ka unustada liisingu autosid, mida kunagi soovitakse tagasi anda. Siis loetakse ka iga mõlk üle ja nõutakse likvideerimist. Iseasi, kas iga uksekõks selle Liisingu nn "kahjustuste standardi" alla läheb, aga ikkagi.
Parklas kriipijaid on endalgi au olnud turvavideodelt otsida. Õnneks tegemist väikse kollektiivi parklaga. Kuigi jah, rihtija oli sellegipoolest paari üksiku koha lepinguline kasutaja, kes kollektiivi ei kuulu.
Teine juhus mis küll enda autoga ei juhtunud oli poeparklas ostukäruga. Kõrvalparkiva auto juht ei viitsinud käru enda autost paari koha võrra kaugemale lükata (lükkas lihtsalt niiöelda üle sõiduradade parkimiskohale) ja see tuli tuulega allamäge vastu seda autot kus sai ise viibitud. Teha polnud loomulikult midagi, kuigi ta ise ei jõudnud veel isegi ära sõita. Süüd omaks ei võtnud ja midagi hüvitama nõus ei olnud. Omanikule -3000 läbi kasko. Lõi tagatiivale suure mõlgi sisse hooga. Väide oli stiilis, et tõesta et just minu käru oli (vist oli seal paar käru lükatud) ja teised kas ei läinud pihta või veeresid mujale. Aga ma just jälgisin, et on "M", et ei viitsi käru ära lüüa ja mõne hetke pärast see käru juba tuli ka. Ma ei mäleta, kas ta üldse jõudis oma autosse.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 30.10.2010 21:06 

:D Sellist käru pulli ka ise märganud.Käruga seoses nätuke autodest eemal olev situatsioon kus sai poodi mindud ja üks tädi lükkas lihtsalt käru kahe poe ukse vahelisele alale mis oli väiksemal pole ja ala väiksem ka kahe ukse vahel ,igatahes kudagi väga vale tundus.Ei hakanud ka seekord seal selgitus tööd tegema ,et mine lükka käru sinna kust ta võtsid või kus tema koht on.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.10.2010 22:52 

Endal on olnud 2 juhtumit.

1. Rääkisin telefoniga ning hakkas sigariga parklast välja tagurdama kortermaja ees. Üks VW Golf oli parkinud ennast paralleelselt kõnniteega(arusaamatu minu jaoks kui parkla on olemas) ning jäi mulle kiirustamise käigus märkamata. Minu auto taganurk kohtus teise auto esitiivaga. Üsna arvestatav mõlk oli sellel autol seal, minu omal 2 pisikest kriimu. Jätsin kirja ning tõmbasin tuld, järgmine päev kindlustuses käik. Koefitsent tõusis 1.2-lt 1.8-le.

2. Sel korral olin mina kannataja. Täpsemalt juhtus see mu E36-ga, mille omanik ma polnud selleks hetkeks eriti kaua olnud. Ükskord hakkasin autot pesema ja märkasin, et tagauksel on kriimud ning tagumine tiivakaar on mõlkis. Määrdunult autolt ei paista need vigastused välja. Ei kujuta ette kus ja kuidas see täpsemalt juhtus. Remontima pean siiski mina seda nüüd.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.10.2010 23:06 
Kasutaja avatar

Endal ainult üks juhus. Auto seisab öösel maja ees tee ääres. Hommikul kooli minnes avastasin, et keegi on ilmselt konksuga numbrimärgile ja stangele pihta saanud. Stangelt kriips värvi maas, numbrimärk kõver ja alusest plastiktükk väljas. A tegelikult on mul täiesti suva, minupoolest oleks too inimene võinud kõvemini ka sõita. :D

Teine asi, mis küll otseselt parklamõlk ei ole, on selline, et sõbra juures oli istumine, läksin paariks tunniks sisse (4-6, öösel) ja tagasi tulles oli just minu (õigemini tookord olin isa omaga) autolt kilbid ära võetud. Kõrval olevatel autodel olid palju ilusamad ja uhkemad kilbid, aga ei just neid oli vaja. :D Edu neile siis nendega.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.11.2010 23:12 
Kasutaja avatar

Üks mimmi üritas oma lääpas e34 roccas sinna keskkonnasäästliku auto kohale manööverdada, aga aiii raisk, c klassi mersu tagastange läks raginaga. No tra sa pressid kui sõita ei oska.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.11.2010 01:56 
Kasutaja avatar

Sellepärast ma jätangi 90% kordadest auto võimalikult eraldatud nurka ja soovitavalt nii et post ka veel ühel pool oleks (seda viimast mõistagi maa all parklates eeskätt). Ja väike tipa-tapa parkla otsast ukseni teeb tervisele ka head :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.11.2010 11:27 

No teisi parkijaid siiski ustavasti koguaeg pole võimalik vältida.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.11.2010 11:40 
Kasutaja avatar

Tegelikult olen ise ka jälginud päris palju seda mis parklates toimub. Ütleme siis nii, et kui tulete poest välja või kuskilt mujalt ja mingit kahjustust näete siis vaadake ikka seda ka kuidas Teie enda auto oli pargitud. Kui ikka täpselt joone peal vms ja seal vahel olles oma autoga ei saa ust lahti siis ei olegi ju eriti kedagi peale enda süüdistada. Selliseid debiilsusi näeb Rocca Al Mares näiteks iga jumala päev. Ma ise küll kohe uksega teise autot taguma ei hakka, aga ikka närvi ajab küll kui pargid auto normaalselt ära, tuled poest välja ja siis pead hakkama autosse ronima KUIDAGI moodi. Samas jah ainult parkimine pole ka see, et vahel pargid õigesti vms või on pargitud ja näed kuidas inimesed ei viitsi ikka rahulikult autosse siseneda. Ikkagi minu jutu põhipoint on see, et milleks need valged jooned siis muuks vajalikud on, eks ikka selleks, et inimesed ilusti korrektselt nende vahele pargiks! Kui korralikult seal vahel olla ja ikka keegi ära rihib siis on tõesti sellel inimesed mingid mai tia mis probleemid või kogemuste puudumine.

See, et kaugemale parkida, tegelikult pole see ka ju mingi lahendus. Milleks peaks panema uksest "kilomeetri" kaugusele kui poe ukse ette saab ka põhimõtteliselt jätta. Kuhu me niimoodi jõuame :) . Ma ise olen ka muidu parkinud näiteks Rocca rimis kuhugi kus teisi pole ja nagu siin vist juba öeldi, et kui poest välja tuled siis IKKA keegi on suutnud oma auto mingi mega lähedale kõrvale panna :).

Saab24 - Saab originaal varuosad & muu.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 95 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 16 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis