Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 05.05.2025 00:19

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 14034 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 936  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Mis siis täna juhtus? €lame €nnast välja 2012 (VOL1)
PostitusPostitatud: 14.01.2012 00:25 
Kasutaja avatar

Praktikas aga väljendus see kogemus märgunud isolatsioonimaterjalis :D
Tegijaid on ehitusturul palju, kes väidavad endal praktilisei kogemusi olevat. Neid tegijaid, kes ka füüsikaseadusi tunnevad, on kordades vähem. Antud juhtumi korral eirati füüsikaseadusi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.01.2012 01:21 
Kasutaja avatar

Teatud ehitustööde tegemiseks peab olema vastutav isik, keskeriharidusega(parandasin infot täiendades). Kõikide tööde puhul ei ole tema olemasolu firmas vajalik. Tema on selline mees, kes istub kontoris ja võib olla vastutav mitmetes firmades. Enamasti on nõutud sellise isiku olemasolu vist siis, kui peab olema tagatud kõrgendatud turvalisus, et keegi kusagilt alla ei kuku.
Ma ei tea kas katuse tegemisel peab olema või mitte, kuid juhul kui see on vajalik, siis küsid selle soss-sepa käest, kes see mees on ja las ta tuleb kohale.

Leidsin sellise asja:
Info Ehitusjuht III kutse esmakordsetele taotlejatele

I NÕUDED TAOTLEJALE

1. Nõutav on pädevusele vastav ehitustehniline keskeriharidus vähemalt 3 aastase õppe baasil, 3 aastat töökogemust ehitustööde juhina viimase 7 aasta jooksul ja kutsekomisjoni poolt tunnustatud erialase täiendkoolituse läbimine. Täienduskoolitusel mitteosalemise ja/või muu tehnilise (mitte ehitusalase) keskeri- või kõrghariduse omamise korral on kutsekomisjonil õigus nõuda kutseeksami sooritamist või täienduskoolituse läbimist.

2. Tööalase kogemuse arvestamisel lähtutakse teostatud objektide keerukusest ja vastutustasemest nende juhtimisel. Töökogemuse tõendamiseks esitatakse tööde referentsid; 3. Kui taotlejal on töökogemus vaid kitsamas ehitusvaldkonnas, saab ehitusjuht III kutsekvalifikatsiooni taotleda pädevuspiiranguga vastaval tegevusalal teostatavatele töödele (näit. kütte- ja ventilatsioonisüsteemid, vee- ja kanalisatsioonisüsteemid, nõrkvoolu paigaldised, välistrassid, spinklersüsteemid vm). Pädevuspiiranguga kutsekvalifikatsiooni taotlejale võib kutsekomisjon määrata ka täpsustava kitsama täienduskoolituse nõude.

4. Ehitusjuht III on pädev juhtima ehitustöid, teostama omanikujärelevalvet järgmiste tööde teostamisel:
a) projekteeritud maapinnast kuni 15 meetri kõrguste hoonete ehitus
b) sarrustatud plaatide ja talade (tavaline sarrustus) ehitus sildega ≤10 m
c) lihtseinte ja postide ehitus
d) lihtsamate vundamentide ehitus
e) valmiselementidest konstruktsioonide ehitus
f) muud hoone katte- ja kandetarindid sildega ≤10 m
g) tehnosüsteemide ehitus
h) tehnorajatiste ehitus

II VAJALIKUD DOKUMENDID

a) vormikohane avaldus (lisa 1);
b) isikut tõendav dokument (pass, ID kaart, juhiluba);
c) haridust ja varem omistatud ehitusalaseid kvalifikatsioone tõendavad dokumendid;
d) täienduskoolituse läbimist tõendavad dokumendid;
e) vormikohane tööalase tegevuse kirjeldus (lisa 2), millele võidakse täiendavalt nõuda
tööandja(te) hinnangulehte (i) või iseloomustust;
f) kutseomistamistasu (2 643.- krooni) maksmist tõendav dokument.
Eesti Ehitusettevõtjate Liidu arveldusarve Hansapangas: 2210061028

algallikas- http://www.ehitusfoorum.com/viewtopic.php?f=16&t=1220

Tean seda selles, et firma kus mina töötasin oli see inimene olemas.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.01.2012 01:35 

Vanadest telefonidest rääkides, siis juba ammu olen tahtnud küsida, ega kellelgi Nokia 3210 korralikku akut üle ei ole.
Pakkuge privasse.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.01.2012 01:37 

Kivissaar kirjutas:
mul pole mingit ehitusalast haridust on ainult kogemus. kas ma sellepärast ei tohiks firmat juhtida?
Kas sa arvad et paber on midagi erilist.
Need paberiga poisid ei oska enamasti midagi teha sellega.
paned ta reaalselt midagi tegema siis on mök mök.
teooria ei tee tööd.
praktika teeb.
Paber on teooria
Kogemus on praktika.

irw seepärast ongi eesti ehitajal nii sitt maine, kuna kõik eesti mehed peagu on kogemustega ehitajad(kes labidat natuke või akutrelli käes hoidnud)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.01.2012 01:59 

Sai mööda tartut kärutatud paar tundi õhtul. Krdi mendid ikka laisad küll lükkavad vilkurid põlema, et saaks sealt keerata kus ei tohi ja siis kohe lükatakse välja peale pööret. Aga üleüldiselt linn mente täis nüüd aga sliipi hommikul varakult tööle....

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.01.2012 02:03 
Kasutaja avatar

Harry_R kirjutas:
Vanadest telefonidest rääkides, siis juba ammu olen tahtnud küsida, ega kellelgi Nokia 3210 korralikku akut üle ei ole.
Pakkuge privasse.

Aasta tagasi oli veel klick-is müügil. 125EEK-i

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.01.2012 02:45 
Moderator
Kasutaja avatar

mattu kirjutas:
Kivissaar kirjutas:
mul pole mingit ehitusalast haridust on ainult kogemus. kas ma sellepärast ei tohiks firmat juhtida?
teooria ei tee tööd.
praktika teeb.
Paber on teooria
Kogemus on praktika.

irw seepärast ongi eesti ehitajal nii sitt maine, kuna kõik eesti mehed peagu on kogemustega ehitajad(kes labidat natuke või akutrelli käes hoidnud)

Oh no kurat küll.Ma olen paberitega restauraator,neli aastat õppind.No maksa või peale ,aga ei võtaks küll ühtegi asja restaureerida.Enda jaoks teeks,aga just KOGEMUSEST on puudu. Saa nüüd aru inimene,et paber ei maksa mitte midagi.
Mäletan veel ehedalt kuidas kellus ehitamist õpetati.Ennem räägiti tapeetimisest a siis alles kuidas seina alla ehitada.
Ma võtaks ennem sada KOGEMUSTEGA ehitajat kui paberitega lumpenit,kes pole peale praktika aja ehitusel olnudki.
Ehitusel on paber ainult põhjaks. Kui kogemusi pole võid selle paberiga luuaoperaatoriks hakata.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.01.2012 05:02 
Kasutaja avatar

Ma ei julge öelda, et mul erilist kogemustki oleks, aga kuus korra pean silmad maha lööma ja tunnistama, et ise olen loll, et kool siiani lõpetamata on.
Oleneb kellele ja mida ehitada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.01.2012 08:00 

Istun laevas ja sõidan välismaale, Soome :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.01.2012 08:02 
Kasutaja avatar

Teretulemast. Ma istun SR- is ja ootan töökaaslast kes mind peale korjab ning Tuusulasse objektile minna põrandat lihvima :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.01.2012 08:55 

andres393 kirjutas:
Teretulemast. Ma istun SR- is ja ootan töökaaslast kes mind peale korjab ning Tuusulasse objektile minna põrandat lihvima :D

Ilus nädalavahetus siis.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.01.2012 09:23 
Kasutaja avatar

mattu kirjutas:
Kivissaar kirjutas:
teooria ei tee tööd.
praktika teeb.
Paber on teooria
Kogemus on praktika.

Kahjuks on eesti, era, tellija selline , kes tahab ehitusmehes-projekteerijat, inseneeri, ylemust, töömeest, järelvalvet jne jne. Samas ise teha säästlikult, peaaegu tasuta. Sealt algavad ka probleemid , kuna puudub projekt. Kysitakse ehitajalt, et kuda teha ja pärast kui midagi oli valesti, siis on meees syydi. Ehitus pole ainult akutrell ja kipsikruvi. Et olla hea ehitusmees ei pea olema haridust,(pole sinu asi need kapilaar niskused ja muu selline) kõik tuleb töö käigus.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.01.2012 10:45 
Kasutaja avatar

Selleks peab alguses alustama andeka õpipoisina ja meistri kõrvalt õppima, mitte paber taskus ja spetsialist valmis:D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.01.2012 10:59 

Omast kogemusest võib öelda, et eriala koolist mingit oskust saama minna on ikka küll väga palju tahtud..Aga kuna mingi kvalifikatsioon on tahtetud siis tuleb ju see jama läbi teha. Selge on see, et palju rohkem õpiks ise tööd tehes.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.01.2012 11:42 

siin nagu ainult vastandakse, et ühel mehel ainult paber, teisel mehel ainult kogemus, ainult paberiga pole midagi teha, ainult kogemusega võid väikemaid projekte teha. Kuid korralikke töid, teha, on vaja mõlemat. Ilma paberita suur objekte ntx ei saa teha. ja ainult kogemusega mehed, teevad küll ok, aga teevadki puhtalt kogemusega, st et teevad nii nagu on harjunud nii nagu näinud, väiksemaid/lihtsamaid asju küll, kuid kui töö ja kliendid lähevad keerukamaks, siis ainult kogemusest ei piisa. Ja nii palju asju ehitakse valesti, ning pooled nn ok asjad kuidas kõik teevad on tehnoloogiliselt valed, ning hakkavad ajapikku kätte maksma, kuid kogemusega ehitaja väidab, et kõik teevad nii.
Ja kus see kogemus siis tuleb, esimesed 10 aastat tehakse mingit jama, siis tuleb kogemus ja siis tehakse hästi?
Ja Eestis mitte ainult eraklient ei oota, et ehitaja on peale ehitaja ka projekteeriaj spetsialist jne. Juba riigihanke lepingutes on sees, et ehitaja vastutab absoluutslet kõige eest, ka projkteeria vigade eest, kuna ehitaja peaks olema proff.
Et jutt, et ainult kogemus on tähtis ajas naerma. Sama hästi võib väita, et rallis on ka ainult juht tähtis, mitte auto.....
Ps. See tekst ei käi konkreetselt sinu pihta Kivisaar, vaid on üldine.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 14034 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 936  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis