Seoses ühe toreda kirjakesega mnt-e ametist läksin täna kohe päris närvi.
Okei, eks see kõik on alguse saanud minu enda veast ja rikkumisest, aga samas meie riigiorganite vastukäitumine tundub hetkel ka mulle paras näkku si**umine.
Nimelt peatati juhtimisõigus teatud rikkumise tagajärjel kolmeks kuuks. (Antud ajal kui lube tegin kehtis veel reegel, et alates 6 -est kuust tuleb minna korduseksamitele vms).
Nüüd kus see 3 kuud on pm läbi, on jäänud vaid loetud päevad, millal juhtimisõigus peaks hakkama kehtima saadab mnt -e amet mulle tähitud kirja, kus kirjas, et minu juhiluba ja juhtimisõigus on kehtetuks tunnistatud ja on tarvis minna "Järelkoolitusele" ja "ark -i korduseksamitele".
No tore, ma isegi ei paneks antud olukorras seda pahaks, kuna kui nii on, siis tuleb ära teha.
Aga miks saadetakse selline teade mulle alles nüüd, kus ma võiks nädala pärast load kätte saada?
Olgu siis mainitud, et järelkoolitus pidi kestma kuu aega ja maksma 220€
Lisaks siis veel ark -i järjekorrad nii sõidu kui teooria eksamitele. (nende maksumust ma kohe peast ei oska öelda).
Kõige selle juures jääb mulle hetkel mulje, et siiski sooviti minu juhtimisõigust kauem hoida ära,
ning antud karistusest olla 3 kuud ilma juhilubadetta, sai järsku 4-5 kuud ilma juhtimisõiguseta ning veel 300+€ rahatrahv?!Selle kõigepeale vastab isik mnt -e ametist, et kas ma siis seadusi ei tea, nagu meil elavad inimesed enamus teaksid kõik sõna sõnalt mis ja kuidas seadused ja eeskirjad on?! Samuti kas ma pean iseseisvalt minema järelkoolitusele, kui load ära võetakse?
Kas on raske mnt -e ametil selline kiri saata mulle karistuse jõustumise alguses, et mul oleks vahepeal võimalik antud koolitused ja eksamid uuesti sooritada?!
Jah, kindlasti lendab siin nüüd hunnik poste kus öeldakse, et ma ise süüdi, et load ära võeti jne (ja olengi) , aga tra.. mina sain oma karistuse, 3 kuud kätte, miks kurat pean ma nüüd veel hakkama 1-2 kuud jebima , koolitusi ja eksameid pluss mingit raha maksma?!
Enne kui lolliks jne kutsuma hakkame, mõtleme, kui eeskujulikud me ise liikluses oleme, kas laseme alati jalakäia üle, sõidame alati täpselt piirkiiruse järgi ja ei satu kollasega kunagi ristmikule?! Just nimelt neid samu asju teevad nii politseid kui ark i töötajad ..ma usun, et igapäevaselt! Telefoniga rääkimisest ei hakka vist midagi pikemalt rääkimagi roolitaga...
*sk kui närvi see ajab..