Lp Computech, kui eesmärk on autoga sõites võimalikult palju säästa & ülejääv raha "kasvama" panna, siis miks ei ostnud nt mingit 20 000 kroonist vana diislit & tankinud seda nt sinise kütusega? Oleks ma arvan veel odavam.
Milline on Sinu matemaatika sellise auto ostmisel? Kütusekulu....kõik?
Mina arvan,et Sinu ost on EPIC FAIL ning kohe seletan miks.
Ühesõnaga tegin matemaatika ning võtsin võrdluseks AYGO ja diisel Octavia (2006-2007a).Aygo hind 100k ja Octavia 160k. Arvutan nagu ostaks auto "välja",st ilma liisita...kuigi investeerimise mõttes on see FAIL muidugi. Seega arvutustes kaskot pole. Liiklust ka ei lisa, kuna mõistliku boonuse puhul on hinnaerinevus väga väike nendel autodel.
Enivei Aygo küttekulu siis 5 l ja Octavia 7 l. Hooldusteks paneme 3000 eek aasta Aygole ja 5000 eek Octaviale. Sõidame aastas 30 000km ning müüme maha 3 a pärast. Kütuse hind arvutustes 19 eek nii bens kui diisel. Amortisatsioonimääraks võtsin mina 16% aastas. Tulemus siis selline, et Skoda ülalpidamine on kokkuvõttes 65 000 eek kallim, ehk 36 jooksul maksid ca 1800 eek iga kuu üle. Maksid aga üle selle eest,et sõita mugavamalt,soliidsemalt...viisakamalt

. Usun, et oled praegu vanuses 20-25 a, st sellises vanuses kus võiks elu ikka nautida mitte säästa igat krooni , et kunagi kauges tulevikus maja ookeani ääres osta. Jah, nõustun Sinuga 100%, et üle võimete ei maksa elada aga säästa iga asja pealt? Siis võiks ju riidesse end ka secondhandis panna ning puhkamas käia telkidega metsas vaid?!
Kui nt isegi säästa auto pealt 1800eek kuus, siis mis selle summaga reaalselt peale hakata,st kuidas seda kasvatada? See IMO väga väike summa investeerimiseks. Säästa aga seda, et hiljem nt aasta lõpus 12 x 1800 kuskile investeerida siis pead leppima et terve aasta sõi su raha inflatsioon.
Ühesõnaga mina kui väga konservatiivne ja arvudega ettevaatlik inimene, ei näe matemaatiliselt ühtegi võitu,et sellist konservikarpi eelistada.
Tänan tähelepanu eest!