Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 04:23

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 78 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Palju aastas liigute ja mis autoga?
PostitusPostitatud: 25.12.2011 17:37 
Kasutaja avatar

unis kirjutas:
ca.10000km/aastas,sõidaks vast rohkemgi aga iga aasta load ca.3kuud hoiul nagu praegugi. :D e36 M3

sellise autoga raske jah :D :D :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.12.2011 17:48 
Eliit
Kasutaja avatar

Ostsin auto eelmise detsembri lõpus. LS oli 258k. Nüüd on LS 271k. Ehk siis 13k aastas ja ma pole ühegi autoga veel nii palju aastas sõitnud.
Maanteel võtab 9 ja linnas mingi 13-14. Pole väga hull ju.
Kuludest on veel: tagasilla padjad, mootoripadjad, küünlad, kütusefiltrid ja nüüd siis uus sidur. Kokku ei hakka lööma, sest seda numbrit ma näha ei taga.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.12.2011 18:03 
Kasutaja avatar

Hetkeseisuga sõitnud praeguse autoga aprillist siiamaani 40k km.
Igapäev tööle-koju, trenni, poodi, linna vahel tiirutamist ja Eesti peal trippimist.
Autoks Mazda 323F, küttekulu keskmine 7-8l/100km.

Eelnevale teemale jätkuks, miks ma peaksin bussiga tööle sõitma, hommikul oota bussi, loksu sellega kauem tööle kui autoga + vahepeal veel jalutamist, sest bussiga ei saa sinna kuhu vaja. Igaljuhul on mul lihtsam sõita autoga. Tööle sõitmiseks autoga kulub 10min, bussiga läheks arvan umbes 25-30min. Elan ka Tallinna kesklinnas aga tööle sõitmiseks kasutan ainult natuke Gonsiorist, edasi Laagna tee, Lasnamäe Centrumini ja sealt Faktosse. Kui bussiga tripiks, siis saaks Gonsorist kanalisse ja edasi jala, kus on point?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.12.2011 19:49 
Kasutaja avatar

Saab 9-5 125kw automaat sedaan.

Auto on olnud 11 kuud ja ls. 28000km.
Kuu keskmine siis 2550km ja aasta 30000km.
Keskmine kütusekulu 9l/100km. Kütust kulunud 2520L. Kütusele kulunud 3276€
Aastane kindlustus 248€
Õlivahetused iga 7000km peal, kokku 200€
Kliimaahju rem+ täitmine, uus salongiõhu filter 309€
Karterituulutuse komplekt, uus kütusepump, uued küünlad+ töö 374€
Esimesed ja tagumised stabika puksid, esimesed stabika kondid ja tagumised silikon puksid 145€
Esimesed ja tagumised pidurikettad ja klotsid 145€
Sillastend 30€
Rehvid ja veljed 300€
Mõned pirnid, kojamehed, jne pisikesed asjad ka ehk 100€

Kokku kulunud siis kütusele, hooldusele ja muudele autoga kaasas käivatele kuludele 5127€
Km hind tuleb vastavalt siis 0,18€ senti.
Pole paha, võrreldes Audi 200-ga, millel ilma kütuse, kindlustuse, jne, ühesõnaga ainult varuosadega tuli km hinnaks 0,71€ senti km :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.12.2011 22:35 
Kasutaja avatar

krss kirjutas:
Kui elasin veel Kadriorus ja käisin tööl Mustamäe tagaotsas, siis tõestasin seda kõike enda jaoks n korda, et jalgrattaga jõudsin tööle üsna täpselt 30 minutiga, bussiga ca kolmveerand tundi. Autoga kõik kokku läks samuti 25-35 minutit eeldusel, et läksin tööle enne või peale tipptundi, vastasel korral kippus pigem tunni kanti minema. Lisaks veel see, et kuniks auto garaazhist välja aetud jne, selle ajakuluga istusin ma muidu juba trollis või olin rattaga Tondil. Auto kasutamiseks pole vajalik leida ettekäändeid või kujutada ette, et säästad iga liikumiseks mõeldud tunni kohta 45 minutit (nii jaburat väidet annab ikka välja mõelda :kill ) - täiesti igaühe oma vaba valik, mis põhjusel ja millises liiklusvahendis istud.

Mul on kodu Viimsis, eelmine kontor asus Madara tänaval. Autoga (väljaspool tipptundi, ehk kui päris 9-ks linna ei trüginud) sai hakkama ~25 minutiga, päris öösel, kui enamus foore vilkuva kollase peal, olen "lubatud 600 krooni piires" (ehk 50 alas spidomeetri järgi ~65km/h) suutnud sõita 17min.

Kui vahepeal olude sunnil pidin nädal aega ilma autota hakkama saama, siis - kodust Viimsi haigla juurde jalgsi ~20-25min, kehvemal juhul ootasin 15-20min bussi, sellega ~30min peda juurde, sealt trammi peale ja vabakale (koos ümberistumise ja ootamisega veel mingi 10-20min), sealt siis trolliga selle Endla (mitte Kristiine keskuse) Statoili juurde veel 15-20min koos ootamisega, sealt 5 minutit jala kontorisse. Heal juhul poolteist tundi, enamasti kippus pigem 2 tunni kanti.

Lisaks see, et see nädal aega sattus talvisele ajale - kui päris põhjanabale kohaselt riidesse ei pannud, siis oli jalutades/oodates suht jahe, samas 1A buss oli enamasti lahkelt +25 kraadi peale köetud, et isegi lahtise hõlmadega jopega järgmiseks ootamisetapiks naha läbimärjaks saaks.

Eks igaühe prioriteedid on erinevad, aga kui otsest vajadust ei ole, siis ma leian küll sellele 3 tunnile päevas parema tegevuse kui bussis loksumise. Kasvõi perega olemise näol.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.12.2011 00:04 
Kasutaja avatar

InterFace kirjutas:
siin enne mainiti , et niipalju saab ainult siis kui maal elada ja linnas töötada või autoga tööd teha. vale puha.
toon endapealt näite.

elan laagris - töötan mustamäel. 11km üks ots.
tööle , koju sööma , tööle , koju , trenni , neiule tööle järgi , poodi , koju on üks harilik "keskmine" päev. see on juba ca 70-80km ainult tallinnas. mõnikord vaja töö ajal midagi kuskile ära viia või ära tuua kah. õhtul näiteks vaja kesklinna kanti minna (nagunii pea igapäev on vaja mingit asja ajada või kellegiga kokku saada ju) või läheb neiuga a´la kinno siis on üle 100 juba koos. ehk 3000kuus või 36000 aastas.
nüüd lisame sinna juurde, et nädalavahetusel kas maale (endal suvilad 40km ja 150km tallinnast, neiul 140km tallinnast) või suvisel ajal läheks vaataks lõuna eestisse või lätti (või mõni pikem tripp Palangale või a'la horvaatiasse) või nagunii kuskile läheb ikka. ning sedasi see kilometraaz tulebki.

pigem on mõistmatud need 10tuhande mehed. milleks siis üldse auto.

5aastaga 313000km oma kolme autoga sõitnud. nüüd viimane aasta tuli kõige väiksem ls võrreldes eelmistega , mis oli 53000 kanti.

sa käid kuus 30 päeva tööl :D? Enamus inimesi ei käi kodus söömas. Kas see 22km tuleb sul odavam ka. Ok ökodiisliga jah, aga mingi 10/100le pereautoga paned juba ligi 3 euri sõidu peale magama. Selle raha eest saab juba päevaprae vähemalt kätte, sul oli vist kontor mustakal, seal kandis äkki isegi odavamalt? Isegi kesklinnas saab 2.60 eest prae + joogi kätte. Kunagi käisin ka ise kesklinnast Kaja juurde lõunale, aga 750ga hakkasin mõtlema, et see ei tasu ju mingist otsast ära. Seejuures võtsin veel sõbra kontorist peale ja käisime Mustika Prismas toitu ostmas. Ajakulu oli kindlasti tund +. Praegu käin ma lõunal kuskil 20-25 minutiga ära. Seega jääb juba ainuüksi sõiduaja võrra rohkem aega midagi asjalikku teha.
Ehk jõumegi selleni, et kui oma sõidud läbi mõelda, siis saab numbri oluliselt väiksemaks.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.12.2011 01:04 
Eliit

See aasta sõitnud umbes 25000km

Sellest nüüd täpselt 6 kuud E30ga. Kulutused minimaalsed - rattalaager, mingid puksid, sarniirid, piduriklotsid, padjad ja muid asju kokku 100euri eest max.

Eelmine aasta ma sõitsin samapalju poole aastaga kuna polnud kindlat töökohta ja aega oli rohkem. Sai käidud näiteks üle päeva Tallinnas Haapsalust. Mingi hetk olin haltuura peal siis tuli tööle-koju juba Tallinnas olles 80km päevas. Tihti sai käidud nii, et Haapsalu-Tallinn-Pärnu-Tallinn-Haapsalu-Pärnu-Haapsalu ja isegi nädalaega nii, et iga päev hommikul Haapsalust Pärnusse ja õhtul tagasi. Sel ajal oli mul Sierra ja sellega tuli kilomeetreid usinalt. Ning kulutused eelmine aasta Sierrasse olid olematud. Vahetasin rooliotsa ja bensupumba.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.12.2011 12:54 

.

Viimati muutis allan1, 14.05.2013 20:15, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.12.2011 13:25 
Kasutaja avatar

InterFace kirjutas:
Jah - ma hakkan oksele alati sellise aja-raha-käikude-ostukorvide-kulutuste kalkuleerimise ja kokkuhoidu ning "ratsionaalselt mõtlemise" ja planeerimise juttude ning reklaamide - propageerimiste peale.
Elame üks kord.

:D :D :rokib

Enamuse inimeste jaoks ilmselt tundub täiesti debiilne see, et oma vaba aja arvelt ja põhitöö kõrvalt öösiti pitzasid vedada, või mingit muud moodi võimelda, et saaks 40000 km kuus autoga sõita.

Eks igaüks väärtustab erinevaid asju. Kes autos elamist, kes muud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.12.2011 13:57 
Kasutaja avatar

see on küll naljakas teema :D

Aga ma arvan et raha on kulutamiseks ja aeg on elamiseks/naudimiseks ja kõik muu asju mis pakkuvad huvi tegemiseks :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.12.2011 14:46 
Kasutaja avatar

BMW e36 320 97a 110kw Touring
Igakuine läbisõit 4000km.
Jooksvad hoolduskulud- aasta jooksul paarsada euri sillajuppidele, uued pidurivoolikud jne, õlivahetused, rehvid.
Lisaks uus sidurikomplekt, uus esiklaas, lumevalliga kokkupõrke tagajärgede likvideerimine, kährikuga kokkupõrge.
TÜV, kindlustus.
Kütus
Kütus
Kütus
Keskmine kütusekulu 8,3 liitrit sajale.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.12.2011 21:45 
Kasutaja avatar

krss kirjutas:
Kolmandaks, me kõik oskaks tuua välja veel n+1 trajektoori Tallinnas, mida on äärmiselt raske mõistliku ajaga ühistranspordi abil läbida. Need on täpselt sama erandlikud nagu ka auto kasutamise REAALNE vajadus (vs mugavuse pärast autoga).
Neljandaks, Sa tood võrdluseks MITTE TIPPTUNNIL autoga ja liikluseeskirju rikkudes selle vahemaa läbimise. Sa ei taha teada, kui kiiresti ma sõitsin selle vahemaa aastal 1990, kui üks välismaine auto noore mehe käes olematu liiklusega talda andes liikuda suutis (nagu kiiruskatse võistlustel) - oleks see Sinu arvates sobiv võrdlus siia, kus räägitakse tipptunnil tööle-koju bussi-autoga? Või mis saaks siis, kui KÕIK INIMESED nihutaks oma töölemineku suvaliselt paar tundi hilisemaks ja sõidaks tööle 600kr kiirust ületades?

Noh, kõik need erandid on kellegi jaoks reaalsus, nagu see konkreetne minu jaoks. Jah, graafikutega täpselt mängides leiaks ilmselt mingi hetke, kus saaks enamvähem alati 1,5 tunniga kontorisse, aga praktika on see, et selle ajaga, kui ma jala jõuan kodust bussipeatusse, jõudsin ma autoga väljaspool kõige suuremat tipptundi kontorisse.

Kogu Tallinna (ja ma usun ka, et enamuse teiste Eesti linnade) ühistransport on üles ehitatud "tähtsüsteemil", ehk siis kõik liinid väljuvad kesklinnast erinevatesse äärelinnadesse. Mis tähendab, et kui Su kodu või kontor just kesklinnas ei asu, siis paljud trajektoorid (a la Laagri-Kristiine, Õismäe-Mustamäe) on ühistranspordiga ikka väga ebaratsionaalsed.

Jalgrattast - kui ma enne Viimsit Kadriorus elasin, siis ma veidi proovisin rattaga tööl käia. Ajaliselt ehk oluliselt ei kaotagi, küll aga kui temperatuur mingis väga täpses "mõnusas" vahemikus ei ole, siis taaskord on üsna keeruline niimoodi riidesse panna, et Sa kas ei külmeta või siis töö juurde jõudes higist läbimärg ei ole. Ja igas kontoris ei ole paraku võimalust peale töölejõudmist duši all käia. Mis iseenesest võtab ka mingi 10-15 minutit ära, mis tuleb tegelikult rattaga töölejõudmise ajale otsa liita võrdleva tulemuse saamiseks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.12.2011 08:04 
Kasutaja avatar

Audi A4 Avant 1.8TQ '97a.
Audi A4 2.0 '02a.

Autosid kasutan kuidas kunagi.
Aastane läbisõit jääb seal 40000km kanti. Sõitmisi on pidevalt, linn+maantee pooleks.

Suuremad väljaminekud:
- uus turbo 840€
- süütepoolid (mõlemal audil) 68€ tk
- kütusepump
- pidurivaakumvõimendi (akualune äravool umbes, vesi läks võimendisse ja jäätus)
- piduriklotsid, -kettad
- mootoriõli/filtrid korduvalt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.12.2011 08:32 

93a 1.7L diisel astra universaal ~2000km nädalas(vahel rohkem)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.12.2011 10:20 
Kasutaja avatar

ixxa kirjutas:
93a 1.7L diisel astra universaal ~2000km nädalas(vahel rohkem)

Kes sind nii pikalt slepis viitsib vedada päevast päeva?

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 78 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 14 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis