krss kirjutas:
Ei tea, minu jaoks tundub üsna pseudoprobleem, kuna teen oma igapäevasõite selliste autodega, millel on kas nii paksud plekid, et mõlke ei teki (halvimal juhul värvikriim) või mille puhul igasugustest mõlkidest täiesti pohlad. Autopedendus on teine asi ja siis on "uppuja päästmine tema enda asi". Oma suht kalli hobiautoga pole lihtsalt kunagi tekkinud mõtetki minna tipptunnil kusagile Prismasse vorsti ostma, hilistel tundidel on aga alati parkla servad tühjad. Ühesõnaga need autod, mida vähegi hoidnud olen, pole kunagi ühtegi täket saanud.
No eks igaüks hindab oma vara erinevalt. Mõne jaoks ongi igapäeva sõiduk ja savi kõik. Samas nagu siin ka korduvalt toodud näited, et just värvitud autod ära likutakse. Endal ka võimalusel plaan kevadel 2 autot lasta ära värvida. Siis ei taha küll hakata mõlke kokku lugema.
Teine asi on see, et maksku auto 1000 või 1 000 000, siis müües tuleb iga ostja sul kõiki vigu üles lugema. Ehk kas ei osta üldse või nõuab ale iga mõlgi pealt. Omaniku jaoks väljaminek igal juhul.
Ja ei tasu ka unustada liisingu autosid, mida kunagi soovitakse tagasi anda. Siis loetakse ka iga mõlk üle ja nõutakse likvideerimist. Iseasi, kas iga uksekõks selle Liisingu nn "kahjustuste standardi" alla läheb, aga ikkagi.
Parklas kriipijaid on endalgi au olnud turvavideodelt otsida. Õnneks tegemist väikse kollektiivi parklaga. Kuigi jah, rihtija oli sellegipoolest paari üksiku koha lepinguline kasutaja, kes kollektiivi ei kuulu.
Teine juhus mis küll enda autoga ei juhtunud oli poeparklas ostukäruga. Kõrvalparkiva auto juht ei viitsinud käru enda autost paari koha võrra kaugemale lükata (lükkas lihtsalt niiöelda üle sõiduradade parkimiskohale) ja see tuli tuulega allamäge vastu seda autot kus sai ise viibitud. Teha polnud loomulikult midagi, kuigi ta ise ei jõudnud veel isegi ära sõita. Süüd omaks ei võtnud ja midagi hüvitama nõus ei olnud. Omanikule -3000 läbi kasko. Lõi tagatiivale suure mõlgi sisse hooga. Väide oli stiilis, et tõesta et just minu käru oli (vist oli seal paar käru lükatud) ja teised kas ei läinud pihta või veeresid mujale. Aga ma just jälgisin, et on "M", et ei viitsi käru ära lüüa ja mõne hetke pärast see käru juba tuli ka. Ma ei mäleta, kas ta üldse jõudis oma autosse.