Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 01.05.2025 23:34

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 89 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Öine tänavavalgustuse kustutamine Tallinnas
PostitusPostitatud: 24.03.2009 01:10 
Kasutaja avatar

Enamuse vingujate jutust võib välja lugeda, et tänu sellele mida savisaar nüüd korraldas ehk tänavavalgustuse välja lülitamise on pea võimatu linnas liigelda kuna on pime aga ma siis ei saa aru kuidas te pimedal ajal linnast väljas liiklete ehk maanteel kus pole olnud ega tulegi tänavavalgustust ja pealegi kiirused kaks korda suuremad. Kas mnt. peal on siis valgem kui linnas??

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.03.2009 01:17 
Kasutaja avatar

MB 270 CDI kirjutas:
Enamuse vingujate jutust võib välja lugeda, et tänu sellele mida savisaar nüüd korraldas ehk tänavavalgustuse välja lülitamise on pea võimatu linnas liigelda kuna on pime aga ma siis ei saa aru kuidas te pimedal ajal linnast väljas liiklete ehk maanteel kus pole olnud ega tulegi tänavavalgustust ja pealegi kiirused kaks korda suuremad. Kas mnt. peal on siis valgem kui linnas??

Vaata asi on nüüd selles, kas sa sõidad maanteel kus ei ole just suur võimalus mõnda jalakäiat alla ajada, või sa sõidad linnas, kus öösel kell 3-4 hakkavad inimesed purjus peaga paarist koju tolgendama, ning pimedas (Reeglina pole kellelegil helkurit ka) ei ole neid lihtsalt näha, kui nad kuskil vales kohas auto ette jooksevad.

Samuti on see pikanäpu meestele lausa majandus surutise lõpuaeg..nad viskavad päevasel ajal tantsu ja viina savipoisi auks, et see nende jumaliku soovi täitis, ning öösel tuled kustu plõksib.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.03.2009 01:23 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Üldiselt ka kogenud kott pimedat kohta linnas ja see kõige mugavam pole.Üldiselt savisaare või antsipi või kellegi teise vastu midagi konkreetselt pole nagu seda ikka kuulda on kes on laus vihkajad savisaare või antsipi peale.Kes on kuulnud kodus või mujal kuidas üht vihatakse ja ise samasuguseks saanud olgugi mis juttu keegi ajab.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.03.2009 01:26 
Kasutaja avatar

MB 270 CDI, mitu korda oled sa kuulnud juhtumist et pimedal maanteel tehti 69 aastasele mammile kotijooksu ja varaste saagiks langes kogu mämmi pension või võtame nädalavahetuse kus sellisel kellaajal väljub klubis sadu inimesi, kes kõik hakkavad kodude poole liikuma, mõned purjus, mõned täiesti kinni. Sellega kaasneb esiteks oht, et ollakse ettevaatamatud ja satutakse teele, kus liiguvad autod. Teiseks on ootavad väikesed pätipoisid pimedust sama palju nagu vampiirid, et siis rahulikult oma doosi kätte saada. Alles ükspäev päris hilja (oli veel valge) oli Koplis keset teed üks purjupurjus naine, ei ühtegi helkurit ega midagi ja temast möödapõiklemiseks tuli päris kaugele vastasuunda põigelda. Oleks olnud kottis, oleks ta ehk jalad ees 'koju' saanud minna. Vaata asi ei ole selles, et ei näeks sõita vms. Sõitmisega saab maanteel hakkama ja saab ka linnas, kus olgugi tuled kustus, on ikkagi vähe valgem kui mnt'l. Asi ongi nagu selles, et linnas liiklemine, antud juhul jalgsi, on palju palju ohtlikum, kui seda oli mullu nädalal. Selles mõttes, nagu ma ennist mainisin, sõita on isegi põnev sellise kott-pimedusega pealinnas, aga kui sulle mingi voova järsku keset tuuleklaasi on, siis on kehvasti.

Peace.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.03.2009 01:47 

MB 270 CDI kirjutas:

kusjuures jah... maanteel on "valgem" sõita kui pimedas linnas. esiteks puuduvad maanteel miljonid räigelt helkivad liiklusmärgid; jalakäijaid on maanteel oluliselt vähem ja suuremal protsendil neist on helkur olemas ja kasutuses; maanteel ei ole parkivaid autosid tee ääres , millede varjust võiks suvalisel hetkel jalakäijaid välja astuda; maanteede ääres pole lademetes tulukeste ja muu nänniga ilustatud poode/vaateaknaid ja niisama huinjaasid mis halvendaks reaalset nähtavust jne jne ...

üldiselt võid pimedas linnas liikumist võrrelda osaliselt näiteks tallinn-tartu mnt tipptunniga, kui väljas on kottpime ja sajab ja sulle sõidavad reguleerimata tuledega autod mitmes reas vastu ainult, et ilma eraldusribata... ning neist enamus kasutab esimesi ja tagumisi udukaid... ja väikse boonusena silkavad jalakäijad autodevahel ringi :)
kift eksole :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.03.2009 01:48 
Kasutaja avatar

Ma ei viidanudki vargustele pimedas vaid pigem, pimedas autoga liiklemisest oli jutt.
Kui liigelda pimedas ja kiirus pole rohkem 50h siis ei tohiks olla muret jalakäiat märgata juhul kui ta ei jookse otse teele ja kui ta ületabki vales kohas teed siis juht ei jää süüdi. Ma ei poolda seda otsust aga mis meil ikka siin teha.kui linn tahab tänava valgustus pealt kokku hoida siis oleks mõtekam kogu tänavavalgustuse süsteemis välja lülitada vaid kask faasi et jääks ühe faas tööle, mille tulemusel põleksid vähemalt iga kolmas tänavalatern.
kutsu21 kirjutas:
MB 270 CDI, mitu korda oled sa kuulnud juhtumist et pimedal maanteel tehti 69 aastasele mammile kotijooksu ja varaste saagiks langes kogu mämmi pension või võtame nädalavahetuse kus sellisel kellaajal väljub klubis sadu inimesi, kes kõik hakkavad kodude poole liikuma, mõned purjus, mõned täiesti kinni. Sellega kaasneb esiteks oht, et ollakse ettevaatamatud ja satutakse teele, kus liiguvad autod. Teiseks on ootavad väikesed pätipoisid pimedust sama palju nagu vampiirid, et siis rahulikult oma doosi kätte saada. Alles ükspäev päris hilja (oli veel valge) oli Koplis keset teed üks purjupurjus naine, ei ühtegi helkurit ega midagi ja temast möödapõiklemiseks tuli päris kaugele vastasuunda põigelda. Oleks olnud kottis, oleks ta ehk jalad ees 'koju' saanud minna. Vaata asi ei ole selles, et ei näeks sõita vms. Sõitmisega saab maanteel hakkama ja saab ka linnas, kus olgugi tuled kustus, on ikkagi vähe valgem kui mnt'l. Asi ongi nagu selles, et linnas liiklemine, antud juhul jalgsi, on palju palju ohtlikum, kui seda oli mullu nädalal. Selles mõttes, nagu ma ennist mainisin, sõita on isegi põnev sellise kott-pimedusega pealinnas, aga kui sulle mingi voova järsku keset tuuleklaasi on, siis on kehvasti.

Peace.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.03.2009 01:50 

oskaja kirjutas:
MB 270 CDI kirjutas:

kusjuures jah... maanteel on "valgem" sõita kui pimedas linnas. esiteks puuduvad maanteel miljonid räigelt helkivad liiklusmärgid; jalakäijaid on maanteel oluliselt vähem ja suuremal protsendil neist on helkur olemas ja kasutuses; maanteel ei ole parkivaid autosid tee ääres , millede varjust võiks suvalisel hetkel jalakäijaid välja astuda; maanteede ääres pole lademetes tulukeste ja muu nänniga ilustatud poode/vaateaknaid ja niisama huinjaasid mis halvendaks reaalset nähtavust jne jne ...

üldiselt võid pimedas linnas liikumist võrrelda osaliselt näiteks tallinn-tartu mnt tipptunniga, kui väljas on kottpime ja sajab ja sulle sõidavad reguleerimata tuledega autod mitmes reas vastu ainult, et ilma eraldusribata... ning neist enamus kasutab esimesi ja tagumisi udukaid... ja väikse boonusena silkavad jalakäijad autodevahel ringi :)

Üldiselt kui on kuiv ilus ilm ning on ilmselge, et udukate kasutamiseks pole mingit seaduses öeldud põhjust ja ja mulle sõidab trobikond ''mu auto näeb udukates lihtsalt lahe välja ja mul pohhui'' tüüpe vastu, eriti kui xenon ka veel, siis lihtsalt lahmin täistulesid.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.03.2009 02:08 
Kasutaja avatar

IMO 12 miljonit on nali Tallinna mastaabis. Aga päris prestiižikas on muidugi, kui pealinnas tuled surnuks lüüakse säästu mõttes.
Kas Haapsalus ei lööda valgust mingist kellaajast kinni? Üks sõber väitis, et mingi päev vaatas kella 5.00 ajal aknast välja ja oli suht kott :? Või olid ajutised probleemid?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.03.2009 02:27 

Lõik delfist:

"Kokkuhoidu loodab linn valgustuse piiramisest saada 12 kuni 13 miljonit krooni aastas ehk veidi üle kümne protsendi tänavavalgustuse kogumaksumusest, samas kulutab Tallinn näiteks suhtekorraldusele üle 40 miljoni krooni."

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=21914165

kumb see nüüd tähtsam on minevõtakinni

Üldiselt mina olen loobunud sellest jamast. Savisaar nagu 5aastane ala "Ansip lõhkus vaasi ära ja mina olen tubil ja tore" Cartman sarjast shout park oleks vast hea võrdlus. Sama teema oli aprilli ajal tema pole milleski süüdi. Ning ka ülemailmne majandus kriis läks reformi kaela kui nüüd reklaame uskuda :lol Minupoolest võiks kogu see värk korralikult põhja käia ning need poliitikud tavainimese staatusesse tagasi tulla saaks vähemalt lolli jutu eest baaris südamerahuga kümpi virutada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.03.2009 02:52 

markus_m kirjutas:
oskaja kirjutas:
MB 270 CDI kirjutas:

Üldiselt kui on kuiv ilus ilm ning on ilmselge, et udukate kasutamiseks pole mingit seaduses öeldud põhjust ja ja mulle sõidab trobikond ''mu auto näeb udukates lihtsalt lahe välja ja mul pohhui'' tüüpe vastu, eriti kui xenon ka veel, siis lihtsalt lahmin täistulesid.

Minu pärast lahmi, ma lahmin sulle fak U. Ja ilmselt ei juhtu muga midagi peale su täistulede nägemist, aga mõni vihasem "mul on pohhui" tyyp lahmib Sulle endale täistuled ette :smokin

to MB270:
Võttes arvesse fakti, et ma ise elan Tartus ja liigun 99,9% autoga sis tegelt võiks terve linn pime olla. Autoroolist on suffel täiesti. Aga on inimesi kes väga hea meelega liiguvad jala, või ei oma autot ja mingid parme täis yhissõidukis ei viitsi ka haisu hingata, sis nende vaatevinklist on see ikka väga toores. Samuti kui on valida, et kas minna neiuga peale meeldivat õhtut jala koju, või põgeneda kabuhirmus esimese takso poole sis jah.......:S Kõige selle juures ongi kõige masendavam see karikatuur, mis eelpool oli. Vaadates kõiki asjaolusid, on ikka nukker et rahvas(eesotsas sibulate ja pensiokatega) on nii trossid, et ei jaga maad ega ilma. Riigil on nende linnast jumala pohlad, see ikka kohalike omavalitsuste teema suuresti. Alles see oli, kui tallinn räuskas,et neid maj. kriis ei puuduta et Ansip on Eesti tuksi keeranud, aga meil on pappi nagu putru ja paneks igasse linna kohukesemehe pukki. :bs

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.03.2009 06:13 

Kas ainult tundub mulle,või täna öösel ei "katsetatudki" enam raha säästmist?!Kahtlaselt valge oli...nagu tavaliselt :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.03.2009 09:40 

Erilised äpud siin ikka koos. Muidu kõvad streetracerid ning nüüd kui natuke pimedam, siis junn jahe kohe. Kasutage võimalust ja andke tuld täiega :D

Täiesti absurdne vabandus: ei ole inimesi näha. WTF? Sõites piirkiirusega näed sa inimest täiesti vabalt ning suudad ka auto ennem kokkupõrget peatada. Kui te ei näe 50ga sõites inimesi, siis teil tuleks kiiremas korras oma auto tuled korda teha või loovutada juhiluba ning minna nägemiskontrolli. Kiirust ületades ei ole teil abi ka kaugtuledes, kuna teie nägemisväli aheneb kordades, eriti linnas liigeldes. Võiks elementaarsed asjad endale ikka selgeks teha.

Avariituledega sõitmine on järgmine totrus. Sellist autot nähes instinktiivselt tahan tast mööduda, lisaks ei ole näha siis sinu suunatuld. Ehk ise tekitad endale probleeme.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.03.2009 10:01 
Kasutaja avatar

Just just liiga palju hala siin. Minul on ainus mure sellega et valgustus öösel puudub on see et arvatavasti suureneb kuritegevus. Näiteks nõmme on kottpime kuna siin puuduvad igasugu reklaamtahvlid jne nagu kesklinnas, sama teema on ka kortermajade vahel mustamäel jne. No ikka täiesti kottpime on.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.03.2009 10:04 
Kasutaja avatar

Tõesti, täna kas sai see jabur eksperiment läbi või lülitimees ja tukkuma. Mina arvan esimest, kuna täpselt nädal möödas selle algusest.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.03.2009 10:20 
Kasutaja avatar

justcraizy kirjutas:
Erilised äpud siin ikka koos. Muidu kõvad streetracerid ning nüüd kui natuke pimedam, siis junn jahe kohe. Kasutage võimalust ja andke tuld täiega :D

Täiesti absurdne vabandus: ei ole inimesi näha. WTF? Sõites piirkiirusega näed sa inimest täiesti vabalt ning suudad ka auto ennem kokkupõrget peatada. Kui te ei näe 50ga sõites inimesi, siis teil tuleks kiiremas korras oma auto tuled korda teha või loovutada juhiluba ning minna nägemiskontrolli. Kiirust ületades ei ole teil abi ka kaugtuledes, kuna teie nägemisväli aheneb kordades, eriti linnas liigeldes. Võiks elementaarsed asjad endale ikka selgeks teha.

Avariituledega sõitmine on järgmine totrus. Sellist autot nähes instinktiivselt tahan tast mööduda, lisaks ei ole näha siis sinu suunatuld. Ehk ise tekitad endale probleeme.

+1. väga õige tekst. sõitmine on kyll mula. ainus asi kuidas ohustab see meid. on puhtalt oht turvalilusele autodes ja kodudes

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 89 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis